Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2020 07 13, 10:12)
Labos smile.gif
Čiumpu kavos ir lekiu šiandiena pas daktarus privačiai paskui neprivačiai. Viena išvada buvęs stiprus uždegimas su podagros išreikšta forma todėl guzai ant rankų atsirado... ką toliau daryti valyti detoksikuoti organizmą smile.gif paskui ramybė, meditacija ir jokių nervų...
O MB rankom paskėsčiojo ir irgi jokių nervų jokių pergyvenimų ir atstatyti florą kaip išgers antibus...
Žodžiu gyvename tep sakant smile.gif

ai dėl daržovių nieko gero nerandu nei agurkų pomidoria 6 ax.gif
Atsakyti
Muka imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
negalvojau , kad moterims būna podagra ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 13, 10:38)
Muka imk   4u.gif  4u.gif  4u.gif
negalvojau , kad moterims būna podagra  ...

ir aš smile.gif gal virstu vyru blink.gif unsure.gif
ketvirtadieni dar busi darbe smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 13 liepos 2020 - 09:44
QUOTE(Muka @ 2020 07 13, 10:43)
ir aš smile.gif gal virstu vyru  blink.gif  unsure.gif
ketvirtadieni dar busi darbe smile.gif

Muka šia ir ateinančią savaitę dirbsiu tikrai . Atostogauti nebent paskutinę liepos savaitę . Jei bus galima ax.gif kažkur išvažiuoti . Nieko neužsisakę, viskas kabo ore, nes niekad nežinai , kada kas užsidarys verysad.gif
Ryt einu į seminarą. Taigi mokesčių nemokam vis dar , kaip tas MP susitvarkyti protingai biggrin.gif

Podagra ponų liga biggrin.gif Per gerai valgai smile.gif
SV savo puslapyje buvo aprašęs kaip jis susitvarkė su ta liga smile.gif Šparagai ( smidrai ) tau netinka ir labai tinka trešnės . Ko gero šparaginės pupelės irgi nelabai ...

Luety - šabalbonai ne šparaginės pupelės . Kitokios pupos , Ukrainoje jas augina . Ankštys nevalgomos tik pačios pupos. Didelės, skanios. Ir labai gražiai žydi - raudonai arba baltai smile.gif Lietuvoje nemačiusi jų sėklų pirkti . Man MB buvo parvežęs ir Ukrainos, kelis metus auginau . Jei kada teks būti pietesnėse šalyse nufotkinsiu , parodysiu .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 13, 11:26)
Muka šia ir ateinančią savaitę dirbsiu tikrai . Atostogauti nebent paskutinę liepos savaitę . Jei bus galima  ax.gif kažkur išvažiuoti . Nieko neužsisakę, viskas kabo ore, nes niekad nežinai , kada kas užsidarys verysad.gif
Ryt einu į seminarą. Taigi mokesčių nemokam vis dar , kaip tas MP susitvarkyti protingai  biggrin.gif

Podagra ponų liga  biggrin.gif  Per gerai valgai smile.gif
SV savo puslapyje buvo aprašęs kaip jis susitvarkė su ta  liga smile.gif Šparagai ( smidrai ) tau netinka ir labai tinka trešnės . Ko gero šparaginės pupelės irgi nelabai ...

Luety - šabalbonai ne šparaginės pupelės . Kitokios pupos , Ukrainoje jas augina . Ankštys nevalgomos tik pačios pupos. Didelės, skanios. Ir labai gražiai žydi - raudonai arba baltai smile.gif Lietuvoje nemačiusi jų sėklų pirkti . Man MB buvo parvežęs ir Ukrainos, kelis metus auginau . Jei kada teks būti pietesnėse šalyse  nufotkinsiu , parodysiu .

Ok bandysiu atvežti tau tų česnakų, bet sodfink jau rudeniom kažkur ant aukšto padžiovinti manau teks.
Ai žinai ... nevalgau nei šparagų nei trešnių uogų išvis nevalgau jau treti metai. Na tada būsiu ponia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 07 13, 11:32)
Ok bandysiu atvežti tau tų česnakų, bet sodfink jau rudeniom kažkur ant aukšto padžiovinti manau teks.
Ai žinai ... nevalgau nei šparagų nei trešnių uogų išvis nevalgau jau treti metai. Na tada būsiu ponia smile.gif

Muka , aš nors ir keto prijaučianti , bet uogas nuo savo krūmų kemšų pilna burna smile.gif Iš žalių daržovių kiek telpa. Agurkai ir cukinija tai visai vanduo... Turiu per vasarą pamaitinti savo žarnyno florą ląsteliena smile.gif Tegul būna vasara Low . Vitaminų ir vandens iš uogų ir žarnynui ląstelienos iš žalių daržovių .
Bulvių , kruopų ir miltų nevalgau . Bulvių kokis 3 sykius per vasara pavalgysiu ir man metams gana smile.gif O kruopų ar miltų tai visai nepasiilgau ...

Gerai , džiovinsiu česnakus smile.gif svarbu pelės nerastu ... O tai kažkada tulpes suryjo , kokį 50 svogūnėlių smile.gif Nors verk ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 liepos 2020 - 10:51
Labutes,
aciu,uz kava,su kompu papuostu 4u.gif 4u.gif
as vakar velai gavau pranesima,kad zuikis parduotas i USA,tai siandien pakavau,klijavau ir nesiau i pasta.O jau pasto brangumas,#21 su virsum,registruotas.O kliente sumokejo uz pasta tik 13 pinigu,7 mazesnis pelnas.Paste kainos keiciasi kas diena turtbut,mano buvo uzdetas standartinis pasiuntimo budas,tai tokio dabar isvis nelike.Eisiu keist nustatymus etsej,kad daugiau tokiu kliauzu nepagaut.
Sestadieni sode agurku daug,pomidoru vidutiniskai,sparaginiu,cukiniju,ir kt darzoviu parsivezem,vaikams nuvezem,bus ka valgyt,Dar zirnius nuroviau visus,ankstis nuskabiau,sviezesnes ankstis anukams sudejau,braskiui dar radau anukams kazkiek.Tuscia dabar darze,nes siemet agurkai bangomis,isskini,savaitei ramu,kazkaip idomiai man jie veda.Paliejau dar trasom agurkus,cukinijas.
Sekmadieni tik surinkom svogunus ir sunesem i nameli nuvalytus,cesnakus pakisau i pastoge,jei ,kaip rodo sianakt butu lietaus,nes jau graziai pradziuve ir paliejau darza.
As ziurejau paveiksliuke,tai tu sabalbonu ziedai tokie pat,kaip mano sparaginiu,mano irgi balti ir raudoni,dvieju rusiu turiu.Ju ankstys buna dideles,bet as nelaukiu.kol sumedys,tada neskanu.Tai dabar nezinau,kas tie sabalbonai.Esma kazkada LT augine vijokliniu pupeliu,bet tos ankstys nestoros,tokios normaliu puopeliu.Zodziu,nezinau.
Prasidejo vel nemiga,sianakt nuo puse 3 iki puse 5 skaiciau knyga,po to uzmigau iki puse 8 ir viskas.Savijauta baisi. unsure.gif
Atsakyti
Pasak kalbininkų šabalbonai raudonai žydinčios pupelės.

Va : Radau ...

Šapraginių irgi būna raudonai - baltai žydinčių vijoklinių , bet jos ne šabalbonai.

Man sėklas vežė iš Ukainos, auginau aš, augino sesė . Gražu , skani pupelė, bet jau suvaldyti jas ne juokas , reikia labai stiprių atramų . Ne šparaginė , sunkus pats augalas. Labai gražiai jos žydi Ukrainoje ir Čekijoje, kiek teko keliauti ir matyti . Kai pati auginau tai jau skiriu , kur šparagine , kur dekoratyvinė , kur šabalbonas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 13, 12:25)
Pasak kalbininkų šabalbonai raudonai žydinčios pupelės.

Va : Radau ...

Šapraginių irgi būna raudonai - baltai žydinčių vijoklinių , bet jos ne šabalbonai.

Man sėklas vežė iš Ukainos, auginau aš, augino sesė . Gražu , skani pupelė, bet jau suvaldyti jas ne juokas ,  reikia labai stiprių atramų . Ne šparaginė , sunkus pats augalas. Labai gražiai jos žydi Ukrainoje ir Čekijoje, kiek teko keliauti ir matyti . Kai pati auginau tai jau skiriu , kur šparagine , kur dekoratyvinė , kur šabalbonas smile.gif

Nu mano grynai tokios.Nezinau,gal ankstys skiriasi.Tik mano i v irsu dar nera tuiek palipusios,tik usus nutiesusios,bet i rudeni bus gausios iki virsaus.Dabar skinu ankstis nuo apacios,nes ten pirmiausia zydejo.Paskui kils i virsu ankstys ir t.t.
Papildyta:
https://www.google.c...a...600&bih=757

va tokios mano
Atsakyti
Luety pas Tave šparaginės. Šabalbonų ankštys nevalgomos, jos tokios storos su pūkeliu . Na kaip ir krūminės yra pupelės dažinės ir šparaginės ... Jei bandytumei išvirti šalbalbonų ankštį , vieni plaušai tarp dantų liktų smile.gif Žiedai didesni , augalai "stambesnių kaulų ". Nuotraukos to neparodo. Ir ankštys jų ne skaudžiai žalios o tokios švelniai žalsvos spalvos . Žinau , kad UK tik žalios spalvos šparagines pupeles valgo smile.gif aš auginu geltonos spalvos ir krūmines ... Taip patogiau sugaudyti kada užauga . Šiemet susimoviau , auga vijoklinės... nežinau kada ragausiu ir kaip žydės .
Šabalbonai -tai tos jūsų pusryčių pupelės - tik 2-3 kartus didesnė pati pupelė .
Ir tai ne pupa . ne ta forma ir ne tas skonis .
PS šabalbonų labai geras skonis 4u.gif Pas mus joms kiek per šalta. ne visos spėja prieiti .

Jei užaugintumei savo pupeles iki subrendimo jos būtų mažos? O šabalbonai didelės pačios pupos.
Nors kalbininkai rašo - kad tai raudonai žydinčios pupelės , tai pagal kalbininkus išeitų kad ir tavo šparaginės šabalbonai . PS ne šparaginių pupelių ankštys nuodingos . Šparaginės turi mažai to nuodo , bet vis tik reiktų blanširuoti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 liepos 2020 - 14:08
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 13, 13:08)
Luety pas Tave šparaginės. Šabalbonų ankštys nevalgomos, jos tokios storos su pūkeliu . Na kaip ir krūminės yra pupelės dažinės  ir  šparaginės ... Jei bandytumei išvirti šalbalbonų ankštį , vieni plaušai tarp dantų liktų smile.gif Žiedai didesni , augalai "stambesnių kaulų ". Nuotraukos to neparodo. Ir ankštys jų ne skaudžiai žalios o tokios švelniai žalsvos spalvos . Žinau , kad UK tik žalios spalvos šparagines  pupeles valgo smile.gif aš  auginu geltonos  spalvos ir krūmines ... Taip patogiau sugaudyti kada užauga . Šiemet susimoviau , auga vijoklinės... nežinau kada ragausiu ir kaip žydės .
Šabalbonai -tai tos jūsų pusryčių pupelės - tik 2-3 kartus didesnė pati pupelė .
Ir tai ne pupa . ne ta forma ir ne tas skonis .
PS šabalbonų labai geras skonis  4u.gif Pas mus joms kiek per šalta. ne visos spėja prieiti .
Jei užaugintumei savo pupeles iki subrendimo jos būtų mažos?  O šabalbonai didelės pačios pupos.
Nors kalbininkai rašo - kad tai  raudonai žydinčios pupelės , tai pagal kalbininkus išeitų kad ir tavo šparaginės šabalbonai . PS ne šparaginių pupelių ankštys nuodingos . Šparaginės turi mažai to nuodo , bet vis tik reiktų blanširuoti  ax.gif

Nu zodziu,aisku. biggrin.gif

As visada jas apverdu pries valgant ar dedant i saldikli.
Vakar labai skaniai pasidariau pietums su svogunais,krapais ir padazu.sviestuko,grietineles.Pirmosios skanios.
Antra savaite nevalgom mesos,nors saldiklis pilnas.Psichoze,ne kitaip. biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas

Atnešu kavos .
vartotojo įkelta nuotrauka

Muka ką dar gero daktarai pasakė ? bet prasdės gydimas ? Kažkoks ? O tai dabar ligų nėra, viean liga ant Lietuvos , coronos baimė ....

Luety , kodėl nevalgot mėsos ? nesinori nes vasara ar šaip ?
Atsakyti