Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2021 03 25, 09:33)
Oi visai pamiršau, kad pati dar puokštes suki tuomet jooo geras grobis  ax.gif
O purškiu ne nuo kirmeliukų o nuo ligų nes serga antaniniai labai verysad.gif gaila sena obelis.

Mūsų antaninė jau baigiasi.Kažin ar kas bepadės? ax.gif Palaikau purškimus,bet nebe lieka tikrai tam laiko. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida, gražu tai gražu , bet 100 vazonų laistyti ? Ar tas grožis tiek atperka ? Paskui ir nugara ir rankos pareina, o kai sveikatos nėra ir grožs nedžiugina . Parduoti tai valio , aš už 4u.gif
Aš irgi savaitgali sėsiu žirnius, vasarai morkas ir pastarnokus .
Porai nedygsta, bandysiu atsėti . Sėklą seną radau , tai subėriau .
O pas mane atsiradęs viskam saiko jausmas ax.gif Ar spėsiu prižiūrėti, ar tik kankinsiu augalus ? Ar liks laiko pasigrožėti ?
Visada turiu kelis vazonus . pridedu drėgmės sugėrėjo ir sodinu gėlytes . Man reikia , kad savaitę išgyventų be vandens ...
Ingrida, gerai , kad priminei apie našlaites .Ieškosiu . Man reikia geltonų tongue.gif Be jokios dėmelės . Vis rasdavau ŽS. Tik 1 vazonas prie šulnio , iki liepos žydi . Paskui ten keliauja kokia pelargonija .
Muka, tiek daug prisodinai gėlių ar paprikų ? Pas mane tai paprikų kaip visada be proto . Mes jas mėgstame, bet vis tik daug smile.gif Šaldytas prikepu pagal oliverį ,išnyksta . Jau šiam metui šaldiklyje jų nerasta . Šparaginių tik perteklius . Gerai būtų kad pasiilgtume šviežių ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 03 25, 10:06)
Labas rytas,
Ingrida, gražu tai gražu , bet 100 vazonų laistyti ? Ar tas grožis tiek atperka ? Paskui ir nugara ir rankos pareina, o kai sveikatos nėra ir grožs nedžiugina . Parduoti tai valio ,  aš už  4u.gif
Aš irgi savaitgali sėsiu žirnius, vasarai morkas ir pastarnokus .
Porai nedygsta, bandysiu atsėti . Sėklą seną radau , tai subėriau .
O pas mane atsiradęs viskam saiko jausmas  ax.gif Ar spėsiu prižiūrėti, ar tik kankinsiu augalus  ? Ar liks laiko pasigrožėti ?
Visada turiu kelis vazonus . pridedu drėgmės sugėrėjo  ir sodinu gėlytes . Man reikia , kad savaitę išgyventų be vandens ...
Ingrida, gerai , kad priminei apie našlaites .Ieškosiu . Man reikia geltonų  tongue.gif  Be jokios dėmelės . Vis rasdavau ŽS.  Tik 1 vazonas prie šulnio , iki liepos žydi . Paskui ten keliauja kokia pelargonija .
Muka, tiek daug prisodinai gėlių ar paprikų ?  Pas mane tai paprikų kaip visada be proto . Mes jas mėgstame, bet vis tik daug smile.gif Šaldytas prikepu pagal oliverį ,išnyksta . Jau šiam metui šaldiklyje jų nerasta . Šparaginių tik perteklius . Gerai būtų kad pasiilgtume šviežių  ax.gif

Čilių ir paprikų, bet pastarųjų nedaug sudygo, o va baklažanai labai išbėgo tai vakar nenorėjau jų kucinti. Kažkaip vakar darbe išdraskyta jaučiausi tai nenorėjau silnus daigus užmušti savimi smile.gif Sakiua šiemet daugiau eis paprikų į šiltnamį, nespomidorų tipo pažadėjau mažinti smile.gif O aš niekada našlaičių nesodinusi... mažu gal pabandyti nors vieną vazoną, akį kad džiugintų rolleyes.gif
Atsakyti
Labos, 4u.gif
vel sauleta,begsim sodan.
Vakar radau dezese vazonelius isvartytus ir jau 6 brokoliu daigai nuesti.Nu niekas daugiau,turbut,tik peles?Tai va,ruosiau lentyna siltnamy,o lentu ilgu nebeturim,nes vistininkui suejo,tai dejom tik skersinukus ir ant ju dezes su daigais,apkamsiau su agro,bet ten kaip ant snargliu padaryra gavosi,kad kazin ar nenuversiu kokia diena wub.gif Bet jus man pasakykit,agro plevele nepakelta,o sugeba ilyst i deze,o ant lentynos neuzlipa,istirta pernai.Kas tai?
Nu,svarbu laiku pastebejau,nors isvartyta buvo jau ir kelios dienos atgal,bet nenuesta,tai maniau MB darbas,bet va,kazkieno kito.
Pasejau agurkus,sukeliau ten pat.
Dar vakar su vistom uztrukom.Nugi viena jaunikle ilindo i seniu lizda ir tupi,apacioj sene,virsuj ji,o kita jaunikle ilipus salia senes ir bando tupt salia senes,o sene tyli.Aha,reiskia nebesimusa.Suleidom kartu ir palikom.Vakare MB vaziavo paziuret,visos pasidaline teritorija,sulinde i viena tvartuka,be triuksmo taisosi gult.Reiskia jau priima jaunikles.Viena is jaunikliu bus zemiausia kastoj,nes bijo visu seniu,soka i lubas,arba tupi kur aukstai,kad senes nepasiektu.
Pradejo visos senes det kiausus ir dvi jaunikles deda,bet jaunikliu kiausiniai,kaip teniso kamuoliukai,o seniu,kaip cepelinai.Kazin ar veliau des didesnius?.
Va kiek naujienu ukyje. biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 25 kovo 2021 - 10:45
Labas rytas.
Sako pliusas lauke,bet pas mus žolė nubalųsi. ax.gif Šiltnamyje palikau visus išpikuotus augalus.Na uždengiau agroplėvele triguba. ax.gif
Man vakar vištos patvarkė šiek tiek serenčius,tik nusisukau šiek tiek..........
Vakar dar nusipirkau krentančių našlaičių vazoną,išskirščiau,gavosi 6 vazonai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Labai gražūs vaizdai Ingrida... Jau ko gero pavyks papietauti kieme šį savaitgalį. Lafa. Koks gėris yra šiluma ir pavasaris ax.gif
Ingrida, aš dar serenčiukų nepasėjusi biggrin.gif Nors net nežinau ar verta sėti . Pernais radau darže ir šiltnamyje pridygusiu bele kiek smile.gif Kai kuriuos persodinau , kai kuriuos kompostinėn .Mano darže visi daro kas ką nori biggrin.gif
Šiandien apie pietus kaiman . Oras jau toks kad lakstysiu tekina visą savaitgalį .
Luety dėl kaiušinių - dydis ir spalva priklauso ne tik nuo jaunumo , bet ir nuo veislės kiek aš žinau ? Žinoma, kad jauniklės visada dės mažesnius kiaušinius . Faina savi geri kaiušinai , bet man kol kas misija neįmanoma ax.gif
Kitą savaitatę priešvelykinis namų šveitimas ? Langus reikėtų išsivalyti. Galvoju apie robotuko nuomą, ypač bakono langų nuvalymui . 15 EUR para kiek mačiau Kaune, manau tikrai verta .
Vakar galų gale pabaigiau rankovių apmezgimą dukros liemenės- sarafano . Man atrodo didelis ir platus , bet sakė kad tokio reikia ax.gif Ir tas rankovių apmezgimas keistai atrodo , kol neapsirengi ( biški siuvėjos dukra esu ) ... Ardžiau 4 kartus , paskui supykus padariau kaip išeina ir tiek . Nes pusantros savaitės voliojosi nedamušta. Jei netiks išardysiu visai .
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif Nepersidirbkit biggrin.gif

Atsakyti
Labos smile.gif

Luety mano žiniomis pirmametės deda mažesnius man jie patys patys velykom ax.gif Ir labai gražuliai kiaušinukai ax.gif Mmmm pasvajoti tik turėti savų vištų tongue.gif
IngridaB mažu Depe apsigyvensi biggrin.gif
Dusia37 pasidalinsi to robotuko darbu, mažu ir man reiks o kaži kaip iš lauko nuvalo kur netasidaro langai unsure.gif ar to nedaro ax.gif
Medžius nupurškiau reikės ropoti aplink rožes viena apšalusi labai vijoklinė verysad.gif Gal pabersiu kokių sėklų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 03 26, 09:16)
Labos smile.gif

Luety mano žiniomis pirmametės deda mažesnius man jie patys patys velykom  ax.gif Ir labai gražuliai kiaušinukai  ax.gif Mmmm pasvajoti tik turėti savų vištų  tongue.gif
IngridaB mažu Depe apsigyvensi  biggrin.gif
Dusia37 pasidalinsi to robotuko darbu, mažu ir man reiks o kaži kaip iš lauko nuvalo kur netasidaro langai  unsure.gif ar to nedaro  ax.gif
Medžius nupurškiau reikės ropoti aplink rožes viena apšalusi labai vijoklinė verysad.gif Gal pabersiu kokių sėklų  ax.gif

Muka , būtent dėl bakono ir noriu nuomotis . Nes vienas stumdomomis durimis , labai sunku išvalyti . O tos miesto žiurkės, ty balandžiai dergia bele kiek .Kiek buvusi kolegė pasakojo tai puikiai balkono langus išsivalė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Buvau prirašius kurią čia dieną, pasirodo, dingo, neužsikrovė.
QUOTE(Muka @ 2021 03 22, 12:31)
Aukštas spaudimas vartoju vaistus nuo spaudimo antri metai .. Na reikės pagerėti ilgėliau...O kepenėlės pamirkau parūgštintam vandenyje ir suspjaustau kaip karbonadukus ir kepu ant sviestuko  4u.gif tik neperkepu o iškepus dar duodu pailsėti ir dar labai labai skanu ant laužo, prieskonių man net nereikia  ax.gif

Sunku sureguliuot kraujospūdį, yra labai įvairios kombinacijos. Šiaip yra 5 grupės vaistų: kalcio kanalų antagonistai, diuretikai, beta adrenoblokatoriai, AKF inhibitoriai, angiotenzino receptorių antagonistai. Gydytojas mato visumą ir dėlioja mozaiką. Įvertina ne tik kraujospūdį, bet ir inkstų darbą, skydliaukę, cukrų, elektrolitus. Vienų širdelė labai "bėga", tačiau jėgos mažai, kitiems kaip tik širdies susitraukimų dažnis labai retas, kitiems skysčiai užsilaiko, kitiems nuo beta blokerių dusimas atsiranda, dar kitiems libido mažėja... Žodžiu, parinkti teisingą schemą yra didelis darbas. Žiūrėk jau sudėlioja, bet stresas, pasikeitusi medžiagų apykaita viską vėl išbalansuoja, na ir ką, viskas iš pradžių. Bet jei negerai jauties, kreipkis pas gydytoją, peržiūrės dozes, gal ką pakeisti reikia.

QUOTE(Luety @ 2021 03 22, 14:35)
Muka,naudojant vaistus nuo kraujospudzio,dazniausiai kalio kanalu blokatorius,jie daznai sukelia sirdies ritmo suletejimus,todel salia ju reikia dar vartoto beta blokatorius.Pvz nuo kraujo sp geriu amlodipina po 0,5 g,o del sirdies betalok 0,25g.Kadangi issiplecia siek tiek kraujagysles vartojant kr.sp mazinancius,sirdies duziai nebepripildo krauju arterijas ir gauinasi toks tarpas,todel ir skiria tuos beta blokatorius.Gal nevisai teisingai aiskinu,cia Pou geriau paaiskintu,ji farmaciste.Todel teks tau nori ar nenori kreiptis i seimyniske,nes savijauta ner pageres,ta jau praejau.
As kepeneles tai kitaip neikandu,kaip tik susmulkinu mazais mazais gabaliukais,dedu kiausa,miltu(arba psyliaus prie keto)gerai sumakaluoju su prieskoniais,dedu su saukstu i keptuve ir kepu.Minkstos ir skanios,Padaziuka is grietineles ir astraus surio,apsivalgymas.

Parašiau aukščiau. Daug parametrų labai reik įvertinti ir kas tinka vienam nebūtinai tiks kitam mirksiukas.gif
Mano mama kepenėles piene mirko, sako, ištraukia taip kartumą. Jis mėgsta labiausiai vištienos. O man nesigauna: arba per kietos, arba košė kažkokia.

QUOTE(Dusia37 @ 2021 03 22, 15:49)
Muka imk  4u.gif
Neverta nervuotis tiek dėl darbo ... Šeima, artimi žmonės yra nepakeičiami. O darbas  - ir tu gali pakeisti , ir tave gali pakeisti . O jei nusibaigsi , po 3 dienų kitas žmogus toje pačioje kėdėje sėdės . Esu laidojusi bendradarbius, beveik vienmečius unsure.gif
Svarbiausia , kad Tu nieko NEPRIVALAI , kai tu nebegalėsi - kažkaip bus ... Gal netgi geriau ?

Norint teisingai paruošti kepenėles , reikia jas "nutraukinti" keliais vandenimis, kad pašalinti toksinus . Kepenėlių negalima daug valgyti ... ty geriau kartą per savaitę bet  ne kg prisikepti ir kelias dienas lapnoti  . Dėl vitamino A ir kepenų apkrovos . Na paštetas tai su priedais būna  ax.gif Ir aš kartais griešyju , valgau pakeptas kepenėles , ty neteisingas paruoštas smile.gif Čia mano toks tikėjimas  ax.gif Mano baba taip darydavo ir taip skaičiau kai labai domėjausi paleo mityba ... Sveika paleo mityba , kuri toli gražu ne keto su krūva menkaverčio maisto , svarbu būtų 0 anglių  ax.gif

Labai pritariu. Aš jau matau, kad pas mane šeimoj pas daug ką saugiklius lygioj vietoj išmuša visom prasmėm. Reikia taip sudėliot gyvenimą, kad išeitų gyventi ir džiaugtis, o ne išgyventi. Darže mažinam viską. Pasižiūriu, ką apsimoka auginti, o kas daug darbo reikalauja, tačiau ūkininkų turgely pigiai galima nusipirkt.

Vakar nuvažiavom, apvaikščiojom sodą. Reikia obelis, išgenėt, vakar kriaušę praretinom.

Dusia, aš taip pat apie tą langų valymo robotuką galvoju. Mano balkonas iš slankiojančių langų sistemų. Viena nepajėgiu gerai išvalyt, vienas fiksatorius sugedęs, bijau išsivožt, plius dešinė ranka nelabai veikia, reik kažkaip pabandyt - gal gi geras daiktas. Aš tik vis baiminuosi, kad pamesiu jį iš trečio aukšto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 26 kovo 2021 - 11:28
Labos, 4u.gif
atsikeliau be nuotaikos kazko,nieko nenoriu. unsure.gif
I soda nevaziuosiu turbut,gal tik rytoj.Reik vonia sutvarkyt,jei atsiras noras ,kazkaip kazka daryt.
Kiaušiniai savi gerai,bet rūpesčiu irgi daug.Jei ne MB ,tikrai as ju nelaikyciau.,neprivazineciau autobusu.As gi nevairuoju.
Atrodo lietus kaupiasi,nors prognozes rodo,kad lis 12-13 val.
Mano langai,isskyrus miegamojo,visi pasiekiami is lauko.Del vieno lango nuomotis robota neverta,apgraibau,kiek pasiekiu,ir turi but gerai.
Kita sav rodo pas mus,kad bus 15-17 silumos.Kazin ar bus,abejoju.
Atsakyti
Grįžome sodybon,name +30 bigsmile.gif bigsmile.gif .Arba kondicionierius įsijungė,arba vakarinė saulė prišildė. blink.gif
Turbūt pradėsime karą su debiliukais pašonėje.Degina laidus lauže,negalime net išsivėdinti,bėgome iš miesto,geriau neradome.Kvapas nosį laužia,jau senais laikais buvau parašiųsi pareiškimą nuovadoje dėl uogų(braškių) vagystes iš daržo,įgaliotinis buvo atvažiavęs nu nu padarė.Šiek tiek buvo apsiraminę.Debilus užjudink ,sudegins,jiems kas jų kiūžena baigia sulysti į žemę. ax.gif
Muka,tu dar aišku neturi 50?Kad pagal programą ištirtų kardiologai?Man taip padėjo,kad geriu kartą-du per mėnesį vaistus nuo spaudimo.Tai suprantu per žiemą užkišau kraujagysles,vėl cholesterolis blogas.Pernai neišsityriau ir šiemet dar tempiu neišsityriu.Bet Santariškėse taip atitaikė kardiologai vaistus,kad liuks.O gėriau visokius vaistus nuo 25-rių metų.Mama geria visą gyvenimą kasdien.
Pikavau toliau,našlaites ,petunijas........o lobelijos sudygę kaip kilimas,tai kupstais pikavau,prasikeikiau. mirksiukas.gif
O vakare dekoratyviniai česnakai,o tarp jų pridygę(nežinau pavadinimo,bet dvimetės gėlės,kur rudenį užaugo dygliuotos galvos,kaip zunda didesnės,labai gražu į puokštes,nupurškus į kalėdinius vainikus.Man floristikos mokytoja sakė nebe atsiginsi darže.Taip ir yra pridygę visur.O šaknys kaip medžio giliai giliai,šakes sulenkiau su kastuvu kasiau.Pridygo tarp česnakų. bigsmile.gif
Pas vaikaus +28 iki vandenino 2 km,mašiną turi dviems mėnesimas be problemų,kieme baseinas.Lafa. wub.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Nenoriu šuns,be išeiginių keliamės anksti. ax.gif
Atsakyti