Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 01, 09:21)
Labas rytas,
Imu kavos . Dėkui Muka.
Sėju zelandinius špinokus.  Jų pas mane taip negraužia vabalai smile.gif Kažkiek šviežių  suvalgom , o dalį šaldau žiemai ,  kokteiliui ar kiaušinių- sūrio vyniotiniui .
Į Kauną jau norėjau , bet į darbą tai tikrai ne . Reikia daryti išvadas ...
Vakar pasižoliavau , prisiskyniau pievose bele kiek čiobrelio smile.gif Kažkiek padovanosiu , bet nemažai ir mes sunaudojam . Nuostabus prieskonis vištienai , jautienai , o antis kepta aluje su čiobreliais  bigsmile.gif  pasaka.  Kiaulienai man labiau patinka raudonėlis. Dar nežydi rinksiu tik savaitgali .
Ir vėl verslo planas , auginti čiobrelius smile.gif  Koks ha natūraliai pasiėjęs mano pievose  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Prieš 2 savaitės buvo verslo planas užveisti bijūnų ūkį biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Ne tiek žiedams kiek šaknims auginti .

Mano paprikos šiemet  gražios, baklažanai tik pradėjo megzti ... Kai bus biški mažiau darbų įmesiu nuotraukas  4u.gif

Gal gali ir man padovenoti čiobrelio, nes neturiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 07 01, 09:36)
Gal gali ir man padovenoti čiobrelio, nes neturiu verysad.gif

Galiu smile.gif
Tau gal kokį kelmą iškasti iš pievos ? pasodintumei saulėtoje vietoje , ir NELAISTYTUMEI biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Jiems reikia saulės , sausros ir smėlio .
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 01, 09:50)
Galiu smile.gif
Tau gal kokį kelmą iškasti iš pievos ? pasodintumei saulėtoje vietoje , ir NELAISTYTUMEI  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif . Jiems reikia saulės , sausros ir smėlio .

Mmm būtų gerai ;) jazau koks grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 07 01, 10:52)
Mmm būtų gerai ;) jazau koks grožis  wub.gif

Muka , džiuva dabar kaime . Kai sudžius parvešiu ...
Atsakyti
Labas rytas,

imu kavos ir dar viena pasidariau pati,zkos miegas spaudzia.Atsikeliau ryte puse septyniu,kaip visada,paskaiciau tetamenta,i iek sueme miegas doh.gif .ziuriu i sopfa su laiiniu apkotu ir traukia ji mane,kaip magnetas,kol nugalejau save ir pakritau.Devinta atsikele MB,as net nejutau bigsmile.gif ,o kai atsibudau,tai galvojau zandai plys nuo ziovulio,geriu antra puoda kavos.Vakar padauginau angliu ir nemazai,buvo apsirijimo angliais diena,jausmas tragioskas buvo.keikiau save,fui,kaip blogai jauciausi.
Dusia,spinokai,tai tie patys spinataai,tk kta ui?Ggle rodo toks,kks atod as sina,tk je labai reit iseina i ziedynus ir as juos raunu lauk.Dabar sesiu rudeniop tik.
Vakar ramiu lietuciu,bet bjauriu veju lijo visa diena.Siandien matowsi nakty lyta,bet vejas tebera stiprus.Nebe toks,kaip pirmadieni,bet dar yra.
Turiu ciobreliu pasisejus tomis juostelemis vazone.Siltnamy susidaginau,raziai issdygo,dabar sukilo vazone,bet dar nezydi.Kvapas dieviskas,sakiau apkarpysiu ir pasidziovinsiu,bet gal sulaukt ziedu reikia.As kaip tik lieju juos ir laikau paunksmej.Jei cia tokie pat,reiks keist taktika tada.
Pirmadieni dar buvom vienam prekybos centre tai ten radau Lemon balm vazone zolytes tokios,nu kaip skaniai kvepia citrina,kai sutrini lapeli.Ikisau isemus is vazono siltnamyje kamputi,nes per ta baisu veja nejo net mastyt,kur ji sodint,sakiau visada spesiu perkelt,jei nenumirs.Eisiu skaityt,kas tai ir su kuo valgomas,buvau uzmirsus pasidomet. bigsmile.gif

Papildyta:
mano va tokia,ir tai vaistine melisa?
https://www.repe.lt/...vaistine-melisa
Papildyta:
kaip suprastgyvas- ropliu vaslgomas augalas?Tai ka,pas mane dabar susliaus visi ropliai est tos melisos?Ar cia zmogui tinka?Ar auginot kas.Ji tokia pat sviesialape,kaip paveikslelyje.Ka as cia nusipir4kau?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 07 01, 12:01)
Labas rytas,

As kaip tik lieju juos ir laikau paunksmej.Jei cia tokie pat,reiks keist taktika tada.

Pirmadieni dar buvom vienam prekybos centre tai ten radau Lemon balm vazone zolytes tokios,nu kaip skaniai kvepia citrina,kai sutrini lapeli.Ikisau isemus is vazono siltnamyje kamputi,nes per ta baisu veja nejo net mastyt,kur ji sodint,sakiau visada spesiu perkelt,jei nenumirs.Eisiu skaityt,kas tai ir su kuo valgomas,buvau uzmirsus pasidomet. bigsmile.gif

Papildyta:
mano va tokia,ir tai vaistine melisa?
https://www.repe.lt/...vaistine-melisa
Papildyta:
kaip suprastgyvas- ropliu vaslgomas augalas?Tai ka,pas mane dabar susliaus visi ropliai est tos melisos?Ar cia zmogui tinka?Ar auginot kas.Ji tokia pat sviesialape,kaip paveikslelyje.Ka as cia nusipir4kau?

Jei auga ir gražiai - tai nekeisk taktikos ax.gif Arbatai skinamas kai žydi . Nors darau ir iš nežydinčio - man nedžiovinto arbata skaniausia . O vištienos gaminimui tinka bet koks biggrin.gif tongue.gif Su šviežiu nerealus skonis 4u.gif

Lemon balm - citrinžolė ?

Čia kažkokia gyvūnų maisto parduotuvė smile.gif apie tokias melisas nieko neišmanau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 01 liepos 2020 - 11:10
Nu cia googe atrinkau is visu paveiksleliu toki,koks panasiausias mano vazone.Toks isbleses zalumas ir lapeliai daugiau i apvaluma,bet raso lemon balm ir sutrynus kvepia citrina.Gal saulej patamses dar,dabar nezinia kiek ji augo pardej.Reiks dar etikete nusiplest nuo vazono ir gerai istudijuot.Vienur raso citrinine melisa,kitur citrininis balzamas.Zodziu,kaip visada.Atsieit pleciasi,kaip metos,reik sodint i puoda .ikasta zemeje su nupjautu dugnu,kad nesiplestu.Viena aisku,kad ju yra daug rusiu,panasiu viena i kita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 01 liepos 2020 - 11:19
Labas rytas,
Kavos ?

Miegojau ir dar miego noriu smile.gif Būna tokių rytų ...
Muka matyt sode , kad kava nevirta...
Rytas apsiniaukęs , bet diena žada būti šilta. Kažkaip keista dirbti nuo vidurio savaitės, ryt jau penktadienis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 02, 07:22)
Labas rytas,
Kavos ?

Miegojau ir dar miego noriu smile.gif Būna tokių rytų ...
Muka matyt sode , kad kava nevirta...
Rytas apsiniaukęs , bet diena žada būti šilta. Kažkaip keista dirbti nuo vidurio savaitės, ryt jau penktadienis  ax.gif

Labas rytas,
atejau anksciausiai,kavos ner,nuejau isvirt,ateinu,Dusia jau isvirus.Teks gert ir savo ir tavo,aciu.
Vakar pusiau tinginio diena.As truputi ravejsu belendancia zole sode,MB veze saligatvio plyteles is brolio sodybos i savo soda.Brolio visas sodelis buvo grystas plytelem,tom didelem,baisiom,ir dar perauge viskas geruogynais,zole buvo.Tai jie dabar iskele plyteles,stato vadinama konservatorija(priestatelis is stikliniu langu,o kas liks,des medine terasa ir zolyte ses.Sodelis nedidukas,bet bus kompaktiskas.Ryt ateina meistrai,tai brolis liepe pasiimt.
O siaip vejuota,apsiniauke,velyvos braskes grazios,pavalgem prisiskyne,dar 3 pomidorus raudonus radau ,paliejau dar,nes lapai raitosi,ir namo.
Atsakyti
Labos smile.gif
Iš ryto nulėkiau lidlan apisprekinau mažu jau viskas supirkta baliui smile.gif Dabar tik daryk. Tiesa bandysim su MB troškinį avinžirnių daryti afganistanietiškame kazane nes turime svečių vegetarų o kitiems mėsos šmotas bus keptas orkaitėje vo teip ir išsisuksiu smile.gif
Mėtų yra visokiausių ir imbierinių ir šokoladinių bet jos man išnyksta kažkodėl smile.gif
Aš savo bazilikus numarinau verysad.gif pamiršau persodinti o tie ėmė ir nu mirė verysad.gif šiemet kažkokia netikusi ...
Kol aš viriua jau ir paruošta kava ir jau išgerta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 02 liepos 2020 - 08:46
Labos smile.gif
Vakar išravejau gėlyną pirma kart šiemet blink.gif tio dar nebuvo . Na bet kaip dažnai kartoju bus ir ne to dar smile.gif padėjau dar salotų nes pirmosios jau į žydų liuks eina. O jau rožes pleška net wub.gif kad ir kaip nusikalu sode bet vistiek wub.gif soriuks be kavos ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Kavos ?
Gerai , kad penktadienis ax.gif . Nežinau ko šią vasarą man trūksta, bet energijos ne prūdai mirksiukas.gif Man tai nebūdavo ... Senstu ?
Į kaimą važiuosim ryt . Šiandien vaikai su chebra varo... Man tai smagu , kad jie ir jų draugai ten nori važiuoti biggrin.gif Savaitgalį lietingą ir vėsų praneša, bet rasiu ką veikti bet kokiu oru manau smile.gif Ten darbai niekada nesibaigia ...

Atsakyti