Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

FB
Nusišypsom smile.gif

Beveik kožną dieną kas nors čia vis pasiklausia ar išsipasakoja, ką če tokio prašmatnesnio tom Kūčiom sumąstė. Paskaitau, pavartau ir mįslinu, ka musiet aš viena ant šito balto svieto likus, kuriai Kūčios yra gražu, bet ka te pajiest ką tektų, tai gyvenime taip nier buvę. Geriausia žiuvis man vistiek yra keule, silkės aš iš principo nejiedu, o grybai jiedami yra tik ką tik nuskinti iš miško ir padaryti su bulbom ir grietine. O visoki te šampinjonai man negroj, nors ir įmetu retkarčiais aš juos pačečkavojus kokion pachliobkėn ar kokian padažan, tipo a le skonis pagerieja, nieka aš nesuprantu, bet stengiuos tuom šventai patikiet.
Tai, vien žo, kaip čia tas Kūčias labiau jiedamas padaryt ir ka mažiau prie tos dukofkės reiktų stoviniuot? Bo man, žinokit te tie visi karpiai pataluose, upėtakiai garbiniuose ir lašišos debesyse, tai skamb taip, lyg man kas lieptų dabar tuoj pat priskust bulbių 400-ams snukių i da iškart rankytėm sutarkuot jąsias, kad maža nepasirodytų.
Žiekit, reik ka būtų dvyleka patiekalų. Nu i skaičiuojam:
1. Duona I bulka (galiam ir du patiekalus padaryt viens duona, kits – bulka).
2. Virtos bulbos. Arba keptos. Arba su lupynom. Arba visos trys atskiruose bliūduose, tai če jau trys patiekalai.
3. Rauginti kopūstai. Tokie tiesiai iš bačkos arba iš slovikėlio, kurių pilna visuose prekybos centruose ir kur jie kažkodėl vokiškai vadinasi zauerkrautais. Kas netingiat, galit pusę susismožyt su cibuliais ir morkom, beigi pomidorų pasta. I bus jum du patiekalai. Su bulbom - pats tas.
4. Burokėlių i pupelių mišrainė su cibuliais. Paprasčiausis dalyks žemėj. Man skaniau tie nemarinuoti, tai tik sutarkuoni, cibulio smulkiai papjaustai ir pupelių skarbonkę išpili, išmaišai su keliais lašais aliejaus ir vualia, ir kabliuok su tom bulbom ir žiuvim. Ant rytojaus, jeigu dvasios naktį nesujied, tai galiama majonezo šmurkštelt ir bus jau nebe Kūčių, o Kaliedų mišrainė.
5. Žiuvis. Nu gerai. Tik jokių ten iškamšų ir priekamšų. Pajemi paprastą šaldytą heką, nu būn ten ir ne hekas, o visokios makadamijos ir poseidonijos, koks te skirtums. Tik lai būn file, kas dažniausiai reišk, ka nebus tų ašakų, kuriomis gerklę gali persibest ir čiupinėtis visa vakarą juos iš gomuria rankiojant ir klijuojant ant lėkštutės krašto. Tai va. Pajemi tą heką. Atšildai. Apkrapini mėgstamais prieskoniais, pavolioji miltuose su kiaušinia plakiniu i kepi. Greitai ir paprastai, ir būn skanu dažniausiai. Jeigu kas čia daba bandys kabinietis, kad kiaušinia plakinys netink, tai jum i bulka tada netink, nes ten yr tikimybė, kad kiaušių yra įmakliuota. Man tink, nes aš tokion gilion religinėn ekstazėn da neįkritus.
6. Silke. Tai su ja nieka daryt nereik. Pajiemei ir patiesei iš viedriuko tiesiai. Prie bulbių – pats tas. Arba prie burokielių mišrainies. Kas netingiat, galit pakepyt morkų su cibuliais ir užklot, ka nesušaltų ar savo nuogybės nesigiedytų. A kas tingiat kaip aš, tai galiama gatavos nuspirkt su viskuo. Man net labiau patink, bo ten dažniausiai to kažko būn daugiau nei silkės, tai su bulbom ar duona, nenumirštu paragavus ir aš. Aplamai tai, jei kas mėgst tą silkę, tai Kūčios gali būt kaip 2x2. Bulbos, duona ir 10 silkių su skirtingom kaldrom: burokėlių, grybų, morkų etc. Kūčios – done.
7. Šprotai. Va. Šita žiuvis yra vienintelė žiuvis, kurią aš jiedu su pasimėgavimu. Dažniausiai viską per Kūčias ir sujiedu, bet jeigu kam liktų, tai ant rytojaus sugrūdat su majoniezu ir kiaušinia tryniu ir pridedat į kiaušinia baltymą. Nu supratot, čia tokie vieno gurkšnio krepšeliai gaunas.
8. Žuvies piršteliai. Iš vis – pfff. Pakepei 2 minutes ir sudėjai lėkštutėn. Galiama sudiet kaip tam kaladielių žaidime ka būtų. Kur apatinį ištrauki i visas bokštelis nuvirst velniop. Užtat smagu.
9. Žirneliai. Iš slovikiuko. Taip va bliūdelin supili i visks. I patiekals. I prie bulbių, i prie pirštelių. O ant rytojaus tiesiai balton mišrainėn ir kaliedinis laifhack’as.
10. Grybai. Aš jau apie juos kažkur aukščiau pasisakiau, kokius aš juos miegstu, bet ne apie didvyrius daina. Bet šampinjonų aš Kūčiom neperku ir ką jūs man. Vienžo, man patink tie marinuoti iš slovikiukų. Prie bulbų – pats tas. Bet, kad jau nebūt visai tingine, tai aš juos dar pakepu. Kol visi actai iš jų išgaruoj ir jie šokiniet iš petelnės praded. Todėl jie mane bišk nervin, tai duodu savo Apolonui kept, jeigu nedirb nabags. Tegu atsišaudo. Prieskonių jiem jokių nebereik. Pakepi, kol sukepa ir krauni bliūdelin, kol visi neiššokiniejo bekepant. Arba jiedat tiesiog marinuotus. Tokie mažiūčiai būn su kepurytėm i koteliais. Nežinau, kaip vadinas, bet gražiai atrodo ir yra jiedami.
11. Šližikai. Nuspirkau šįmet trijų rūšių ir dydžių. Tai, jeigu supilsiu vienan bliūdan, bus viens patiekals, o jei į tris, tai trys, palei mano skaičiavimus. Dar įsigijau gatavai maltų aguonų ir jei netingėsiu, tai užpilsiu saldytu vandeniu i bus da viens patiekals.
12. Kisielius. Aišku, kad spanguolių. Aišku, ka iš pakelio. Gerai ten yra su juo. Su šližikais nugurgt – pats tas.
Aš va tik nežinau skaičiuot Kristaus kūną ir kraują prie tų 12 patiekalų a neskaičiuot. Nu, ta prasme plotkelę ir vyną. Kas tingiat – skaičiuokit, o kas netingiat – neskaičiuokit. Taip, kažkaip.
Va i visks. Mano Kūčios bus greita bimbima i be jokia galvos skausma, be jokių nėriniuotų upėtakių ir lašišos trikampiukų avokado kvadratukuose. Kas tur laiko te su jais žaist, lai sau žaidž, aš kartais net ir Like’ą galiu padiet. Už ištvermę. O man už šitą jovalą prašom atleist, nu nesmi aš ideali šeiminykė. Ir jau nebūsiu.
Gerų jaukių artėjančių Kūčių, ka nebūtumiet nusiplūkusios kai artojai ir turietumėt jiegų su savo brangiausiais žmoniem pabūt i pabazarint ne tik apie puodus tą tylų vakarą
Atsakyti
labas rytas

Kavos ?

vartotojo įkelta nuotrauka

Noriu vasaros ax.gif
Taip staiga stustabdė skrydžius iš UK . Svarbu spėjo studentė sugrįžti .
Mezgimas parėjo pas mane , kai numegziu būtinai parodysiu . Visai greitai einasi , ir tikiuosiu mergytei tiks biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nes man tai nelabai ir reikia smile.gif
Muka , kaip Tu ? kaip darbas iš namų ?
Luety brnagioji , laikykis .... Mažiau skaityti , mažiau klausyti . Svarbu šitą laikotarpį IŠGYVENTI !
Atsakyti
Labos smile.gif

Čiumpu kavos reikia smile.gif o kada jos nereikėjo 4u.gif Oi savaitgalis valyme buvo ir tai dar liko ... bet kiek sudėjau drabužių atidavimui... per nakt pagailo kelių tai va kovoju su savimi, kaip nenueiti ir neišsikrapštyti greičiau išvežti ax.gif Žodžiu valausi erdvę ... bet kažko su Mb pasihamsiname vis dažniau ir atrodo lygioj vietoje.. gal dėl to kad trinamės ištisai.
Dusia37 netinka man toks darbas nei dirbi nei nedirbi, tempas lėtas, daug pašalinių veismų darbų ... geriau ofise ... 4u.gif
Šiandiena einu echoskopija darytis peties, nes skauda iškelt negaliu... na matysime ką ten ras. Ai dar darysiu testą dėl antkūnių, darbas apmoka tai ko nepasinaudoti ax.gif
Ryt poryt eisiu pirkti žuvį, nes silkės dar turiu kiek čia dviem bedaryti baikos, dar žuvies daugiau iškepsiu tai mtėvam nunešiu ana priraitos virtunukų su baravykais va apsikeisime ir bus kūčios unsure.gif nežinau sukirba man dūšia, kad atskirai... bet toks laikotarpis kitais metais bus kitaip...
Luety ale tu ir laiko turi ir skaityti visokiausias ale žinias ir dar mezgi ir dar vištukes apalnkai kada tu miegi tuomet...
Neturiu to NX bet gal rasi kur kitur ačiū. Tiesa ale tvao dukriukas vėl spėjo atskirsti... oi mamaos apsauga kokia galinga. wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Betliejaus zvaigzdes nematysim per Jupiterio ir Saturno issirikuavima ir priartejima arti prie Žemes,nes pas mus dangus nusileido ant zemes,tamsu,lyja,o man i pasta reik eit.
Mergaites,negaliu as cia kalbet apie tai kas vyksta,jus nesuprantat arba apsimetat,o as tersiu erdve.
Prasides tuoj UK ir jie duoda pradzia kitoms salims.
Man viskas gerai,kiek tai gali but gerai esamam laikotarpyje.
Prasidejo skiepijimai,ir i UK atejo dar baisesnis virusas,kurio uzkratas 70%.Zino jau...?Uzsidare sienas...
Muka,as skaitau ,nes megzt nebenori mano esybe.Bet kazka daryt reikia.Tai paskaitau,pasirausiu,pamezgu beverciai,paneriu beverciai,bele tik kazka veikt,kas atitrauktu mintis.
Dziaugiuosi ,Dusia,kad mergaite spejo issprust dar namo.Po laiminga zvaigzde gimus,arba taip buvo suplanuita,kad spetu svetimsaliai studentai isvykt.Vakar nakty traukiniai luzo nuo keleiviu i Europos puse,turbut visi nespejo.
Tai tiek kol kas,einu gert kavos.O jus paziurekit Juraicio psl.Gabrieliaus Landzbergio paskaita univero studentam pries pira metu skaityta.Patariu del bendro supratimo. 4u.gif
Bukit sveikos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 12 21, 11:20)
1. Mergaites,negaliu as cia kalbet apie tai kas vyksta,jus nesuprantat arba apsimetat,o as tersiu erdve.

2. O jus paziurekit Juraicio psl.Gabrieliaus Landzbergio paskaita univero studentam  pries pira metu skaityta.Patariu del bendro supratimo. 4u.gif
Bukit sveikos 4u.gif

1. Luety, vyksta vienas dalykas - labai daug sergančių, daug SUNKIAI sergančių. Šitą aš tikrai žinau. Daugiau nieko nežinau, tik viena žinau - kad nieko ir nesužinosiu biggrin.gif. Taigi, neapsimetu, kad žinau, kaip ne kai kurie, tuo manęs neapkaltinsi mirksiukas.gif

2. Nežiūriu ir neklausau politikų - man jie neįdomūs, tau irgi jau anksčiau patariau smile.gif. Nebent per žinias, jei TV įjungtas, kokią nuotrupą išgirstu.

P.S. mano mama apskritai viena kūčiavos, liūdna jai, bet ji supranta ir dramų nedaro. Tiesiog adekvatus požiūris. Ir aš tuo labai džiaugiuosi.
Papildyta:
Ale Juraitį pasicekavinau, kas jis toks. OMG biggrin.gif. Soriukas, Luety, tavo rekomendacijom nesinaudosiu biggrin.gif. Ale bliamba, kažin, kiek už tai moka, gal tikrai vertėtų pasisiūlyti padirbėti ir man gyvenimo paįvairinimui biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif. O ką - darbas ne iš peties ir daug smegenų nereikalauja biggrin.gif
Atsakyti
Luety , mes nei vienas nežinom kas vyksta . Jei tu manai , kad politikai žino kas vyksta tai labai klysti .
Tu manai , kad GL dievas ? jis žino kas vyksta ?

Visą gyvenimą ir visa valdžia mus dulkino atsiprašant .

Jei ponas Juraitis kalbėtų tiesą , senai būtų užbanintas ax.gif Jis yra finasuojamas tos pačios valdžios, ir kalba tam tikram žmonių segmentui ax.gif

O visą kitą kiekvieno žmogaus teisė pasirinkit - bijoti ar gyventi džiaugsmingai tą laiko tarpą kuris mums liko .
Niekada netikėjau valdžia , nuo tarybinių laikų . Tai man ir nusilvylimo ja nėra ...
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 12 21, 11:20)
Labas rytas,
Betliejaus zvaigzdes nematysim per Jupiterio ir Saturno issirikuavima ir priartejima arti prie Žemes,nes pas mus dangus nusileido ant zemes,tamsu,lyja,o man i pasta reik eit.
Mergaites,negaliu as cia kalbet apie tai kas vyksta,jus nesuprantat arba apsimetat,o as tersiu erdve.
Prasides tuoj UK  ir jie duoda pradzia kitoms salims.
Man viskas gerai,kiek tai gali but gerai esamam laikotarpyje.
Prasidejo skiepijimai,ir i UK atejo dar baisesnis virusas,kurio uzkratas 70%.Zino jau...?Uzsidare sienas...
Muka,as skaitau ,nes megzt nebenori mano esybe.Bet kazka daryt reikia.Tai paskaitau,pasirausiu,pamezgu beverciai,paneriu beverciai,bele tik kazka veikt,kas atitrauktu mintis.
Dziaugiuosi ,Dusia,kad mergaite spejo issprust dar namo.Po laiminga zvaigzde gimus,arba taip buvo suplanuita,kad spetu svetimsaliai studentai isvykt.Vakar nakty traukiniai luzo nuo keleiviu i Europos puse,turbut visi nespejo.
Tai tiek kol kas,einu gert kavos.O jus paziurekit Juraicio psl.Gabrieliaus Landzbergio paskaita univero studentam  pries pira metu skaityta.Patariu del bendro supratimo. 4u.gif
Bukit sveikos 4u.gif

labas, neištrivoju...Luety, o kaip tu juos surandi, šituos visažynius? Nesupyk. Įdomu.
Gal supranti, kad mes galim žinoti tik tiek kiek mums galima žinoti.... žvelk giliau.
Atsakyti
labas rytas,
kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka
Vakar sutvarkaiu pusę virtuvės , kažin kas ten pribarsto "pabarstukų" spintelėse biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ?
Šiandien liko kita pusė...
Iki pietu pradirbau prie popierių , tai kiek to laiko lieka. Vakare su MB išėjoms pasivaikščioti. Paskui pamezgiau ax.gif
Luety tu dėl manęs gali kalbėti ką nori ... Nepatikėsiu aš tuo ponu, bo anas visai glušas . O aplik jį tokie patys glušai nusambdyti . Man koktu klausyti . Kaip ir 24 valandų aš negaliu žiūrėti . Tik Tau pačiai labai baisu gyventi baimėje . Požiūrį pakeisti tik tu pati ax.gif Susigadinsi sveikatą ... Ar nors vienoje laidoje kurias tu žiūri yra tolko : pvz kalba apie įstatyminę bazę dėl skiepų ? Na nėra priimta dar tokio įstatymo , kad visiems privaloma ... Tai jei nėra įstatymo , kuo remiantis jie gazdina ? VIENA BOBA SAKĖ , kad taip bus ... Vienas politikas pakomentavo . Kai bus įtatymas priimtas, tada ir skaitysiu ax.gif Gal nustok bijoti , o parašyk laišką su paklausimu , kaip skiepų atsisakyti ? Baimes geriausiai gydo veikimas . Bijai to ko nežinai .
Dėl skrydžių , tai čia konkrečiai Sąjungos kerštas Britanijai dėl pabėgimo iš ES . Tik poliktika . Labai gaila studentukų kurie strigo ... Kai pagalvoju , jei mano mažoji viena liktų svetimoj šaly, svetimuos nuomojamuos namuos... Liūdna . Ir žmonių kurie strigo komandiruotėse- šeima laukia ir tt... Bet gal susigraibys valdžia savus , lyg žadėjo ?
Muka , man bepiga gerai sutarti su MB nes jis labai daug dirba. Neleidžia kol kas jam siauraakiai atsipalaiduoti smile.gif taip ir nesimatom visą dieną ... vakare susitinkam smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 gruodžio 2020 - 09:47
Labos smile.gif

Atalėkiau iki darbo mislinu atsispausdinsiu ramiai ir namo tai kur tau krūva visokiausių klaustukų ir t.t. Vietoj valandos jau sėdžiu ė valanda ir nesimato kada iki spausdintuvo prieisiu verysad.gif bet viską padarysiu,kad ryt nereiktų eiti ax.gif
Dėl info... aš manau ką noriu girdėti kas skauda tą ir išgirstu kitam nerūpi tas negirdi .. Luety tau ši situacija palietė giliau širdelę va taip info ir limpa, kad padraskyti dar daugiau dūšelę... purtykis širdelę nes suės tave jie verysad.gif
Na MB irigi darbų turi gi remontas ale kažkaip išmoksime naują ritmą reikia pagauti smile.gif
čiumpu kavos smile.gif

Atsakyti
Labos,

Jau kavos grazumas bigsmile.gif
I SM tik dabar ileido,taip raso,kad grupe istrinta arba as nezinau,kaip naudotis.Atsijungiau,prisijungiau-nieko.Tada ejau i kt.forumus,atverte linijine versija,persijungisu i standartine ir atsidare durys.But liudna be siu namu,atrodo,kaip kominalkej,visi savuos kambariuos,susitinkam tik ryte virtuvej kavos issivirt. bigsmile.gif
Info visa gera,tik reikia ja apdorot,lygint,ieskot kas cia vyksta sprest paciam.Daugiau nieko nerasysiu.
Dusia,tas ponas jokios politikos ten nediskutuoja,jis kalbasi su studentais apie tai kas ateina i pasauly.JK ziuret nebutina,tik ta paskaita.Man GL pasirode labai protingas vyras.Koks jis politikas man nesvarbu.Ten yra visokio plauko.
Esu pas teveli.
Studentus,sniurais einancius i traukiniu stotis,labai glebesciavo policija.,nenorejo,kad jie isvaziuotu kazkodel bigsmile.gif Sala uzdaryta,PC pranesa,kad stygius darzoviu ir vaisiu,o viso kt.kol kas yra.Zmones reaguoja.
Musu mieste tik 2 lygis,viskas dirba,pardes,kavines,spa,gym,kurie gali uztikrint sauguma.,kirpyklos.Jauciu ne ilgai nes uz 30 myliu esanciam mieste jau 4 lygis.
Bukit sveikos. 4u.gif
P.S.aciu,Muka,uz grazius zodzius.Viska suprantu,gal irvpwr daug.
Atsakyti
Bet FB yra daug geros info ...
PVZ Ilzės dirbtuvės rašo :
Duokite šiuo ypatingu metu darbo savo protui ir savo dvasiai: tai nukreips mintis ir energiją į konstruktyvią gyvenimo kūrybą, o to grąža vieną dieną bus tūkstanteriopa. "Pasiimkite" sritį, charakterio savybę, tikslą, svajonę, įgūdį, ir dirbkite: tobulinkite, kurkite ir perkurkite. Pamatysite, kiek jėgų atsiras.
Ateis diena, kai žmonės blaivysis iš masinio apsinuodijimo destruktyvia informacija. Pasaulio "pagirios" po viso susipriešinimo ir begalinių emocinių resursų ištaškymo panikai ir siaubui kurstyti bus ilgos, sunkios ir slidžios.
Visiškai nevaldę dėmesio ir emocijų, visiškai "persiėmę" panikos natomis ir tik tai transliavę aplink save, veikiausiai bus praradę draugus, darbus, šeimas ir sveikatą. Jokiu būdu to nelinkiu - priešingai, ne sykį bandžiau įspėti, kad panikos ir paniekos apaštalais tampantys to išvengtų.
Žinau iš patirties, kad ko laidininkais tampame - tokį gyvenimą ir kuriame. Kol žmonės nesupras, kad patys yra didžios dalies įvykių savo gyvenime kūrėjai, tol destrukciją vilks tarsi šleifą ir lyg radioaktyvias dulkes skleis aplink.
O Jūs vietoje to raškysite savo kūrybos vaisius: regėsite kažkuo pagerintą savo gyvenimą, nuo kažko apvalytą savo charakterį, skaidresnę, ramesnę ir laimingesnę savo būtį, ištobulintą įgūdį, pradėtą įkūnyti svajonę. Tai bus absoliutus kontrastas tam, kas vyks su didžiąja dalimi žmonių. Iš tikro pokyčio gims tikras tikėjimas ir tikras įkvėpimas, kuriuo galėsite dalintis su jo peralkusiais.

va tokią informaciją su noru priimu ...
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 12 22, 12:48)
Info visa gera,tik reikia ja apdorot,lygint,ieskot kas cia vyksta sprest paciam.Daugiau nieko nerasysiu.

Nu kad tau, sakei, ne visa gera smile.gif. Žinių nežiūri, delfių neskaitai. Taigi, net nepriimi kitos info, net nežinai, kokia ji, o tai kodėl? Juk visa gera rolleyes.gif Tu vieną pusę tik seki, bent iš to, ką rašai, toks vaizdas. Tai nėra ką su kuo lyginti... mirksiukas.gif
Atsakyti