Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Aha noriu dašio smile.gif Ai nežinau ar kalsiau be ar nereikai mėlynų ir žalių kopūstų ax.gif Nes kaip visada per daug pasėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 06 04, 13:11)
Aha noriu dašio smile.gif Ai nežinau ar kalsiau be ar nereikai mėlynų ir žalių kopūstų  ax.gif Nes kaip visada  per daug pasėjau smile.gif

Muka neee. Auginu tik ankstyvus ir kaliaropes. Visus kitus suvalgo ožys smile.gif Ir taip nusipenėjęs, neauginsiu jam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 06 04, 09:28)
Džiovinu ir malu iš karto visas žoles. Jei pastovi , pasidaro minkštos , sunku sumalti . Džiovyklė nebrangus aparatas smile.gif turiu dvi , senute sodyboje naujesnę namuose.
Pau paskaityk apie morkų lapus, juose rutino daugiau negu pačiose morkose. Naudoju jaunus, ne rudeninius . Morkas sodinu per 3 kartus  - vienas labai anksti - vasaros derliui, kitas normaliu laiku , žiemai . Ir dar mėgstu pasėti apie jonines  - kad rudeniop būtų skanių, mažų,minkštų , jaunų  biggrin.gif
Luety , džiovyklę galima pakeisti orkaite. 
Jei sumiaišysi tik žoles - pvz morkų lapus, salierų lapus, svogūnų laiškus , krapų žiedynus , kelius mėtų lapelius , kelis serenčiukų žiedynus - jau puikus kvapnus prieskonis .
Pau iš kokios krašto ? Kažkokiomis žolėmis galėčiau dalintis . PVZ senovinio pelatrūno turiu  daug  ir tt.
Muka , Ate42 gal reikia dašio ? Pasėjau , pridygo bele kiek . Kalninis ir paprastas . Sau kažkiek pasisodinsiu , kitas keliaus kompostinėn.

Aš tai morkas sėju normaliu laiku smile.gif Reiks pasirinkti, ačiū už patarimą. Mano ir mamos, ir sesers trapūs kapiliarai. Sesei dažnai kraujas iš nosies pasipila, o mes su mamuku kaip primuštos vaikštom. Gaila, kad oda ne į tėčio giminę, taip pat plonytė ir neelastinga.
Bandysiu orkaitėj padžiovint. Gelsvės daigelį perkėliau, nes senojoj vienoj nyko visiškai, pasėjau petražolių, tribulkų, o česnako nusipirksiu, svogūnų bus daug šiemet, mėtų turiu, krapų taip pat bus. Reikia bazilikų pasėt, nes nesudygo sėti ir salierų pasėsiu, nors ilgai dygsta, bet iki rudens užsaugs. Gausis puikus miksas.

Aš Kalniečiuose, anyta Šilainiuose, tai būnu ir ten, ir ten smile.gif O kuo kvepia pelatrūnas?
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2020 06 04, 15:33)
Aš tai morkas sėju normaliu laiku smile.gif Reiks pasirinkti, ačiū už patarimą. Mano ir mamos, ir sesers trapūs kapiliarai. Sesei dažnai kraujas iš nosies pasipila, o mes su mamuku kaip primuštos vaikštom. Gaila, kad oda ne į tėčio giminę, taip pat plonytė ir neelastinga.
Bandysiu orkaitėj padžiovint. Gelsvės daigelį perkėliau, nes senojoj vienoj nyko visiškai, pasėjau petražolių, tribulkų, o česnako nusipirksiu, svogūnų bus daug šiemet, mėtų turiu, krapų taip pat bus. Reikia bazilikų pasėt, nes nesudygo sėti ir salierų pasėsiu, nors ilgai dygsta, bet iki rudens užsaugs. Gausis puikus miksas.

Aš Kalniečiuose, anyta Šilainiuose, tai būnu ir ten, ir ten smile.gif O kuo kvepia pelatrūnas?

Aš Šilainuose mirksiukas.gif
Salierus sėk lapinius, dar 3 sykius užaugs . Ne gumbinius, ne lapkotinius o lapinius .

vartotojo įkelta nuotrauka
Pelatrūnas kvepia varškėtukais smile.gif Vaikystės skonis... nežinau , kaip papasakoti .

Prieskoniams geriausia naudoti krapų peraugusius žiedynus su sėklomis, daugiausia eterinio aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 06 04, 13:57)
Aš Šilainuose  mirksiukas.gif
Salierus sėk lapinius, dar 3 sykius užaugs . Ne gumbinius, ne lapkotinius o lapinius .

Pelatrūnas kvepia varškėtukais smile.gif  Vaikystės skonis... nežinau , kaip papasakoti .

Prieskoniams geriausia naudoti krapų peraugusius žiedynus su sėklomis, daugiausia eterinio aliejaus.

Taip, būtinai lapinius, vienais metais puikūs užaugo.
O, taip ir galvojau, kad tas pelatrūnas su varške naudojamas. Mano tėtės teta gamindavo virtinukus su varške ir virtom bulvėm ir jų įdėdavo greičiausiai. Va man jis nelabai mano skonio. Teta man be jo padarydavo. Gal įprasti reikia.
Bet labai ačiū už pasiūlymą wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Kavos ?

Panašu , kad šiandiena atėjo vasara ... Ta diena biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,
panasu,kad pas mus atveso.Bet jau taip nenori lyt,suslapina kiemeli nakciai ir viskas,o reiktu gausaus lietaus.
Vakar braskiu bliudeli parsiveziau,reik ait kazka daryt,trint,bet saldiklyje nera net pelei vietos, bigsmile.gif
Teks valgyt dabar. smile.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
Įlindau į ravėjimas jazau kiek pridygo visokio brudo nagai raitosi unsure.gif bet aciu die pomidorams lapai nuskabyti rolleyes.gif va taip sukasi tas ratas sode čia ten paskui kitur blink.gif na bet kažkaip į priekį mirksiukas.gif nusipirkom su MB tuos tyrimus ilgai nelauksime ir eisime priduoti tyrimus paskui reiks ieškoti kas moka juos skaityti nes turiu pvz kaip dare bele kokius tyrimus o skaityti jų nieks nemokėjo blink.gif ciut mano anyta taip anapilin neiisejo unsure.gif
Atsakyti

Labas rytas. Palyjo net 17 ml. Reikia eiti ravėti... Ir dar bitės tvarkyti. Sugavo MB spiečių atostogaudamas, aš telefonu vadovavau. Susileidau vakar vakare... Tikiuosi nepabėgs. Ir vėl 4 aviliai bičių...

Atsakyti
Labos 4u.gif
Dusia su šeimos pagausėjimų tongue.gif per sklypą per pusvalandį du spiečiai ėjo blink.gif na ir uzesys buvo aciu die ne pas mus sustojo nuskrido į mišką dar kaimyne bandė ieškoti bet nerado. Vakar paravejau viena gala o šiandiena jau nėra sveikatos . Ai siaip gal pasmirinesiu ax.gif na lietaus buvo tik vakare bet dar trukumas matosi . Kazin jeigu sukisciau moliūgų sėklas ar nebus per vėlai ? Nedygsta seniau sėti
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 06 06, 07:08)
<p>Labas rytas. Palyjo net 17 ml. Reikia eiti ravėti... Ir dar bitės tvarkyti. Sugavo MB spiečių atostogaudamas, aš telefonu vadovavau. Susileidau vakar vakare... Tikiuosi nepabėgs. Ir vėl 4 aviliai bičių...</p>

Labas rytas,
nu kaip pas mus atsalo.jau perdaug net.O dar veja rodo prognozese,kad siandien net 68km per val,tai jau daug,reik vaziuot siltnami uzdaryt.
Mes pries pora savaiciu sedejom sode ir gerem kava,kai staiga ,atau atskrenda burys zyzanciu sutverimu ir tiek daug,kad net siurpu pasidare,jog puls ir aplips ir ims siurbt krauja,bet uz kokia 3m nuo musu pasuko i musu krumyna ir dingo.Itariu bites spiete,nes ant vartu skelbimas,kad siemet spiecia labai ir kad but atsargiem,o atradus apsistojusi spieciu,tuoj skambint duotu numeriu.
Sveikinu su naujais gyventojais uz dyka.Nu bet suteiksi namus,maitinima zieminiu.
Muka,as irgi su MB ne kazka begalim dirbt,o ir taip jauciasi su amzium,kiek gali.Tai esam nutare,sodinam tiek,kiek pajegiam,o dirbam tiek,kiek teikia malonuma,tausojant save.Iseina apie 3 val kasdien amksti pavasari su pailsejimais,kavugeriais,pokalbiais,o vasara pora valandziukiu gama su pailsejimais ir suspejam ir padarom viska,kas reikia.
Vaziuosiu uzdaryt siltnami ir reikia jau paliet agurkus,o visa kita,matysim,pagal ora.
Bukit sveikos ir nesirkit,nepervarkit,tai svarbiausia.
Atsakyti

Luety spiečius bėgo iš mano avilio... Savaitgaliais bitininkavimas . Nesuvaldziau, stiprios bitės, o orai neduoda dirbti. Tai ir rezga debosus.

Atsakyti