Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2020 10 06, 09:07)
labas rytas

Imu kavos , dėkui Muka. Tu dar sode gyveni ar jau  Kaune ? Muka , pamiršau parašyti , kad paprikas esu džiovinusi ir aliejumi užpylinėjusi - kaip pomidorus . Puikiai gavosi , skanu buvo . Ypač pavasarį kai prasideda šviežios salotos, nei agurko nei pomidoro nėra  ... Tai gardindavau salotas savom džiovintom paprikom ir pomidorais .
Dėl nuotolinio darbo - sunku ... Dirbau ir nebenoriu . O tu dabar lieki visai viena ?
Luety  dingo , bet FB lyg mačiau  ax.gif  Gal ir pas mus užeis ? Tikiuosi viskas gerai . Būna taigi nekalbadienių visiems ...
Muka , rudmėsiu nepažystu ... Grybų rauginusi nesu. Mama žinau yra sūdžiusi . Tai reikdavo nuvirinti arba numirkyti  žiemą išsitraukus .
Aš po darbų irgi nieko gero nepadarau . Šiandien einu apsikirpti , pasidažyti plaukuosenos... Tai kiek to vakaro beliks? O reikia krapus ir petražoles susitvarkyti ...

viena ...
O įdėja dėl paprikų džiovinimo reiks pabandyti ačiū smile.gif
O rudmesė tokios pat kategorijos grybas kaip baravykas labai skanus man net skaniau nei baravykas ax.gif
Sode kol kas dar gyvename bet jau dairausi link namų, bet turi sudėti langus ir dar virtuvės baldai neatkeliavo tai kol kas sode ... gal jau noriu namo....
Tiesa Dusia37 o gal turi tu sėklai gerų česnakų... nes mano tokie silpni net nesinori sodinti...
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 10 06, 10:03)
viena ...
O įdėja dėl paprikų džiovinimo reiks pabandyti ačiū smile.gif
O rudmesė tokios pat kategorijos grybas kaip baravykas labai skanus man net skaniau nei baravykas  ax.gif
Sode kol kas dar gyvename bet jau dairausi link namų, bet turi sudėti langus ir dar virtuvės baldai neatkeliavo tai kol kas sode ... gal jau noriu namo....
Tiesa Dusia37 o gal turi tu sėklai gerų česnakų... nes mano tokie silpni net nesinori sodinti...

Muka česnakus sodinimui pati pirkau Žalioje stotelėje ... Brangūs rūpūžės smile.gif Pirmi metai kai labai prasti užaugo . Tai sakau atsinaujinsiu sodinamąją medžiagą .

Muka , dėl rudmėsių žinau , kad geras grybas . Bet aš jų nepažįstu ax.gif PS , Tavo MB nelabai grybai ? Nes skalambija daktarai varpais, kad nevalgytų žmonės grybų , kas turi bėdų su virškinimu ... Kadangi labai daug grybų šiemet buvo , tai labai daug ligoninėse žmonių atsidūrė blink.gif Ir ne dėl to, kad nuodingų privalgė , o dėl virškinimo bėdų .
Atsakyti
Labas rytas,
Nu kazkoks alzheimeris man,kai nesu pas teveli,atrodo man,kad savaitgalis,tai ir nelendu cia,zinau,kad jusu nebus,sorry,kad teko paieska skelbt.
Tos laisvos dienos sudulka tik ir nelieka.Isroviau siltnamy pomidorus,agurkus ir paprikas palikau,nes paprikos graziai sirpsta,o agurku vis dar yra.
Perejom prie 1x vaziavimo pas vistas.Ateje iskart ileidziam i siltnami pasidziaugt,kol sulyginam aptvare ju apkasus,kol paruosiam maista,vandeni,surenkam kiausus,jos ten be streso renka vabalus,sraiges,sanitarina man siltnami ir tresia biggrin.gif .Tada suvarom atgal ir vaziuojam namo.Kiausu dejimas nesumazejo 5 i diena,reiskia streso nepatyre ir joms viskas gerai.Vakar buvo isildytas siltnamis,tai dvi is ju maudesi mano pomidoru zemej,purenosi,kaip vonioj,o kitos ejo ratu ir nesuprato,ka tos ten daro.Viena bande maudytis,bet kazkas netiko.
Tai va,obuoliu pirksim treciadieni turgelyje miesto,jei atves.Nu daug nereikia,nes stiklainiu netaupiau,kiek bus,tiek,kad tik atveztu.
MB siemet tik pastebejo,kokios skanios Ate paprikos,sake kodel anksciau tokiu nesodinau biggrin.gif nugi nepastebejo kokius 4 metus nieko.Siemet ir cukinijos jam skanios,o sekla ta pati visi metai is eiles.Keisti tie vyrai.
Sode paruosem dvi lysves zieminiam svogunam,dar liko tris paruost ziemai,siaip graziai palikt,o viena is ju cesnakams bus.
Tai va visi mano darbai.Jei ne lietus ir vejas,butume daugiau padare.
Matau Dusia iesko manes,bet noriu cia pabaigt biggrin.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
Bandysiu tuomet priktis ir aš iš sėklų pardoškių smile.gif Nes česnakus daug valgome, nors ir mažai visada užauga ir smulkūs ir t.t. Tiesa ačiū už pasidalinimą drambliniais mažu tie augs pas moneis.
Vakar MB daržus kasti pradėjo wub.gif jazau nukrito man nuo pečių tas darbas gal šiandiena grįžus ką padarysiu nooors darbe bus košmars verysad.gif ir kada įsiviešpataus ramybė...Na nieko atlaikysim ir tai smile.gif
Dusia37 kaip plaukuosena patenkinta 4u.gif Man tai kuo trumpiau kerpa tuo geriau jaučiuosi ax.gif
Luety na va ji savaitės dienas sumaišė o mes čia plakamės kur koležanka biggrin.gif Luety maniškis išvis nežino kur kas susodinta tenka parodyti ir ekskursija daryti po daržus.
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
labas rytas,+

Vėl graži saulėta diena, visai ne ruduo ... Smagu man tos oras, bet galėtų palyti dėl augalų . Kaime kūdra nusękusi kaip nei vieną rudenį ax.gif
Dėkui Muka už kavą 4u.gif
Mano MB į daržus nesikiša... Nors agurkus ir žirnius visada nuskina smile.gif mėgsta matyt .

Muka , dėl plaukų mano labai greitai auga, tai arba kas mėnesį einu pas kirpėją kad žilus padažytų arba kas du ir į tarpą tepu dažus pati . Jaunystėje dar buvo ir labai labai stori , dabar liko mažiau . Kai turėjau ilgus tai vieną kasą jei surišdavau net skaudėdavo ... Aš irgi juo senyn , tuo trupyn plaukai .

Luety kai dingsta man neramu darosi smile.gif Tiek metų , įpratimas ...

Atsakyti
Labaryt,

nu jo ,patapom gimine biggrin.gif
I sportus dar einu,bet paskutinis sunervino.Priemime liepe isiinstaliuoti “trick and track”prigramele ir skenuot ant sienos bar koda atejus.O as nenoriu.Programele atsieit zinot jog salia taves nera sergancio kovid,o istiesu grynai sekimo programa.As pasakiau,kad nenoriu tokios programos,tai susirauke ir pasake,kad tai butina.
Tai dabar nezinau ka darysiu.
Vakar vistas serem per lietu,taip sutapo,kad is tevelio tiesiai vaziavom pas vistas,o debesis mus lydejo ir prapliupo.Vis dar 5 kiausai biggrin.gif dziugu,omletas geltonas,kaip saule.
Si ryta vel pas teveli.
Geros ramios dienos jums.
Atsakyti
Labos smile.gif

Atlikau pilietinę pareigą smile.gif prabalsavau, stovėjau apie pusvalandį manau pakankamai greitai susisukau smile.gif MB nevažiavo labai naktį nemiegojo vėl skrandžio problemos verysad.gif ir atrodo nikeo nei riebiai nei kepto... palikau išvirtos košės smile.gif
Oras vakare niostabus bet ranko nekyla kažką daryti nors reiktų jau ir morkas paprikas išskinti ale tik pažiūriu ir nieko nedarau... tinginio pantis kaži kaip Ate42 sugeba viską padaryti po darbo man tai niekaip nesiseka.
Luety žinia nemalonu tokias programėles turėti bet gal tikrai dėl jūsų saugumo unsure.gif
Mmm fainai savų vištukių kiaušiai wub.gif
Kavos?

Atsakyti
labas rytas,

Sveikatos Tavo MB 4u.gif 4u.gif 4u.gif Aš turėjau nuo vaikystės labai jautrų skrandį žinau kas tas yra ax.gif
Dabar išmokus maitintis ax.gif
Aš balsuosiu sekmadienį Į kaimą savaitgaliui nevažiuojam . Šeštadienio vakare išskrenda mergytė ( vėlai vakare skrydis į Bristolį ) , vaikas iš Vilniaus parvažiuoja savaitgaliui. Su sese atsisveikins ir tt. Nueisim balsuoti abudu su vaiku sekmadienį bigsmile.gif . MB balsuoja kaime. Bo pagal popierius mudu gyvenam ne vienuose namuose biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Dėl ūkininkavimo paramų teko susitvarkyti tuos dalykus ....
Blogiausia , kad net nežinau už ką balsuoti biggrin.gif Už ką nebalsuoti tai labai gerai žinau .

Muka , nevaryk dievo į medį - aš būnu tik savaitgaliais kaime ir dar ne visada 2 dienas ax.gif Ir MB prie mano daržų ar gėlynų nelenda . Jam kitų darbų pilna , plotai hektarai . Žinoma pas mane nėra tokių išpuoselėtų gėlynų kaip pas jus ... pagalvoju ko noriu ir suprantu , kad neverta .
Ps siaurinuosi darbus . Jau sprendimai priimti , pamaina ieškoma . Bus mažiau darbų ir mažiau pinigų. Kada pagyventi jei ne dabar , vaikai jau beveik mokslus baigė ir tt. Šeima džiaugiasi, o man baisoka ax.gif
Kažin , kodėl šiandien ne penktadienis ?
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Vejas,lietus bet silta,tai net pyktis ima,kai viskas kartu.Galetu but silta be vejo ir lietaus biggrin.gif
Kazko sapnai patapo serijiniai,prabundu ,uzmiegu ir vel eina tesinys biggrin.gif
Vel pas tevuli,jis dar miega.Visa ta laika,kol as su juo,neklause ko as cia.,o vakar sako kiek man metu?Sakau be 2-ju men 95.Ai tai as jau senas,jau man reik prieziuros,tai gerai,kad tu esi.Sakau,bet tu stipras,pats dar vaikstai,klapt ir issijunge atmintis,klausia kur esas...Bajuru tas proto aptemimas,atrodo pasikalbetum,bet jungtukas spragt ir vel is pradziu.Dainuoja,eiliuoja pats ketureilius,dvieilius,su gera nuotaika zodziu.
Muka,kaip tu gali per programele zinot,kas salia taves serga,ar tavo gatvej serga?Jei jis papuls i ligonine-taip.O kiek praserga namie?O registruojantis praso visu duomenu,kaip banke.Kam?
Dabar niekuo negali pasitiket,jokiu duomenu stengiuosi niekur neduot .
Darzai ir mano nebaigti.kai yra oras,as tarnystej,jai jo nera-as laisva,bet negi dirbsi per lietu?Nepasius,spesiu,kiek cia to darzo.Seriant vistas ispesu viena kita zole.Pas mane burokuose pats isdygo serbentinis pomidoras ir iki siol lauke ir tie pomidoriukai geltoni vis dar sirpsta ir vis dar be maro.Sakiau nusilausiu sakele ir sodinsiu i vazoneli ant lango,darysiu experimenta.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 10 08, 12:21)
Labas rytas,
.Sakiau nusilausiu sakele ir sodinsiu i vazoneli ant lango,darysiu experimenta.

Gal coyote ?
Jie neužmušami smile.gif Kol šalnos nenukada auga ir bujoja...
Coyote
Jie ne vyšniukai , jie serbentai , labai saldūs pas mane buvo ... Tik jau skinti ax.gif vargas smile.gif Vaikai sakė per saldūs .

Dėl sekimo ir pririšimo - taigi visi jau sunumeruoti , sukvalifikuoti ir tt , Jau bijoti nebėra ko . Jei neturi kompo , FB , el . pašto , sąskaitos banke , neprisirašęs pas daktarą , negauni pašalpų ar kt išmokų - gal esi saugus kažkiek? Visi kiti jau esam surikiuoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Aš vadovaujuosi tuo , kad sena babytė esu niekam neidomi ..
Nei aš verslininkė, nei politikė , nei valstybės tarnautoja . Ką iš manęs gaus ? Kur sportuoju ar kokį batoną perku kam įdomu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 spalio 2020 - 12:43
Labos smile.gif
Dusia37 čiupk 4u.gif na nėra pats lengviausias variantas keisti mažinti ir t.t. Bet šaunuolė primėmei ... tai naminius nusijunkai ar mūsų sustikimo vietą ax.gif
MB man tik dabar pradėjo padėti anskčiau tai pečius tai statybos o va dabar pečius pabaigtas langai dar nesudėti tai ir padeda ir tikrai dėkinga nes grįžtu padarau valgyti ir usio... batareikos baigiasi tas važinėjimas irigi savo padaro, bet ga;l šiandiena kokią amerikonka nupešiu ax.gif Savaitgalio pietūs suplanuoti bus skumbrė troškinta su morkomis... norėjau kepti ale dėl MB bus troškinta 4u.gif
Užlėkiau į Nojaus sėklas ir piš neturi česnakų valgomų verysad.gif reiks ieškoti žalios stotelės arba turguje pas bobules smile.gif
Luety nepabėgsime mes nuo sekimo surašymo ir t.t. va darbe irgi mes visi su savais raktais čipais zonos suskirstytos kur kas gali patekti... darai duris ir galvoji ar nepradės cypti ar nesumaišei zonų biggrin.gif
Kavos?
Atsakyti
Labas rytas,
Šiandien norėjau žliumbti , o ne į darbą eiti ax.gif nuovargis ir dar PMS ... Ir dar praėjusis savaitgalis buvo vieni nervai ir jokio poilsio verysad.gif

Muka - teks keisti susitikimo vietą ax.gif
Baisu ir man .Iš kitos pusės be darbo nei be pajamų neliksiu smile.gif jei pabos - rasiu kažką , gal... Ko gaila , tai kolektyvo ax.gif
Vis tik 4 firmos net man energingai yra daug smile.gif 3 nemenkos ir viena mažytė , be darbuotojų . Ir dar sodyba ir dar namai ... Senstu , kas 45 atrodė smagu , dabar užknisa smile.gif MB dirba pats daug po 12 val . Pabūsiu kitaip bent jau kokį pusmetį ax.gif Planų 1000. Kažkaip atsivėrė akys, kaip priėmiau galutinį sprendimą .
Muka , o aš kad priplanavau savaitgaliui gaminimo - šyvakar balandėliai , ryt kugelis , o sekmadienį kelis šonkauliukus iškepsiu . Mažają reikia atmaitinti ir vaikas grįžta biggrin.gif
Ir kitą savaitę liksim du senukai , gaminimo sumažės 50 pr smile.gif Vis tik maisto gaminimas man meditacija ... Bet tik tada kai gaminu savo šeimai . Ir kai gaminu paprastus patiekalus smile.gif
Prikepus turiu per daug burokėlių , reika daryti kažką - ko gero marinuosiu su česnaku ir paprikom . Man kepti ( nuplaunu , suvinioju į foliją ir į orkaitę ) skanesni negu virti . O jau galvojau , kad koncervavimą baigiau rolleyes.gif
Ps , Pono U straipsnis Žmonės, kurie nuo visko įsižeidžia , vienas iš retų kuris man patiko ax.gif Yra tiesos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 spalio 2020 - 09:05