Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Oi Dusia,apsaugok viešpatie.Turbūt dievas išgirdo mano maldas.Vakar meistrai pirties paskambino,kad turbūt pirtis stovės 16-dienai.Gal dar pratempsime.Pasirodo dar langai neatvažiavo.Bet aš manau darbuotojai nesutinka ant tokių šalčių važiuoti dirbti? bigsmile.gif Jie gi iš Mažeikių kažkur turi atvežti ir tris dienas statyti.O gyventi kemperyje,mes taip manome per tokius šalčius ne kas?Pagal sutartį turi stovėti kovo 15-tai dienai.Kaip jie sako viskas gatava,nėra vietos kur labai laikyti pas juos.Jei ne šalčiai manau jau atvežtų? bigsmile.gif
Kaimynams skambinome keliukas bendrovės nuvalytas iki namo.Planuojame šiandien važiuoti iki sodybos. ax.gif Nes paskui tikrai atšals? bigsmile.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Šiandiena atlėkiau darban spausdinti krūvos 4u.gif
Dusia37 papildai dar pakeliuj iš Iherb (rekomenduotas jodas), kitų dar ieškau,nes nenoriu tų Heel gerti saldžių rutuliukų, tai ieškau alternatyvos, šiaip nieko blatno tose rekomendacijose, maistą dar dėliojuosi... taip kad manau primą ką reikia suaktyvinti skydliaukę be jodo kaip supratau niekaip.
Lekiu 4u.gif
Atsakyti
Nežinau kaip pas jus,bet pas mus oras pasakiškas buvo.Dukra skambino,sostinėje apniūkę.Pas mus saulė žeme ritinėjosi.Nuo stogo net lašėti pradėjo. bigsmile.gif
Sniego iki kelių sodyboje,traktorius,kaip valė keliuką sustumdė visą įvažiavimą. mirksiukas.gif Tai darbavomės išsišiepę su kastuvais.Užsikūrėme pečių,atsigėrėme arbatos,tik pietus parsivežėme namo.Taip gerai minus kilogramas su trupučiu. mirksiukas.gif
Nuo kalėdų dar yra meduoliukų,kokio skanumo,subrendo.Galvoju gal rytoj dar iškepti?Kol grįš vaikai,subręs.Dar vienas kalėdinis pragas balkone suvyniotas laukia. ax.gif
Kaip beprotė prisisakiau arbūzų,melionų,dabar galvoju kur aš tiek dėsiu? bigsmile.gif Kai atėjo laiškas,išsigandau. ax.gif
Atsakyti
Labos,
kazkaip uzsimezgiau,mokiausi siandien megzt kojines cheliks(хеликс)metodu,kazkaip reikia vilnoniu siulu likucius sumegzt,o tas metodas labai geras tam,tai kol nenunarpliojau visos kojines pagal video,tol neatejau.
Atejau,o cia haskiai saugo sampana,nei prieit,nei paprasyt,zinant,kad as su sunimis nedraugauju.Nors sunus ir turi toki balta melynaki haski,bet man grazu tik paziuret is tolo.Kates kas kita,as pasitikiu jomis.
Tai va,nieko ir neturiu ka papasakot.
Mezgasi lengvai,ne nuobodziai,tik svarbu laiku ir vietoj sustot del kulno mezgimo ir pirstu.Megsiu dar,patiko.
Dusia,antpirsti turiu galvoj toki ,kur galima ikinkyt kelias spalvas siulu mezgant ir megzt ,kaip ruses sako be протяжки,kad nesimatytu antroj pusej laisvu siulu perejimo is vieno rasto segmento i kita.Gana toks keblus mezgimas,bet vertas to,nes nekenciu tu ilgu siulu perejimu.Kol kas taip mezgiau,tik zuikiu rubeliu,kur rasto nedaug,nes be antpirscio sunku kaitaliot siulus,daug laiko atima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 03 vasario 2021 - 19:37
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Seniai trupininio nekepiau.Prisiviriau persimonų uogienės.Reikia sunaudoti?Mb galės valgyti jis savaitę valgo,nesudžiūna. mirksiukas.gif Kalėdoms giminei ir pažystamoms 8 trupinius iškepiau.Patinka man jį kepti. mirksiukas.gif
Luety,rimtai bijai šunų?Gal kada išgasdinta buvai?Dievinu šunis,jei galėčiau išmaitinti visus susirinkčiau.Juokiuosi,kad gal reikia sodyboje šunų viešbutį atidaryti?Juk kiek jau esu saugojųsi namie?Mėnesį saugojau šunį ir katiną pažystamos.Nieko susitvarkiau,taksę 10 dienų. ax.gif O ko negalima būtų sodyboje saugoti.Dukra prie Vilniaus kažkada savo saugoti viešbutyje buvo nuvežųsi savo šunį,nepatiko nei šuniui nei dukrai. ax.gif
Baltas haskis?Oho.Su haskiais sunku jei pabėga,namų neranda.Ir daug lakstyti tenka su jais.MB turėjo klientą,virino roges,laikė haskius,paskui važinėjo po miškus. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 04 vasario 2021 - 08:53
Labos smile.gif

Jo oras vakar fantastinis buvo iš darbo išėjau tai pasigrožėjau vaizdais wub.gif nulėkiua pas mamuką nuvežiau vitamino D3 tai aptarėme meniu vasario 16, nes 70 metų. Tai skaiau pridarysiu užkandukų sudėsiu į padėkliukus ir kas ateis pasveikinti pavaišins vistiek baliaus nebus o žmonės ateis tai žinau tai kaimynai tai bendradarbės ax.gif tai pamislinau bus patogiausiai smile.gif Rnka vis mėlyna verysad.gif bet sako mažiau skauda labai gerai, kad su įtvaru o nes su gipsu vis patogiau 4u.gif
Dusia37 kokius multivitaminus pirkai iš Iherb? Sakau mažu reikia pagerėti man jų...
Tiesa kilimuką išsiardžiau nutariau permegzti kvadratukais ir paskui sujungti ir š... tas senelės kvadratukams per storos virvės verysad.gif
Gal kuri kokia mestels įdėją?
IngridaB trupininis mano bubutės su bruknių uogienę buvo pats nuostabiausias smile.gif gal turi senobinį kokį receptuką?
Atsakyti
Pernai mamukui irgi suėjo 80,jau ir pirtį užsakę buvome,karantinas,viską atšaukėme.Sakėme šiemet jau gal pas mus pirtyje?Bet jaučiu nebus dar elektros?Kažin su vandeniu dar ir karantinas neaišku dar.Niekur mamaitė neina labai. ax.gif
Oho Muka kiek darbo neriant?Kažką panašaus turiu užmestuką,marčos močiutė yra nunėrųsi.Gerbiu tiek darbo.Su vašeliu nelabai draugauju.Kažkada staliesę esu nunėrųsi,pagalvės užvalkalams nėrinukus. ax.gif
Receptas,nėra lengviau.Sutarkuoju pokelį sviesto,sumaišau su miltais,kiaušinis,kepimo milteliai,šiek tiek cukraus,du šaukštai grietinės.Ir viskas.Suminkau tešlą(viską daro kombainas,mano išsigelbėjimas nekenčiu minkymo),palaikau šaldytuve bent pusvalandį,galima ir iš vakaro.Kloju į formą,uogienė ant viršaus,tarkuoju likusią tešlą ant viršaus ir kepu.svarbu neperkepti. bigsmile.gif
Bruknių uogienę taupau prie vištienos.Jaučiu nebe taupysiu,nes žiūriu vaikai negrįžta,o tuoj jau uogų bus? mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Myliu ir kates iš šunis . Tik pagal mane šuo ne bute ax.gif

Muka iš tokios virvės kvadratukai netinka - labai storas sujungimas bus . O kodėl nenori nerti paprastai stačiakampio kilimo ?
Pamoka stačiakampio nėrimo .
Pamoka
Labai smagu mokytis , bo kur reikia ten sustabdai , pasižiūri ... Suves gogle išmes tų pamokų . Tu nori ne kvadrato o pailgo ? Rusu kalba video ne vieną rasi .
Ingrida, nepamenu ką ten siunčiusi , išsitrynė jau istorija . Stebuklo nepajaučiau . Dariau pertrauką nuo hemoglobino ir feritino kėlimo geriant geležies preparatus . Nes turiu einamuoju gyvenimo momentu tokią bėda .... Manau laikas viską sutvarkys rolleyes.gif
PS Ingrida , žinai kaip sakoma - devyni amatai dešimtas badas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kiek tu paveši tų veiklų mirksiukas.gif Patrūksi brangioji 4u.gif
Luety net paguglinau apie tokį penčiakų mezgimą . Įdomu visai . Šaunuolė tu pas mus 4u.gif

Labai sunki darbinė savaitė ax.gif Bet jau matau šviesos tunelio gale bigsmile.gif Bajurus tas mūsų darbas, ne viskas nuo mūsų priklauso ...
Atsakyti
Dusia,noriu megzti,babinos stovi siūlų kampe,noriu kepti,noriu sėti............ biggrin.gif biggrin.gif Kepurę mezgu n-tąjį kartą,vakar jau atrodo pabaiga liko dvi eilės bac ir nukrito,šiandien iš naujo.Bet ir gerai labai jau aptempta būtų. ax.gif
Pražydo ant palangės vilkdagiukas,bvuo iškasti svogūnėliai šiltnamyje suguldyti,pradėjo dygti sukišau į vazoną,tai dabar pradeda džiūginti žiedais,bent ant palangės.Virtuvėje kokio grožio ir kvapo haicintai sužydo. wub.gif wub.gif
Žiūriu jau pas kai ką bazilikai sudygo?Gal paberti? ax.gif
Atsakyti
Ingrida, pas mane namie bazilikai tokiu laiku pasėti po savaitės numiršta . Nors šilta labai . Gal saulės trūksta ? Turiu šaldytų visą maišą smile.gif
Mano elemetarus pyragas :
puse pakelio sviesto , pusę stiklinės cukraus , kiaušinis , 1 stiklinė miltų , šaukštelis kepimo miltelių . Skardos dugne tešla išploju , dedu įdarą kok5 tik sugalvoju : varškė , uogos, obuoliai , uogienė , o viršu apibarstau tešlos trupiniais . Sekmadienį kepiau su varške ir juodais serbentais . MB 3 dienas valgė bigsmile.gif Kai sūnus būdavo namie kepdavau dvigubą normą tongue.gif
Man visai nepavyksta pamegzti . Liko rankovės atnarą nuelisti dukros megztukui ... Ir vis rankos nedaeina . O megzti noriu !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 vasario 2021 - 10:07
Labos,
ryte vaziavom zemiu ieskot,dvi pardes ir nieko,nors vienas is ju sodo centras.Dar liko pora pardziu.Internetu cia neatsisiusi,reikia pirkt daug ir brangu,neapsimoka.
Labai gheras video keturkampio,Muka,kur Dusia iodejo,nebus tau jokiu nelygiu krastu,eisi aplink,pridedama kampuose po kelias akis ir viskas.Nieko geresnio ir nesugalvosi..Bet sunku is ju nert,eina sau,ne mano kantrybei butu.
O as isijauciau,uzsikabliavau uz tu helix kojiniu,negaliu atsitraukt,siandien jau antras pradejau.Bus dovanom,ir likuciai sueis,ir atrodo graziai.
Haskis yra saugojamas.Buvo pabeges,tai anukas ejo gaudyt,pamirses pavadeli.Sugauna uz gauru,bet jis pabega,tai sebnelis veze su masina i parka pavadeli,anukas apsipyles asarom gaude,kol moteris nenusieme nuo savo suniuko pavadelio ir nedave jam,kad palaikyt suni,kol senelis atvaziuos. biggrin.gif
Nezinau,ar mane buvo kada suo isgasdines ar ne,bet as ju nemegstu,nepatinka ir gana.Grazus,protingi,nieko blogo negaliu pasakyt,bet nemyliu ir niekada nelaikyciau.Sunus buvo jaunystej partyses viena jauna ir pats dingo i studijas,tai vos nenuprotejau.O po to reikejoo isvaziuot i UK,tai skelbiau per laluna radija skelbima,kad atiduodu.Atsirado zmogus,tai atidavem uz konjako buteli,nors as neprasiau,dziaugiaus,kad paeme.O katinu esu daug auginus ir dabar myliu.Nors,kai augau,tevai nuosavam name turejo suniuka prie budos.Tada kitaip nelaikydavo.Per salcius tik i rusi ar tvarta ileisdavo.Kazkaip ne mano gyvunas suva.
nenervuokit su pyragais,as keto. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Baigiu apsirūpinti,kad jau savaitgalį nekelti kojos iš namų,kai ateina tokie šalčiai.Bet rodo ir vėliau šaltį?Atpratome.......
Vakar nusipirkome braškių dėžę,ne tokios jau saldžios,kaip žadėjo,kad ir graikiškos.Ir žalių citrinų kilogramą.Kepsime eklerus,vaikui į kremą skaniausia,kai įdedu žalių citrinų.Ir aš pati įsitikinau,kad jos gaivesnės,aromatingesnės. ax.gif
Nu įsisabačinau dvigubas kepures megzti.Vakar jau per valandą numezgiau ir valanda pabaigti,dar trūksta įgūdžių nuiimti akis. ax.gif Reiks savaitgalį numegzti po kepurę ir šalikus didelius marčiai ir dukrai ir nusiūsti per omniva.Nu negrįžta vaikai.Gal dar kažką iškepti,įdėti bent šaldytų uogų.Kai taip šalta paštomate neatšils? biggrin.gif
Atsakyti