Meri, kvepia tai labai. Bet kvapas tai ne "alyviškas" Antras žydėjimas šiaip sau, pradingsta jis tarp kitų žiedų gausos. Turiu dar kanadietiškų Palibin serijos alyvų. Žemos jos be galo, ot , toks neaukštas krūmelis.
Ingrida, mano galvoje apie 150 vabalų pavadinimų, apie 200 ligų pavadinimų, apie 50 piktžolių pavadinimų ir kokie 100 dekoratyvinių augalų pavadinimų. Viskas lietuvių ir lotynų kalbomis. Dar apie 50-80 chemijos pavadinimų, tie veikliąja medžiaga ir gamintojo pavadinimu.
Kas blogiausia, kad kol surandu reikiamą kokiame neuronų kamputyje pasislėpusį....
O anksčiau galėjau varyti neužsikirsdama. Va kodėl man tokia baisi ta senatvė. Paskambina kas nors konsultacijos, liežuvis mala , mala ir...stop. Užstringa koks pavadinimas nors verk. Nors mintyse net regiu, kurioje pastraipoje apie tai rašyta. Anksčiau turėjau tiesiog fotografinę atmintį.
Ketvirtame kurse buvo toks dalykas Augalų apsauga. Mano suole sėdėdavęs kažkoks neakivaizdininkas praganė savo kursinį. Gal kur girtas pametė. ( Mums neakivaizdininkai buvo žemesnė klasė, visokie kaimo japiai, dėl karjeros atvaryti gauti diplomą. Kai rinkdavome herbarus ar vabzdžių kolekcijas, iškart visko imdavome po 2-3 vnt, sutvarkydavome ir prakaldavome jiems po 20-30 rublių) Dėstytoja liepė man geruoju grąžinti, kitaip neišlaikysiu egzamino. Turėjau per keturias dienas mintinai išmokti gal 300-350 psl vadovėlį.. Egzaminavo gal pusvalandį, iš pykčio pamėlusi turėjo aukščiausią įvertinimą parašyti.