Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

labas 4u.gif

Ladutei ir jos mažai giminaitei sveikatos 4u.gif

Kaimietuke, dėkui už paaiškinimus apie svogūnus 4u.gif
pati juos sėju kovo 10 d., anksčiau sėti labai ištysta, pasodinus žemėn labai vargsta mirksiukas.gif

dabar apie rukolą-labai ją mėgstam, tačiau paskutiniu metu sodinta l.greit perauga, sužydi ir apkarsta. seniau buvau sodinus, tai augo krūmuku, nuskabydavau lapelius, anie atauga ir tokia salota iki rudens sotinomės. Patarkit,kokias pirkt, nes tokių nebeužtaikau. Dar girdėjau, kad yra daugiametės rukolos, kurjų sėklų rast?
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2020 01 20, 17:46)

dabar apie rukolą-labai ją mėgstam, tačiau paskutiniu metu sodinta l.greit perauga, sužydi ir apkarsta. seniau buvau sodinus, tai augo krūmuku, nuskabydavau lapelius, anie atauga ir tokia salota iki rudens sotinomės. Patarkit,kokias pirkt, nes tokių nebeužtaikau. Dar girdėjau, kad yra daugiametės rukolos, kurjų sėklų rast?

Pas mane daugiametė rukola.Nebe pamenu iš kur pirkau.Bet taip užsisėjo šiltnamyje ,jau ir laukan išsodinau.Jau matau pradeda apačios žaliuoti po truputi.Vasarą irgi šiltnamyje kampe,kad sužydi. bigsmile.gif bigsmile.gif
Daugiametė geriausia,nereikia sukti galvos,jau net du krūmeliai sumedėję. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas

peciu baigiu pakurenti, tai pora zodeliu tarsiu biggrin.gif

Ladutei sveikateles. Man ir jos truksta.

nuejau snd. pas kaimyne. Gavau dovanu puodkelikiukus, sokolada ir rukytos zverienos desros. Dar bliuduka saltienos. Nusipirko ridikeliu, salotu ir dar kazkokiu seklu, sake ryt siltnamin ses, nes ziemos nebebus. Na negalejau as jos iniciatyvos dar kudikystej nuzudyt biggrin.gif

Rukola siltnamy turiu, pati pasiseja, kaip spinatai.
Atsakyti
Rukola geriausiai auga šiltnamyje. Arba reikia auginti kur pavėsyje, kur drėgna ir daug trąšų. Daugiametė - tai šatreniai. Nežinau, man jų skonis kitoks ir tiek. O rukolą valgau tiesiog saujomis skindama, ji švelnesnė man.

Galima būtų sėti ridikėlius, bet reikia stipriai dengti. Ilgai labai dygsta tokiu metu.Salotas gal reikėtų sudaiginti bent kambaryje. Jos mažiau bijo ilgos nakties. Krapai aplamai nesudygs. Sakyčiau, normaliai dygtų salotos - trūkažolės. Bet jų daug nesuvalgysi, karčios .
Šiandien ir aš pralėkiau, apsižiūrėjau sėklas. Kai ką nusipirkau. Rytoj nueisiu į turgų paveizėti pomidorų , dar į sėklų parduotuvę tuo pačiu.

Pridaviau ISAFus, net rankos dreba. Gaudžiau klaidas, kol akyse mirgėti pradėjo. Siaubas, kas per sunkus buhalterio darbas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Tobulinamas tas buhalterio darbas labai.Vakar mažąją vežiau į Montuotoją,jų įmonė,sukūrė programą buhalterinę.Kažkur 4 mėnesius buhalterės važinėjo į Vilnių mokytis.Dabar jau paleido programą,dabar vilnietės važiuoja prižiūrėti.Kitą penktadienį vėl atvažiuos vilnietės,pažiūrėti.Įsivaizduoju kiek Montuotojas suplojo pinigų už viską. blink.gif blink.gif
Vakar buvome sodyboje,viskas dar miega.Stirnos nesuvalgė obuolių šiemet,kurmis puotauja. ax.gif
Atsakyti

Labas, kaip gali negalvoti apie sėją ir darbus lauke kai toks oras. Būtų sniego lėktum per laukus ir daržų net neprisimintum Liniux gal jau nusibodom su savo klausimais apie karvute, bet kaip sekasi? Tu kai prisijungi iš kart ataskaitą smalsutėm. Sveikit visos ir ruoškitės pavasariui, ne už kalnų, dar kokie 2-3 mėn ir lėksim į lauką :)

Atsakyti

Labas, kaip gali negalvoti apie sėją ir darbus lauke kai toks oras. Būtų sniego lėktum per laukus ir daržų net neprisimintum Liniux gal jau nusibodom su savo klausimais apie karvute, bet kaip sekasi? Tu kai prisijungi iš kart ataskaitą smalsutėm. Sveikit visos ir ruoškitės pavasariui, ne už kalnų, dar kokie 2-3 mėn ir lėksim į lauką :)

Atsakyti
Nežinau, nėr kuo labai džiaugtis dar. Ne blogiau, bet ir tas gerumas nelabai matosi,apetito nėra. Nu gal reikia laiko atsistatyti, uždelsta buvo. Skambinaus, kur darė operaciją, tai irgi nieko nepasakė. Turėtų pasitaisyti.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2020 01 20, 16:20)
Labas

peciu baigiu pakurenti, tai pora zodeliu tarsiu biggrin.gif

Ladutei sveikateles. Man ir jos truksta.

nuejau snd. pas kaimyne. Gavau dovanu puodkelikiukus, sokolada ir rukytos zverienos desros. Dar bliuduka saltienos. Nusipirko ridikeliu, salotu ir dar kazkokiu seklu, sake ryt siltnamin ses, nes ziemos nebebus. Na negalejau as jos iniciatyvos dar kudikystej nuzudyt biggrin.gif

Rukola siltnamy turiu, pati pasiseja, kaip spinatai.

Labutes,

kazkokia ne organizuota pasidariau,nebeateinu pas jus,tiksliaus ateinu,paskaitau ir iseinu,negrazu,pasitaisysiu.
Orai atsalo,bert nelyja ir saulyte sviecia,kas labai dziugina.Galeciau ir as siltnamy kazka pasisodint,bet pas mus vandeni atsuks tik kovo menesi sode,o siltnamyje labai sausa.Braskem turiu isipylus i kubila,tai paliejam atvaziave,o kita aplink sausa.
As pomidorus ankstyvuosius sesiu anksciau,nei LT,pasirteisina.Kovo menesi seti i dezutes man jau per velai.
Sapniuk,kokie spinatai patys uzsiseja.Gal yra kokios daugiametes veisles,nes dabar turiu tik tokius,kuriuos reik set anklsti pavasari,kol nera labai sauleta,tai koki menesiuka gali skint lapus,o paskui,kai atsyla,jau issisakoja ir iseina i ziedus,lapiukai sumazeja,nera ka valgyt.Rukola daugiamete isnaikinau,o kad jos yra vienmetes irgi,nezinojau.Reiks pasieieskot.
Kol kas sode nieko negalim daryt,stovi vanduo vagose,avietes po vamndeniu,o dar dabar atsalo,net ledukas ryte buna uzsidejes ant balu mieste,o jau laukuose dar labiau,tai kazin kaip jos tem isbus,dar nukirpau as jas gruodi.Tai va tokios kol kas naujiemos.
Liniuxxxx,viskas bus gerai,issikapstys vargsiuke,reikia laiko.
Visoms sveikatos,daug saules ir energijos pavasariniu noru igyvendinimui.
Atsakyti
Luety, tai pas mane taip ir uzsiseja kaip tu parasei: sunokina seklas ir pribyra.

Labas
Atsakyti
Oi kaip gerai pasportavau su nauda. mirksiukas.gif
Tvarkiau aplinką 5 padangas išvežiau,pridaviau,darže buvau išpylūsi svogūnus,žiūriu žaliuoja laiškai puikiai dar dvi saujas pasiskyniau. ax.gif Žiema skaitosi. mirksiukas.gif
Mano kūnas šaukte šaukia,reikia judėjimo. bigsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Tris dienas nebuvau parduotuvėje,badas šaldytuve. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti