Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos smile.gif

Dusia37 įlindo ir nieko neparašė ax.gif
Vakar su žolėm užsiimiau arbatos MB, tiesa Dyusia37 monarda nuostabiai kvepia wub.gif gal rudenį surasiu geresnę vietelę sodinimui dabar dar vazone smile.gif, mėtas atskirai džiovinu, nes MB negalima, dar salierų lapai, paskui dar gelsvė atželė ir anos sudžiovinau. Žodžiu nuo kažkurios žolės alergija visos rankos kaip nuplikytos verysad.gif anksčiau pūslėm nueidavo, o dabar tik kaip nuplikya ir skaudena... na reikia pastebėti kuri čia taip žolė mane...
Luety kaip tu ?
Nuo dūšios nepailsėjau verysad.gif. Turkai jau uždaryti, bandysiu gal prie jūros gal kokia savaitėlė nugnybsiu:)
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 10 rugpjūčio 2020 - 07:13
QUOTE(Muka @ 2020 08 10, 08:13)
Labos smile.gif

Dusia37 įlindo ir nieko neparašė  ax.gif

Labas rytas,
Dusia norėjo parašyti , kas mano kaime visada sakydavo mišias užpirkti ... Čia ko gero pagal vietovę smile.gif Užsakydavo želaunus pietus . Lietuvos regionų tarminiai skirtumai ...
Ko gero taisyklingiau yra užsakyti . Kaunas kalba labai taisyklingai , tik vienas niuansas man ausį rėžia : UŽSIDĖTI BATUS biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Neįprantu .
Telefonu rašiau tai nusiblūdijo - cituojamas tekstas įsikėlė o ką aš parašiau ne ax.gif Žioplavota esu bigsmile.gif
Savaitgalis kaime . Karšta. Vakar tai net kaime neįmanomai karšta... Atvažiavo apie pietus sūnus , tai pasipliurpėm nieko nebedirbau smile.gif Prikroviau daržovių ... Vis mažiau man darbo smile.gif
Muka aš jau nemažai prieskonių pridžiovinus primalus ... Džiovinu visada kai tik nuvažiuoju . Kaip MB sako džiovyklė Tau visad turi būti įjungta. Jau labai neblogas sumaltas miksas . Dar kai ko trūksta . Porai dar auga , salierų ne kažką pridžiovinau .
Dėkui už kavą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 08 10, 09:27)
Labas rytas,
Dusia norėjo parašyti , kas mano kaime visada sakydavo mišias užpirkti ... Čia ko gero pagal vietovę smile.gif Užsakydavo želaunus pietus . Lietuvos regionų tarminiai skirtumai ...
Ko gero taisyklingiau yra užsakyti . Kaunas kalba labai taisyklingai , tik vienas niuansas man ausį rėžia : UŽSIDĖTI BATUS  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Neįprantu .
Telefonu rašiau tai nusiblūdijo - cituojamas tekstas įsikėlė o ką aš parašiau ne  ax.gif Žioplavota esu  bigsmile.gif
Savaitgalis kaime . Karšta. Vakar tai net kaime neįmanomai karšta... Atvažiavo apie pietus sūnus , tai pasipliurpėm nieko nebedirbau smile.gif Prikroviau daržovių ... Vis mažiau man darbo smile.gif
Muka aš jau nemažai prieskonių pridžiovinus primalus ... Džiovinu visada kai tik nuvažiuoju . Kaip MB sako  džiovyklė Tau visad turi būti įjungta. Jau labai neblogas sumaltas miksas . Dar kai ko trūksta . Porai dar auga , salierų ne kažką pridžiovinau .
Dėkui už kavą  4u.gif

Dusia37 aš irgi sakiau užpirkti, bet kunigas mane pataisė, kad tai ne turgus ar parduotuvė, mišios užsakomos smile.gif Nuo to laiko vartoju tik užsakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 08 10, 10:14)
Dusia37 aš irgi sakiau užpirkti, bet kunigas mane pataisė, kad tai ne turgus ar parduotuvė, mišios užsakomos smile.gif Nuo to laiko vartoju tik užsakyti smile.gif

Žinosiu 4u.gif
Muka , jei nerasi kur pasodinti monardos iki žiemos- įkask su vazonu šiltnamyje . Ir gerai priliek , peržiemos .
Aš Tavo gėlę irgi įšaknydinu vazone - na kur man šakų pavasarį davei smile.gif Gal rasiu iki žiemos vietos kur pasodinti ... Žinai , vis trūksta vietos pas mus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Labai gražiai ėmė augti , daug naujų lapų .
Luety - kalba ėjo apie zelandinius špinokus ir špinatus kažkada . Jei skiriasi . Zelandiniai špinokai mėgsta šilumą, bet kokia šalna juos nužudo. Augalas labai galinga - nupjauni ir vėl i atauga. Lapai storesni , beveik jokie gyvai jų nevalgo . Skoniu špinatai skanesni . Zelandiniai špinatai turi labiau išreikštą žolės poskonį. Labai derlingi , todėl ir auginu .Man labai sueina kokteiliams arba sūrio - kiaušinių papločiui . Paskui jį susuku su grybų įdaru .
PS kepiau baklažanų lazaniją - vietoj makaronų papločių dėjau truputi pakeptus baklažanus . Šeimyna sakė tobula ax.gif Kaip nepasigirsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 08 10, 10:14)

Mišios aukojamos. Aš sakau norėčiau paaukoti mišioms.
Labas. smile.gif
Atsakyti
Labos iš ryto smile.gif

Visos rankos pūslėm tarsi būtų nudegintos sosnovskio barščio:( o pas mumi nė iš tolo nėra jo o skauda bezbožnai pūslės vandeningos ir dar visa randasi. Vis mislinau kuri čia žolė mane šiteip... ir sumislinau pastarnoko žiedas, nes šeštadienį skyniau žiedus vakare jau raudonumas ir va jau šiandiena bože bože:( ot tai skurzdės kaip sukanda bandos tai va dabar pastarnokas, tiesa jau ketvirti čia metai šiteip, bet dar kažkuri yra apart pastarnoko... tuoj daržan bus baisu inteiti, nes agurkus MB skina, cukinijas tik su šarvais galiu inteiti...Vakra visą dieną po darbo pragulėjau, net laukan nelindau nes pamislinau išlysiu tuoj kokia rože sugalvosiu pagenėti o jėgų 0...
Dusia37 ta kaip piktžolė eina, bet puikiai dera apželdinti tvoreles 4u.gif
Na šeininkutė Dusia37 tu visa 4u.gif
mergai gal Luety matėte FB kažkaip man čia .... unsure.gif

QUOTE(ate42 @ 2020 08 10, 13:05)
Mišios aukojamos. Aš sakau norėčiau paaukoti mišioms.
Labas.  smile.gif

Na va o aš sakua užsakyti ir paskui aukoju už mišias smile.gif
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Labas rytas,
Luety mačiau vakar FB , kad prisijungusi , pas mus neužėjo , gal nekalbadieniai .

Dėkui Muka už kavą 4u.gif
Kam tu skabei pastarnoko žiedynus ? Girdėjus , kad pastarnoko lapai kaip rūtos gali nudeginti . Rūtos yra nudeginę ranką , žinau , kaip skauda . Buvo šlapios , o diena saulėta. Pas save nesodinu rūtų vien dėl to... Muka gydyk kaip nudegimus - bepanten ar šaltalankių aliejus. Man jis daro stebuklus. Net randų neliko kai buvau pusę pilvo verdančiom sultim apsipylus - trūko stiklainis ...
Agurkų ir aš nesu mėgėja skinti - arba reikia maikės ilgom rankovėm ax.gif Cukinijos manęs nesubado - jos didelės , moku pasisaugoti smile.gif Lapų sklaidyti nereikia , matosi ir taip smile.gif ne taip kaip lauko agurkai ...
Muka , aš šeimininkė tep lep ... viskas kas greitai smile.gif Torto kelis metus nesu kepusi . Pyragą 3 kartus metuose iškepu .
Agurkai kaime jau į pabaigą , pomidorų vis tiek per daug ant suvalgymo ... Sklepukas dar pilnas , nieko nereikia daryti ax.gif Kur juos dėsiu ? Vakar partija su česnakais , krapais ir čiliais sumaliau , sušaldymui . Bus troškiniams ir sriuboms . Bet ir vėl bus prinokę nemenkai ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 rugpjūčio 2020 - 08:19
QUOTE(Dusia37 @ 2020 08 11, 09:18)
Labas rytas,
Luety mačiau vakar FB , kad prisijungusi ,  pas mus neužėjo , gal nekalbadieniai . 

Dėkui Muka už kavą  4u.gif
Kam tu skabei pastarnoko žiedynus ? Girdėjus , kad pastarnoko lapai kaip rūtos gali nudeginti . Rūtos yra nudeginę ranką , žinau , kaip skauda . Buvo šlapios , o diena saulėta. Pas save nesodinu  rūtų vien dėl to... Muka gydyk kaip nudegimus - bepanten ar  šaltalankių aliejus. Man jis daro stebuklus.  Net randų neliko kai buvau pusę pilvo verdančiom  sultim apsipylus - trūko stiklainis ...
Agurkų ir aš nesu mėgėja skinti  - arba reikia maikės ilgom rankovėm  ax.gif  Cukinijos manęs nesubado  - jos didelės , moku pasisaugoti smile.gif Lapų sklaidyti nereikia , matosi ir taip smile.gif ne taip kaip lauko agurkai ...
Muka , aš šeimininkė tep lep ... viskas kas greitai smile.gif Torto kelis metus nesu kepusi . Pyragą 3 kartus metuose iškepu .
Agurkai kaime jau į pabaigą , pomidorų vis tiek per daug ant suvalgymo ... Sklepukas dar pilnas , nieko nereikia daryti  ax.gif  Kur juos dėsiu ? Vakar partija su česnakais , krapais ir čiliais sumaliau , sušaldymui . Bus troškiniams ir sriuboms .  Bet ir vėl bus prinokę nemenkai  ...

Aš skūpa užsiauginu pati sėkla... ir daigi būna ir daug. Norėsi? Joo skauda bezbožnai verysad.gif ir dar vis kyla pūslės verysad.gif O aš troškiniam tai nešaldau o vekuoju :)nes šaldiklis per mažas tokiem dalykam smile.gif Liuks kad Luety nors ten pasirodė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 11 rugpjūčio 2020 - 08:45
QUOTE(Muka @ 2020 08 11, 09:44)
Aš skūpa užsiauginu pati sėkla... ir daigi būna ir daug. Norėsi? Joo skauda bezbožnai verysad.gif ir dar vis kyla pūslės verysad.gif O aš troškiniam tai nešaldau o vekuoju :)nes šaldiklis per mažas tokiem dalykam smile.gif Liuks kad Luety nors ten pasirodė smile.gif

Muka, aš irgi prisirenku , bet pamirštu kur padedu ... ir tada perku pavasarį smile.gif
Sėklas renku paprastuoju būdu - nukarpau žiedynus su sėklomis : žirklėmis ar sekatoriumi maišelį ... Matyt saulėtą dieną išskyrė labai daug eterinių aliejų ir nudegino ? Laikykis brangioji ... Gal kažko antialerginio išgert padėtų ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 08 11, 10:22)
Muka,  aš irgi prisirenku , bet pamirštu kur padedu ... ir tada perku pavasarį smile.gif
Sėklas renku paprastuoju būdu - nukarpau žiedynus su sėklomis : žirklėmis ar sekatoriumi maišelį ... Matyt saulėtą dieną išskyrė labai daug eterinių aliejų ir nudegino ?  Laikykis brangioji ... Gal kažko antialerginio išgert padėtų ?

tai ir aš su sekatoriumi ale va išrautus tempiau į sliekyną verysad.gif ai nu žodžiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 08 11, 11:12)
tai ir aš su sekatoriumi ale va išrautus tempiau į sliekyną verysad.gif ai nu žodžiu smile.gif

būna... Imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 08 10, 06:13)
Labos smile.gif

Dusia37 įlindo ir nieko neparašė  ax.gif
Vakar su žolėm užsiimiau arbatos MB, tiesa Dyusia37 monarda nuostabiai kvepia  wub.gif gal rudenį surasiu geresnę vietelę sodinimui dabar dar vazone smile.gif, mėtas atskirai džiovinu, nes MB negalima, dar salierų lapai, paskui dar gelsvė atželė ir anos sudžiovinau. Žodžiu nuo kažkurios žolės alergija visos rankos kaip nuplikytos verysad.gif anksčiau pūslėm nueidavo, o dabar tik kaip nuplikya ir skaudena... na reikia pastebėti kuri čia taip žolė mane...
Luety kaip tu ?
Nuo dūšios nepailsėjau verysad.gif. Turkai jau uždaryti, bandysiu gal prie jūros gal kokia savaitėlė nugnybsiu:)
Kavos?

Labuuuusenkos, 4u.gif 4u.gif
oi kokia paieska paskelbta biggrin.gif ,o as dabar dirbu 3d.sav.pas tevuli,tai man ir prasideda savaite nuo antradienio,o visos kitos dienos iseigines,net nepagalvojau,kad vakar buvo pirmadienis ax.gif bigsmile.gif be to pas mus 33-35 karscio,i sianakt miegamajam buvo 32.Tai vaikstau pridusus ir pamirsau cia uzeit.
Su vaistais gyvent galima,gyvenimo dziaugsmas negryzo,miegu ivairiai,o ir koks cia miegas tokiame karstyje,patalyne prilmpa prie kuno,kai vertiesi.Na,bet gal jau ryt atves.Vakar i vakara nukakom i soda,paliejom viska.Zeme atsokus nuo mediniu lysviu krastu,kalijos sauletoj pusej lapai nudege,baisus karstis.Pas dukra 40.Pavesy pas mus 9 ryto buvo 27.Zodziu kepam.
Muka,o tu pelynu neskynei?Jie irgi degina oda.As vakar vakare skyniau rykstes su jau prazydusiais ziedais,dziovinsiu atskirai,skyniau vakare ir tai perstejo rankos.
Dukra nusipirkys bilietus pas mus i kelta,bet,turbut nespes aplankyt,nes hau trimituoja,kad sekanti Fr bus iteaukta ketvirtadieni i pavoningu sarasa,o sergamumas vos 0,025% tik.Tures atsaukt bookinga,nes gales ivaziuot tik UK gyvenantys ir tai tures karantinuotis.O ka ji cia sedes troboj pas mus,o dar ir neileis jos.Ai,kaip bus taip,nieko mes cia nepakeisim.Gavau pranesima,kad 08/23 vistos paskurtos mums.Dabar labai mastau ar imt?
Zodziu visur ????,bjauru taip gyvent.
Tevulis subloges per karscius,pats nebeatsikelia is lovos,greiciau atvestu.
Atsakyti