Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Sveikos 4u.gif

Kiek pastebėjau, vyresnio amžiaus moterims nuostabiai tinka pelenų rožės, rausva spalvos - labai pagyvina veido odą. Kažkada siūlus pirkau, konsultantė, kuri profesionali mezgėja, paklausė kam šalį megsiu, galvojau, anytai, patarę rausvą spalvą. Nuo to laiko, kažkaip pradėjau stebėt, na išties puiki spalva.

Dusia, tikiu, kad cackinimasis su tuo moliu. Tik tiek, jei paskaičiavus ilgesnio laiko atsiperkamumą, kiek trąšos kainuoja, tai gal ir nieko tas molis būtų smile.gif Manau, kad maistingos medžiagos užsilaiko ir efektyviau naudojasi. Bet pritariu, kad žaidimas gaunasi. Mes patys galvojom atvežti priekabukę kokią, bet ai...
Bet pas jus sodyboj kiek visko daug auga wub.gif Mes sultis tai geriam, teisingiau vyras labai daug geria, man rūgštingumas greit savo vietą parodo.

Muka, aha, aš taip pat visko visur prikraunu. Reik namus šiek tiek perorgganizuot, dėlioju, kilnoju dabar - kiek gero randu prikamšyto rolleyes.gif

Va mėlynių uogienė man nea, suskysta tokia, o ir skonis dingsta. O žalia uoga labai skani. Galiu tupėt ir valgyt vietoj, mamai dar parenku, bet aš iš prigimties grybautoja, man miške antras kvėpavimas atsiranda, nepatinka ten rakinėtis su uogom.
Atsakyti
Labos 4u.gif 4u.gif
Jau atgijo tema,seja visos,sodina,uogas valgo. biggrin.gif biggrin.gif
Muka,Polka gera ir uogos dideles pas mane prie durpes.Matysim,kaip siemet bus.Antri metai naujoj vietoj.
Salta ir pas mus,siltnamyje niekas nedygsta,nes naktim tik 2-3 silumos,dienom vos iki 6 laipsniu.Saltas pavasaris,kitais metais,kovo menesi jau lauke sedavau morkas,burokus,o dabar salta net nosi iskist,pastoviai siaures,siaures rytu vejas neduoda isilt gamtai.
Uztat ant palanges salotos lipa lauk,paprikos eme dygt,bus ju daugiau.Bet kiek ilgai uztrunka kol islenda,reikia daigint,tada buna greiciau,bet va tinginio duona asarom laistyta,taip ir man.As isvis nemegstu visokiu cacku lepsku,man turi but cia ir dabar ir konkretu.Nemegstu jokiu makaluotu kosiu,padazu,plovu,adzigu,uogieniu,zodziu nieko tokios konsistencijos.Tik normaliam pavidale.Jei mesa,tai smotas su bulba.darzovem konkreciai tas ir tas,o ten daryt kokias guakamoles ar kaip jos ten,ne man.Ir jokiu improvizaciju nemegstu,neturiu nuojautos kas su kuo ir kiek.Jei koks receptas maisto gaminimo neparasytas aiskiai,palikta improvizuot,neziuriu i toki.Nu neduota tas pajautimas kiek ko det ir kas su kuo tiks.Bet siaip psichologine nuojauta turiu didele.
Pas mus po lova yra 4 stalciai laba gilus ir nemazi.Tai i du sudedam kasdienne patalyne, i du laikom vasarine.Ir net nuo keliu lovu.
Spalvas megstu visas,isskyrus saltas,bet siuo metu slepiuosi po juoda,toks laikas.Nors juodos nemyliu.
Gavau trecia kvietima skiepui,vel isaugo nerimas,krito nuotaika,nezinau ka daryt.Pazystamu savo amziaus grupej neturiu,o is gymo kurias pazystu,visos susiskiepijo.Liudna.
Atsakyti
Luety , nežinau UK sistemos . Bet aš tokia , kad nemėgstu neapibrėžtų dalykų - paskambinčiau ar parašyčiau , kad atsisakau skiepytis . Na šitiek info peržiūrėjai negi niekas nedalina patarimų kaip UK tai padaryti ? Ar raštu , ar telefono skamučiu ? Blogiausia yra nieko nedaryti , apsimesti , kad nieko nevyksta . Žinau , kad tu nemėgsti bendrauti su institucijomis , bet ten tokie patys žmonės dirba . Imk 4u.gif Geriau 15 minučiu gryno adrenalino , negu lėtas , ilgas užtęstas stresas .Kažkaip žmonės atsisakė ? paskaityk ... Senjorai
Kiek mano žinios siekia, UK pakankamai civilizuota šalis, ne Kinija ... prievartos nebus . O skiepų yra labai daug laukiančių . Atiduos kitiems .

Virti mėlynes ? Nuodėmė . Jos sumaltos su minimaliai cukraus šaldytuve ( ne šaldiklyje ) stovi pusę metų ... Taigi taninai rūgti neduoda. Ir juodieji serbentai skaniausi trinti, o ne virti . Sumalei , cukraus , išsukai ir pastatei vėsiai . Mama padarydavo kelis kibirus tokios nevirtos uogienės . O atidarinėdavom kai būdavo šalta - jokio pelėsio ar rūgimo . Kaip mes tiek suvagydavom ? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tarybiniai laikai , nieko nebuvo , šeimyna didelė ...

Ingrida, dar kišu trigrašį - o jei liemenė užmestukas ? Žiemą šaltaprie teliko užsimetei , vasara ant maikutės ... Universalus dalykas mano akim .
Kaip mamukas mėgsta : ilga, trumpa ...
vartotojo įkelta nuotrauka
Tik Tu gražiau numegztumei 4u.gif

Atsakyti
Nežinau kaip su skiepu nuo Covidu, tačiau mano draugė ortodontė, važiavo doktorantūros praktiką atlikt vienoj JK klinikoj, tad turėjo pristatyti skipų pasą, kad yra paskiepyta BCŽ vakcina nuo sunkių TBC formų. Bet suprantama, ji gydytoja, turinti labai artimą sąlyti su pacientu, kai darbo metu susidaro aerozoliai. Plius Lietuva labai paveikta TBC šalis.
Tai čia prieš porą metų ir buvo reikalinga darbui - kitu atveju praktinių darbų ji nebūtų galėjus atlikti.

Bet čia sveikatos sistemos atvykstantis darbuotojas. O vietinis gyventojas, plius senjoras, kad būtų prievarta vakcinuojamas - nesu to girdėjusi. Ir nelabai įsivaizduoju, kad galima būtų demokratinėj šaly tai įgyvendinti. Gal vėliau bus kokie nors judėjimo ribojimai, ypač dėl naujosios atmainos, bet šiaip vietiniam gyvenimui - nemanau. Mano krikšto sūnus labai laukia skiepo, ten gyvena, bet dar jauno amžiaus, tad eilė nepriėjo.

Aš juoduosius serbentus tiesiog šaldau. Man patinka tokius uogų ledokšniukus kramtyt - visuomet šaldikly yra j. serbentų, braškių, vyšnių ir spanguolių. Ir senovinis trupininis su j. serbentais pats skaniausias wub.gif
O dėl mėlynių, man jau ji perdirbta ne tas ir tiek, ir trinta, ir šaldyta - nepatinka. O va žalia wub.gif Dar labai šilauogės žalios skanios ir girtuoklės, bet tų jau senokai valgiau (anksčiau pas močiutę į raistą eidavau girtuoklių ir gailių).
Atsakyti
Ačiū Dusia.Mieloji,ji viskuo pasirūpina.Mamukas viską mėgsta,jai kad tik naujas rūbas. ax.gif
Šiandien apturėjau viešnią iš sodybiečių temos,taip keista vaikšto su mama,maniškė dar vis šalinasi mūsų,kad ir po skiepo. bigsmile.gif
Nauja tema.Žiūrėjau Auksinį protą ,puseserė laimėjo,jau ne pirmą kartą,pernai daėjo iki finalo,ne daug trūko.Sakau ,vaikai,gal paveldėjo senelio giminės kažkiek genų?Iš kitos pusės irgi neblogi genai?Kiap jūs žiūrite į genų paveldimumą? ax.gif
iūrėjau vėl australų virtuvę.Kaip patiko tartoletės su gervuogėmis ir puoštos šeivamedžio žiedais.Vaizdas nerealus.Tiap išeina šeivamedis ir australijoje auga?Man arbata labai skani ir vaistažolė,kasmet kelis maišus prisirenku. ax.gif Gaila neturiu tarolečių formwlių.
Bet rytoj tikrai gaminsiu salotas pankoliu,salierų,obuolių.Visko turiu. bigsmile.gif
Papildyta:
Žinau ir girtuoklių(nors vis kasmet pavėluoju kažkas aprenka)vietas/.O buknių vietą Šimonių girioje užėjome,gyvenime nemačiau tiek bruknių. bigsmile.gif Kaip ir baravykų neišrinktų,toje vietoje. bigsmile.gif
Na nieko sodyboje gyvensime apeisiu visas vietas,nebe reiks toli važiuoti.Baravykų,voveraičių kaip ir vietas žinau,apeisiu visas kitas,vietiniai,prakeiks mane. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 06 kovo 2021 - 00:49
Labas rytas.
Jei ne katinai,tai balandžiai poruojasi jau ant stogo. biggrin.gif
Atsakyti
Labos ,
Nereikia nei katinų nei balandžių , dabar keliuosi su saule .... Prieš 7 gyva buvau smile.gif
Dėkui Ingrida už kavą.
Dėl proto - manau genai ... Ypač vaikystėje tai pasimato . Vieną reikia mokyti skaityti , kitas pats išmoksta. Vieną penkiametį mokai mintinai eilėraštį kelias dienas , kitas paklauso 3 sykius ir atkartoja . Bet tai ne esminis dalykas gyvenime ... Savarbiausia charakteris ax.gif Kiek sugebės save priversti išeiti iš komforto zonos ax.gif
Kažkur skaičiau , kad protą vaikas paveldi iš mamos , o grožį iš tėvo biggrin.gif Kažkokie tyrimai buvo daryti ax.gif . Man šita mintis patiko biggrin.gif
Saugęs žmogus jau gali įdėti pastangų pagerinti savo atmintį . Lietuviškai yra Algirdo Karaliaus daug paskaitų . Bet vėlgi - turi turėti žmogus charakterį ... 90 pr. turi nuostatas , kad jis nemoka negali ( o realiai nenori išeiti iš savo komforto zonos ) , ir nieko nekeičia .
Su vaikų mokymusi neturėjau bėdų ... Nereikėjo mokyti skaityti , nežinau kaip išmoko ? Nei raidžių mokiau nei spalvų mokiau pasisodinus smile.gif
Buvusiam darbe buvo didelė kaita apatinės grandies ( vairuotojai , sandėlininkai ) . Daug jaunimo teko sutikti ... Kaip Mikė Pukuotukas sakė - vieni meškiukai turi proto kiti ne mirksiukas.gif
Atskyriau užmestuko rankoves vakar ... Jau visai smagiai mezgasi smile.gif MB vadina važiuoti kaiman, o man per šalta ten ... Palauksiu labaiu pavasario . TEgul važiuoja vienas , aš su mezginiu ir serijalu pamedituosiu namie .
Atsakyti
Mes irgi šiandien namie.Paskambino iš turgaus nebe turi sulos,ai palauks,šalta atrodo tikrai per langą žiūrint. bigsmile.gif Iš ryto iškepiau keto tortą,vėsta balkone,prigaminau salotų kaip žadėjau alieras,pankolis,obuolys,dar graikinių dadėjau ir žalią citriną išspaudžiau,sutarkavųs žievelę,Visur dabar dedu žalią citriną ir į tortą,man kvapas patinka. ax.gif Žuvį dabar tik apkepinu ir troškinu kokoso piene,skaniausia šiuo metu,nežinau kaip vėliau? bigsmile.gif Vakarienei tingiu kažką begaminti,rytoj vaikis miso sriubą vėl pagamins mūms,nes jautiena visą savaitę šaldytuve voliojasi,reikia suvartoti. ax.gif
Viskas kad sudygo,bet kai toks oras nekyla ranka toliau sėti.Šiąnakt pamiršau įnešti išpikuotą ožragę iš bakono,nieko permiegojo. mirksiukas.gif Šalavijas taip sunkiai dygo,bet dygsta.Levandos kelios pasirodė. mirksiukas.gif Petunijos,tai kilimas,lobelijos irgi,našlaitės dygsta ir gvazdikėliai.Laukia krūvinas darbas pikavimas. mirksiukas.gif
Mūms tai kažkoks kosmosas mažojo galva,penkerių metų eidavome pasivaiščioti ir mes jam sakydavome skaičius,jis galvoje be jokių pirštų sudėdavo dešimtis ir vienetus,kažką sumurmėdavo panosėje ir atsakymas.Kaip mama sako dabar tai visokie talentų konkursai,va kur unikumas buvo mažas. bigsmile.gif Penktoje klasėje niekas jo nevertė,išmoko mintinai visas pasaulio sostines,net tas mažų valstybių.Tampė tą vaikį visi mokytojai,kas netingėjo tik,net solfedžio sakydavo unikali klausa,penkių metų grojimo mokytojas su išilgine fleita į orkestrą vesdavosi už rankytės.
Mezgu irgi ir kaifuoju,žiūriu,daugiau klausausi Ustinovos detektyvų. ax.gif
Atsakyti
Labos,mezgejos 4u.gif 4u.gif
Va va Dusia,isijauti i mezgima,nieko nebenori,tik dar viena eile numegzt.
As dar isrankiojau internetinese uk pardese nukainuotus kojiniu siulus.Kur pirkau po £3,99,tai dabar po £2,5.kur buvo £8,5,dabar £4.Spalvos tik jau isrinktos Beradau raudona ir garstyciu ir viena juodai pilka melanza.Bus MB kojinem i batus,nes regia siulai yra plonesni,100g/420m.Tai dabar niezti rankos megzt,bet darbu buvo susikaupe.Isviriau ghi sviesta, iskepiau surio cipsu pasmaguriaut,virtuve apsikuopiau,tuo paciu metu isviriau kiausu pusryciam.Yra skumbres salto rukymo keli gabaliukai su kiausiniu bus skanu.Kol MB gryzo is vistu,apsisukau.MB sake siltnamyje jau daug kas sudyge.Valio.As nevaziavau,pas mus vos4 silumos ir tas saltas vejas.
Atsakyti
https://www.facebook...07347847653421/
Niu va kas norite greitai sukūsti,sutvirtinti raumenis.Atsinaujina vaikų bizniukas po karantino. bigsmile.gif Aš dar nebandžiųsi,nes atsidarė tik prieš karantiną,paskui viską uždarė,dabar nuo pirmadienio vėl atsidaro. mirksiukas.gif
Luety,pas mus iš viso vėl sniegą žada. bigsmile.gif Grįžta žiema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 06 kovo 2021 - 16:52
Labas rytas.
Niu ką grįžta žiema?O jau taip nesinorėjo...........
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 03 07, 05:40)

Labas rytas.
Niu ką grįžta žiema?O jau taip nesinorėjo...........

Laba ryta, 4u.gif
Ir pas mus.Nakty buvo -2.
Klimato atsilimas biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti