Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

O as ryte isgeriau savo pelynus ir pas tevuli i tarnyba.
Atvaziavau,tevulis miega ir issimiegojo iki puse primos,sunes irgi miega salia ,visi knarkia,lauke apsiniauke,as sedziu mezgu,tylu,bet tokia atmosfera migdo ir mane.
Vakar po spirto vaziavom i soda,siltnamyje prie galiniu duru vienas pomidoru krumas lyg ir ant koto maras,labai nesupratau,nes jis buvo paluzes ir apdziuves,tai sniojau visu pomiku lapus salin,vistiek jau liko tik sirpint vaisius.Nupjovuau ir virsunes,lauksim toliau kas bus.Pomidoru apmazejo,agurku apmazejo,dabar karaliauja cukinijos,sparagines.Tiesa ,kiek sodinau,cili pipirai nedygdavo,siemet net du krumus turiu.Dar zali.Papruku krumai labai jautrus,norejau paraistyt,tai luzineja baisiai,tai parsiveziau zaliu papriku,sirpint teks namie.
Vakar bandziau fermentuot bazilikus ir metu lapus,nesulaukiau anoj temoj kol paaiskins,oras geras,visos ilsisi,tai radau internete,tryniau tarp delnu ir dejau i svaru stiklaini,suspaudziau ir uzdengus padejau 3d. tamsyje.Ar nereikia saldytuve laikyt tas 3 d.?Bijau kad nesupelytu.Pradzioj buvo Labai dregna,paskui metos jau ne tokios dregnos,bet liko demes delnuose,nedaug bet matosi.Matysim ar kas gausis man.Jei ka,turiu ir baziliku dar ir metu,gal ten saltmetes ar pipirmetes nezinau,zemi krumeliai,zydi baltom zvakelem.Patrinsiu naujai,jei neiseis.
Parsiveziau pelynu ryksciu su ziedais,dziovinu ziedus,apipilsiu obuoliu actu(geriausia but berzu sulos actu, bet tokio nerasta) ir gersiu ant tuscio,kai pabaigsiu pirma kursa.O gal ir ne,bele prisidarysiu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 18 rugpjūčio 2020 - 14:15
Labos smile.gif

Kaune lijo pas sode krapino šventu vandeniu verysad.gif na bet davė vandėnio tai kliuvo šiltnamiui na ir agurkai nebuvo pamiršti smile.gif nors ne tiek jau jų daug ale yra vis dar smile.gif
Dusia37 kaip bitukės ar nusiplukiai labai?
QUOTE(Luety @ 2020 08 18, 15:10)
Parsiveziau pelynu ryksciu su ziedais,dziovinu ziedus,apipilsiu obuoliu actu(geriausia but berzu sulos actu, bet tokio nerasta) ir gersiu ant tuscio,kai pabaigsiu pirma kursa.O gal ir ne,bele prisidarysiu.  biggrin.gif

Luety apie fermentuota arbata letenas keliu. O va dėl pelyno su obuolių actu prašome plačiau ax.gif kas nuo ko ir kam smile.gif
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 19 rugpjūčio 2020 - 06:50
Labas rytas,
Dėkui už kavą . Muka medaus nedaug , bet sutvarkyti vis tiek reikėjo ... Išsukom medų , susiaurinom lizdus, pamaitinau pirmą kartą . Savaitgalį gydysiu nuo erkių ir maitinsiu antrą kartą . Tegul auginasi perus . Bitės esančios dabar avilyje iki žiemos mirs, žiemoti eis dabar naujai užaugintos bitės . Tokia gamta.
O nuo ko geriate pelyną ?
Aš žinau kad pelynas gerai dėl virškinimo bėdų ...
Kadangi mano skrandžio bėdos susitvarkę ( turėjau jautrų ) , tai net nežinau ar man reiktų . O susitvarkė per kokis 3 metus pakeitus mitybą . Nebežinau , kas yra skausmas. netgi varškę su česnaku galiu valgyti . Kas būdavo visiškas peilis ...
Arbatas geriu tik pavasarį , šviežias , kaime. Man tada skanu . Juodieji serbentai , šilkmedžio lapai , monarda ... Retkarčiais mėtos . Ar šviežio čiobrelio .
Atsakyti
Labas vakaras,
greit bega dienos,kai reikbut su tevuliu,ryte isvaziuoji,gryzti vakare,miegot ir ryte vel is naujo.
Pirmiausia,video apie pelyno ziedu ir obuoliu acta ,kad nepamirsciau
https://www.youtube....h?v=BSetzizyBrw
Paziurekit nuo puses,kai ji grys namo prisirinkus pelyno ryksciu ir ims ruost.Toliau visas video labai informatyvus.
Siandien visa diena lietus lijo,but gerai ryt braskesd pasodint,bet teks praleist,galesiu tik penktadieni.
Vel blogai miegu,pusiau miegu,pusiau dalyvauju sapne,tokia nei siokia nei tokia,o neissimiegojus ir diena ne kokia.
Naujo nieko.ner ka perdaug ir rasyt.
O cia apie jaunus lapelius ir pirtis bei vonias.
https://www.youtube....k...ex=24&t=36s
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 19 rugpjūčio 2020 - 22:20
Labos smile.gif
Šiandiena prie ežerų susmatysime, papliurpsime su draugėmis smile.gif Žinia dar ir pamedituosime, nes ten ežeras nuostabus wub.gif dar ir pirtį pasiimsime keliom valandom žodžiu ax.gif
Nežinau atrodo ir ilsiuosi ir t.t. o vistiek pavargusi jaučiuosi verysad.gif na bet nieko kažkaip ....
Ačiū Luety ale iš kur tu tike tos info randi 4u.gif
Arbatas labai retai kada geriu, man patinka tik pelynas ax.gif
Kavos?

Atsakyti
labas rytas,

Noriu kavos , mažai miegu ... nelieka laiko verysad.gif ir keliuosi anksti ir vis tiek nieko nespėju.

Muka , jei paguos ir aš jaučiuosi kaip be atostogų visą vasarą ax.gif O atrodo ir išvažiavom ir pailsėjom smile.gif Senatvė ne kitaip biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Dėkui Luety už info , pažiūrėsiu , paklausysiu namie .

Muka kada MB pas daktarų ? Kaip jo sveikata ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 08 20, 09:25)
labas rytas,

Noriu kavos , mažai miegu ... nelieka laiko verysad.gif ir keliuosi anksti ir vis tiek nieko nespėju.

Muka , jei paguos ir aš jaučiuosi kaip be atostogų visą vasarą  ax.gif  O atrodo ir išvažiavom ir pailsėjom smile.gif Senatvė ne kitaip  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Dėkui Luety už info , pažiūrėsiu , paklausysiu namie .

Muka kada MB pas daktarų ? Kaip jo sveikata ?

Sveikata... nekokia, vis dažniau matau kad toks pasilpęs, bet žinai vyrus jie neserga... Pas daktarą antradienį į klinikas.
Sakai senatvė... gal ... žinia ne jauniklė, bet kad šitaip, kaip amžinas nuovargis....
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 08 20, 09:38)
Sveikata... nekokia, vis dažniau matau kad toks pasilpęs, bet žinai vyrus jie neserga... Pas daktarą antradienį į klinikas.
Sakai senatvė... gal ... žinia ne jauniklė, bet kad šitaip, kaip amžinas nuovargis....

Sveikatos TB 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Muka aš galvoju apie , kad teks kokių sintetinių multivitaminų kompleksą sugerti . Ir galvoju , kad ko gero vėl turiu žemą hemoglobiną, nes vasara labai netvarkingai vitaminus geriu verysad.gif
Jaučiu metalo skonį burnoj ir labai noriu aštriai ....
Atsakyti
Labas rytas,

paziurekit tos moters youtubeje video sarasa,kai turesit laiko,ten yra ir apie zema hb ir gelezies trukuma.Ji pardave savo buta mieste ir atsikele i sita ar tai cia Altajaus krastas,ar uzbaikale,nesupratau.Tuose dykvietese ji barste augalu seklas,atsivezus is kitur,kad turetu prie savo namu netoli.Yra video apie jos fermentacija gauromecio(Ivan Chay).Man ji labai idomi.Tevai ismire,o seneliai gyvi.Mociute ja visko ismoke.
O as pas tevuli paskutine diena sia savaite.Rytoj i gyma ir i soda,braskes tvarkyt,sekmad.susitikimas su vistom
Muka,gero oro prie ezero,smagiu plepesiu.
Dusia,gero poilsio savaitgali.
Visom kitom sielos ramybes. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 08 20, 11:51)
Labas rytas,

paziurekit tos moters  youtubeje video sarasa,kai turesit laiko,ten yra ir apie zema hb ir gelezies trukuma.Ji pardave savo buta mieste ir atsikele i sita ar tai cia Altajaus krastas,ar uzbaikale,nesupratau.Tuose dykvietese ji barste augalu seklas,atsivezus is kitur,kad turetu prie savo namu netoli.Yra video apie jos fermentacija gauromecio(Ivan Chay).Man ji labai idomi.Tevai ismire,o seneliai gyvi.Mociute ja visko ismoke.
O as pas tevuli paskutine diena sia savaite.Rytoj i gyma ir i soda,braskes tvarkyt,sekmad.susitikimas su vistom
Muka,gero oro prie ezero,smagiu plepesiu.
Dusia,gero poilsio savaitgali.
Visom kitom sielos ramybes. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ačiū Luety smile.gif
Jooo senelių išmintis aukso verta. 4u.gif
Dusia37 na joo gali būti ir tame problema. O pas mane atvirkščiai feritina organizmas kaupia ir turiu jo perteklių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 08 20, 12:37)
Ačiū Luety smile.gif
Jooo senelių išmintis aukso verta.  4u.gif
Dusia37 na joo gali būti ir tame problema. O pas mane atvirkščiai feritina organizmas kaupia ir turiu jo perteklių verysad.gif

Muka , praeis keletas keletas metų , susitvarkys manau viskas ... PVZ gal tau donorystė tiktų ? Kraujo ? Reikia laiko kol organizmas supranta kas kaip .
Aš irgi laukiu pabaigos smile.gif susitvarkys ir mano mažakraujystės ir feritinai ... Hemoglobiną pakelti labai greitai gali , bet feritiną reikia laiko .
Atsakyti
Labas rytas,

Atnešu kavos . Muka prie ežerų , bet gal jai nėra kas kavos išvirtų? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nieko naujo pas mane. Vakar pasėdėjom pas draugus vakare . Nuostabus vakaras, nei per šilta , nei per šalta. Kitą savaitę lietus ir ruduo smile.gif jei dienom ir šilčiau , tai naktys jau vėsios...
Nelaukiu to metų laiko .
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti