Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Nesupratau Muka,tu Panevėžietė?Jei sodas už Bernatonių? ax.gif

Suskaldžiau visai naują stiklinį indą,kepiau pietūms mėsą orkaitėje,tik dzin,viskas suskilo
Tai ką nejaugi indas ne kepimui?????
Tešla kyla,biskvitas iškeptas,panakota stingsta,važiuojame pas vištas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 02 12, 11:54)
Nesupratau Muka,tu Panevėžietė?Jei sodas už Bernatonių? ax.gif

Suskaldžiau visai naują stiklinį indą,kepiau pietūms mėsą orkaitėje,tik dzin,viskas suskilo
Tai ką nejaugi indas ne kepimui?????
Tešla kyla,biskvitas iškeptas,panakota stingsta,važiuojame pas vištas. ax.gif

Oi ne kaunietė ir nuo namų sodas 30 km, čia už Raudondvario ax.gif Įdomiai parašyta iš vienos pusės Bernatoniia o iš kito spusės Naujieji Bernatoniai bet seniau iki kelio esfaltavimo buvo Bernatoniai tai net nežinau kaip iš tiesų smile.gif
Tiesa žinok gali būti, kad skilęs buvo mikro skilimas tai kaip plėtėsi indas ir skilo aš taip pečiuje suskadžiau savo itališką puodynę o gaila ne tas žodis verysad.gif ir triušiuko irigi gaila kuris prilipo prie pečiaus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 12 vasario 2021 - 11:05
QUOTE(Muka @ 2021 02 12, 09:53)
Aha už Bernatonių smile.gif ir dar Biliūnus reikia pravažiuoti  ax.gif
Kaip sliekus pradėjau auginti( ačiū Dusiai) tai grambuolių neliko nes komposto po du kūbus išmėto MB. Kaži kaip šiemet sliekai ar išgyvens. O dar pavasarinis MB darbas laukia kompostinė iš naujo permūryti nes jau burėti pradėjo.

Taip ir įsivaizdavau.
O kaip jie galėjo dingti? Jaučiu pas mus visi grambuoliai ten puotą darytų. Kažkoks košmaras su jais.

Va tų sliekų tai norėčiau, bet mes ten nuo rudens pabaigos iki vėlyvo pavasario neprivažiuojam. Pievos keliukas, pažliugęs visuomet.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 02 12, 12:07)
Taip ir įsivaizdavau.
O kaip jie galėjo dingti? Jaučiu pas mus visi grambuoliai ten puotą darytų. Kažkoks košmaras su jais.

Va tų sliekų tai norėčiau, bet mes ten nuo rudens pabaigos iki vėlyvo pavasario neprivažiuojam. Pievos keliukas, pažliugęs visuomet.

net nežinau kaip jie dingo bet anksciu po 2 litrus isringdavome is kompostines o va dabar nėra .
Na jeigu norėsi ir jeigu nebus numire tikrai galiu pasidalinti, jiems svarbu maisto žiemai prikrauti ir mes dar apdedame maisais su lapais ... tiesa kompostine musu uzdara
Atsakyti
labos ,

O jau kaip šalta šiandien ... Brrr . Vėjas .
Tikiuosi suvisam namo rytoj ax.gif Suklijavus plyteles negalima kabinti puodo ( pas mus pakabinamas ) , reikia bent pusdienį laukti . O tik šiandien po pietų plytelščikai galės suklijuoti ... Visi jau užsiėmę naujus projektus , po darbų tarp darbų dirba pas mus . O meistrai šias laikais beveik dievai ax.gif Stebuklas , kad ryt atvažiuos santechnikas... nežinau , kiek pinigaų MB pažadėjo . Nervai , pinigiai , nepatogumai . Gerai kad kaimynai supratingi ax.gif Na ne mūsų kaltė, statybininkų , kurie prieš 30 metų statė namą ... Bandysiu iš draudimo kažkiek iškaulyti blink.gif
Luety nemegzk , siuntimas labai brangus gaunasi ... Nebe ES Jūs, kad paprastu paštu už 2 EUR nusiųstumei . Nuotraukas pažiūrėjau , širdis pasidžiaugė . O šiemet valentikei nenėrei ?
Ingrida mano partizanas važiuodams seka taip :
Google maps
Pasijungia kad eismą rodytų
Ir mato, kad vidury autostrados nei iš šio nei iš to raudonas tarpas .
Vadinasi , stovi .
Muka , žoliauti galiu pakviesti į savo pievas. Čiobrelių bele kiek ...
Pou nieko naujo nežadu auginti , kopūstai tik vasariniai iki 10 galvų , bulvės tik ankstyvos keli kelmai . Morkos, burokėliai , cukinijos , moliūgai , agurkai , šparaginės,česnakai , svogūnai , porai , salierai , pastarnokai , kaliaropės, ropės ( liepos pabaigoj sėsiu ), salotos visą vasarą atsėjamos, ridikėliai pavasariniai ir rudeniniai , špinatai , špinokai .Arbūzų ir melionų ko gero nebeauginsiu . Nemanau , kad šiemet kas iššals , toks sluoksnis sneigo . Ko gero nelabai po sniegu įšalo yra. Mano šiltnamis tai lūžo ... Kai snigo šlapiai - lankai neatlaikė ... MB žadėjo , dar vieną vasarą paramstyti ax.gif
Na ką - vakar apie 9 valandą vakaro Lietuvos laiku išlydėjom žiurkę, ir atėjo jautis. Kinų nauji metai. Gal nors kiek bus geresni ?
Vakar vaikui stoviničiam prie šviesaforo į šikną įvažiavo . Čia žurkė dar išgraužė išbėgdama ... Sveikas, gyvas , bet mašina neprastai apgadinta. Draudimas katininko sutvarkys , bet kiek peklos .. Ir vėl iki manę neatvažiuos sad.gif gun_smilie.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
Muka, ačiū. Aš tai labai apie sliekus galvojau, reiktų gal susikaupt kada. Tik tiek, kad vargiai ar pas mus ten užmirštoj vietoj išsilaikytų, nebent daryt kompostinę uždarą, bet gal jie ten padustų.

QUOTE(Dusia37 @ 2021 02 12, 10:30)

Pou nieko naujo nežadu auginti , kopūstai tik vasariniai iki 10 galvų , bulvės tik ankstyvos keli kelmai . Morkos, burokėliai , cukinijos , moliūgai , agurkai , šparaginės,česnakai , svogūnai , porai , salierai , pastarnokai , kaliaropės, ropės ( liepos pabaigoj sėsiu ), salotos visą vasarą atsėjamos, ridikėliai pavasariniai ir rudeniniai , špinatai , špinokai  .Arbūzų ir melionų ko gero nebeauginsiu . Nemanau , kad šiemet kas iššals , toks sluoksnis sneigo . Ko gero nelabai po  sniegu įšalo yra.  Mano šiltnamis tai lūžo ... Kai snigo šlapiai - lankai neatlaikė ... MB žadėjo , dar vieną vasarą paramstyti  ax.gif
Na  ką - vakar apie 9 valandą vakaro Lietuvos laiku  išlydėjom žiurkę, ir atėjo jautis. Kinų  nauji metai. Gal nors kiek bus geresni ?
Vakar vaikui stoviničiam prie šviesaforo į šikną įvažiavo . Čia žurkė dar išgraužė išbėgdama ... Sveikas, gyvas , bet mašina neprastai apgadinta. Draudimas katininko sutvarkys  , bet kiek peklos .. Ir vėl iki manę neatvažiuos  sad.gif    gun_smilie.gif  gun_bandana.gif

Visų pirma, gerai, kad sūnui viskas ok. MB prieš porą mėnesių prie darbo stovinčią į mašiną fura užkabino, tai draudimas neblogai sumokėjo. Tik tiek, kad senutė mašinytė visai jau.

Oho, kiek augini visko. Ridikėlius aš Rover auginu be konkurencijos. Šparagines vijoklines auginau, bet mes nelabai valgom, mamą, sesę apdalinau ir pusę kolegų. Nenormaliai derlingos buvo. Arbūzų neauginsim, pernai nedicki užaugo. Aš nusprendžiau tausot savo nugarą. Špinatus taip pat viena valgau, rūgštynių tik prisėjus daug smile.gif Man skanu.
Šiltnamis mūsų tai tvirtas, vyras statė pats, tai aš patenkinta, bet stogas galėjo ir neatlaikyt. Polikarbonatinio nestatėm, nes gal būtume neradę. Mes kartą į savaitę atvažiuoja, pusę metų visai nesilankom, girtuokliukai gal išrinktų atklydę. Metalistai, tai surenka viską.
Atsakyti
Juokingiausia,kad pas mus irgi yra Bernatoniai ir už jų daug soai.Kažkada aš iš švietimo ten buvau gavųsi sklypą.Kai nusipirkome sodybą,dar draskiausi tarp sodo ir sodybos,kitais metais jau sodą pardavėme.Nepersiplėši. mirksiukas.gif
Ko gero buvo su broku indas,kai pirkau paskutinį paėmiau ir matėsi burbuliukas stikle mikroskopinis. bigsmile.gif
Šalta be proto tikrai. ax.gif
Atsakyti
Pou neparašiau dar ponų pomidorų , paprikų ir čilių smile.gif
Špinatus ir špinokus žiemai galima šaldyti - ar kokteilis ar kiaušinienė žalios spavos smile.gif vis mandriau ...
Puo - sliekus reikėtų apdengti žiemai , jei žiema tokia kaip ši . Kompostinės dugne kloti tinklelį , kad kurmiai neįlystų . Ir tiek tų reikalų su sliekais .
Atsakyti
Labos,

ogo,kiek prirase,jauciasi,kad seja arteja.
Ingrida,nezinau,kodel tau neatidaro,ten nuoroda i mano Instagrama,gal tu jos neturi?
To kruopstumo dar truksta,jis ateina su patirtimi.Dar toligrazune viskas ten sudeta.Daug kojiniu parduota,o nuotraukos like senam iphone,tai tu foto dar nera,bet kada laiko bus,sudesiu ir parduotasias pasiziuret.Neblogai jos man isejo,pasiteisino.Beje,aciu uz pagyras 4u.gif 4u.gif ax.gif
Kiek pastas i lt dabar kainuoja,dar nesidomejau,nes pardavimai mano tik UK.Reiks asidomet,ne kazkas turbut brangiau,tik reiks deklaracija pildyt paste.
Siemet nieko neneriau valentinkei,tiesa,dabar neriu boruzele is sirdeliu,va sita
https://www.youtube....nel=ELENABELOVA bet as neriu is raudonu siulu.Reikia aailset nuo virbalu,tai perejau ant vaselio vel,taip ir kaitalioju vis,kad nenusibostu.Vakar baigiau baltas kojines megzt,man taip ju norejosi,o vis nesiryzau to kiaurarascio megzt,bet atejo jam laikas,gerai issistudijavau ir iveikiau,veliau idesiu i Instagrama.
Dar nesejau nieko,gal ryt,gal siandien,kada ikvepimas ayeis.Kadangi lauke labai salta,tai kurenam ant viso greicio,radijatoriai labai karsti,nebus kaip padet dezuciu su zeme ant ju,palauksiu,sekmadieni jau atsyla,tai sumazinsim kurenimo tempera,tada ir dezutem su zeme ir seklom bus gerai.
Mano kompostas jau du metai,bet niekaip nesuyra.Anais metais pirkdavau toki pagreitintoja kompostui pasidaryt,tai per metus sukrisdavo,o pernai neuzkliuvo akis uz jo,tai tesiais naturaliai ilgai.O jau reiktu zemes uzvezt ant lysviu.Bet siemet sieno,siaudu turiu,nes valom vistu lizdus,jos matyt ten miega,kad pritersia labai,be to,kai atsils daugiau keisim tvartelio pakraikus,desim ant lysviu,ant pomidorui lysviui.Brases jau beveik padengiau.Bus grazu biggrin.gif biggrin.gif Jei tik beleis ka augint.Sako trecia banga bus bombine,nes pas mus visur pajungs G5,o tada cirskins.Cia kvaksiu zinios,bet iki siol jos visos issipilde.
Indrida ar tavo kazkuris vaikas gryzo is UK?Nezinau kuris,bet zinau,kad tris turi,Rasai,kad mazasis pas tave,o dukra su kitu sunum turi atvaziuot,tai reiskia visi Lietuvoj.Kaip gryzo ir ar seniai>
Atsakyti
Luety,dičkis grįžęs,jau rugpjūtį.Keltų sparnus,vėl jei ne karantinas.Tai karantinuojasi pas mus nuo lapkričio vidurio.Mažėlis su sese sostinėje.
Aplamai mautų su sese dviems mėnesiams į Kiprą,bet neįleidžia lietuvių.O Tenerifė brangu?Dukrą ir darbas išleidžia,nieko nesako,jau susitarė. ax.gif Vaikio UK visi daiktai suvežti į sandėlį saugomi,vadinasi dar grįš? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 02 12, 11:54)
Luety,dičkis grįžęs,jau rugpjūtį.Keltų sparnus,vėl jei ne karantinas.Tai karantinuojasi pas mus nuo lapkričio vidurio.Mažėlis su sese sostinėje.
Aplamai mautų su sese dviems mėnesiams į Kiprą,bet neįleidžia lietuvių.O Tenerifė brangu?Dukrą ir darbas išleidžia,nieko nesako,jau susitarė. ax.gif Vaikio UK visi daiktai suvežti į sandėlį saugomi,vadinasi dar grįš? mirksiukas.gif

O tai cia dickis tavo,sumaisiau.O jis nevedes?O kur tada pusmarte,nes jis UK lyg turejo antra pusele?
Tie saugojimo sandeliai ne pigiai kainuoja.O jei nesusimoki laiku,raso ispejima ir paskui parduoda is varzytiniu.
Nu jo,atostogaut dabar nera kur.Musu draugai turi Ispanijoj buta nusipirke,tai dar issprudo pries kaledas,dabar turi bilietus geguziui,gal pavyks vel.Visi spaudzia Bore,lengvint karantina,kisa jam visokius irodymus,kaip ir Lietuvoj,kad tie atvejai uzlenkti del neteisin gu tu testu,kurie netinka kovido nustatymui.Tqai nezinau,bus matyt.Salia musu sodo stovi diidziausias 5G bokstas su 4 dideliausiom plokstem ant jo,ir salia irengtas punktas su sirdies defibliatorium.Gasdinanciai atrodo tas bokstas.O mieste,kasa visur,deda laidus.jungia,skuba,dirba naktimis net.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 02 12, 12:08)
Pou neparašiau dar ponų pomidorų , paprikų ir čilių smile.gif
Špinatus ir špinokus žiemai galima šaldyti - ar kokteilis ar kiaušinienė žalios spavos smile.gif vis mandriau  ...
Puo - sliekus reikėtų apdengti  žiemai , jei žiema tokia kaip ši . Kompostinės dugne kloti tinklelį , kad kurmiai neįlystų . Ir tiek tų reikalų su sliekais .

Iš šių trijų, tai pomidorus tik auginu. Paprikas ir čiliukus augindavau, tik va viena pati ir valgydavau. Kai man reikia nusiperku nedidelį kiekį turguje. Su paprika, svogūnais ir burokėlius tai žiemai mišrainę darau. Tik tiek, kad burokėlius nusprendžiau auginti kas antrais metais, prisidarau dviems metams, išsilaiko puikiai.

Reiktų kompostinę normalią pasidaryt, reiks gal MB pakutinti šiais metais. Tik tiek, kad tas sodukas yra anytos, o ji vis pakalba apie pardavimą. Kai nesu šeimininkė, tai nesinori ten ir vadovaut.

Luety, tik su vištidės kraiku atsargiai, jei ten su kakučiais - jis labai degina, stiprus mėšlas, daug azoto labai.

Iš pomidorų, tai labai pamėgom Dotnuvos geltonuosius.
Beje, Muka, TB reiktų baltuosius ir geltus valgyt, jie žymiai mažiau skrandį dirgina.
Atsakyti