Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 21, 09:02)
Muka kiek radai tiek bus gana  4u.gif  Nespėju aš su gėlynais , šabakštynas auga ir tiek ...
Būsiu visą diena, tik direktorių vizito laukiu  - tai galiu neturėt laiko papliurpti su Tavim verysad.gif Papuola tokių dienų . Gal pirmoje dienos pusėje sulauksiu ?
Noriu susidėlioti šia savaitę pokarantinines subsidijas.
Sutvarkiau agurkus  - 6 litai marinuotų , 5 litrai raugintų smile.gif  Atės42 receptas raugintiems tobulas  ax.gif
Aptvarkiau uogas... Vakare pribaigsiu smile.gif tikiuosi liks jėgų po darbo dienos  biggrin.gif

Oi žinok papliurpimui laiko tai nelabai aš tik pajamsiu ir tau paduosiu, nes svečiai lauks jau sode...
Atsakyti
labos,

atslinkau ir as po pietu atsigaivaliojus.Beje nebloga diena buvo.Is ryto pirma sesija su psichologe.Man ji buvo sunkoka,sekanti po savaites.Po to praejau 2,5km su MB pajuriu,ilgesnei distancijai kol kas neturiu jegu,bet po pusryciu dar ejau i vaistine,tai susidare visi 3,5km.Neteikia man malonumo tas pasivaiksciojimas,bet einu,nes reikia judet.Bet laukiu jau sporto klubo atsidarant.sodas kol kas netraukia,bet jau reikia ryt vaziuot,bus prisirpe ir pomidoru ir agurku,reik derliu nurinkt.Visa kita po senovei. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Vakar pilkoji kažko buvo aplankiusi vakare verysad.gif bet nieko garbanas papurčiau nuoskaudas nurijau šypsena į veidą užmečiau ir į priekį. Tiesa braškes aptvarkaiu lapus nuroviau, pomidorua jau noksta viedrą priskyniau bus uošvijon, agurkai tai irigi bus skinami ir uošvijon vis nereikės kažkiek laiko prikti. Jau mintyse meniu susideliojau, žinia bus lengvas troškintas, dar skaiua sriubytės išvirsiu to vedama nulėkiau iki kopūstų ogi jau galvučiu yra susuktų. Dėja su morkomis pas mane nekas... ai tuščia jo nikead ir nebuvo sočiai. Vo tep.
Luety smagu, kad judi nor sir per prievarta žaviuosi tavo ryžtu 4u.gif
O jau kavpas čiobrelių lai lai lai turėsiu ir aš smile.gif Ačiū Dusia37
Kavos?

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
labas rytas,

Dėkui Muka už gražią kavą 4u.gif
Vakar ir man nuotaikos buvo ne kažką ax.gif. Tik prasidėjo jaunatis . Matyt ne taip pradėjau tongue.gif Pasileidau serijalą ir tvarkiau uogas biggrin.gif Ir sakiau MB - jei dar kada sugalvosiu prisiskinti kibirą vyšnių supilk po mašinos ratais... tegul supūva kieme biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Dalį išnešiau bendradarbiams, bet vis tiek vargau kol kauliukus išrinkau .
Vakar nuėjau į savo skelpuką ( MB ten vaikšto paprastai ) , tai supratau kad voverę reikia uždaryti į narvelį . Nieko mums nereikia ax.gif O vis tiek audžiu mintį , kad gal reikia cukinijų su ciberžole pagaminti žiemai bigsmile.gif
Pas mane pomidorai dar kibirais nenoksta. Kuo džiaugiuosi ... Nenoriu tvarkyti jų visai .

Pagaminau prieskonių - agrastai , česnakai , krapai, čiliai ... Bet dar neišbandžiau smile.gif Matysiu ar verti grieko smile.gif Mėgstu prieskonius gaminti ax.gif
Muka , man čiobreliai tobulai tinka jautienai gaminti . Arbatų nesu mėgėja, nebet šviežios žolės kaime užsipilu . MB ir dukra kai apsiloguoja geria ir raudonėlį ir čiobrelį . O man jokių arbatų gali nebūti ax.gif Sloga nebesergu...
Važiuosim šyvakar iki kaimo . Reikia paskutinę trešnę išsiskinti . Gal vaikas iš Vilniaus prilėks . Savaitgaliai jaunimui užimti , tai nors viduryje savaitės apčiupinu . Toks gyvenimo etapas, jiems tėvų jau nereikia , o tėvai labai jų pasiilgsta blink.gif

Luety šaunu , kad kažką ėmeisi daryti 4u.gif . Ne per vieną dieną viskas atsitinka . Sveikimui reikia laiko . Laukiam Tavo išmintingų ir smagių postų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 liepos 2020 - 08:43
Man atrodo labai protingai kažkas parašė , tai atnešu iš FB . Kam netinka , apeikite ...

Kasdien.
Kasdien gaunu žinučių. Laiškų. Skambučių.

Kaip padėti ir išgelbėti vyrą, sesę, draugę,..

Ir kiekvieną kart visiems atsakau. NESIKIŠKIT. Neprailginkit aukos kelio.

Gyvenkit savo gyvenimą. Ir leiskit gyventi kitiems.

Žmogaus neįmanoma išgelbėti. Tai - tik asmeninins sprendimas. Tik jis pats gali priimti sprendimą. Dabar jo pasirinkimas - būti auka. Gerbk kito žmogaus pasirinkimą. Taip ir pasakyk - gerbiu tavo pasirinkimą būti auka. Ir laukiu tavęs kai tu nuspręsi gyventi. Švęsim gyvenimą kartu.

Negailėk. Neguosk. Nemokyk. Nekeisk. Nesikišk. Tik būk. Dalinkis savo patirtimi. Ir jei norės - išgirs, priims, pasinaudos. Bet tik tada, kai nuspręs pats prisiimti atsakomybę už savo būseną, už savo jausmus, už savo emocijas.

Kol mes kišamės, manom, kad mes protingesni, labiau patyrę, mes negyvenam savo gyvenimo ir neleidžiam kitam gyventi savo. Neleidžiam kitam prisiimti atsakomybės už save.

Nesikišk jei tavęs neprašo. Nepatarinėk, nenurodinėk. Gerbk kito teisę su savo gyvenimu daryti ką tik jis nori. Deja, bet kiekvienas kaupiam patirtį tik per save.

Kita medalio pusė - jau įpratę gauti dėmesį, jau įpratę atsakomybę permesti kitam, jau įpratę reikalauti gailesčio, paguodos, pagalbos, palaikymo, motyvacijos. Čia jau tie, kuriuos daugelį metų guodėm, už juos ieškojom sprendimo, rūpinomės, globojom, gelbėjom,.. Viską metę bėgom, vos tik sušniurkšdavo. Ir taip jautėmės svarbūs ir reikalingi!

Prisiimkim atsakomybę - mes auginom ir palaikėm aukas. Nesąmoningai. Dalindami save. Atsisakydami savęs.

Ir jei jau laukiat “ kada tai pasibaigs?!”. Tai turiu žinia. NIEKADA. Tai niekada nesibaigs. Niekada. Išspręsi vieną problemą- atsiras kita. Ir taip nuolat.

Kol patys nepasakysit STOP.
Neatsiprašysit. Neprisiimsit atsakomybės. Taip, aš gelbėjau! Aš prisiėmiau atsakomybę gelbėti. Negyventi savo gyvenimo. Neleisti tau gyventi ir spręsti pačiam.

Už ką atsiprašyti?! Juk tai aš atidaviau save! Juk tai mane išsunkė! Sukramtė. Išspjovė! Ir vėl reikalauja!

Taip. Atsiprašyti. Kad negerbiau savo ribų. Kad nebuvau svarbi SAU. Kad negyvenau savo gyvenimo. Kad nesąmoningai norėjau būti svarbi, nepakeičiama ir reikalinga. Norėjau būti gera. Norėjau, kad mane girtų ir manimi didžiuotųsi. Žavėtųsi. Dėkotų. Norėjau būti nepakeičiama.

Tai irgi EGO. Nesąmoninga puikybė turi savo kainą.
Ir nėra kito kelio. Tik sustabdyti šią grandinę.

Sustabdyti. Atsiprašyti. Išlipti iš už burto rato. Atsitraukti. Net jei pyks. Net jei be jokios abejonės nesupras. Kaltins. Keršys.

Stop. Atsiprašau. Nebeauginsiu tavyje aukos. Atsitraukiu. Tu gyveni savo gyvenimą. Aš grįžtu į savo.

Sustabdyti. Ir nebeauginti aukos. Vienintelis kelias išgyti. Visiems.

Gyventi savo gyvenimą ir leisti gyventi kitiems. Daryti savo klaidas. Priimti sprendimus. Ieškoti. Bandyti. Klysti. Klupti ir vėl kilti. PAČIAM.

Laiminti. Siūsti šviesą. Besąlygiškai priimti bet kokį sprendimą. Bet sakyti STOP. Čia mano gyvenimas. Čia tavo. Jokio aukos palaikymo. Aiškios ribos. Su savo gyvenimu kiekvienas daro ką nori. Bet tik su savo.

Patys baisiausi žmonės yra “gelbėtojai”. Kad išsipildytų jų noras būti naudingu, reikalingu, kad galėtų padėti ir būti naudingu - pasaulyje generuojamos aukos.

Nebegelbėk!
Nori išgelbėti pasaulį? Išgelbėk. SAVE. 🧘🏻
( Žodžiai nežinomo autoriaus)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 liepos 2020 - 09:33
Labai atsiprašau, Luety, kad kišausi, kad pasiūliau nors kažkokią pagalbą. „Protingi“ straipsniai teigia, kad jei nešauki konkrečiai man „gelbėk mane“, tai aš ir neturiu kištis ir siūlyti, o turiu tyliai ramiai gyventi savo gyvenimą, stebėti, kaip tu galus atidavinėji. Ai, ne – turiu laiminti ir siųsti šviesą.

Konkretus bullshit.

Iš dalies pavydžiu tiems, kuriems gyvenimas kaip 2x2 – viskas aišku. Važiuoja stogas – skaitai „protingas“ knygutes, kvėpuoji ir eini į jogą. Vaistų negalima – pavirsi daržove.

Pamatei besikabinantį ant šakos virvę – maksimum ką padarai, tai palaimini ir nusiunti šviesą. Daugiau nieko. Pagalbos gi neprašo. Jokio aukos palaikymo. Tai jo gyvenimas – lai daro su juo, ką nori, o tu nueini gyventi savo gyvenimo.

Kažkas kurį laiką inkščia ir zyzia nelaimingas – išveži į mišką.

Žodžiu, bet kokiai gyvenimo situacijai yra aiškios taisyklės. Ir jokių O, BET, TAČIAU. Ir jokių aplinkybių. Ir jokių dvejonių.

Ir vis tik nepavydžiu, kad taip gyvent nemoku. Ir vis tik džiaugiuosi, kad tam tikrais gyvenimo atvejais iš vieno, kito ar trečio sulaukiu pagalbos. Nors jos ir neprašiau.
Atsakyti
Labos nakty,
ryte bloga nuotaika vis dar,tai nuekur nelandau,tempte istempia MB prie juros prasieit,po to pusryciys daromes,nera kada,i gerai hauciuis eidama miegot,nors tamsis nekenciu.
“Linksmai”gyvenat😄
Muka,as vis nesuprantu,kodel uosvijoj is 5 ar 7 zmoniu tau atvykus tu turi daryt valgyt?Tai ka,jie nieko nevalgo,kai taves nera.Nu juokinga man situacija.
Del fb atnestos medziagos,tai as net nebaigiau skaityt,vienas negatyvas.Nepatiko man pradzia su daug zodziu ne:negailek neguosk nesikisk ir t t .Tai kam mes zmones su sirdimi ir jausmais besam reikalingi?I nelaime ar i liga papuoles zmogus yra pasimetes,baimeje,bejegis,jam reikia uzuojautos,patarimo,pagalbos.Ir kiekviena tokia pagalba,geras zodis,yra aukso vertes,net padeda kitiems atitolint beprotybes riba.
Mano atveju be nuostabios pagalbos is nuostabaus zmogaus,artimuju,nezinau Ar buciau issivertus,nes atrodo jog kas zeme ismuse is po koju,tampi nesaugus,ikrites i duobe ir nematai iseities.O dar nuotaiku kaita,jai viena minute nori lekt pauksciu,o kita-galva kisi i smeli,be draugu patarimu,net pasidalijimu vaistais,tikrai buciau neissivertusi.Ir isvis,visi zodziai su pradzia ne,turi but ismesti is kalbos,jie sukelia negatyva.Kol zmones turi jausmus,meile artimui sirdyje,tol jie nepraeis pro patekysi i beda.Man tas strainis nepatiko ,bet kiekvienam neitiksi,as pagal ji nesielgciau.
Atsakyti
Labos smile.gif

Oho nuotaika čia vyrauja smile.gif Na mintis neauginti aukų... ech, kad taip mes galėtumėme, nors ta riba tarp auginimo ir padėjimo, kaip tikrai reikai tokia plona, kaip tarp meilės ir neapykantos...
Luety nors tiek galiu palengvinti uošvienės dalia... jai 90 metų ir su ligoniu gyvena... manau nors tike galiu padėti kaip atvažiuoju, o galų gale ant sprando man nelabai sėdisi smile.gif Tiesa likusieji te jų sąžinės reikalas, aš jų namiškių santykius nesikišu, o darau kas man šiuo metu atrodo reikalingiausia .. Nesakau pavargsiu, bet juk ne kas diena 4u.gif O galų gale nereiks sukti galvos ir atsakyti uošvienei ką valgysime imu ir padarau smile.gifAš per 26 metus vieną dalyką sau leidau ogi pasakyti, kad man nepatinka mirkė prie cepelinų ir darau visada savo smile.gif aš vis galvojau netaktas ir t.t. bet turbūt su metais leidi vis daugiau to netakto smile.gif
Ačiū die šiemet šiek tiek apdalinau uogomis ir nereikia trepsėti prie darymo jų. Nevalgo nei šaldytų, nei uogineių niekas tai ir nedarau. Tiesa dukra aviečių uogienes mėgsta ale man nesiseka jas užauginti. Trešnė viena ir tai nebuvo daug, vyšnios dvi jau beveik nuskintos serbentai juodi du krūmai, raudini tike pat, baltas vienas, agrastai du medeliai tike tų ir uogųsmile.gif Mažinsiu tikrai mažinsiu braškes net nuskintas nieks nevalgo....
Kavos?

Atsakyti
Imu kavos , dėkui Muka.
Luety smagu skaityti Tavo ilgą postą , sveika parėjus 4u.gif
Muka pas mane vienas krūmas raudonų , vienas geltonų - priskinčiau kokis 3 kibirus serbentų. Bet neskinsiu nei uogos ... Gal varnėnai sules? Vyšnia viena... Vaikui suskyniau kokius 5 litrus, į Kauną kokį 10 litrų parsivežiau ir liko koks puskibiris ant medžio - atidengiau , tegul vaišinasi kas netingi ax.gif Agrastų 2 krūmai , priskinčiau manau daug kokius 2 kibirus drąsiai . Kiek suvalgysim nuo krūmo , kiti liks.. Krūmai veisliniai ir labai labai pilni . Šakos guli ant žemės . Juodujų 2 su pusę krūmo , tuos suvalgysim ir pašaldysiu . Mano mergytė mėgsta kokteilius ar ant košes. Ir aš kartais pasigaminu keto deserta- augaliniam piene mirkytos chia sėklos, šaukštelis riešutų kremo ir kelios uogos ant viršaus smile.gif Braškės pas mane neauga ... Nesusidraugauju . Kai kada nors turėsiu daugiau laisvo laiko pardavinėsiu uogas suskynus , Kaune ne bėda, paskelbei FB , yra norinčių smile.gif Ir šilauogės pas mane prasidėjo. Ištvirkimas ta vasara ax.gif
Vakar buvau kaime, vaje koks baisus rudeniškas oras. Nenoriu ax.gif

Kavasucitrina ar galėtumei apeiti mano postus ?
Ne apie tave ten rašo .
Ir ne aš ten rašau tai tik kažkieno išdėliotos mintys .
Nei vienam poste nebuvo parašyta, kad sergančių nereikia gydyti , o reikia išvežti į mišką .

Luety ne AUKA. Ji ta kuri nori išgelbėti visą pasaulį . Kaip filme Penktasis elementas Milla Jovovich – Lilu . Aš matau taip.

Daugiau nematau reikalo aiškintis. Tik gražiai parašau - apeik jei gali . Man tikrai nerūpi , ką kas apie mane galvoja , kokia aš esu , ir kam kokia atrodau . Svarbu aš sutariu su savim ... Ne doleris, kad kažkam turėčiau patikti .

Muka dėl plonos linijos... Patirtis tokia- turiu artimą , kas gyvena su alkoholiku ir smurtautoju ilgai. Pirmus 10 metų gaili , sekančius 5 stengiesi ištraukti... Paskui atsiriboji , kiek gali atsiriboti . Negali žmogui padėti jei jis nenori verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 liepos 2020 - 09:06
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 23, 10:02)
Kavasucitrina ar galėtumei apeiti mano postus ?

Galėčiau. Nuo šiol apeisiu ir temą. Relax.
Atsakyti
Labas rytas,

Man paskutinė darbo diena prieš trumpas atostogas. Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
Labos,

nesipykim,mergaites,nereikia.
Muka turbut kelyje i pajuri.Dusia tuoj iseis atostogu,liksiu as viena is kasdien apsilankanciu.Kad ir nieko : neturi pasakyt,kad ur banaliis tos musu xinutes,ale kazkoks smagumas buna ryte,radus jus visas cia.Mazeja musu,nu bet ka,gal neisnyksim dar visai?Tapo ritualu,but gaila ax.gif ax.gif wub.gif
Atsakyti