Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(IngridaB @ 2025 04 07, 08:30)
Mūms seniems narkomanams melatoninas-sėmkos. biggrin.gif

Čia jau taikliaii pasakyta biggrin.gif
Man daktarės nustatyta depresija ir pastoviai rašomi receptai, tikriausiai jau ant amžinųjų.
Skaičiau apie keptinorą, tai jį dešimtmečiais geria. Geras vaistas, tik, kad kelia apetitą ir augina svorį.
Šiaip jau bijau didinti dozes, tai ir užmetu ant viršaus augalinių.
Nežinau ar nuo vaistų ar nuo amžėjimo pamirštu augalų pavadinimus unsure.gif
Atsakyti
Lyžuka, Ancės neturiu. Tai kad slyvų nelabai pas mus valgo. Dukrai pasodinau slyvos- abrikoso hibridą, pernai vieną vaisių ragavome. Įspūdžio nepadarė labai didelio.
Šiemet gal nenušals keli žiedai persiko.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Neatvežė vakar man medelių,bet ir gerai nebuvome namie.Pravarėme vakar mikroautobuso technikinę,ačiū dievui,ketvirtadienį bandysime lengvąją pravaryti.Pagedo mano omniva,astilbes pralaikė savaitę,dabar neaišku kada atveš medelius,nors jau perduoti kurjeriui. ax.gif
Vakar dar tujų prigriebiau mokvežoje,tris tujas,kur keičiasi spalva,gelsta į viršų,nu labai gražios iš tolo.Pažystama pardavėja įsiūlė dar alyvą,ružavasu baltais krašteliais. mirksiukas.gif
Jau kiek grožių prisivežę mokvežoje. wub.gif
Atsakyti
Šiandien važiavau maišų į Kauno kelią , paskui į Molainių kampą plastikinių indelių, tai patingėjau per pusę miesto grūstis į Mokvežą. Palauksiu, kol bus masiniai nukainavimai. Pernai po 5 eurus prisipirkau lenkų dauginimo kanadietiškų rožių. Nusikarpiau, sukišau į vazonėlius, tai Morden Blush iš vienos dar 6 pasidarė,. Reikės ir šiemet pasidairyti, iš Morden serijos daug buvo, o jos labai šalčiams atsparios.
Auksinė tuja tai gal Golden Smaragd. Man kelių reikėtų, nes jos siauros. O alyva ar ne Sensation ? Irgi reikia. Turėjau, bet buvo skiepyta į kokią tai netikusią, nes labai skurdo, leido atžalas ir galiausiai išroviau. Buvau pasidauginusi šakelę, bet šuo apvertė kelis vazončikus, tame tarpe ir su alyva.
Atsakyti
https://www.part.lt/...04b0018f912.jpg
Nuklampojau dabar nufotkinti tujų ir nusikirpau alyvos ženkliuką,taip Sensation.Kaip Tu atmeni visus pavadinimus.Na atsiprašau,tik pagrindines gėles atsimenu ir tai kartais užkrenta.O gi per floristikos kursus kontrolinį rašėme lotyniškai net mokėjome šiek tiek pavadinimų. biggrin.gif

Užsisakiau pagaliau 4 vynuoges,balandžio pabaigoje,gegužę atveš.MB sako o jos neapsidulkins susodintos į vieną šiltnamį?Gal ir kvailas klausimas? ax.gif
O mokvežoje dabar akcija spygliuočimas ir dekoratyviniams augalams.Na kur gi tiek prisivežė. bigsmile.gif
Atvežė medelius šiandien,susodinau,patenkinta Žalios stotelės medeliais. ax.gif
Atsakyti
Tai tegul jos dulkinasi į sveikatą. Gi nežadi iš jų traukti sėklas ir sėti. Pasakyk savo brangiausiam, kad po dulkinimosi šiltnamyje tik vaikai būna panašūs į kaimynus, o ne mamkos ir tatos ( šiuo atveju - uogos) biggrin.gif
Juk sode irgi bitės zuja, žiedadulkes nešioja per visas obelis, o alyviniai kaip buvo , taip ir liko, antaniniai irgi rūgštūs kaip pasodinti, taip ir būna.

Klausyk, o ten tikrai tujos ? Aišku, pirmametės, o ir iš nuotraukų spręsti nesiimu. Bet man panašu į Ivoną, geltonspyglį lausoną.

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2025 04 08, 21:57)
Tai tegul jos dulkinasi į sveikatą. Gi nežadi iš jų traukti sėklas ir sėti. Pasakyk savo brangiausiam, kad po dulkinimosi šiltnamyje tik vaikai būna panašūs į kaimynus, o ne mamkos ir tatos ( šiuo atveju - uogos) biggrin.gif
Juk sode irgi bitės zuja, žiedadulkes nešioja per visas obelis, o alyviniai kaip buvo , taip ir liko, antaniniai irgi rūgštūs kaip pasodinti, taip ir būna.

Klausyk, o ten tikrai tujos ? Aišku, pirmametės, o ir iš nuotraukų spręsti nesiimu. Bet man panašu į Ivoną, geltonspyglį lausoną.

Išaiškinai. 4u.gif 4u.gif
Žinok,aš pavadinimų tikrai nežiūriu,man panaši į tują,vadinasi-tuja. mirksiukas.gif
https://sodininkui.l...no-ivonne-.html
Na tikrai panašus.Klausyk,kiek Tavo galvelėje telpa pavadinimų? blink.gif blink.gif rolleyes.gif
Paskaitysiu ketvirtadienį mokvežoje,jei dar bus pavadinimą.
Atsakyti
Oho kokios jūs čia pirkėjos smile.gif...Man tik vienas klausimas kur jums tiek telpa augaliukų? biggrin.gif...Ar kai kazka sodinate iš senujų išmetat mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Lyžuka,nieko beveik nemetu,dėlioju,persodinu. mirksiukas.gif va ir dabar per naktį apgalvojau persodinsiu kiparisus,jie sparčiai auga,netinka dabar toje vietoje.
Pas mane bardakėlis,ne taip pas IK.Bet man norisi spalvų,spalvų........... ax.gif Vietos sočiai,du sklypai po 50 arų.
Vakar jau sakiau nieko nebe sakysiu.Paskaitau vienadienių augintoja,dėl sveikatos naikina vieną plotelį,20 vienadienių nesirenkant po 1.50.Įdomu įvairesnių,kaip nesisakysi? mirksiukas.gif
Atsakyti
tai taip gražu ir miela tie augaliukai, bet nusipirkt ir pasodint čia pats mažiausias darbas palyginus su priežiūra...ravet, trešt pakirpt ir t.t mirksiukas.gif nu žodziu smile.gif dar gi ne visi ir auga taip kaip nufotografuota ir aprašyta..vieni nyksta kitas gal per daug plečias, žodziu supratot mintį turbut mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 09 balandžio 2025 - 07:43
Pas mane irgi ne kažką, dvi sirijinės kinrožės kaip buvo pasodintos iš vazonėlio, tokio dydžio du metai, nė velnio nei auga, nei dvesia. Lb niežti rankas atlaisvint, bet kenčiu, o gal, nes man kinrožės labai patinka, turiu tris aukštas, o, kai žydi ir ilgai wub.gif
Dar raugeriškį reiktų į kamuolį paformuoti, bet šiemet nelysiu, dar jaunutis, paskui dar užpyks. Raudonos spalvos perdaug nebūna.
Noriu ir aš alyvos, bet Žalioje stotelėje nėra Majerio, rašė, kad du kartus žydi ir kompaktiška.
Pasidarysiu miškelį ir patenkinta su mezginiu po lapais sėdėsiu rolleyes.gif
Atsakyti
Meri, kvepia tai labai. Bet kvapas tai ne "alyviškas" Antras žydėjimas šiaip sau, pradingsta jis tarp kitų žiedų gausos. Turiu dar kanadietiškų Palibin serijos alyvų. Žemos jos be galo, ot , toks neaukštas krūmelis.

Ingrida, mano galvoje apie 150 vabalų pavadinimų, apie 200 ligų pavadinimų, apie 50 piktžolių pavadinimų ir kokie 100 dekoratyvinių augalų pavadinimų. Viskas lietuvių ir lotynų kalbomis. Dar apie 50-80 chemijos pavadinimų, tie veikliąja medžiaga ir gamintojo pavadinimu.
Kas blogiausia, kad kol surandu reikiamą kokiame neuronų kamputyje pasislėpusį.... doh.gif
O anksčiau galėjau varyti neužsikirsdama. Va kodėl man tokia baisi ta senatvė. Paskambina kas nors konsultacijos, liežuvis mala , mala ir...stop. Užstringa koks pavadinimas nors verk. Nors mintyse net regiu, kurioje pastraipoje apie tai rašyta. Anksčiau turėjau tiesiog fotografinę atmintį.
Ketvirtame kurse buvo toks dalykas Augalų apsauga. Mano suole sėdėdavęs kažkoks neakivaizdininkas praganė savo kursinį. Gal kur girtas pametė. ( Mums neakivaizdininkai buvo žemesnė klasė, visokie kaimo japiai, dėl karjeros atvaryti gauti diplomą. Kai rinkdavome herbarus ar vabzdžių kolekcijas, iškart visko imdavome po 2-3 vnt, sutvarkydavome ir prakaldavome jiems po 20-30 rublių) Dėstytoja liepė man geruoju grąžinti, kitaip neišlaikysiu egzamino. Turėjau per keturias dienas mintinai išmokti gal 300-350 psl vadovėlį.. Egzaminavo gal pusvalandį, iš pykčio pamėlusi turėjo aukščiausią įvertinimą parašyti.
Atsakyti