Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Laba,

sakiau nerašysiu, bet vis įkišu nosį.

Kodėl taip bijot skiepų? Daug kas pastebi, kad asmenys, pasiskiepiję nuo gripo ir pneumo vakcina, serga lengvesne forma. Tai ne faktas, bet yra tokių duomenų. Skiepija, atsižvelgdami į vakcinos charakteristikas, ir jei yra kontraindikacijų, nieks neskiepys. Aš vakcinuosius, jei leis.
Visi viščiukai bus suskaičiuoti po visko, tuomet tikri duomenys ir bus.

O esmė juk tokia. Įgaunat imunitetą, galite gyventi laisvai. Jei patenkat į tą mažą procentą, kuris ir imunizuotas suserga, dažniausiai esat apsaugotas nuo komplikacijų. Kuo tai svarbu? Didėjant bendruomenės imunitetui, gydytojai, kurie dabar pasitelkti iš kitų, ne infekcinių, skyrių, galės grįžti į savo darbo vietas teikti planines ir neplanines paslaugas ligoniams, kurie dabar turi palaukti, sistema nebus perkrauta. Bus galimas tiek žmonių, tiek paslaugų judėjimas.

Į oro uostus skaičiau, kad leis, bet reiktų paskaityt platesnius judėjimo apribojimų išaiškinimus.

Luety, elektrikas į namus su kauke, o kas jums trukdo užsidėt taip pat? Mukos mama sunkiai serga ar tai nėra tas pavyzdys, iš kurio reiktų pasimokyt? Juk turit bėdų su kraujospūdžiu. Covidas "myli" tokius žmones. Tai juk geriau pasistengti neužsikrėsti nei paskui sunkiai kapstytis.

P.S. nepamirškit cinko, vit D, C jie tikrai padeda profilaktikai ir sergant. Kas esat Lietuvoje, yra toks preparatas Agovirax, pasipurškit į nosį. O šiaip, pasitepkit, prižiūrėkit nosies gleivines, kad neišsausėtų t. y. parodykit špygą tam covidui, uždarykit vartus.
Atsakyti
Muka , kad Caritui nereikia tų suknelių ... Bent jau nereikėjo , kai aš skambinausi . Kažkada rūbus vežiau į Pagalbą visos Lietuvos šeimoms. Bet supratau , kad tai tas pats kaip į konteinerį - ten jie tiek turi rūbų kad 10 metų į priekį neišdalins... Angaras užkrautas verysad.gif

Mano sesė vyresnė už mane 10 metų , jau 60. Ir sveikatos tokios neįpatingos.... perkarusi kaip dviratis ir vis dėl kokių tai bėdų pora sykių metuose ligoninėse atsiduria. Be to labai labai bijojo... Stresas savo prideda ax.gif

Luety pasakysiu truputi pikčiau : O KO TU TIKIESI ?
Nemokamas sūris būna tik pelėkautuose ... Už dyka valdžia nieko neduoda. Nori paklusnumo iš savo vergu . Jei gauni pašalpas , nemokamus vaistus jau esi sučipuotas, jau esi jų sistemoje ... Nebūkim naivūs , kad valdžia yra gera ax.gif Kad tai ką duoda mums - duoda besirūpindami mumis. Jiem rūpi PADARYTI ŽMONES PRIKLAUSOMUS.
O tu nebijai dėl tėvuko , kad neskiepytas numirs dėl c19 ?
Ant savo sąžinės tokios nuodėmės neapsimčiau ax.gif

Muka , aš su vaikais sutarusi , kad jie Mūsų dėl C19 neprivalo tūpai saugoti . Sergantys , sloguojantys ir tt nevažiuoja. O visa kita dievo valioje, jei lemta mirti - tai mirsiu tą dieną ir ne kitiap .

Ps , mudu su MB jau norim anūkų pasirodo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Vakar Depe pamatėm išdykaujančius vaikus , ir abu juoktis ėmėm. Tai smagu kai svetimi neklauso biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir jau ne pirmas kartas, kai abu nesusiterę į mažus vaikus taip reguojam smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 12 16, 11:30)
LT visada zmones su gripais vaiksciodavo i darba,mes kantri tauta,niekas nenoredavo imt nedarbingumo lapelio,kol paeidavo.Taip ir dabar.

Kas taip ir dabar? Dabar kitaip. Kodėl tu užstrigus kažkur praeity? Buvo taip, anaip... BUVO. Dabar yra šiandiena ir yra KITAIP. Tau kažkaip įdomiausia, kas buvo (nors tai yra nebeaktualu), ir kas bus (bus šakiai, ragai, vajė vajė - bet kad niekas nieko nežino, tai neverta svaigt). O kas yra šiandien, kokia situacija, tau atrodo visai dzin. O ji yra bloga. Čia nereikia nei tikėti, nei netikėti, nes tai faktas.

Beje, su gripu aš NIEKAD į darbą nevaikščiodavau. Nors sirgau gal 2-3 k. per gyvenimą. Ir tokių durnų savo aplinkoj nesutikau. Aišku, eilinė sloga ar gerklės paskaudenimas nesiskaito, nors pagalvojus ir bet kokį virusą blogai platint.
Atsakyti
Na tuomet reiks prie konteinerio palikti mažu gal kam privers.
Ai irgi buvome kalbėja su dukra ale kaip mamukas susirgo vsio griežtai nuotoliniu... dar juk gyvena ji ne viena anas paskui savo mama užkrės na taip sukasi ratas.
Pau aiškiai ir be užuolankų 4u.gif O aš negaliu gerti cinko bloga iki vėmimo ir valgant ir vistiek bloga verysad.gif Pau o kaip tu kūčiavosi gal kokį patiekalą tradicišką turi?
Čia vis naujienos polaukia apie miestų uždarymą bijau, kad iki sodo negalėsiu nuvažiuoti verysad.gif bet gal su dokumentais nuosavybės išleis?
Užmačiau tokį receptuką bandysiu ax.gif
https://www.lamaista...r-avokadu-58883

Atsakyti
Dusia, jei sesuo neserga opalige, tegu kraują skystinančius geria.
Cinkas, vit D, C. Arbatos priešvirusinės. Čiobrelis tiek spastiką nuima, tiek skystina, lengvina kosulį. Raudonėlis super. Jie ir priešvirusinį poveikį turi.
Vingiorykštė turi salicilo r., tai ir mažina temperatūrą, ir skystina kraują, bet augalų sunkus dozavimas, geriau vaistinį pr. gert, kad neprisižaist.

Kad nedirgintų gleivinės, tept, drėkint ją. Kerpenos pastilės liuks. Tą patį kakavos sviestą galimą pačiulpt, galima šiltam piene vėliau ištirpint. Tik tiek, kad prie aukštos temepratūros pienas nebais gerai, tad kai atsigaus nuo temperatūros, jei yra.

Muka, yra drabužiams konteineriai, tik reik supakuot, kad nesudrėktų. O ir FB yra daug grupių, kur mielai paima drabužius vargstantys ir ne tik.

Muka, mikroelementus būtinai valgant ar po valgio, man taip pat jie nepatinka, kiek papykina. Bet yra profilaktinių dozių, yra ir gydančių. Tai jei nepatinka, reik dozę mažint. Jei dar nepatinka organizmui - pilnavertę mitybą sužiūrėt.

Su dokumentais tikrai turėtų leisti į sodybas, sodus, kaimus.

Aš namučiuose su šeima. Tėvus labai saugau, tai tik patiekalais apsidalinsim, perduosim vieni kitiems. Man patinka išmirkyta kepta senovinė silkė, dar labai skanu kepta žuvis (jūrų lydeka tinka, ji salstelėjusi) spanguolių, morkų, svogūnų su pomidorų padažu patale. O šiaip lašišą ar upėtakį kepam karštam su citrina, krapais.

Sesuo dar avokadą su krevetėm. Jo anyta barštukus su baravykais ir ausytėm (koldūniukais). Mano anyta mielinius pasnikinius blynus su razinom. Anksčiau nemažas būrys susirinkdavom, dabar atskirai, bet širdy kartu kūčiavosim.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2020 12 16, 14:41)
Dusia, jei sesuo neserga opalige, tegu kraują skystinančius geria.
Cinkas, vit D, C. Arbatos priešvirusinės. Čiobrelis tiek spastiką nuima, tiek skystina, lengvina kosulį. Raudonėlis super. Jie ir priešvirusinį poveikį turi.
Vingiorykštė turi salicilo r., tai ir mažina temperatūrą, ir skystina kraują, bet augalų sunkus dozavimas, geriau vaistinį pr. gert, kad neprisižaist.

Kad nedirgintų gleivinės, tept, drėkint ją. Kerpenos pastilės liuks. Tą patį kakavos sviestą galimą pačiulpt, galima šiltam piene vėliau ištirpint. Tik tiek, kad prie aukštos temepratūros pienas nebais gerai, tad kai atsigaus nuo temperatūros, jei yra.

Muka, yra drabužiams konteineriai, tik reik supakuot, kad nesudrėktų. O ir FB yra daug grupių, kur mielai paima drabužius vargstantys ir ne tik.

Muka, mikroelementus būtinai valgant ar po valgio, man taip pat jie nepatinka, kiek papykina. Bet yra profilaktinių dozių, yra ir gydančių. Tai jei nepatinka, reik dozę mažint. Jei dar nepatinka organizmui - pilnavertę mitybą sužiūrėt.

Su dokumentais tikrai turėtų leisti į sodybas, sodus, kaimus.

Aš namučiuose su šeima. Tėvus labai saugau, tai tik patiekalais apsidalinsim, perduosim vieni kitiems. Man patinka išmirkyta kepta senovinė silkė, dar labai skanu kepta žuvis (jūrų lydeka tinka, ji salstelėjusi) spanguolių, morkų, svogūnų su pomidorų padažu patale. O šiaip lašišą ar upėtakį kepam karštam su citrina, krapais.

Sesuo dar avokadą su krevetėm. Jo anyta barštukus su baravykais ir ausytėm (koldūniukais). Mano anyta mielinius pasnikinius blynus su razinom. Anksčiau nemažas būrys susirinkdavom, dabar atskirai, bet širdy kartu kūčiavosim.

Jaučiu per didelė gal dozė reiks mažinti cinko, anskčiau man reikėdavo po 50 mg, nes sirgau ir linijiniu herpesu ir šiaip jeigu kas lenda jis... imunitetas kaip mamos verysad.gif
oi kaip įdomu silkė kepta prašome detaliau smile.gif
Jo ir mes su mama apsikeisme ir bus šventės.
Berašydama jums radau kam atiduoti rūbų smile.gif Vyro sesuo veš į kaimą sunkiai besiverčiančiai šeimai smile.gif

Atsakyti
Dėkui Pau už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif . Mano šitos sesės dukra gydytoja ... Tai mano patarimų nemanau , kad klausytų verysad.gif Tik tiek , kad dukra Vilniuje , o sesė provincijoje ax.gif
Muka , pas mane per kūčias labai senoviniai patiekalai ... Be jokių ten avokadų , majonezų ir tt
Kučiukai , kisielius, žuvis, silkė , grybai . Visko po truputį . Kad kuo mažiau kitai dienai liktų . Jei liktume dviese tai tik kokios šiltos žuvies iškepčiau vakienei ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 12 16, 13:13)
Jaučiu per didelė gal dozė reiks mažinti cinko, anskčiau man reikėdavo po 50 mg, nes sirgau ir linijiniu herpesu ir šiaip jeigu kas lenda jis... imunitetas kaip mamos verysad.gif
oi kaip įdomu silkė kepta prašome detaliau smile.gif
Jo ir mes su mama apsikeisme ir bus šventės.
Berašydama jums radau kam atiduoti rūbų smile.gif Vyro sesuo veš į kaimą sunkiai besiverčiančiai šeimai smile.gif

Taip, prie šio brudo reik didesnių dozių. Aš 30 mg geriu, ne prie juostinės pūslelinės, bet paprastos. Tik mane puola labai stipriai ir agresyviai. O šiaip profilaktiškai pakanka 8-10 mg. Iš augalų, tai jo daug moliūgų sėklose, o gyv. produktuose yra jautienoj, paukštienoj, visokiose jūrų gėrybėse. Tad normaliai maitinantis, neturėtų trūkti. Bet va, pas ką yra problema su žarnokais, tai sunkiai įsisavina.
O jei pykina, tai gal perdozuoji? O jauti metalo skonį burnoj, kai geri? Aš pajaučiu po kurio laiko, jei jauti, tai netrūksta.

Silkę Mama mano kepa, bet šiaip tai paprastą, sūdytą su galvoj silkę išfiliuoja ir išmirko. O tada kepa miltuose apvoliojus. Tik išmirkyt reik gerokai, nes kepant ji pasūrėja vėl.
QUOTE(Dusia37 @ 2020 12 16, 13:21)
Dėkui Pau už patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif . Mano šitos sesės dukra gydytoja ... Tai mano patarimų nemanau , kad klausytų  verysad.gif Tik tiek , kad dukra Vilniuje , o sesė provincijoje  ax.gif
Muka , pas mane per kūčias labai senoviniai patiekalai ... Be jokių ten avokadų , majonezų ir tt
Kučiukai , kisielius, žuvis, silkė , grybai . Visko po truputį . Kad kuo mažiau kitai dienai liktų . Jei liktume dviese tai tik kokios šiltos žuvies iškepčiau vakienei  ax.gif

Aš vaistininkė, nors dirbu kiek kitokį darbą. Bet mano aplinkoj yra daug gydytoju, tiek darbe, tiek giminėj. Bet aišku, savas labiau prie širdies ir prie sielos, galų gale, geriausiai žino visas aplinkybes, gretutinius susirgimus, reakcijas ir t.t.

Pas mus Kūčios be jokių gyvulinių produktų. O avokadas man patinka, jei gerai sunokęs, vienas. Primena riešutų skonį. O ir šiaip, labai labai naudingas. Aš jį kartais į salotas dedu. O sesuo tai įdaro avokado luobelę krevetėm sumaišytom su avokado minkštimu ir citrinos sultim. Tokie laiveliai gaunasi. Gaivu ir skanu.

O ta kepinta makalošė su spanguolėm, morkom ir svogūnu bei pom. padažu labai skani. Spanguolės džiovintos, jis ne tokios rūgščios, bet puikiai subalansuoja skonį. Mama vienąkart norėjo razinų įdėt, sumaišė, o taip skanu gavosi, kad ir darom visuomet.
Atsakyti
dusia37 o kaip 12 patiekalų? jeigu tik žuvis karšta smile.gif
O tame recepte rašo, kad galima ir be majonezo daryti žodžiu pabandysiu.
Pau net nesu gridėjusi tokio patiekalo. Mamukas irigi labai tradicinius daro tai ką paėmė iš savo mamos: kepta žuvis su svogūnais, kepti žuvies kotletai su baravykų įdaru, silkė paprasta, silkė su baravykasi na ir dar kokia, būtinai virtinukai su baravykais, vinegretas ( raudona mišrainė), na kūčiukai,kisielius spanguolių, dar žuvis kartais su pomidoru padažu. Hm tikrai pabndysiu įdėti ir spanguolių ax.gif Tiesa šiukštu ant kūčių stalo majonezas ar dar koks gyvulinis maistas ax.gif mama labai griežtai į tai žiūri 4u.gif
Jo kažkoks metalo skonis yra po cinko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 16 gruodžio 2020 - 15:26
QUOTE(Muka @ 2020 12 16, 15:20)
dusia37 o kaip 12 patiekalų? jeigu tik žuvis karšta  smile.gif

Galvoju , kad nebūtina . Neegologiška . Visiems reikėtu mažaiu vartoti ... 12 patiekalų mudu negalim suvalgyti ax.gif kažką teks išmesti ... Ar verta man dieną praleisti virtuvėje ?
Pirmiausia aš turėjau pasnikauti nuo advento pradžios . Kaip senais laikais - tada prašau 12 patieklų ax.gif O kai praleidau svarbiausia - pirma dalį , nepasnikavau ... tai jau tas 12 patiekalų mano nuodėmių neišpirks biggrin.gif
Muka aš virš 20 metų ruošiu kūčių vakarienes ax.gif Ir su metais vis mažiau gaminu .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 12 16, 16:51)
Galvoju , kad nebūtina . Neegologiška . Visiems reikėtu mažaiu vartoti ... 12 patiekalų mudu negalim suvalgyti  ax.gif kažką teks išmesti ... Ar verta man dieną praleisti virtuvėje ? 
Pirmiausia aš turėjau pasnikauti  nuo advento pradžios .  Kaip senais laikais - tada prašau 12 patieklų  ax.gif O kai praleidau svarbiausia  -  pirma dalį , nepasnikavau ... tai jau tas 12 patiekalų mano nuodėmių neišpirks  biggrin.gif
Muka aš virš 20 metų ruošiu kūčių vakarienes  ax.gif  Ir su metais vis mažiau gaminu .

Oi mano antrosios pirmas apturėjau, kaip tėvai važiavo pas brolį o visą laiką tik pas mamuką. Aš manau gal galima po mažai ... tiesiog šiemet pažiūrėsiu kaip seksis 12 ir po mažai smile.gif
Žinia buvo pasninkas prieš tai tik dėja pasiliko tik12 patiekalų. unsure.gif Ate42 matau kabi o ką tu darysi sūnus pas tavi atlėks? ar jūs lėksite iki jo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 16 gruodžio 2020 - 16:03
QUOTE(Muka @ 2020 12 16, 16:02)
Oi mano antrosios pirmas apturėjau, kaip tėvai važiavo pas brolį o visą laiką tik pas mamuką. Aš manau gal galima po mažai ... tiesiog šiemet pažiūrėsiu kaip seksis 12 ir po mažai smile.gif
Žinia buvo pasninkas prieš tai tik dėja pasiliko tik12 patiekalų.  unsure.gif Ate42 matau kabi o ką tu darysi sūnus pas tavi atlėks? ar jūs lėksite iki jo...

Muka iš liudesio nedaryčiau 12 patiekalų jei liktume dviese su MB ... Bet jau šiandien dienai taip atrodo ax.gif
Pou avokadai nuostabus maistas 4u.gif Mėgstu labai .
Atsakyti