Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2020 09 09, 08:33)
Labas rytas ,
Imu kavos . Vakar labai daug padariau - pomidorų sulčių 5 litrai , kepti čiliai  ir 2 litrai  marinuotų  įdarymui sūriu , kibiras paprikų šaldiklin . Durne tą parodykit kuri vasario mėnesį sėja , gegužį sodina  tongue.gif  Snukin jai smile.gif
Muka imk  4u.gif
Nekomentuosiu.
Ramybės sakot norite ?  Hm ...
Kiek turi savyje , tiek turi . Nei pridėt svetimi nei atimti negali . Bent taip galvoju aš smile.gif
O į visas kiaulyste žiūriu  kaip į gyvenimo pamoką smile.gif
Oi ne aš pasaulio bamba . Ir ne man skirta daug kas . Nereikia sau nuopelnų prisimti dėl kitų  bigsmile.gif
Gražios ir dabringos dienos ... Man sunkus laikas .
Sniego gniūžtę paleidau nuo kalno , dabr žiūriu kas išsivynios smile.gif

Labas rytas,
as jau pas tevuli,kad ji pakelt,o jis jau sedi ir pusryciauja.Vakar neblogai jautesi ir siandien zvalus,smagu.
Ramybes as turiu savyje,jau ir MB ismokau paveikt savo vidine ramybe,zinau jo mygtukus ,nusodinimo biggrin.gif ,bet va dirbtinai sukelto chaoso savo ramybe nenumalsinsi,tik ,apsimetes,jog nieko nevyksta,gali nusiramint.Bet ta ramybe bus laikina,peraugs i nerima.
Baliai festivaliai manes jau netraukia,nebent butu paciu artimiausiu,kur zinau,jausciausi komfortiskai.
Viena vistuke keistai elgiasi,liepiau MB diena ja stebet,palepint skanumynais atskirai,atskyrus nuo kitu.Vakar vakare visos lauke ,ji kamputy lizde,si ryta isbego visos lauk,o ji kiek paknebeno ir vel i lizda,tupi.Man atrodo,jog ji deda kiausinius be luksto ir karta sav.Teks ja stebet
Silta 20 silumos,saulyte pro debesi ,bet uztenka,pats tas.

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 09 09, 11:18)
Vakar vakare visos lauke ,ji kamputy lizde,si ryta isbego visos lauk,o ji kiek paknebeno ir vel i lizda,tupi.Man atrodo,jog ji deda kiausinius be luksto ir karta sav.Teks ja stebet
Silta 20 silumos,saulyte pro debesi ,bet uztenka,pats tas.

Luety , jei tupi lizde visą dieną ruošiasi perėti ax.gif Jei sirgtų - sėdėtu ne lizde o tamsiausiame kampe ir visai nelestų . Tik žmogus sirgdamas valgo , o gyvūnas ni ni ...
Čia mano teorija:) Taip elgiasi paprastos kieminės vištos .
Atsakyti
Labos 4u.gif

Dusia37 kokia gniūžtė, gal priėmei sprendimą?
Žinia tikrai nei pasaulio bamba nei ką ale kaip pamislini apie save jau teip suspuadžia smegenis... ale garbanas papurčiau ir vėl į vagą.
Tiesa šeštadienis vėl svečiaunas bus troškinamos jaučio uodegos, reiks lėkti iki turgaus mažu gausiu jeigu ne bus kulninė smile.gif MB kurs pirtį, aš virsiu troškinį bur pečiaus pristaymas tep sakant smile.gif Kažkaip tas miunhauzenas save už pakarpos tempiubendrauti su žmonėm nenoriu nenoriu nenoriu verysad.gif
Luety ir man pirma mintis perėti nori tavo vištukė smile.gif
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Labas rytas,
Dėkui už kavą Muka. Reikia ... Ansti kėliau , nes nakvojau kaime . 50 min. kelionė iki namų , 42 min iki mėlynos Kauno lentos . Jei kitam Kauno gale gyvenčiau būtų minus 15 km . Labai bajuariai šią vasarą remontuojamas kelias į Vilnių ... MB šią savaitę gyvena ten. Vakar jam pavyko pabėgti nuo kompo grybauti . Tai važiavau padėti grybų sutavrkyti smile.gif
Ne pats mėgstamiausias darbas grybus tvarkyti biggrin.gif . Man geriau patinka grybą girioje pjauti ... Mėgstu grybauti nuo vaikystės . Miško vaikas smile.gif Baimės neturiu jokios .
O gražumas vakar vakaro ax.gif Šilta, vėjas nurimo . Noriu gyventi kaime... MB ramina , kad bus žiema biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Naktį sukilo vėjas , lietus . Tai tokia jaukuma šiltoj trioboj bigsmile.gif Kaune , bute nelabai ir jaučiasi to prasto oro . Senstu , norisi ramybes . Ten tokia saugi ramybės oazė...
Muka sprendimą priėmiau senai , tiksiau susapnavau karantino metu . Tik jo vykdymą atidėliojau iki negaliu ... Bet imu susprasti , kad esu nepatenkinta dėl savo bailumo . Nesu Amerikos doelris, neprivalau visiem patikti ir su visaisi būti maloni. Jei nepasirūpinsiu svarbiausiu žmogumi - Savimi , bus blogai ir man ir aplinkiam .
Luety kaip Tavo vištukė ? Peri ? Vaje ko tik mama nedarydavo su jomis , kad neperėtų - ir šaltam vandeny maudydavo ir po kibirų patamsyje apvoždavo - kaip kurios atsitokėdavo , kai kurios niekaip - ir sėdi kaip pasiutę gužtoj 3 savaites ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 rugsėjo 2020 - 08:22
Labas rytas,

tevelis sedi,pusryciauja,as pas jus.
Kazin ar vistos peri tusciam lizde be kiausiniu?
Vakar palikom joms pacioms nusprest,kada sueit gult,nevaziavom suvaryt i tvarteli,tai si ryta tokios vangios,lauke tik 4,susitrauke,nejudrios,lyg lauke but miegoje,islindo penktoji is tvartelio,pasisukiojo ir vel i lizda.O kitos uzlese lapu,agurku,maisto paruosto,susispiete i kamputi,stovi ant 1 kojos uzsimerke,lyg nemiegoje butu.Taip ir nezinau,ar jos buvo sueje ar ne.Kai uzdarau 20:00, o isleidi 7:30,tai jos puola lauk su triuksmu,matai,kad alkanos,puola lest,kapstosi,o si ryta-arba socios,prisikapste iki velumis ir su ausra anksti,arba miegojo lauke jautriai ur neissimiegoje.
Orai puikus,dienos tokios sviezio oro,siltos ir kambary dar silta.
Ramybes noras ateina su amzium,pavargsta kunas lekiant ir lekiant ir nieko nespejant,bet ta ramybe santykina.As ,kaip Muka,zmoniu bendrystes beveik nenoriu,man smagu vienai paciai daryt savo darbus,ka susimanius esu ir kad niekas neismustu is minciu,darbu.Bet sunku tai igyvendint.Vis prisigalvoji sau rupesciu.Ir kam man tos vistos buvo reikalingos,nieko apie jas nesuprantu,viskas baugina,tik papuldomas stresas.Bet gi nieko gyvenime nevyksta be priezasties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 10 rugsėjo 2020 - 10:59
QUOTE(Luety @ 2020 09 10, 11:55)
Labas rytas,

Kazin ar vistos peri tusciam lizde be kiausiniu?

,zmoniu bendrystes beveik nenoriu,man smagu vienai paciai daryt savo darbus,ka susimanius esu ir kad niekas neismustu is minciu,darbu.

Kai jau perėti nori - tai sėdi bele kur. Pasikeičia vištos balsas - kuksi .
Pabadyk kelis sykius iškelti iš gūžtos , pakrutint - ar kuksi storai , kaip vaikus vedžiodama ?

O aš turiu žmonių kurių pasiilgstu ... Ir visai neturiu "reikalingų ", "pareigos " ir tt. ( neskaitant darbo , bet jų į savo erdvę niekada nesikviečiu ) . Nedaug tokių mano gyvenime . ( Ne kraujo giminių ) .
MB atranda "reikalingų" žmonių savo aplinkoj smile.gif . Labai retai man tenka bendrauti , 99 pr susitvarko pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 rugsėjo 2020 - 11:13
QUOTE(Dusia37 @ 2020 09 10, 10:12)
Kai jau perėti nori  - tai sėdi bele kur. Pasikeičia vištos  balsas - kuksi .
Pabadyk kelis sykius iškelti iš gūžtos , pakrutint - ar kuksi storai , kaip vaikus vedžiodama ?

O aš turiu  žmonių kurių pasiilgstu ... Ir visai neturiu "reikalingų ", "pareigos " ir tt. ( neskaitant darbo , bet jų į savo erdvę niekada nesikviečiu ) . Nedaug tokių mano gyvenime . ( Ne kraujo giminių ) .
MB atranda "reikalingų"  žmonių savo aplinkoj smile.gif . Labai retai man tenka bendrauti , 99 pr susitvarko pats.

Ji visa laiks dejuoja lyg skustusi,lyg jai kas skaudetu,bet nekuksi.Radom ryte lauke kiausini viena jau pusiau su lukstu.Kazkuri padejo nematem,bet jau jau formuojasi.Bet buna ir 5 kiausai per diena 1xsav.Taip-2-3-4.dazniausiai 3-4.Reiskia 1 diena visos deda suformuotus kiausus.Idomu kaip ja fabrike laike tokia su nekokybiskais kiausiniais,nes nuo pirmos dienos viena taip deda.Tik dabar po 2 sav padejo pusiau su lukstu.Jau dygsta plunksnos visoms,kur maziau buvo nuplike,tai isvis neblogai atrodo,o tos kur stpriai buvo plikos,tai kunelis melybai raudonas kai kuriom,gaila ziuret.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 10 rugsėjo 2020 - 11:55
Labos smile.gif

Valio tipo ant nosies savaitgalis... noriu kažkaip gulimo savaitgalio... bet nelabai nusimato.. ai bus ktioks nei noriu mažu užsimanysiu ir tokio smile.gif Tiesa vakar nukasiau bulves tai vienos ogogo kokios didžiulės o presta prastokos ir nedaug ir mažokos, bet jomis vistike patekinta nes skoniu nuostabios smile.gif Taip kad bulvekasis įvyko, tiesa dar jas nuo molio nuvalyti reiks, nes labau jau daug žemių/molio mišinio verysad.gif taip kad kiekvineą glostysiu, gerai, kad koks 50 kg smile.gif
Luety zmogu nors jau po puse lukšto reiškaisi procesas į priekį o dėl vištukės... na manu dėti kiaušinius nėra pats maloniausias reikalas....
Tiesa bandysiu šitą receptą: https://www.lamaista...kaitinimu-57864 Tik nežinau kada ax.gif bet rasiu svarbu noro smile.gif
Dusia37 mano nervai silpni tokias nuotraukas rodyti ot koležanka biggrin.gif ale jklmn gražuoliai kokie smile.gif
Kavos?
Atsakyti
labas rytas,

Man savaitgalis irgi nusimato ale šventimas , bet toks darbinis... Nežinau ar važiuosim ax.gif Keistai čia viskas dėliojasi .

Muka , tai ir travinu Tave - varyk grybauti 4u.gif 4u.gif 4u.gif Žinau , kad mėgsti 4u.gif

Dėl recepto - fek . Pažiūrėk kiek cukraus !!!! Kam ? Senai esu peraugusius agurkus gaminusi , tik ten dar čilių dedasi dėl aštrumo . Dabar tokius receptus apeinu ax.gif
Tik agurkus marinuoju su cukrumi ax.gif Kitiap nesigaus. Kitų daržovių , padažų ir tt žiemai neruošiu su cukrumi . Dėl visos šeimos sveikatos . Čia tokia mano nuomonė . visko yra pirkti - jei jau ruošiu tai gal sveikiau ?

Kepiau cukinijų blynus - dukra užskaitė smile.gif Paprašė antros porcijos biggrin.gif man valgomi ... bet nesužavėjo labai ax.gif Cukinija nusunkta, kiaušinis , prieskonai gysločio luobeles , miglolų mitų ( koks šaukšas) , chia sėklos ir tarkuoto džiugo . Palieku pabringti ir kepu ant sviestuko .Čia kažkas panašaus buvo Nidos receptuose .
Luety , jei šneka visą laiką - tai vadinasi tikrai perekšlė pas tave ax.gif Kiaušinių turėtų nedėti ji ? Dėl lukšto - pašersi kalciu , atsistatys. O paukštynuose niekas nerušiuoja , ir nestebi tų vištų ... Abejoju ar jos žmogų matė gyvenime biggrin.gif Nevaikšto žmogus su krepšiuku kiaušinius rinkdamas biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas, 4u.gif
kiek daug si ryta padaryta ir kiek dar daug reik padaryt.
Vakar velai kai sutemo vaziavom i soda paziuret,ar vistos suejo ar ne,kad but ramu.Visos buvo tvartuke,tyla,tai mudu tyliai tyliai i masina ir namo ramiai miegot.
Si ryta jos jau pasertos,,apvalytos,vandenuku pagirdytos,as pabuvojau paste,issiunciau zuiki,nupirkau teniso kamuiliuku vistom i lizdus,kad matytu kur det,o ne sikiot po visa teritorija,pelynu arbata isgerta,begsiu i sportklubi.Kai tris dienas praleidziu pas teveli.tai daug darbu susikaupia.
Agurku virtines,kur det,patys valgom mazai kol yra pomidoru dar,seriu vistom ,joms delikatesas,labai megsta.Lesa ir dilgeles,si ryta supjausciau ir paberiau atskirai,vien dilgeles,supuole ir sulapnojo akies mirksniu.Galvojau gal joms astru,dilgins ka nors,nieko,su malonumu suede.
Po sporto gyvaciu vaikymas namie,dar reikia dideli uzsakyma isrusiuot,uz ka moketa,uz ka ne ,padaryt apdaila ir issiust,zodziu darbu daug.
Grazaus jums savaitgalio. 4u.gif
Tiesa,esu kazkada dejus bolivines balandos i cukiniju tesla,gavosi snargliu(sorry)tysalas,nejo kept,pasimokiau,daugiau nededu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 11 rugsėjo 2020 - 11:09
QUOTE(Luety @ 2020 09 11, 12:07)
Tiesa,esu kazkada dejus bolivines balandos i cukiniju tesla,gavosi snargliu(sorry)tysalas,nejo kept,pasimokiau,daugiau nededu.

Chia sėklos - ne bolivinė balanda .
Chia
Bolivinė

Įdomumo dėlei: keto chia pripažysta, o bolivinės balandos ne ax.gif

Man patinka chia traškumas blynuose ar cugelyje . Be to dažnai valgau pusryčiams mirkyta augalinam piene , ar augaliniame piene maišytame su grietinėle . Skaninu saulėgražomis ar riešutų sviesatų ( ne žemės stengiuosi ) .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 rugsėjo 2020 - 11:20
Apie chia as nekalbu,vartoju,bet mazai.As kalbu apie bolivine balanda.Ar tai tas vadinamas psilium ar panasiai?tai to psilium esu dejus i cukiniju blynus ir teko viska vers lauk.Nusidaze svelnia violetine spalva ir atsirado tysalas toks,tai jau ne man,teskiau lauk,nors gal kepant ir butu susitrauke.
Gryzau po sporto,pavalgiau,dabar tik miegas ima jpklmn,o darbu melejonas laukia,net su tinginiu kartu neina dirbt.
MB pirko dvirati,isvaziavo padaryt apkatke,sake vazines pas vistas dviraciu.
Atsakyti