Aš savo jauną gerą karvę bandau į gyvenimą grąžinti. Po 9 dienų vieno nemokšos veterinaro gydymo, šiandien kitą pakviečiau. Gal pagelbės, jei ne, tai... Suprantu, nepaklausi, bet jei gydo neapžiūrėjęs, pati ieškau kažkokios informacijos, tada ir jis pasako , kad pagalvojo. Ai, ilga istorija, daugiau gyvenime nekviesiu. Neturi supratimo, tai taip ir pasakyk, juk žmoniška ne viską mokėti, bet ne, svarbu pinigus imti. Nu gal kaip nors...
Dukra parvežė kelis pakelius tailandietiškų sėklų: arbūzų, melionų, čili pipiriukų ir serenčių. Bet jau tokio dydžio žiedai ant pakelio. Ir dar pomidorų iš Norvegijos 5 veislių tokių egzotiškesnių turiu iš Mountainseed.no. Reiks po kelis pasisėt
O dėl karvytės,tai ne juokas,čia ne vištą laidoti. Melžiama?Liga kokia?
Jurginėli,aš su antru vaikščiojau,jau su nemažu pilvu,per neramūmus. O dar mb lakstė budėti prie pašto,galvojau nepamatys tėvas vaiko gimus.
Šiandien netyčia pakliuvau sviekatingumo paskaitoje.Gydytoja įdomiai kalbėjo apie širdies ir kraujagyslių ligas.Tris valandas,bet paskui pradėjo kišti visokius papildus. Pvz.papildas iš pelyno,britkrėslė,gvazdikėliai.Kai aš natūralių tokių žolių turiu ir geriu pelyną jau šeštą vakarą.
Dar užsirašiau tokiai nesamonei.Atvažiuoja gydytoja,nuskanuoja ir pasako tavo ligas.Aišku tada kiša papildus iš Kinijos.Ir svarbiausia atvažiuoja ne į gydymo įstaigą,bet pas kažką į butą.Užsirašiau,dar mamą užrašiau,grįžau namo,pradėjau blaiviai galvoti.Reiks atšauktinesamonę.
Siūlė kAŽKOKĮ JONIZUOJANTĮ APARAČIUKĄ,perleidi per jį maistą,tada pamatai kiekpvz.žuvis turi visokių gleiviųir bla bla toliau.Na netikiu tokiomis nesamonėmis,kaip aš galiu pirkti.Bet patikėkite kiek patiklių žmonių yra. Dar po savaitės reklamuos kažkokias šukutes,aparačiuką,nešioti kišenėje,rankinėje,reguliuos kraujo spaudimą.Didesnės nesamonės negirdėjau dar.
Pabuvojau,galima sakyti komedijų spektaklyje.
Jau su tom reklamom visokiom tai jie gudriai daro. Prieš šventes man skambina, prisistato nuo tokios pažįstamos, sako siūlom nemokamai giluminį valymą padaryt baldų, patalynės, net kokių vilnonių drabužių. Galvojau, gal kokia valymo firma reklamą darosi. Sakau, kodėl nemokamai, na gal pažįstamiems parekomenduosit. Spyriojaus, bet kaip ir sutikau. Maniškis parėjo, sako tai siūlys siurblį pirkti. Paskambinu tai pažįstamai, sakau kaip čia. Oi, kaip gerai išvalo, tik pasiūlo siurblį pirkti, klausiu kiek mokėjai. Tai 1800, gali išsimokėtinai. Tai atfutbolinau, kad nereik. Nu nepatenkinta buvo, atseit, nieks neverčia pirkti.
Kad gydytojas nustatytų ligą, turi galybę tyrimų pasidaryti.
Aš tai moteris nagla ir nedrovi. Jeigu man bando makaronus kabinti, atsistoju ir pasakau , ką manau.
Kažkada sudirbau būsimą Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriu. Tiesa , jau buvusį. Norėjome jį samdyti kooperatyvo direktoriumi. Atsistojęs jis pasakoja savo Cv. Tą darė, aną darė. Žodžiu, kiek supratau, visi verslai baigėsi vystykluose. Tai atsistojau ir pareiškiau " Jeigu visi tavo verslai užsilenkė, tai ir mūsų verslą sėkmingai užlenksi". Rimti vyrai apšalo ir puolė vos ne atsiprašinėti už mano įžūlumą. Paskui po kelių metų bandė per teismus atgauti po 50 100 tūkstančių. O aš išlindau gal su nepilnu tūkstančiu nuostolių.
Kartą buvau patekusi į Tupelvarių pristatymą. Nusibodo klausytis, pasakiau ką galvoju ir išėjau. Kažkas labai buvo įsižeidęs.
Aplamai, einu į tuos seminarus, kurie naudingi profesinio tobulėjimo prasme. Visa kita - siemkos. Galėtų dar man primokėti, kad jų briedus klausyčiau. Atvaro ir pas mus. Bendruomenės moterys lekia, už gryną pinigą priima visokių lektorių pezaliones. Ir dar pinigus moka. Juokinga.
Liniukai, labai linkiu, kad tavo Mūkė pasveiktų.
Liniuk, laikykitės ir Tu ir kavutė. Jauna, gal atlaikys, vargšiukė.
Kažkaip atlaikiau mb gimtadienio dviejų dienų maratoną. Namuose, t.y sodyboje, su dainom ir šokiais. Kiekvieną kartą sakau, kad daugiau niekada nepasirašysiu būti ir virėja ir indų plovėja. Gal pamiršiu iki kito karto, kad man sunku ir aš labai nemėgstu.
Taip tylu, ramu namuose, galima jau sėklų dairytis. Kokia aš prasta šeimininkė, pernai tai gražiai užaugo daugiagalviai kaimiški svogūnai, o aš jų sėklai neišsaugojau, tiksliau išsaugojau, puikiai laikosi, bet jie pas mane šaltoje patalpoje palikti, išeitų į žiedynus, jei pasodinčiau, teks pirkti. Tik kur garantija, kad tie, kuriuos nupirksiu, negulėjo kaip ir pas mane, šaltai.
Labas rytas.
Vasarema,o tai jubliejus gal buvo?
Liniukai gaila karvutės, bet gal atsistatys. Su gyvuliais taip jau yra, nepaklausi kur skauda, ką jauti. Man kartais atrodo, kad dėmesys ir meilė juos daugiau gydo nei vaistai. Bet aš tik šuniukus ir ožkas laikiusi na dar triušius, tai nieko daugiau negaliu pasakyti. Nenuleisk rankų.
Labutis, geras palinkėjimas, man kaip visada pirmadienis yra praeitos savaitės darbų užbaigimo diena. Aš praeitam gyvenime matyt musulmonė buvau, nes šeštadienis išeiginė, pratinginiauju, o sekmadienį imuosi darbų iš peties. Na dar vakar ant laiptų išsitiesiau su puodu rankose, per ta laiką kol kritau suplanavau kaip puodą neišmesti ir kaip atsisėsti ant laiptų, kad į apačia nenudardėti, tai tik ranka viena ir užpakalis nukentėjo. Bet mintys kaip lėkė per sekundę kiek daug visko prigalvojau, kad taip žmogus sugebėtum pastoviai mąstyti, daug gerų darbų padarytum.
Neturiu ką pasakyt, tai nors pasilabinisu
įdomu dar rožės numes lapus ar jau nebe?
Būna ir man taip. jeigu jau ką nešdama griūnu, tai migom sugalvoju, kad neišmesti.
Lyžuka, o kam tau tų rožių lapai ? Pavasarį apibraukysime senus, naujus išleis. Tik šiemet jau pasimokiau, nutrumpinsiu daugiau. Pernai irgi žaliavo iki pavasario, tai tik viršūnes apkarpiau. Ir jokio grožio. Visos naujos šakelės koncentravosi viršūnėse, apačios plikos.
Jurginėli, gal tu tą virusą man permestum ? Sako, nuo visų rota- šmota gerai svoris krenta. Atpili per visus galus ką suvalgai. Tokie draugeliai imdavo iš mūsų daržoves. Kartą atvažiuoja gal po mėnesio nebuvimo. Vyro atpažinti neįmanoma. Buvo toks aukštas, stambokas. O atvyko kaip sliekas. sakė, nuo Rota viruso -12 per 10 dienų. Lindau beveik bučiuotis, bet nesidalino tuo gėriu.
Kas antrą diena vežuosi mamą,kad palaikytų šunį,kol aš pas vištas einu.Oras pasaka,mama sako,važiuojame į mišką?Nu ką važiuojame.Įsimetu šunį mašinon,išsivarau iš garažo savo mašiniuką ir važiuojame.Kažko netraukia,na sakau laidai atidrėko,mėnesį nekurta.
Važiuojame aplinkeliu,fura vos ne per galvą lipa,o traukia tik iki 80. +Žiūriu dūmai pradėjo į saloną rūkti,sakau-degame. Sustoti aplinkelyje nėra kur,išlipti negaliu,šuva lipa iš paskos. Šiaip ne taip ant žolės užvažiavau,avarinį įjungiau,stovime.Pririšau šunį prie sėdynės,mama dar laiko,nulaikyk tu jį,kad gudrus.Supratau,kad rankinis prikepęs buvo.Pastovėjome kiek,patampiau rankinį,atkrito.Mama sako jau gal nebe važiuojame?Jo pasakyk šuniui,kad jau gana.
Nuvažiavome,nbors keliukas labai patvinęs buvo į mišką.Bet taip puikiai pasivaikščiojem,šuva išsilakstė.
Be reikalo mb pasakiau telefonu,tai atklausiau kaip sudeginau stabdžių kaladėles,kaip grįšime be stabdžių. Normaliai grįžome,buvo tie stabdžiai,tik panika didelė.
Na tai nepavydėtinas gumos kvapas buvo mašinoje. Man pirmą karta buvo užsikirtę stabdžiai dar su žyguliuku lakiojau. Gerai, kad klasiokas buvo kartu tai paaiškino kas, būčiau iš baimės numirus, kai parūko. Dabar irgi būna, bet labai retai ir nedaug.