Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2020 03 24, 17:58)

Duok Die nesusirgt.
Dusia sakai seniai uzims aparatura.Istiesu nejungia prie aparatu seniu virs 60 metu,palieka aparatus jauniem,sveikiem.

Tavo žodis dievui į ausį ...
Sveikiems aparatų nereikia . 60 metų ne senatvė . Apie tokius dalykus kad senų negydo negirdėjau , čia kažkoks mitas ...
Jei jauni nesisaugo - suprantu ... Jiems tikimybė menkesnė turėti sunkia formą .
O seneliai dažniausiai į anūkus panašūs tongue.gif

Genai mirksiukas.gif
Atsakyti
labas rytas,

Tik antra karantino diena, bet kaip sunku su visom dietom ir darbais ... Išsimuša rėžimas verysad.gif
Gal kažkaip susityguosiu.
Kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka

Muka kaip tu ?

Lueety kaip pas jus karantinas ? Ar teisybė , kad virš 70 metų žmonėms draudžiama į kiemą išeiti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 25 kovo 2020 - 09:01
Labas smile.gif

Gyva stumdausi darbus styguojame įmonių darbus... žodžiu planuose prastovos, nežinau kaip išsisukti, nes ataskaitų krūvos bus o didelė tikimybė jeigu duos valdžia norės atimti smile.gif Bet viskas OK kažkaip stumiuosi į priekį. Tiesa jeigu kokia tvarką išgirsi parašyk gerai smile.gif Man klausimas jeigu suteikė VMI statusą Covi tai jau galiu parstovos subsidijos prašyti? Ar reikia laukti kažkokių papildomų sąrašų? Nes vieni taip sako kiti kitaip... nors aš mislinu jeigu gavai tai jau gali naudotis pilnai smile.gif
Mamukas apsiašarojo verysad.gif Žodžiu prigrasinau ir t.t. tai sakau duok už butą sumokėsiu tai paskambinau užkilau liftu ta stovi prie durų o venzliugas prie lifto su sąskaitom ir pinigais ... ta į ašaras kiek čia mes taip:( o aš jai ašarokim tada kai susirgsite ir aš nikeuom negalėsiu padėti... o pačiai dūšia rėkia verysad.gif Tei vot kaip ...
Ačiū už kavą smile.gif o dėl dietos Dusia37 susiimsi žinau tu stipri, bet dabar daug visokių emocijų buvo, pergyvenimų virtinė... taip kad čiupk 4u.gif
Luety šaunuolė dabojasiesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 03 25, 07:01)
labas rytas,

Tik antra karantino diena, bet kaip sunku su visom dietom ir darbais ... Išsimuša  rėžimas verysad.gif
Gal kažkaip susityguosiu.
Kavos

Muka kaip tu ?

Lueety kaip pas jus karantinas ? Ar teisybė , kad virš 70 metų žmonėms draudžiama į kiemą išeiti ?

Labaryt,
Aciu uz kava,kol kas dar negeriau,eisiu pasidaryt.
Pas mus ne tik 70meciam,bet visiem negalima iseit us manu isskyrus :maisto,vaistu,pasportuot i parka(kas mane labiausiai konfuzina),i sodus leidzia.Metri dar veikia vadinamiem key(raktiniam) darbuotojam,bet ryte jie buna sausakimsi.
Zmonem nuo 60m ir su tam tikrom ligom isakyta grieztai laikytis siu nurodymu.Seneliu namai uzdaryti lankytojams grieztai.
Del aparaturis plauciu ventiliacijai skaitau daug.Niekur nepamineta,ka reikia jungt pirna,bet ju truksta ir jei ju reikia 7 zmonem,o aparatu 4,parenkami stipresni zmones,o seniai paliekami mirt.Maciau video,gydytojai verkia,bet tokia realybe.O serga daug jaunu Uk nes nesisaugo.Ir gana sunkiai.Sunkumas priklauso kokia porcija viruso priimsi i savo organuzma.
Pas mus silta,vel vaziuosim i soda.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 03 25, 07:51)
Labas smile.gif

Gyva stumdausi darbus styguojame įmonių darbus... žodžiu planuose prastovos, nežinau kaip išsisukti, nes ataskaitų krūvos bus o didelė tikimybė jeigu duos valdžia norės atimti smile.gif Bet viskas OK kažkaip stumiuosi į priekį. Tiesa jeigu kokia tvarką išgirsi parašyk gerai smile.gif Man klausimas jeigu suteikė VMI statusą Covi tai jau galiu parstovos subsidijos prašyti? Ar reikia laukti kažkokių papildomų sąrašų? Nes vieni taip sako kiti kitaip... nors aš mislinu jeigu gavai tai jau gali naudotis pilnai smile.gif
Mamukas apsiašarojo verysad.gif Žodžiu prigrasinau ir t.t. tai sakau duok už butą sumokėsiu tai paskambinau užkilau liftu ta stovi prie durų o venzliugas prie lifto su sąskaitom ir pinigais ... ta į ašaras kiek čia mes taip:( o aš jai ašarokim tada kai susirgsite ir aš nikeuom negalėsiu padėti... o pačiai dūšia rėkia verysad.gif Tei vot kaip ...
Ačiū už kavą  smile.gif o dėl dietos Dusia37 susiimsi žinau tu stipri, bet dabar daug
emocijų buvo, pergyvenimų virtinė... taip kad čiupk  4u.gif
Luety šaunuolė dabojasiesi  4u.gif

Zinoma gaila visu.Mums irgi sunku,teks patiens eit i parde maisto.Kol kas dar turim.Sunus su anuku astmatikai rizikos grupe-marti prekinasi,bet ji nevairuoja.Brolis rizikos grupe,zmona dirba,ne labai turi laiko aptarnaut,kazka teks galvot patiems.Tevulio negaliu lankyt,sirdi skauda,zodziu ,viskas keiciasi,kas buvo taip paprasta,tapo sudetinga.Vienintelis dziaugsmas,kad geras oras ir sode smagu.Savaitgalyje zada lietu,nenoriu,taip smagu sode dabar.
Jus laikykites.Man baisu,Muka,kad tu turi vazinet i darba.Saugok save 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 25 kovo 2020 - 10:18
Muka , prastova ir sąrašas VMi nieko bendro neturi . Bent aš taip supratau . Sąrašas VMI leidžia nemokėti mokesčių iki karantino pabaigos . Po karantino reikia susimokėti arba per 2 mėn pasirašyti mokestinės paskolos sutartį . Palūkanų mokėti nereiks . Jei nėra įmonės VMI saraše mokesčių galima nemokėti tik reikia užpildyti supaprastintos formos prašymą . Vieną. Ir žada atleisti visus nuo mokesčių visus , kurie tik paprašys ...
Prastova forminama direktoriaus įsakymu , niekur pranešti nereikia . Mokės užimtumo tanyba ? Mėnesiui pasibaigus ... pagal veikolos kodą , 60 ar 90 pr.
Tie du sąrašai nėra susiję kaip aš suprantu ...
Nes gali būti priverstas stabdyti gamybą - nėra kur dėti prekių . Sutriko logistika. Užsidarė parneriai . O gamybinės įmonės nepapuola į tuos sąrašus.
Šiai dienai suprantu taip .
O kaip bus nežinau .
Luety , UK nėra daug sunkių atvėju .
Labai geras tinklapis . Matosi kas testuojasi - JAV ir Vokietija.
CR
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 03 25, 08:36)

CR

Kaip nera?Yra.Visi tie 422 mire ir yra sunkus atvejai.Skaiciukai auga,pervpara vakar mire 35 ir nauju uzsukretusiu 1500,o istiesu ju yra daug daugiau,tik tiek testuotu teigiamu.
UK daug senjoru ir mirciu bus daug.Labai gaila.Bet atrodo Italijoj mazeja hau.Jie kankinosi jau 3 men nuo purmo susirgimo,dar ne pabaiga.Mes 2 sav atsiliejam nuo Italijos,bet skaiciukai tokie oatys.Neramu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 03 25, 10:45)
Kaip nera?Yra.Visi tie 422 mire ir yra sunkus atvejai.Skaiciukai auga,pervpara vakar mire 35 ir nauju uzsukretusiu 1500,o istiesu ju yra daug daugiau,tik tiek testuotu teigiamu.
UK daug senjoru ir mirciu bus daug.Labai gaila.Bet atrodo Italijoj mazeja hau.Jie kankinosi jau 3 men nuo purmo susirgimo,dar ne pabaiga.Mes 2 sav atsiliejam nuo Italijos,bet skaiciukai tokie oatys.Neramu.

Italijoj daugėja mirčių , vakar buvo rekordas.
Pažiūrėk kiek UK šaiai dienai rimtų atvėjų . 20 ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 03 25, 11:36)
Muka , prastova ir sąrašas VMi nieko bendro neturi . Bent aš taip supratau . Sąrašas VMI leidžia nemokėti mokesčių iki karantino pabaigos . Po karantino  reikia susimokėti arba per 2 mėn pasirašyti mokestinės paskolos sutartį . Palūkanų mokėti nereiks . Jei nėra įmonės VMI  saraše mokesčių galima nemokėti tik reikia užpildyti supaprastintos formos prašymą . Vieną. Ir žada atleisti visus nuo mokesčių  visus , kurie tik paprašys ...
Prastova forminama direktoriaus įsakymu , niekur pranešti nereikia . Mokės užimtumo tanyba ? Mėnesiui pasibaigus ... pagal veikolos kodą , 60  ar 90 pr.
Tie du sąrašai nėra susiję  kaip aš suprantu  ...
Nes gali būti priverstas stabdyti gamybą - nėra kur dėti prekių . Sutriko logistika. Užsidarė parneriai . O gamybinės įmonės nepapuola į tuos sąrašus.
Šiai dienai suprantu taip .
O kaip bus nežinau  .
CR

bet randu šitaip:
Darbdaviui paskelbus prastovą ir tinkamai darbuotojams mokant po 40 proc. nuo VDU/bet ne mažiau kaip nuo MMA - iš valstybės biudžeto darbuotojams bus smokama60proc.nuoMMAsuma.Šiišmokauž prastovą bus mokama už laikotarpį iki 3 mėn, kol prastova darbovietėje bus paskelbta dėl ekstremalios situacijos ir/ar karantino .   Vyriausybė informuoja, jog dėl šios išmokos skyrimo darbdaviai turi kreiptis į VĮ SoDra, tel. 1883 (24/7), 85 250 0883, el. p.  info@sodra.lt 

Taip kaip suprantu ta lengvata galima visiems smile.gif tik dydis skirtingas
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 03 25, 11:31)
bet randu šitaip:
Darbdaviui paskelbus prastovą ir tinkamai darbuotojams mokant po 40 proc. nuo VDU/bet ne mažiau kaip nuo MMA - iš valstybės biudžeto darbuotojams bus smokama60proc.nuoMMAsuma.Šiišmokauž prastovą bus mokama už laikotarpį iki 3 mėn, kol prastova darbovietėje bus paskelbta dėl ekstremalios situacijos ir/ar karantino .   Vyriausybė informuoja, jog dėl šios išmokos skyrimo darbdaviai turi kreiptis į VĮ SoDra, tel. 1883 (24/7), 85 250 0883, el. p.  info@sodra.lt 

Taip kaip suprantu ta lengvata galima visiems smile.gif tik dydis skirtingas

Aš irgi taip supratau .
Šiandien turėtų būti kažkoks vyriausybės posėdis ?

Muka dėl Tėvukų imk 4u.gif
Kas baisiausia , kad net palaidoti negalėsim ... Nei mišių nei atsiveikinti verysad.gif
Mes kol kas sveiki visi trys ax.gif Laikomės.
Tokie bjaurus dalykai ant Lietuvos darosi , toks vienas ale žurnalista po brangiaja kaukes perka ... Ir tokia viena moteriškė iki melžėjos lygio nusirito . Nei EUR į tuos fondus neaukosiu . Prancūzijoje ir JAV draudžiama apsaugos primones pardavinėti , viską valstybė nacionalizuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 25 kovo 2020 - 11:55
QUOTE(Dusia37 @ 2020 03 25, 09:07)
Italijoj daugėja mirčių , vakar buvo rekordas.
Pažiūrėk kiek UK šaiai dienai rimtų atvėjų . 20 ?

UK savo statistika uz praejusia para skelbia vakare.Susirgimu daugeja katastrofiskai,Londone Exel parodu centre irenge papildoma ligonine.Turbut ne be pagrindo.
Italijoj viskas slugsta,nauju susirgimu mazeja.

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 03 25, 10:16)
Mums irgi sunku,teks patiens eit i parde maisto.Kol kas dar turim.

Luety pas jus miestuke nėra Tesco ? Jie pristato ? PS - turi būti savanorių kurie žmonės virš 60 maistą pristato į namus. Turi būti valandos , kada apsipirkti gali tik senjorai . Pažiūrėk info oficialiuose tinklapiuose. Jei nėra šaindienai , tuoj atsiras. Tokia praktika visose šalyse.

Dėl sunkių atvėjų - visada žiūriu kiek yra šiai dienai sunkių ... Kiek žinau Lietuvoje yra apie 400-500 kvėpavimo aparatų . Kiek yra UK nežinau - dar priklauso kiek yra konkrečioje ligoninėje ... Tai jei 20 sunkių atvėju - tikrai yra laisvų kvėpavimo aparatų , ir miršta ne todėl , kad neglima suteikti būtinos pagalbos. PVZ kaip Italijoje. O todėl , kad žmaonės visada miršta. Kiek dievulis duoda. Kai Lietuvo bus virš 300 sunkių atvėjų einamuoju metu - bus neramu ...
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2020 03 25, 12:02)
UK savo statistika uz praejusia para skelbia vakare.Susirgimu daugeja katastrofiskai,Londone Exel parodu centre irenge papildoma ligonine.Turbut ne be pagrindo.
Italijoj viskas slugsta,nauju susirgimu mazeja.

Luety - kiek testuoja - va kame esmė. Jaunų jei netestuoja , jei pravaikšto ir tiek . JAV ir Vokiečiai testuoja visus ( ty visus turėjusius kontaktą ) - matai kiek daug susirgusiu ir nedaug mirusių ?
Atsakyti