Labas rytas,
Ingrida, aš taip pat žiūriu tą australų laidą, man labai patinka, laukiu naujo sezono. Tik gaila, kad dabar akcentuojamos intrigos, o ne maisto gaminimas.
O kokias daržovines jūs verdat? Man tai patinka kopūstas, svogūnas, paprika, česnakas, morka, salieras, pomidorai.
Kartais ir iš šaldytų rinkinių ką nors sumakaluoju.
Pastarnoko turbūt net neragavus aš, šeimoje niekad neauginom. Tai kavinėj nebent įmaišytas kokiose salotose ar troškiny buvo.
Aš dar mėgstu skandinavų kiną. Ir patinka filmai, paremti tikrais įvykiais.
Prastai dygsta pomidorai, vienas sėklas labai senas turiu, tai kasmet daigumas vis prastesnis. Reiks paruošti šiemet ir sėklų iš pomidorų, F2 gausis, bet dar gal išlaikys savybes.
Yra giminėje biseksualus žmogus. Emigravo, nes čia buvo ir nepripažinimo, ir daug smurto. Žmogus normalus, nesiaifišuojantis, norėjo gyventi savo gyvenimą, niekam nieko neprimetė ir neprikišo, o kiek kartų sumuštas buvo.
Aš esu prieš bet kokios rasės, religijos, orientacijos išskyrimą ir primestinį brukimą. Tiek tarp homo yra visokių, tiek tarp bi, tiek tarp heteroseksualų.
Esu prieš smurtą ir bereikalingo dėmesio troškimą.
QUOTE(Pou @ 2021 03 16, 11:18)
Esu prieš smurtą ir bereikalingo dėmesio troškimą.
Smurtas ir dėmesio troškimas man yra absoliučiai nesulyginami dalykai. Nu kažkodėl man nemaišo nei trokštančios dėmesio kokia Pikulė, Paksaitė ar Zvonkė, nei kažkoks gėjus - gal aš nenormali
Ir labai jau sunku įvertinti norimo dėmesio reikalingumą
QUOTE(kavasucitrina @ 2021 03 16, 11:19)
Smurtas ir dėmesio troškimas man yra absoliučiai nesulyginami dalykai. Nu kažkodėl man nemaišo nei trokštančios dėmesio kokia Pikulė, Paksaitė ar Zvonkė, nei kažkoks gėjus - gal aš nenormali
Gal sakykim taip, jei visi pripažįsta ir priima bei nediskriminuoja žmogaus dėl rasės, tautybės, išpažįstamos religijos bei jo seksualinės orientacijos, tai norėčiau, kad niekas ir neprašytų pabrėžtinai išskirtinių teisių.
Ir aš už civilinę santuoką, kuri sudaroma tos pačios lyties asmenų, jei ji sudaroma abipusiu noru. Tokia realybė.
Kad smurtas atskira opera, tai savaime aišku.
labos
Ryte lijo,tai ir nesiverziau i soda.MB sake jaunikles uzvarytos ant tupyklu palubej,neina nei lest,nei zemyn leidziasi,est padejo atskirai,tai senes ne savo eda,o jaunikliu supuole lest,tai stovejo su lazda ir gainiojo,kol jaunikles paede,gryzo piktas,sake,jei nenurims,visas i buljona sumes,tik beda,nezino,kaip plunksnas apdorot,o manes klaust jam ne lygis
Muka,kabala ten minima perkeltine prasme.
Kavasucitrina.Ka,domisi renkasi info ir darosi savo nuomone.Autore tyrinetoja olande mokslininke,gyvenantyi Arizonoj Isversta nemokamai jaunos lietuves,kuri skaite tai ir labai panoro isverts i LT kalba,kad kitiems but prieinamiau.Ne visi dirba uz atlygi,yra ir kitokiu saves patenkinimo budu.
Vakar dariau brokoliu piure su tarkuotu cesnakiuku,truputi itarkavau imbiero,truputi permezano surio ant kartstu apvirto brokolio skilteliu,truputi grietines saldzios.rugstos,viska sutryniau ir buvo skani piure prie vistienos.Neturejau sezamo seklyciu,ten but man labai tike.
Paskutines kojines megztas isploviau,isblokavau,idejau i insta,bei baigiau migdukus beibiams,taip pat i pardavima idejau.Kazkaip uzsinorejau ju nunert.
Siandien smaukausi po namus,megztinis nesimezga,o ka daugiau megzt,nesugalvoju.
QUOTE(Luety @ 2021 03 16, 17:21)
Kavasucitrina.Ka,domisi renkasi info ir darosi savo nuomone.Autore tyrinetoja olande mokslininke,gyvenantyi Arizonoj Isversta nemokamai jaunos lietuves,kuri skaite tai ir labai panoro isverts i LT kalba,kad kitiems but prieinamiau.Ne visi dirba uz atlygi,yra ir kitokiu saves patenkinimo budu.
Patikslink, apie ką čia tu? Apie straipsnį? Apie filmą? Ar dar kažką - nesupratau
QUOTE(kavasucitrina @ 2021 03 16, 15:43)
Patikslink, apie ką čia tu? Apie straipsnį? Apie filmą? Ar dar kažką - nesupratau
. O kas čia per kūrinys? Pirmiausiai įdomu, kas finansavo jį. O paskui tik domėčiausi, apie ką jis biggrin.gif Jei pavyktų viską sužinot, tai turbūt žiūrėti jau nebenorėčiau biggrin.gif
QUOTE(Luety @ 2021 03 16, 19:08)
. O kas čia per kūrinys? Pirmiausiai įdomu, kas finansavo jį. O paskui tik domėčiausi, apie ką jis biggrin.gif Jei pavyktų viską sužinot, tai turbūt žiūrėti jau nebenorėčiau biggrin.gif
Nu. Tai aš apie filmo kūrimą, ne išvertimą. Vertimas tai dzin, bet sukurti filmą kažkam už savas babkes tai neįsivaizduoju, iš kur jų tiek turėt Bet kokiu atveju visur matau suinteresuotas puses - soriukas, kad esu tokia nepatikli, užtai nieko ir nežinau. Nepasitikiu niekuo
Labas rytas.
Pou,dedu į toškinį viką ką turiu namie.Bet svarbiausia stengiuosi prieš dedant daržoves apkepinu taukuose ir morkas ,pastarnokus,ropes,jei turiu,svogūnus.Tada šparagines,žirnius,brokolius,kalafiorus....... .......
Ko gero jau šiąnakt važiuosime sodybon miegoti?Oras atšalo,gaila.Bet baisu palikti viską likimo valioje.Jau šiąnakt baisu ką rasime.MB sesuo paskambino klausia nebijote,kad bus kaip jiems?Iš jų statomo namo išlupo ąžuolines duris,plastikinius langus per naktį. O plėšimai vyksta vidury dienos,prieš kelias dienas,žmogus padavė skelbimą,kad parduoda kompą.Atėjo į namus papurškė dujas į viedą ir išbėgo su kompu.Ir žmona dar išlindo iš kito kambario ir ta gavo dujų.Šalia statybininkai dirbo,bėgo vienas iš paskos ir tas gavo dujų,nes mašiną buvo pasilikęs už kelių gatvių.Bet spėjo statybininkas nufilmuoti mšiną.Nežinau ar ką laimės?Vidury dienos plėšimai vyksta.
Labos
Vakar pabėriau sėkliukių porų, bet gavau tik vėlyvų svogūnų salotinių ir laiškinių dar kvietkų kažkokių žodžiu gal jau po truputuką įsibėgėsiu su sėja.
Pou su pastarnoku atsargiai nes rankas man nudegino labai, kaip į žiedus suleidau( sėklai) pūslės kaip po sosnovskio barščio,bet šiaip skani dražovė ir tikrai po žiemos smagu pasikasti
Vakar triušiuką nusipirkau reiks patroškinti vyne, kol kas blogumų nepastebėjome MB nuo triušienos
Tiesa mano svajonė sode turėti ale provanso kampelį
Vakar pabėriau sėkliukių porų, bet gavau tik vėlyvų svogūnų salotinių ir laiškinių dar kvietkų kažkokių žodžiu gal jau po truputuką įsibėgėsiu su sėja.
Pou su pastarnoku atsargiai nes rankas man nudegino labai, kaip į žiedus suleidau( sėklai) pūslės kaip po sosnovskio barščio,bet šiaip skani dražovė ir tikrai po žiemos smagu pasikasti
Vakar triušiuką nusipirkau reiks patroškinti vyne, kol kas blogumų nepastebėjome MB nuo triušienos
Tiesa mano svajonė sode turėti ale provanso kampelį
Labos ,
Ingrida - vaizdas tobulas ! Mano akys labai pasiilgę žalios spalvos
Apsikirpau , pasidažiau , susitvarkiau antakius . Vienžo iš pudelio atvirtau į žmogų Koks gerumas
Ingrida, mano tavo rašinai priminė 90-uosius metus Bet ko norėti , Jūsų miestas visada buvo Lietuvos Čikaga .
Mūsų kaime paskutiniu metu ramu . Daug ką paliekam ant kiemo , randam dar ...2 sykius yra į namuką lindę , bet iš karto po pirkimo . Vis patikrindavo ... Kiek žinau pagrindinį tų apylinkių vagiuką vežiukas suvalgė ... vienas jo draugužis išvažiavo , kitas avarijoje žuvo . Yra dievulis ant šio svieto . Kaime , kas dirba tas dirba, o kas iš pašalpų gyvena , tai 2,5 km nuo kaimo iki mūsų neis , kad ką pasivogti Irgi darbas ...
Šiandien manęs laukia pikavimas ir sėjimas . Sunkiausia pradėti Ir kaip sugebėti pasėti tik 20 pomidorų Daugiau mūsų šeimai nereikia.
Ingrida - vaizdas tobulas ! Mano akys labai pasiilgę žalios spalvos
Apsikirpau , pasidažiau , susitvarkiau antakius . Vienžo iš pudelio atvirtau į žmogų Koks gerumas
Ingrida, mano tavo rašinai priminė 90-uosius metus Bet ko norėti , Jūsų miestas visada buvo Lietuvos Čikaga .
Mūsų kaime paskutiniu metu ramu . Daug ką paliekam ant kiemo , randam dar ...2 sykius yra į namuką lindę , bet iš karto po pirkimo . Vis patikrindavo ... Kiek žinau pagrindinį tų apylinkių vagiuką vežiukas suvalgė ... vienas jo draugužis išvažiavo , kitas avarijoje žuvo . Yra dievulis ant šio svieto . Kaime , kas dirba tas dirba, o kas iš pašalpų gyvena , tai 2,5 km nuo kaimo iki mūsų neis , kad ką pasivogti Irgi darbas ...
Šiandien manęs laukia pikavimas ir sėjimas . Sunkiausia pradėti Ir kaip sugebėti pasėti tik 20 pomidorų Daugiau mūsų šeimai nereikia.
QUOTE(kavasucitrina @ 2021 03 16, 17:45)
Nu. Tai aš apie filmo kūrimą, ne išvertimą. Vertimas tai dzin, bet sukurti filmą kažkam už savas babkes tai neįsivaizduoju, iš kur jų tiek turėt Bet kokiu atveju visur matau suinteresuotas puses - soriukas, kad esu tokia nepatikli, užtai nieko ir nežinau. Nepasitikiu niekuo
Labos.
Siuo metu yra daug info,ziuriu,kas tik patinka,bet susidarau savo nuomone,ieskau,arba stengiuosi atrast pagrysti tam info,nes daug fake sklando.Nereikia pasitiket,reikia isitikint,o ypac noret atrast ir kitokios nuomones,ne tk ka sako radijas ar TV rodo.TV neijungta nuo pat korones pradzios.Galima isprotet klausantis bauginimu,reklamu su tuo susijusiu,negatyvas man grynas..
Buvau sode,ispikiavau likusius pomidorus,paprikas.pasejau zirnius,pastarnokus,kol MB vel atitvere atskirai vistas.Gaila ziuret,kaip engia jaunikles.Jaunikles patenkintos,o senes piktos dabar. Laikysim ilgai,kol nurims.MB sake imes po viena sene i jaunikliu narva,kai sene apsipras su jauniklem,imes kita.Zodziu zaisime.
Lauke vesoka,saule kazkas pavoge,bet nors vejas nedidelis,tai visai nieko.O siaip dar nera kas veikt sode,kai toks oras.Zoles isravejau per visa ziema,pamatau atvaziavus pas vistas,einu,paraviu,sniego tai nera,zeme neisalus,tai ravek ir norek.Labai pelenai mausia per mano dirva.Vienos skyles.Bijau,kad zirniu neatrastu mano pasetu ir nesuestu.
Agurkus sesiu gal kovo gale,ziurint kokie orai bus.Reiks paziuret koki balandi pranasauja,nes kovas sake bus saltas,taip ir yra.Kita sav.naktinis tik 1-2 silumos,o laukuos gali but ir maziau,apie 0.Ispikuotus pomidorus paprikas uzdengiau siandien dviguba agro plevele,del visa ko.Pirmieji jau graziai paauge,reiskia tinka jiems,tamsiai zali daigai auga,reiskia gerai.Svarbu,kad neuzdarytu visu vasara trobose, bepypsedami apie savo treciaja banga.Nes kiekviena sekanti vis durnesne.Nors pas mus per pirma lockdowna tai buvo tyla,jokiu masinu ,sunkvezimiu,o per sita,daug kas dirba,masinos uzia istisai,paprasciausia ,kas gali nebeklauso jau.Nu ir dar gerai,kad lauke tu skuduru nereikia devet,tik pardese.
Luety , nieko naujo pasaulis neišrado - komunizmo įdėja gimusi vakaruose , išbandyta, bet neoavykusi rytuose , apsukusi ratą sugrįžta suvalgyti savo gimdytojų
Mano vaikai besimokydami UK vis ginčydavosi ( draugiškai ) su vietiniais "marksistais ".
Ateis komunizmas, paskui diktatūra pasaulis sukasi ratu , neverta pykti .
Va senas straipsnis , 10 metų senumo ... Vakar priminė FB .
Str
Vaikus reikia mokyti istorijos
Mano vaikai besimokydami UK vis ginčydavosi ( draugiškai ) su vietiniais "marksistais ".
Ateis komunizmas, paskui diktatūra pasaulis sukasi ratu , neverta pykti .
Va senas straipsnis , 10 metų senumo ... Vakar priminė FB .
Str
Vaikus reikia mokyti istorijos