Sapniuk,Depe pirkau akcija buvo.
Pasakykite mano durnai galvai,fb mačiau ciklamenai auga lauke pasodinti ir žydi????? Mano nuseno,išmečiau į balkoną nusibaigti,o ji auga. Tai gal galiu pasodinti į lauką?Aš vasarai išveždavau su vazonu į daržą,bet į žemę nedrįsau sodinti.O juk parduotuvėse kiek jų būna nukainuotų?
Turiu ką veikti,artėja mamos jubiliejus,tai turiu ką veikti,pirtis užsakyta,dabar rūpestis maistą surasti skanų užsakyti.
Toks gražus rytas buvo.
Sveikutes Oj, kiek malonaus skaitymo turėjau, kad pasivyti, neatsilikti nuo gyvenimo Nesilankiau čia daugiau kaip savaitę. Kažkoks įtemptas laikas. Dvejos laidotuvės, neartimų, garbingo amžiaus, bet sudalyvauti turėjau; ligonės lankymas po operacijos, pati ligų ieškau, 5 kartus ėjau į mankštą dėl stuburo, norėjau išmokti, kaip taisyklingai daryti. Nieko nesėjau, nesodinau, šiltnamiuose vištos karaliauja dienos metu, o toliau laukuose esantį šiltnamį vėjas sudraskė, nors tik metus stovėjo, paskubomis, matyt, mb padarė su klaidom, tai turime rezultatą.
Luety, merga laimingai grįžo. Prisiviešėjusi, angliškame klube šokusi, angliškų picų prišveitusi. Kaip ne keista, į Vilnių lėktuvas kilo laiku. O kitur didesnė pusė skrydžių atidėta.
Kaip tavo šiltnamiukai ? Nenuskrido su vėju ? Neapsėmė ?
Ingrida, persiniai ciklamenai nežiemoja. O jie dažniausiai auginami šiltnamiuose. Gali bandyti vasarai pasodinti į lauką, o vėliau gali šiltnamyje apkloti keliais sluoksniais agro plėvelės žiemoti. Nors dabar vazonėliuose auginami įvairiausi hibridai. Kada atvažiuos draugė, ji vadovavo šiltnamiams, paklausinėsiu. Augino jie visokias gėles. Yra tokie atsparūs šalčiams gebenlapiai ir dar kelios rūšys, kurie puikiausiai gyvena pas mus per žiemą. Tik jų žiedukai mažesni.
O beje, turi greičiausiai įstiklintą balkoną. Na, nebent per didžiausius šalčius įsineštum į vidų. O kitu laiku ten T visai palanki per žiemą pražydinti ciklamenus. Kaip ir gvazdikus arba rožes. ( na, rožes migdo trumpam prie 5 C , o budina prie 8-12 ar daugiau. Nepamenu, Žemaičiai prie butelkos pasakojo, viena ausimi klausiausi )
Kaip tavo šiltnamiukai ? Nenuskrido su vėju ? Neapsėmė ?
Ingrida, persiniai ciklamenai nežiemoja. O jie dažniausiai auginami šiltnamiuose. Gali bandyti vasarai pasodinti į lauką, o vėliau gali šiltnamyje apkloti keliais sluoksniais agro plėvelės žiemoti. Nors dabar vazonėliuose auginami įvairiausi hibridai. Kada atvažiuos draugė, ji vadovavo šiltnamiams, paklausinėsiu. Augino jie visokias gėles. Yra tokie atsparūs šalčiams gebenlapiai ir dar kelios rūšys, kurie puikiausiai gyvena pas mus per žiemą. Tik jų žiedukai mažesni.
O beje, turi greičiausiai įstiklintą balkoną. Na, nebent per didžiausius šalčius įsineštum į vidų. O kitu laiku ten T visai palanki per žiemą pražydinti ciklamenus. Kaip ir gvazdikus arba rožes. ( na, rožes migdo trumpam prie 5 C , o budina prie 8-12 ar daugiau. Nepamenu, Žemaičiai prie butelkos pasakojo, viena ausimi klausiausi )
Nunešiau termometrą į balkoną +15.Laikau vėdryną susodinųs į vazonus.Šilta tikrai labai greitai surūgsta kalafiorai ir vos neperrūgsta kibiriukuose.Laikau atidarius į kambarį duris,tai ten prieina šilumos sočiai.
Suvažinėjome sodybon,miega dar aplinkui viskas.Gal tik sedula ruošiasi žydėti.
QUOTE(IngridaB @ 2020 02 18, 15:41)
Nunešiau termometrą į balkoną +15.Laikau vėdryną susodinųs į vazonus.Šilta tikrai labai greitai surūgsta kalafiorai ir vos neperrūgsta kibiriukuose.Laikau atidarius į kambarį duris,tai ten prieina šilumos sočiai.
pas mane tik krokai pro reta galvas kiša, net snieguolės ir tos žiemos miegu miega...žiema yra žiema
labas vėjo nenupūstos
sodybos kieme gervės vaikštinėja kaži, žalos kokios šis grožis man nepadarys?
tik garsiai nesijuokit, bet kaip auginti "parade" svogūnus? kažkur mačiau, kad laiškus nupjauna ir jie atauga-ar tiesa?
Vasarema, sveik
sodybos kieme gervės vaikštinėja kaži, žalos kokios šis grožis man nepadarys?
tik garsiai nesijuokit, bet kaip auginti "parade" svogūnus? kažkur mačiau, kad laiškus nupjauna ir jie atauga-ar tiesa?
Vasarema, sveik
Jurginėli, gervės nuskabo ir ištrypia žieminius kviečius. Nežinau, ką pas tave gali rasti ? Bet jeigu ką skanaus ir žalio ras - sulesios.
Parade svogūnai skirti laiškams. labai lengvai valosi ir auga be sustorėjimo ( svogūnėlio) . Šiaip juos rauna su šaknimis ir sunaudoja. bet nupjovus tikra i gali kokį kartą kitą atželti.
Iš kur jūs randate tų paukščių parskridusių ? Kasdien pusę dienos lauke prasimalu ir nieko.
Parade svogūnai skirti laiškams. labai lengvai valosi ir auga be sustorėjimo ( svogūnėlio) . Šiaip juos rauna su šaknimis ir sunaudoja. bet nupjovus tikra i gali kokį kartą kitą atželti.
Iš kur jūs randate tų paukščių parskridusių ? Kasdien pusę dienos lauke prasimalu ir nieko.
Aš irgi prie sodybos girdėjau gerves klykiant.
Pavažiavome šiandien į kitą pusę -kelias išasfaltuotas,karjeras smėlio kaip sutvarkytas(IK tu turi žinoti Žvalgaičių),Nors imk ir kraustykis gyventi,nors aplink daug sodybų parduoda.
Pavažiavome šiandien į kitą pusę -kelias išasfaltuotas,karjeras smėlio kaip sutvarkytas(IK tu turi žinoti Žvalgaičių),Nors imk ir kraustykis gyventi,nors aplink daug sodybų parduoda.
Ingrida, girdėjau, kad karjeras jau uždarytas ? Ar klystu ? Iš jo vežėmės smėlį sandėlio pagrindui.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 02 18, 18:52)
Ingrida, girdėjau, kad karjeras jau uždarytas ? Ar klystu ? Iš jo vežėmės smėlį sandėlio pagrindui.
Aš irgi buvau girdėjųsi.Dabar naujas savininkas,kiek girdėjau ir labai sutvarkytas karjeras . Mano sodyba Žvalgaičių 7.
rugiai, petruškos, kalės kopūstai, vieni česnakai išlindę
kaimynas paskambino, sako augintinių turit, po kiemą vaikštinėja. Pas mus juk šalia bala, jos ten peri. Ramu, nieks negasdina, tai ir ganos man gražu, kai sekmadieniais kunigas lenkiškai mišias laiko, gieda, o jos jam savo klykavimais atsako
bet man tuos svogūnėlius irgi daigais pasiaugint?
svogūnai sėklai maži ant turgaus po 4,5 pinigo
kaimynas paskambino, sako augintinių turit, po kiemą vaikštinėja. Pas mus juk šalia bala, jos ten peri. Ramu, nieks negasdina, tai ir ganos man gražu, kai sekmadieniais kunigas lenkiškai mišias laiko, gieda, o jos jam savo klykavimais atsako
bet man tuos svogūnėlius irgi daigais pasiaugint?
svogūnai sėklai maži ant turgaus po 4,5 pinigo
Aš neperku tu svoguneliu, pinigu išmetimas ir tiek, laikyt kažko nesilaiko tik iki gruodzio geriausiu atveju, o turiu tokiu senovišku šeimyniniu tai laiškams pasisodinu ir dar veisles pratesimui , o visa kita valgymui man IK užaugina