Sveikos
Buvau prirašius kurią čia dieną, pasirodo, dingo, neužsikrovė.
QUOTE(Muka @ 2021 03 22, 12:31)
Aukštas spaudimas vartoju vaistus nuo spaudimo antri metai .. Na reikės pagerėti ilgėliau...O kepenėlės pamirkau parūgštintam vandenyje ir suspjaustau kaip karbonadukus ir kepu ant sviestuko
tik neperkepu o iškepus dar duodu pailsėti ir dar labai labai skanu ant laužo, prieskonių man net nereikia
Sunku sureguliuot kraujospūdį, yra labai įvairios kombinacijos. Šiaip yra 5 grupės vaistų: kalcio kanalų antagonistai, diuretikai, beta adrenoblokatoriai, AKF inhibitoriai, angiotenzino receptorių antagonistai. Gydytojas mato visumą ir dėlioja mozaiką. Įvertina ne tik kraujospūdį, bet ir inkstų darbą, skydliaukę, cukrų, elektrolitus. Vienų širdelė labai "bėga", tačiau jėgos mažai, kitiems kaip tik širdies susitraukimų dažnis labai retas, kitiems skysčiai užsilaiko, kitiems nuo beta blokerių dusimas atsiranda, dar kitiems libido mažėja... Žodžiu, parinkti teisingą schemą yra didelis darbas. Žiūrėk jau sudėlioja, bet stresas, pasikeitusi medžiagų apykaita viską vėl išbalansuoja, na ir ką, viskas iš pradžių. Bet jei negerai jauties, kreipkis pas gydytoją, peržiūrės dozes, gal ką pakeisti reikia.
QUOTE(Luety @ 2021 03 22, 14:35)
Muka,naudojant vaistus nuo kraujospudzio,dazniausiai kalio kanalu blokatorius,jie daznai sukelia sirdies ritmo suletejimus,todel salia ju reikia dar vartoto beta blokatorius.Pvz nuo kraujo sp geriu amlodipina po 0,5 g,o del sirdies betalok 0,25g.Kadangi issiplecia siek tiek kraujagysles vartojant kr.sp mazinancius,sirdies duziai nebepripildo krauju arterijas ir gauinasi toks tarpas,todel ir skiria tuos beta blokatorius.Gal nevisai teisingai aiskinu,cia Pou geriau paaiskintu,ji farmaciste.Todel teks tau nori ar nenori kreiptis i seimyniske,nes savijauta ner pageres,ta jau praejau.
As kepeneles tai kitaip neikandu,kaip tik susmulkinu mazais mazais gabaliukais,dedu kiausa,miltu(arba psyliaus prie keto)gerai sumakaluoju su prieskoniais,dedu su saukstu i keptuve ir kepu.Minkstos ir skanios,Padaziuka is grietineles ir astraus surio,apsivalgymas.
Parašiau aukščiau. Daug parametrų labai reik įvertinti ir kas tinka vienam nebūtinai tiks kitam
Mano mama kepenėles piene mirko, sako, ištraukia taip kartumą. Jis mėgsta labiausiai vištienos. O man nesigauna: arba per kietos, arba košė kažkokia.
QUOTE(Dusia37 @ 2021 03 22, 15:49)
Muka imk
Neverta nervuotis tiek dėl darbo ... Šeima, artimi žmonės yra nepakeičiami. O darbas - ir tu gali pakeisti , ir tave gali pakeisti . O jei nusibaigsi , po 3 dienų kitas žmogus toje pačioje kėdėje sėdės . Esu laidojusi bendradarbius, beveik vienmečius
Svarbiausia , kad Tu nieko NEPRIVALAI , kai tu nebegalėsi - kažkaip bus ... Gal netgi geriau ?
Norint teisingai paruošti kepenėles , reikia jas "nutraukinti" keliais vandenimis, kad pašalinti toksinus . Kepenėlių negalima daug valgyti ... ty geriau kartą per savaitę bet ne kg prisikepti ir kelias dienas lapnoti . Dėl vitamino A ir kepenų apkrovos . Na paštetas tai su priedais būna
Ir aš kartais griešyju , valgau pakeptas kepenėles , ty neteisingas paruoštas
Čia mano toks tikėjimas
Mano baba taip darydavo ir taip skaičiau kai labai domėjausi paleo mityba ... Sveika paleo mityba , kuri toli gražu ne keto su krūva menkaverčio maisto , svarbu būtų 0 anglių
Labai pritariu. Aš jau matau, kad pas mane šeimoj pas daug ką saugiklius lygioj vietoj išmuša visom prasmėm. Reikia taip sudėliot gyvenimą, kad išeitų gyventi ir džiaugtis, o ne išgyventi. Darže mažinam viską. Pasižiūriu, ką apsimoka auginti, o kas daug darbo reikalauja, tačiau ūkininkų turgely pigiai galima nusipirkt.
Vakar nuvažiavom, apvaikščiojom sodą. Reikia obelis, išgenėt, vakar kriaušę praretinom.
Dusia, aš taip pat apie tą langų valymo robotuką galvoju. Mano balkonas iš slankiojančių langų sistemų. Viena nepajėgiu gerai išvalyt, vienas fiksatorius sugedęs, bijau išsivožt, plius dešinė ranka nelabai veikia, reik kažkaip pabandyt - gal gi geras daiktas. Aš tik vis baiminuosi, kad pamesiu jį iš trečio aukšto