Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,
Atnešu kavos 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Muka pas mane trūkažolių pilnos pievos smile.gif gražiai žydi , bet aš nerenku nedžiovinu ... Ir iš viso labai mažai arbatos geriam . Vasara kaime padarau asotėlį eidama į pirtį . Peršalimo ligom praktiškai nesergam , tai nenoriu piknaudžiauti nei čiobreliais nei raudonėliais . Geriau vanduo . Man labai skani šviežių čiobrelių arbata . Džiovintų jau ne tokia. O džiovinu čiobrelius , raudonėlius , truputi mėtos , vaistinio šalavijo ir avietės šakeles kelias su lapais, uogom . Monardos nepasidžiovinu kažkodėl ?
Tiek mano vaistažolių tongue.gif
Prieskoniai tai šventas reikalas !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 birželio 2020 - 07:58
Labas rytas 4u.gif

Man skaniausias yra vanduo wub.gif Dar mėgstu šviežios melisos ir mėtos arbatas, labai gerai atgaivina karštą dieną. Bet aš jas padarau į puodelį ir vėliau geriu stipriai pravėsusias.
Kai kosėju, geriu čiobrelius (va jų tai nemėgstu), raudonėlį. Darbe merginos atneša šalavijo, aviečių. Medetkas geriu, kai maudžia moteriškus priedus.
Va mano tėtis galėtų čiobrelius kasdien gerti, ko negalima daryt.
Dar kosėjant labai puiki arbata pušų pumpurų. Tikrai pagreitina atsikosėjimą, palengvina, sušlapina.

Prieskoniai super dalykas ir skanu ir l. sveika.
Beje ir organizmas pats intuityviai pasako, kas jam tinka, gera. Natūraliai nesinori arba labai norisi.

Graži diena, saulė ritinėjasi 4u.gif
Atsakyti
Labos namų kavos 4u.gif
Šiandien dirbu iš namų vakar tik trečdalį nuskabiau pažastų apžėlė jomajo ryškiai bus nuo karveliu mėšlą tėvukas parūpino bet aciu daugiau jau ne . Na nešu labai jautruole na bet čia jau fek . Reikia spėti gėles ispikiuoti iki lietaus. Tiesa aš džiovintų laaabai daug arbatos ir prieskoniu avių Dūšia už idėja 4u.gif Su MB svarstome daryti kraujo tyrimus isplestiniius kazi kur geriau daro?
Atsakyti
Darot prieskonių miksus? Aš tai svogūnų laiškus, petražoles, krapus šaldau. Dar kartais nusiperku saliero lapų, bazilikų pašaldau.
Džiovintus mišinius perku. Reiktų gal pačiai pabandyt pasidaryt.

Muka, aš jei reik mokamų tyrimų, darau Motinos ir vaiko, Aušros arba BPK klinikose. dar Affidea yra. Žiūrėk, kur tau patogiau ir kur atnaujinę yra. Tik tiek, kad Affidea patys turi savo laboratoriją, kitos klinikos ne viską pas save tiria, o veža kitur.
Atsakyti
Pau darau prieskonių mišinius, džiovinu ir malu.
Morkų lapai , salierų lapai , svogūnų laiškai , patys svogūnai, česnakas, krapai ( žiedynai su sėklomis ) , pomidorai , paprikos, čiobreliai, raudonėliai , pertražolės , gelvės , juozažolės, bazilikas , mairūnas. serenčiukų žiedai ( nedaug, tinka paprasti maži oranžinių serenčiukų žiedai ) , šalavijo keli lapai, citrinžolės kažkiek . Visko ko randu darže ir pievose smile.gif
Pagrindas morkų lapai . Turiu silpnas kraujagysles .
Atsakyti
Laba, pagal Dusios pamokymą- dieviški prieskoniai.
Atsakyti
Lavas rytas,suraitytas,
atveso pagaliau,atgaiva.
Dusia,aciu uz kava.Tai tiems prieskoniams visa medziaga susidziovini atskirai pagal ju atsiradimo laika darze,o po to mixuoji?Bet turbut be spec.dziovykles ne labai iseis taip traskanciai isdziovint viska,ypac svoguna,cesnaka?But idomu ismegint kazka naujo.
Atsakyti
Aš tokius visokius žolinius labai mėgstu. Bet daugiau nei pusės augalų neturiu. Reiks kitiems metams pasisėti. Šiais metais pabandysiu iš to, kas auga pasidaryt.
O silpnos kraujagyslės ir pas mane, ir pas mamą. Va dabar didžiausia mėlynė puošia šlaunį.
Atsakyti
O kaži kaip Altameda ? Nes dabar akcija yra 117 euru . Žinau pinigai nemaži bet jau atsibodo tas siuntinejimas iš vieno gydytojo pas kita.
Luety aha reikia džiovykles smile.gif Dusia o svogūnų galvutes gerai džiūsta niekad nebandžiau ax.gif
Atsakyti
Džiovinu ir malu iš karto visas žoles. Jei pastovi , pasidaro minkštos , sunku sumalti . Džiovyklė nebrangus aparatas smile.gif turiu dvi , senute sodyboje naujesnę namuose.
Pau paskaityk apie morkų lapus, juose rutino daugiau negu pačiose morkose. Naudoju jaunus, ne rudeninius . Morkas sodinu per 3 kartus - vienas labai anksti - vasaros derliui, kitas normaliu laiku , žiemai . Ir dar mėgstu pasėti apie jonines - kad rudeniop būtų skanių, mažų,minkštų , jaunų biggrin.gif
Luety , džiovyklę galima pakeisti orkaite.
Jei sumiaišysi tik žoles - pvz morkų lapus, salierų lapus, svogūnų laiškus , krapų žiedynus , kelius mėtų lapelius , kelis serenčiukų žiedynus - jau puikus kvapnus prieskonis .
Pau iš kokios krašto ? Kažkokiomis žolėmis galėčiau dalintis . PVZ senovinio pelatrūno turiu daug ir tt.
Muka , Ate42 gal reikia dašio ? Pasėjau , pridygo bele kiek . Kalninis ir paprastas . Sau kažkiek pasisodinsiu , kitas keliaus kompostinėn.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 06 04, 11:28)
Džiovinu ir malu iš karto visas žoles. Jei pastovi , pasidaro minkštos , sunku sumalti . Džiovyklė nebrangus aparatas smile.gif turiu dvi , senute sodyboje naujesnę namuose.
Pau paskaityk apie morkų lapus, juose rutino daugiau negu pačiose morkose. Naudoju jaunus, ne rudeninius . Morkas sodinu per 3 kartus  - vienas labai anksti - vasaros derliui, kitas normaliu laiku , žiemai . Ir dar mėgstu pasėti apie jonines  - kad rudeniop būtų skanių, mažų,minkštų , jaunų  biggrin.gif
Luety , džiovyklę galima pakeisti orkaite. 
Jei sumiaišysi tik žoles - pvz morkų lapus, salierų lapus, svogūnų laiškus , krapų žiedynus , kelius mėtų lapelius , kelis serenčiukų žiedynus - jau puikus kvapnus prieskonis .
Pau iš kokios krašto ? Kažkokiomis žolėmis galėčiau dalintis . PVZ senovinio pelatrūno turiu  daug  ir tt.
Muka , Ate42 gal reikia dašio ? Pasėjau , pridygo bele kiek . Kalninis ir paprastas . Sau kažkiek pasisodinsiu , kitas keliaus kompostinėn.

Laba, kažkada auginau, nežinau kurį. Patiko. Noriu. rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 06 04, 11:16)
O kaži kaip Altameda ? Nes dabar akcija yra 117 euru . Žinau pinigai nemaži bet jau atsibodo tas siuntinejimas iš vieno gydytojo pas kita.
Luety aha reikia džiovykles smile.gif Dusia o svogūnų galvutes gerai džiūsta niekad nebandžiau ax.gif

Muka , esu buvusi tik šalia namų Antėjoj , dukrai dariau tyrimus , kai plaukai slinko . Sau brangių nesidarau . Susimoku 20-30 Eur savo klinikoj . Kol kas nebuvo reikalo .
Galvutes svogūno pjaustau ripkom ir džiovinu. .Česnaką irgi pjaustau . Česnakas labai sunkiai malasi ax.gif
Atsakyti