Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,
Vakar kaime toks geras oras iki pietų buvo kaime ax.gif Saulutė, vėjauota, bet vėjas nešaltas . Kelios virtinės žasų praskrido virš kiemo . Ežerai dar su ledu , vargas joms . Apie pietus išvažiavom namo, pakeliui ėmė lyti . Nepasėjau dar nieko . Šiltnamyje likučiai sniego. Salotos kur buvo sudygę rudenį panašu , kad nenušlo po sniegu , tai užmečiau agroplėvelę , gal dabar šanos nenukąs ? Man patinka , kai pačios pasisėja biggrin.gif
Šeštadienį stojo jaunas ? tai gal kokias 3 dienas prie augalų rankų nekišiu ... Pikiuoti reikia, vasaros derliui sėti reikia . Kai namie tai dar kažkiek ir į mėnulį pasižiūriu .
Susirinkau derlių :
vartotojo įkelta nuotrauka
Labai gražūs šiemet pastarnokai , bus fritkių prie mėsos , sriubyčių ir troškinių . Dar didesnė dalis liko darže . Jie rimtai per žiemą auga, rudenį nebuvo tokie dideli . Jei gerai palis baigs tirpti sniegas tai savaitgalį galėsiu sėti morkas , žirnius ir pastarnokus . Prastai dygsta žirniai tokiu ankstumu pasėti , bet patys pirmieji patys skanaiusi . Morkas ir žirnius pradedam valgyti +- apie Jonines. Čia turiu tokią šilta vietą pietiniam šlaite ax.gif
Apie tai : mane mažiausiai jaudina , kas su kuo miega ... O dėl savo vaikų jei parvestu 2 marčias ar 2 žentus ... ne nusikaltėliai taigi , ko čia pergyventi ? Tarp mano vaikų draugų ir buvusių klasiokų ( -ių ) yra visokių . Kai kam gamta dribtelėjo , kai kam gal kiti dalykai ... Man nemaišo . Dar studijų metais vienas dėstytojas buvo toks . Dalykas sunkus matematinis , bernai slysdavo o mergas mėtydavo iš egzo ... Kaimuke , kuriam vidurinę baigiau buvo dvi labai tvarkingos moteriškės senmergės, kartu nusipirkę namą .Viena iš jų mokytoja, vadinasi išsilavinusi . Jos ir palaidotos dabar šalia . Tada net mintis nekilo , nebuvo tiek info . Ar jos kažkam maišė ? Keliaujant teko matyti visokių - ir parke besiglamonėjančių vyrukų , ir metro besiseilėjančių panelių ... Čia ne seksualinėj orentacijoj esmė , o žmogaus kultūroje . Visos žinot AA lietuvos žurnalistą, kuris manau buvo kitos pakraipos. Ar jis lakstė su plakatais ? Vienintelis dalykas , kuris man nepatinka šiandien tai pinigai kurie ateis ratifikavus konvenciją, ir kuriuos mes privalėsim skirti iš savo biudžeto visoms visiuomeninėsm organizacijoms , kurios vienšins 72 ar kiek ten tų lyčių ... Koks tikslas ? sujaukti žmonių galvas ir supriešinti . Mes nebe lietuviai , mes pasaulio piliečiai , mes nebe vyrai , nebe moterys. Žmogus kuris neturi pamatinių vertybių lengvai valdomas .
Luety apie savus ir svetimus : tai kad nėra dabar savų , yra tik buvę anos šalies agentų vaikai ir anūkai vykdantys kažkieno valią ax.gif Tikrai ne Lietuvos piliečių . Kaip ponas pasakys taip ir bus .
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 15 kovo 2021 - 09:17
QUOTE(Muka @ 2021 03 15, 08:12)
Tačiau jeigu aš stora bet aš neimu plakatų ir nerėkiu duokite man laisvės pvz. lėktuve išskirkite dvi sėdynes o ne vieną kaip visi gauna nes aš stora o jeigu neišksirite visa likusi visuomenė žemina mano orumą... Oi čia toks slidus tiesos ieškojimas  4u.gif

Bent dėl manęs tai gali lakstyt su plakatais, man tikrai netrukdysi biggrin.gif
Visada į teiginius: "o kodėl jie demonstracijas, eitynes rengia, o va kiti (stori ar kreivi biggrin.gif ) - ne", atsakydavau: matyt, jie nenori. Nes kaip kitaip paaiškinti? Juk gali bet kas organizuoti ar veikti kitais legaliais ir leistinais būdais.
Atsakyti
Sveikos,
is ryto vaziavom sodan,pikiavau likusius pomidorus,o paliktieji labai graziai paauge.Ridikai leidzia jau antrus lapelius,morkos graziai sudygo,salotos irgi,tuoj bus savu zalumynu.
Suleidom vistas i kruva,isardem uztvara,palikom viena iejima i tvarteli,MB vaziuos paziuret vakare,ar jaunikles ileis senes i tvarteli.Dabar labai skaradnos senes,supyle MB skanumynu(dilgeles,grudai daiginti,truuputis likusios namie varskes) i loveli,ir ka,senes isrijo viska,jaunikliu neprileido prie geldos nei is tolo.Be to jaunikles labai bailios,spieciasi i kruvele visos trys,bijo seniu,o tos,jei tik kas netiko,kerta,kad net plunksnas ispesa.Nezinau,ar jos susidraugaus kada.Laikyt atskirtas jau nebenorejom,vistik 2 sav ir 2 dienas isbuvo atitvertos,sakom gana.Priziuret lengviau,kai didelis narvas,ieit lengviau i dideli,serimas vienas ir t.t.
Dusia,kokie pastarnokai grazus.As pernai nesejau,bet siemet sesiu jau rytoj.Isidejau seklu,nesiuos.
Jei priims Stambulo konvencija,tai neliks jos ir jo,bus ono.Skaiciau strauipsni apie amerikieciu seima,kurie augina 14m dukra.Ir ka,dukra,prisiskaicius ir prisiklausius mokyklos mokymu,uzsimane tapt berniuku.Tevai neleist,mokykla spaust.Tevai padave i teisma mokykla,ir pralose.Mergaite seriama saujomis testosteronu,kad tik uzsimezges moteriskasis pradas butu sunaikintas ior ji taptu tuom kuom nori dabar.O kai susiformuos jos protas,kazin kaip bus su jos psichika.Tokiu dalyku bus ir LT ir daug.O dabar atsistokiti i tu tevu batus.Ar ne siaubas.O myli ir myles ta vaika vistiek,bet,kad viskas per anksti,suaugt reikia pradzioj,tada sprest apie tokius dalykus.
Niekada man nemaise kitos lytys,ju poelgiai,man dzin,esu tam gana tolerantiska,bet dabar jie jau nori ,kad moters ir vyro savoka isnyktu,nes tai zeidzia juos.Va su situo as negaliu sutikt.Atrodo uztenka visiems vietos po saule.Jie jau gali tuoktis(UK)gali isivaikint vaikus,turi visas teises,tai kodel isnaglet?Pas juos kaip tik nematyt tolerancijos tradicinems seimoms.
Bet as turejua galvopj ne tai,pries tai buvusiose temose.Bet tie to.As nesupratau kas vyksta metai laiko pasaulyje,as ieskojau visur ,kad suprast.O kai paziurejau Kabalos griuty,tai buvo toks gilus sokas,jog net depresija sueme.Dabar jau apsipratau.Kas noresit paziuret,yra 8 dalys isverstos is anglu i LT kalba,galesit paziuret.
Susalau sode,gavau lietaus,nors nedaug,bet kazkaip ta dregme isismelke i kaulus,nebuciau keto ikalciau kokio viskio del profilaktikos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2021 03 15, 18:47)
1. Laikyt atskirtas jau nebenorejom,vistik 2 sav ir 2 dienas isbuvo atitvertos,sakom gana.Priziuret lengviau,kai didelis narvas,ieit lengviau i dideli,serimas vienas ir t.t.

2. Jei priims Stambulo konvencija,tai neliks jos ir jo,bus ono.Skaiciau strauipsni apie amerikieciu seima,kurie augina 14m dukra.Ir ka,dukra,prisiskaicius ir prisiklausius mokyklos mokymu,uzsimane tapt berniuku.Tevai neleist,mokykla spaust.Tevai padave i teisma mokykla,ir pralose.Mergaite seriama saujomis testosteronu,kad tik uzsimezges moteriskasis pradas butu sunaikintas ior ji taptu tuom kuom nori dabar.O kai susiformuos jos protas,kazin kaip bus su jos psichika.Tokiu dalyku bus ir LT ir daug.

3. bet dabar jie jau nori ,kad moters ir vyro savoka isnyktu,nes tai zeidzia juos.Va su situo as negaliu sutikt.Atrodo uztenka visiems vietos po saule.Jie jau gali tuoktis(UK)gali isivaikint vaikus,turi visas teises,tai kodel isnaglet?Pas juos kaip tik nematyt tolerancijos tradicinems seimoms.

4. O kai paziurejau Kabalos griuty,tai buvo toks gilus sokas,jog net depresija sueme.Dabar jau apsipratau.Kas noresit paziuret,yra 8 dalys isverstos is anglu i LT kalba,galesit paziuret.

1. Mažai vištoms 2 savaičių. Pas mamą visada ta problema būna, ir ilgai trunka. Visokiais kvepalais purškia, bet vis tiek.

2. Neliks jos ir jo? Iš kur žinai? biggrin.gif
Apie tą mergaitę. Nu šiaip gyvenime būna visko, pasitaiko. Ir dar įvairių straipsnių būna, kuriuose taip va biškį netyčia imama ir prikuriama biggrin.gif. Mergaitė šeriama testosteronu? Kas ją šeria? Mokykla? Nesunkiai galiu patikrint, kaip tose JAV mokyklose, nebent skirtingose valstijose skirtinga tvarka, bet ir tą galiu sužinoti. Ir tiesiai iš dirbančio mokyklose.
Ir LT bus DAUG tokių dalykų? Iš kur žinai ir kiek tas daug? biggrin.gif

3. Kas tie JIE? unsure.gif

4. O kas čia per kūrinys? Pirmiausiai įdomu, kas finansavo jį. O paskui tik domėčiausi, apie ką jis biggrin.gif Jei pavyktų viską sužinot, tai turbūt žiūrėti jau nebenorėčiau biggrin.gif
Papildyta:
Eina sau - pamiršau savo pažadus biggrin.gif
Luety, pasakyk ką nors "gražaus" man, kad užsičiaupčiau biggrin.gif
Atsakyti

Labas rytas.
Gražus rytas.Kad ir be saulės,bet nors ne vėjuotas. bigsmile.gif
Vaikai kalėdoms padovanojo dulkių siurblį ir sugedo.Užteks į Senukus nuvežti atsispausdinųs tik sąskaitą-faktūrą,nes atvežė į namus?Nerandu daugiau popierių? ax.gif Baigiame pasiklysti tarp popierių. ax.gif
Apvažiavau vakar pusę pasaulio dėl tujų.Miškų ūkio ir miesto medelynai dar nedirba,tik duoti telefono numeriai.Tai dar nekelia,važiuojant perskambino miškų ūkio,tai tujų kainos-kosmosas,vazonuose metrinės po 7 iš grunto mažutės-3.5.O pasirodo turgelyje užklausiau vyriškio,kuris vežasi iš lenkų pats,pernykštes 0.80 cm vazonuose parduos po 2.Sakė juodai brangsta medeliai lenkuose.Jau dabar didmeninė šiemet po 2 o dar ir nėra reikia važiuoti toliausiai jau prie kalnų Lnekijoje kažkur.Šluotelinės hortenzijos vazonuose,sakė didelės po 15.Nežinau kainų.Žinau tik kad prie miesto mačiau per tv augina šluotelines hortenzijas plantaciją.Žada jau lygtai pardavinėti? ax.gif O dar ir vazonai man luktų pomidorams. mirksiukas.gif
Vakar pradėjau apravėti narcizus,tulpes,parvarė iš daržo mb.Prisiminėme senus laikus,valėme autobusą.Nu jau taip apšnerkštas.Juk kažkada buvo pagrindinis darbas,paruošti mašinas turgun,varinėjome į turgus.MB turėjome traliuką parvydavo iš vokiečio. mirksiukas.gif Ir tai nebaigėme.Dabar kai šlapia,labai gerai išsirauna kiaulpienės.
Mama pergyvena kad buvo paskiepyta Astra Zeneca,kai dabar visi sustabdė,o jos dar laukia antras kiepas.Tai kaip dabar bus su antru skiepu?
Šiandien pirties pridavimas ir grežinio atvažiuoja kasti.Bus kas veikti. mirksiukas.gifvartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Labos smile.gif

Luety o tu žinai, kad Kabala tai mokymas kuris skaito senąjį testatamentą ir aiškinasi jį. Net prieš Kristų ji buvo, net Kristus jis irgi buvo kabalistas,jis buvo švento rašto aiškintojas. O visos religijos turi vieną bendrą bruožą tai norą valdyti būti dominuojančia religija. Bet mes ištakų nežinome nes apipintos mistikomis paimtoti patys patys palankiausi faktai filmo kūrėjams, iš bet kurios paimtum visada rasi savo tiesą. Religija viena iš galingiausių pasaulio politikų unsure.gif O masonai jie irigi pasaulį valdo, taip kad Romos katalikai ir t.t. Aš turiu nuostatą nekišti nagų į bet kurią paoltiką 4u.gif
Vakar mamukas gavo žinutę skiepui su Astra tai atsisakė juolab sirgusi, skaiua gali palaukti nes skiepas vistiek pusmečiui tai ant žiemos bus pats tas o dabar ir taip jos imunitetas ne ką.
Čiumpu kavos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 16 kovo 2021 - 09:21
Labas rytas,
Noriu kavos , noriu į kalnus ... Dėkui Ingrida už gražų vaizdą 4u.gif . Taip pasiilgusios akys žalios spalvos.Ingrida apie skiepus nieko neišmanau , man dar labai negreit... Taigi nesigilinu. Reikėtų sekti informaciją, ką Lietuva nutars ? Kitos šalys stabdo , o mūsiškai ką darys neaišku. Šita valdžia nemėgeja komunikuoti smile.gif Ypač sveikatos apsaugos ministras...
Diena darbinė , ty darbui už pinigus skirta ax.gif Susirinkau dokumentus , reikia dėliotis .
Ką čia gudraus pietums ? Turiu kepto kiaulės sprando , kiba šeimynai į kokias tortilijas susukti ? Bo vakarykštė ir kiaulė, vaipysis. O aš noriu tirštos daržovinės sriubos ax.gif kažin kas išvirtų biggrin.gif ? Vakar prikepiau avižinių sausainių . Buvau pamiršusi, kad tokie yra. Man jie patinka nes ilgai gali stovėti .
Luety pavydžiu tau ankstyvo daržovių derliaus. Kažin , kada pas mus atšils? Savaitgalį snieguolės pas mane kaime dar nežydėjo, tik tik išlindę .
Muka kalbėjai apie šitą serijalą : Orange Is the New Black ? Mačiusi nemažai sezonių . Paskutinių dviejų tik nebe, kažkaip man išsikvėpė. Ir jau tingiu susikelti į diską. O Netf tik anglų kalba su rusų subtitrais. Man nepavyksta megzti tokį filmą žiūrint . Akis galiu išsinarinti smile.gif
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 03 16, 10:18)
Labas rytas,
Noriu kavos , noriu į kalnus  ... Dėkui Ingrida už gražų vaizdą  4u.gif . Taip pasiilgusios akys žalios spalvos.Ingrida apie skiepus nieko neišmanau , man dar labai negreit... Taigi nesigilinu. Reikėtų sekti informaciją, ką Lietuva nutars ? Kitos šalys stabdo , o mūsiškai ką darys neaišku. Šita valdžia nemėgeja komunikuoti smile.gif Ypač sveikatos apsaugos ministras...
Diena darbinė , ty darbui už pinigus skirta  ax.gif Susirinkau dokumentus  , reikia dėliotis .
Ką čia gudraus pietums ? Turiu kepto kiaulės sprando , kiba šeimynai į kokias tortilijas susukti ? Bo vakarykštė ir kiaulė, vaipysis. O aš noriu tirštos daržovinės sriubos  ax.gif  kažin kas išvirtų  biggrin.gif ? Vakar prikepiau avižinių sausainių . Buvau pamiršusi, kad tokie yra. Man jie patinka nes ilgai gali stovėti .
Luety pavydžiu tau ankstyvo daržovių derliaus.  Kažin , kada pas mus atšils? Savaitgalį snieguolės pas mane kaime dar nežydėjo, tik tik  išlindę .
Muka kalbėjai apie šitą serijalą :  Orange Is the New Black ? Mačiusi nemažai sezonių . Paskutinių dviejų tik nebe, kažkaip man išsikvėpė. Ir jau  tingiu susikelti į diską. O Netf tik anglų kalba su rusų subtitrais. Man nepavyksta megzti tokį filmą žiūrint . Akis galiu išsinarinti smile.gif
Gražios ir darbingos dienos   4u.gif

per čia 6 sezonai rusų kalba.
http://orange-new-bl...a-1-season.html
Tiesa IngridaB tujų kaina labai gera aš pernai pirkau po 4 Eur metro aukščio, bet mano patirtis jeigu iškastos iš dirvos tai tik mažesnes pirkti jos per du metus pravijo aukštesnes o sodintos vienu metu augimo sąlygostokios pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 16 kovo 2021 - 09:33
QUOTE(Muka @ 2021 03 16, 09:26)
per čia 6 sezonai rusų kalba.
http://orange-new-bl...a-1-season.html
Tiesa IngridaB tujų kaina labai gera aš pernai pirkau po 4 Eur metro aukščio, bet mano patirtis jeigu iškastos iš dirvos tai tik mažesnes pirkti jos per du metus pravijo aukštesnes o sodintos vienu metu augimo sąlygostokios pat.

Muka dėkui 4u.gif
Galiu remonenduoti rusų serijalą Trockis . Senokai žiūrėjau , bet man visai patiko . Nors šiap rusų filmų nemėgstu ... Man iš tų laikų jokios nostalijos nėra likę ax.gif
Mano smėlynuose tujos labai labai sunkai kabinasi . Joms reikia geros žemės . MB nemėgsta tujų , bet man vienoj vietoj kaip ir reiktų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 03 16, 11:03)
Muka dėkui  4u.gif
Galiu remonenduoti rusų serijalą Trockis . Senokai žiūrėjau , bet man visai patiko . Nors šiap rusų filmų nemėgstu ... Man iš tų laikų jokios nostalijos nėra likę  ax.gif
Mano smėlynuose tujos labai labai sunkai kabinasi . Joms reikia geros žemės . MB nemėgsta tujų , bet man vienoj vietoj kaip ir reiktų  ax.gif

Ačiū užrekomendacijas 4u.gif
Nėra gražesnės ir geresnės gyvatvorės už tujas, priežiūros reikalauja daug,nes man negražu smaragdinės, o va paprastom reikia genėjimo MB tik per 3 dienas nugeni tujas, nes didelis plotas aptvertas, bet labai puikiai ir sulaiko dulkes nuo kelio smile.gif
Atsakyti
Vakar vaikis buvo pas endobiogenikę gydytoją,sprendė pagal kraujo tyrimą ką valgyti.
Dusia atlėk,pas mane daržovių troškinys labai tirštas su skilveliais. mirksiukas.gif
Bet gi tujos auga kapinėse gerai,o ten smėlynai? bigsmile.gif
Žiūriu tik rusų filmus,holivudinių nesuprantu nei komedijų,nei detektyvų.Istorinių,melodramų nemėgstu. bigsmile.gif
Šiaip ne taip mamai sutvarkiau sijoną,nežinau ar spėsiu viršų pabaigti rytdienai?Tešla užminkyta vakarui. ax.gif
Papildyta:
Tiesa pastarnokai-grožis.Dabar kai žiūriu austrlų virtuvę,pas juos tyrę verda.Jie mėgsta tyres prie mėsos iš pastarnokų,žirnių,pankolio. bigsmile.gif
Atsakyti
Ingrida , mano sklypo bendras žemės našumo balas 27... Kai pas jus 40+. Aplink Kauną tas pats . O ten kur man reikia užsodinti , tai tikrai 27 nėra .
Oi kaip norėčiau tokio troškinio Ingrida smile.gif Jau lekiu biggrin.gif biggrin.gif
Pastarnokai man patinka, kad žiemoja lauke. Ankstyvą pavasarį randi darže gėrio . Tik dygsta ilgai ir sunkiai .
Atsakyti