Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 02 04, 11:52)
Mūsų kaimynė 96 metų senikė susigalvojo atsinešti iš rūsio bulvių ir stačia galva nusirideno. Pati sau prisidarė visokių popų, net išsikeberioti nesugebėjo. Kaimynai po pusantros paros surado.  Nors šiai žiemai anūkė išsivežė į miestą pagyventi. Bet garantuotai vasarai grįš. Ant dvejų lazdų kažkaip dar daržiuką sugeba nusiravėti. Kasmet pavasarį nueinu su klausimu, ar nereikia padaryti vagas ir siūlau atvežti daržovių. Bet neeeea. Savos geriau. biggrin.gif

Korėjietiškos morkos jau atsibodo. Nors kai padarau, mikliai sukemšame.

Lijatrių nereikia iškasinėti. Nebent pavasarį praskirstyti.

Ate, tas miesto mylėjimas gal turi savo pavadinimą : pokyčių vengimas  ax.gif  Palauk, ateis pavasaris, norėsi kaime būti.

Turiu kaime kaimynę-močiutytę. Visą žiemą laukia, kad sugrįžtume. Miela iki negaliu. Irgi su dviem lazdom. Pavasarį vaikai daržus padaro, apsodina, o ji gulėdama tarplysvy ravi.....tikrai pati to nori. yra žmonių, kurių turbūt niekas neištaisys, skundžiasi, dejuoja ir laukia kas ką duos. Obettačiau-yra ir tokių, kaip tavo, mano kaimynės. Mylėkim juos.
Neesu darius nei valgius tų koeietiškų morkyčių. Prašau išbandytą receptą į eterį.
IK, kai tik pavasaris prabrėkšta, gali ganytis ant žolės-lieku kaime net nesusimastydama... biggrin.gif . Dabar ten fek. Dulkės. Sienas glaisto. Grindys -betonas. Tupinykas yra, bet dušas tik lauko. MB gyvena ir nenori į miestą. Aš dušo noriu kasdien. ax.gif biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Tada tu teisi . Be dušo ir man ne gyvenimas. biggrin.gif

Morkas darau iš akies.
Pritarkuoju per tą spešel tarką makaronais morkų kiek pageidauju. Įspaudžiu kelias česnako skilteles. Negailėdama pabarstau aitriųjų paprikų miltelių ( žiūrint, kiek skrandis ugnies atlaiko) ir gana taupiai maltos kalendros ( tos tai nemėgstu, tai nedauginu). Truputėlis cukraus , na 1-2 a. šaukšteliai. Tada pasūdau. Įpilu šiek tiek acto, kad rūgštelė jaustųsi, bet nedidelė ir truputį aliejaus. Kadangi morkos jau sausokos, šliūkšteliu pagal reikalą verdančio vandens, kad gerai suspaudus beveik semtų.
Reikėtų bent pusdieniui į šaldytuvą, bet kol iki šaldytuvo nueina, pusė būna suvalgoma.
Panašiai darau ir kopūstus, kartais pekinus. Žinau, kad skanu toks variantas moliūgų. Tiesą sakant, guli kelios cukinijos, galvoju iš jų pabandyti.
Atsakyti

Tokio tipo senukas pas mane namuose. Anksčiau pyka, bardavausi, bet dabar nieko nesakau, tik prašau, kad dirbtų po truputų ir kai nėra karšta. Mano tėvukui 90 m, bet be darbų negali, blogiausia, kad nori kasti su kastuvu. 

Atsakyti
Kavos tik du kart geriu ir tai su grietinėle. Su ja ne taip jaučiasi tas kartumas, Bet jūs teisios, kaip visad, reikia keisti kavą, arbatos aplamai nemėgstu, geriau vandens iš krano, dar Vytautas ir boržomis, bet irgi, ano nepripirksi, dėl finansų. Dabar pabandymui nusipirkau bravisimo kavos. OI, nežinau, nežinau. Greičiausiai nuo vaistų pasekmės, bet irgi, negaliu jų negert, nes ligos gana rimtos,
Šiandien buvusią bendradarbę užkalbinau, taip gražiai atrodo, o daug vyresnė, visu desįtku ir jokių ligų. Pradedu pavydėti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 02 04, 15:06)
Tada tu teisi . Be dušo ir man ne gyvenimas. biggrin.gif

Morkas darau iš akies.
Pritarkuoju per tą spešel tarką makaronais morkų kiek pageidauju. Įspaudžiu kelias česnako skilteles. Negailėdama pabarstau aitriųjų paprikų miltelių ( žiūrint, kiek skrandis ugnies atlaiko) ir gana taupiai maltos kalendros ( tos tai nemėgstu, tai nedauginu). Truputėlis cukraus , na 1-2 a. šaukšteliai. Tada pasūdau. Įpilu šiek tiek acto, kad rūgštelė jaustųsi, bet nedidelė ir truputį aliejaus. Kadangi morkos jau sausokos, šliūkšteliu pagal reikalą verdančio vandens, kad gerai suspaudus beveik semtų.
Reikėtų bent pusdieniui į šaldytuvą, bet kol iki šaldytuvo nueina, pusė būna suvalgoma.
Panašiai darau ir kopūstus, kartais pekinus. Žinau, kad skanu toks variantas moliūgų. Tiesą sakant, guli kelios cukinijos, galvoju iš jų pabandyti.

Ačiū, bandysiu morkas, gal ir kitas daržoves. Kopūstus savo raugtus ryjam. Nieks tokių skanių nepadaro, kaip pati biggrin.gif
Va tas dušas, gerai, kad ne viena tokia.... wub.gif biggrin.gif bigsmile.gif
Baigėt su kanalizacija?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2020 02 04, 20:38)
Ačiū, bandysiu morkas, gal ir kitas daržoves. Kopūstus savo raugtus ryjam. Nieks tokių skanių nepadaro, kaip pati biggrin.gif
Va tas dušas, gerai, kad ne viena tokia.... wub.gif  biggrin.gif  bigsmile.gif
Baigėt su kanalizacija?

Pramušė. Gal prabadymas, o gal tie enzimai padėjo. Dirba valymas, gal išneš tą kamštį,\. Pas mus durnai. Viename kiemo gale valymo įrenginys, ten pirmiausia subėga kanalizacija. O 30 m kitame kiemo gale yra šulinėlis , į kurį suvesta jau išvalytas vanduo, pamatų aplink namą nusausinimas ir stogo lietaus vanduo. O jau iš jo keliauja į griovį. Tai va, tame 30 m tarpe kažkur buvo užstrigę. Panašu, kad kažkokių dumblių buvo įsiveisę.

Meri, gerk paprastą vandenį. Aš perkuosi kiek pagazuotą.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Varau pas odos gydytoją,du mėnesius pralaukiau eilėje ir tai ne pas patį geriausią,pas vieną iš prastesnių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Kuom gyvenate čia? koronos nepuola? smile.gif

Del namų/butų tai man didžiausias privalumas ir vos ne kasdien pasidziaugiu tai laisvu mašinos statymu, bet kuriuo paros metu, bet kaip vietos per akis:D, o kai pasižiuriu vln prie sunaus daugiabučio...košmaras, nors ka čia vln ir musu miestelyje kaip inkilais aplipdyta mašinomis daugiabučiai , o antra arba lygiai taip pat kad per langus matau savo svajonių sodus smile.gif

Papildyta:
Dar paskaičiau Ate remontuose, o mes irgi užsikepem viena vonią iš pagrindų atnaujinti nuo iki tai irgi glaistymo etape gyvename, o dar žiema kaip nedžiusta tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2020 02 05, 12:49)
Sveikos smile.gif

Kuom gyvenate čia? koronos nepuola? smile.gif

Del namų/butų tai man didžiausias privalumas ir vos ne kasdien pasidziaugiu tai laisvu mašinos statymu, bet kuriuo paros metu, bet kaip vietos per akis:D, o kai pasižiuriu vln prie sunaus daugiabučio...košmaras, nors ka čia vln ir musu miestelyje kaip inkilais aplipdyta mašinomis daugiabučiai , o antra arba lygiai taip pat kad per langus matau savo svajonių sodus smile.gif
Papildyta:
Dar paskaičiau Ate remontuose, o mes irgi užsikepem viena vonią iš pagrindų atnaujinti nuo iki tai irgi glaistymo etape gyvename, o dar žiema kaip nedžiusta  tongue.gif

Džiūsta, džiūsta. dažysim mes vonią, kažkaip plytelių neno...tik dušo zona ir grindys. O jūs?
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Išeinu visai dienai į senelių namus,renginys visą dieną.Gaminsime kvapus,dekupažą,papuošalą,kepsime saldumyną. ax.gif
Sapniuk,gal tu nori anglų kursus palankyti?Vakar anglų mokytoja parašė,ar nenorėčiau tęsti mokslus toliau,keturių žmonių grupė yra.Atsisakiau,kažkaip laukiu jau pavasario. ax.gif mirksiukas.gif
Nu teip,odos gydytojas pasakė į akis tiesą-senatvė. tongue.gif tongue.gif blink.gif Visokių papilomų darosi jau ant odos.Mažas galiu pati nusideginti su ūgniažolės ekstraktu(nors jos man nekliūna),o didžiąją nudegins,atsistojau eilėn balandžio 16,tikrai pamiršiu. ax.gif ax.gif Iš 6 gydytojų dirba-du,už tai tokios eilės.Kodėl sostinėje nėr tokių eilių? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2020 02 05, 17:18)
Džiūsta, džiūsta. dažysim mes vonią, kažkaip plytelių neno...tik dušo zona ir grindys. O jūs?

nus su vasara nera ka lyginti dziuvimus...dabar reikia jau papildomu irengimu šilumos...

jokiu plyteliu biggrin.gif, džiaugiuos senu atsikračius, galvojom apie vinilo grindis, nu bet man ten vistiek jokio natūralumo, medžio nesudesi, tai liko grindims plyteles ir dar kur dušo zona irgi, bet aš pirkau 1 m ilgio tai turetu neblogai atrodyt mirksiukas.gif

beje spec buvau nuvažiavus pas žmogu kur jau 2 m gyvena visa vonai apart grindų dažyta ir dušas taip pat ir išsilaike puikiai, niekas niekur neatšoke ar ten puslem nueje
Atsakyti
labas rytas,
geras čia su tuo dažymu dušinėj. Gal žinai kokiais dažais dažyta?
Man reikia meistro įtempiamom lubom. Trys buvo, tokie trintukai.....nepasitikiu. Visi skirtingai kalba, o pinigai kosmosas. Gal kuri turit kokio patikimo kontaktą?
Atsakyti