Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2020 02 12, 14:09)
Aga , kada prie progos  , visai norėčiau . Geros gėlės nereiklios tos  pelergonijos  4u.gif

Liuks, parsivešiu į Kauną. Pasidėsiu namie ir pirmai progai pasitaikius atiduosiu.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2020 02 12, 15:01)
Liuks, parsivešiu į Kauną. Pasidėsiu namie ir pirmai progai pasitaikius atiduosiu.

Radau čilių sėklas, jei tik bus daigios.
Atsakyti
Labos smile.gif
O aš net nepažiūrėjau sėklųverysad.gif bet manau turėčiau turėti smile.gif
Ate42 jo man ir raudonos geros ir geltonos nuostabios ir skoniu ir iįšvaizda smile.gif
Naktis nemiegota nuo 4 ryto darbe irgi jau senai atsivilkau... na nieko savaitgalis nat nosies mažu pavyks ...nors mamuko gimke reikia kokį tortą sukurpti ale va jau net nežinau ką ...
Kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
labas rytas,

Dėkui Muka už kavą . Jau kaip vakar pavargau - o darbas tai ne fizinis atrodo . Bet sekinantis. Tai smigau be sapno iki ryto ... Jei ne tas GPaisas , tai ir apsidirbus būčiau , visas metines prisidavus ką reikia iki 15. Sunkiausias laikas man iki vasario 15 . O dar vakar pusę dienos tokie mokymai buvo , direktorių vadavau ... Pavargstu nuo daug žmonių, bendrauti reikėjo su nepažįstamais 2 val . Ir dar stengtis nedurnai pasirodyti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Darbe pražydo hiacintai ... Kvepia , gražu ax.gif Jei per daug kvepės tremsiu apačion pas vyrus smile.gif
Atės42 čilių sėklas vakare pamerksiu , paskui drėgnas suvyniosiu ir palaikysiu daržovių skyriuje iki šeštadienio. Labai paskatina dygima toks stresas . Mano išbandyta.
Ate42 atpilsiu tau sausų būtinai . Daug jų ten prikrapščiusi . Gal nebus išsigimę, pas mane auga su paprikomis drauge .

Kas liečia skaičiavimus , aš žiūriu į viską paprasčiau. Netikiu jokiais keto guru teiginiais , kad gulit lovoje ir valgant 1600 kalorijų riebaus maisto svoris kris .
Mantas Liekis rašo FB :

Pirmas dalykas, kurį turite padaryti norint sėkmingai numesti svorį.

Šį dalyką galite padaryti laikantis dietos arba planuojant laikytis dietos – jeigu norite pasiekti ilgalaikių rezultatų.

Turite išsiaiškinti savo metabolizmo greitį, tą galite padaryti tik sekant savo mitybą ir aktyvumą. Kaip tai turi atrodyti ? atsakymas paprastas, turite pradėti vesti mitybos dienoraštį: į dienoraštį susirašyti, kiek gramų maisto suvalgote(bei maisto kcal kiekį) į dieną, prie to pačio turite užsirašyti dienos aktyvumą (pvz, 3000 žingsnių ar treniruotė(30 min)).
Be to, turite svertis kasdien, norint išsiaiškinti ar suvalgomas maisto kiekis yra pakankamas svorio palaikymui.
Tik atlikus šiuos veiksmus po savaitės galite pasidaryti mitybos ir sporto analizę, sužinoti, kiek kcal ir kokį aktyvumą turite išlaikyti siekiant išlaikyti esamą svorį. Sužinojus šiuos dalykus galite pereiti prie kitų veiksmų, mažinti suvalgomų kcal kiekį arba didinti aktyvumą – siekiant svorio metimo tikslo.

Galite pasinaudoti išmaniosiomis programomis, kurios turėtų padėti sekti maiste esančias kcal, programų pvz: maistolyga, myfitnesspal, macros, carb manager app, nutritics.

Daugiau nelabai yra magiškų būdų, kurie padėtų išsiaiškinti jūsų metabolizmo greitį, todėl dažnai sudaryti mitybos planai neveikia, nes nėra aišku, kiek žmogui reikia kcal norint sėkmingai ir sočiai mesti svorį.

Ps svorio prisiauginti galim beveiks visos , reti individai kuriems neauga. Tokias moteriškes pažįstu 2. Tik kiekvieno aukštutinė riba ir savęs paleidimo kartelė nevienoda. Kai kas stop ėdimui sako kai ūgis atėmus 100 viršyja nors 1 kg, kai kas kai turi +20 kg . ( kaip aš ) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

bjaurus rytas,lyja,vejas,..brr
sudygo pomidorai,bet labai nevienodai,ir is 10 toro,isdygo tik 3 kol kas.Uzteks,tikrai,brt daugiau yra sudygusiu negu ne,tai bijau belaikyt siltai,nuemiau nuo radijatoriaus,lai buna saltai,o tai saules nera,istys paskui.Salotos irgi sudygo,porai lenda,tik paprikos ir brokoliai dar ne.O siaip,kai tokia ziema,tai ir darzininkyste nera miela,bet,kai tik saulyrte pasviecia,jau norisi begt i soda.Tokios jau mes esame.
Del metabolizmo laipsnio,tai jei taip pagal ji skaiciuot,man nereikia nei 1000 kal.Bet as netikiu tuo.Mazinimas kaloriju stabdo metabolizma,cia faktas,todel reikia varijuoti makrais,kad ji isjudint.Zinoma,tu teisi,kad lovoj gulint svoris nekris,bet tai teoriskai,o praktiskai,svoris krenta miegant arba gulint.Viskas imanoma. biggrin.gif biggrin.gif Sportas tik 20% ytakoja svori,80% svori ytakoja mityba.Taip kad tas judejimas nera didele panaceja svorio metime.Reiksmes turi,bet ne kazkiek.Kad sportas padeda neprast svorio raumenu saskaita,manyciau labiau tinkama versija.
Si ryta be pakitimu,bet atidave vakar su kaupu ir pastebiu,kad 2-3d.stovi,po to 2d.krinta.Nu bet krinta.Nereik noret kasdiena po 1kg,butu fain,bet baisu,kad neistirpciau. biggrin.gif
Papildyta:
Ai tiesa,ka dar pastebejau,buvo pilnatis,bet ji mano miego neitakojo.Paskutine savaite miegu,kaip kudikis,giliu miegu,ko anksciau labai truko,negirdziu ir nejauciu,kaip MB atsikelia i WC ir gryzta.Gali isnest mane,nepabusiu.Taip miegodavau,tik vaikystej.Bet 7 val ismiegojus,as jau keliuos,esu darbinga.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 02 13, 12:35)
Labas rytas,

bsvoris krenta miegant arba gulint.Viskas imanoma. biggrin.gif  biggrin.gif Sportas tik 20% ytakoja svori,80% svori ytakoja mityba.Taip kad tas judejimas nera didele panaceja svorio metime.Reiksmes turi,bet ne kazkiek.Kad sportas padeda neprast svorio raumenu saskaita,manyciau labiau tinkama versija.

Ai tiesa,ka dar pastebejau,buvo pilnatis,bet ji mano miego neitakojo.Paskutine savaite miegu,kaip kudikis,giliu miegu,ko anksciau labai truko,negirdziu ir nejauciu,kaip MB atsikelia i WC ir gryzta.Gali isnest mane,nepabusiu.Taip miegodavau,tik vaikystej.Bet 7 val ismiegojus,as jau keliuos,esu darbinga.

Luety miegant apie 7 -8 val sunaudoji apie 450 - 500 kalorijų . Taip rodo mano laikrodukas 4u.gif
65 kg sportuojanti moteriškė ir nesportuojanti skiriasi kaip diena ir naktis.

Jei gerai pamenam , ponas X rimtai sportuoti neleisdavo - nes užkils apetitas.
Ps skaičiusi ne vieną nelaimės istorija , kaip rimtai sportuojant ir sunaudojant 1200 kalorijų svoris ima augti . Kalorijų deficitas ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 vasario 2020 - 12:56
Luety, tik pridursiu. Citata iš vienos laidos. Žinoma, nieko naujo, aš apie tą patį daug skaičius, knygą apie tai (ir ne tik) esu čia rekomendavus - "the Calorie Myth", ir labai pritariu tam. Taigi: "Vienas absurdiškiausių sklandančių teiginių, kad kalorija lygi kalorijai. Kažkodėl I termodinamikos dėsnį (energijos tvermės dėsnį) ėmė ir perkėlė į biologinį kūną. O kur hormonai, kur medžiagų apykaitos elementai ir t.t.? Mūsų smegenys apskritai žino, koks turi būti mūsų asmeninis svoris." Taigi, ir į tai turbūt reikėtų atsižvelgti. Aišku, dabar tu tokiame kelyje, kuriame suvalgytos kalorijos yra geros smile.gif. Tai čia paminėjau tik šiaip sau, kad neužmirštume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 02 13, 10:51)
Luety miegant apie 7 -8 val sunaudoji apie  450 - 500 kalorijų . Taip rodo mano laikrodukas  4u.gif
65 kg  sportuojanti moteriškė ir nesportuojanti skiriasi kaip diena ir naktis.

Jei gerai pamenam , ponas  X rimtai sportuoti neleisdavo - nes užkils apetitas.
Ps skaičiusi ne vieną nelaimės istorija , kaip rimtai sportuojant ir sunaudojant 1200 kalorijų svoris ima augti .  Kalorijų deficitas ...

Jeitiek sudegamtai labai daug.
Matai,su ch.mes nesportuodavom,o kaip gerai svoris krito.Taip,kad sportas padeda tik issaugot raumenis dietos metu,bet nera panaceja dietos rezime,bet pageidaujama.
Na su 1200kal,jei rimtai tiek ir rimtas sportas,tai jau ir be sporto svoris turetu krist,tai kazkas tai ne taip,arba kaloriju daugiau,arba sportas siaip sau pasistaipymai,kaip,kad matau sportklubyje.Ateina bobutes su batais ilgais,seda ant motoactive masinu,pasilinguoja ir bega svertis biggrin.gif tai zinoma,kad svorio priaugi,nes po to jos eina i kavinuke salia sporto klubo ir eda burgerius.

Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2020 02 13, 12:05)
Luety, tik pridursiu. Citata iš vienos laidos. Žinoma, nieko naujo, aš apie tą patį daug skaičius, knygą apie tai (ir ne tik) esu čia rekomendavus - "the Calorie Myth", ir labai pritariu tam. Taigi: "Vienas absurdiškiausių sklandančių teiginių, kad kalorija lygi kalorijai. Kažkodėl I termodinamikos dėsnį (energijos tvermės dėsnį) ėmė ir perkėlė į biologinį kūną. O kur hormonai, kur medžiagų apykaitos elementai ir t.t.? Mūsų smegenys apskritai žino, koks turi būti mūsų asmeninis svoris." Taigi, ir į tai turbūt reikėtų atsižvelgti. Aišku, dabar tu tokiame kelyje, kuriame suvalgytos kalorijos yra geros smile.gif. Tai čia paminėjau tik šiaip sau, kad neužmirštume smile.gif

Pritariu,srtai ir kuratore savo laidose vis primena,kad tas dvi savaites pirmas,mes nekreipem demesio i BR,o tik i carbus,nes pratinom savo hormonus prie pokyciu,prie paciu supratimo,kiek reikia maisto,kad pajustume,jog jo nebenorim.Ir toliau ji neakcentuoja kaloriju,o tik carbus pataria kazkiek ziuret riebalu,baltymu,bet nuo triju maitinimusi pereit iki 2,ir zinoma mazes viskas tada.o dabar jau imete plana,kaip pereit prie 23/1 mitybos.Pirma diena valgyt tris kartus,antra viena,trecia-tris,ketvirta-2,penkta 3,sesta -3,o septinta viena.Staigiai pereit ant vieno nerekomenduoja ir netgi pabrezia,kam tai nepriimtina,lieka ant savo pasirinkto rezimo,nes ne visu hormonai prisitaiko prie to.
As nezinau,kokie yra mano skaydlaiukes hormonai,ar padidekje,ar ne,o kiek zinau,tai labai tukina,trukdo svoriui krist.Issitirt nemokamai cia be sansu,nebent rastu kontraindikacijas tam.Kad cukrus kraujyje normalus buvo,tai faktas,bet ar mano insulinas pasiduoda greitam apdorojimui,nezinau,bet manau,kad taip,nes nera mano BR sustyguoti ciki piki,o muinus 5,4kg per beveik 4 sav.manau rodo,kad viskas gerai siuo metu su manim,isskyrus diiidele pastrigimo baime,ir nepilna pasitikejima dietos sveikumu,ypac riebalu gausa.Bet yra tik du variantai,arba susitaikai su viskuo ir kudeji,arba sedi stora ir lauki kol padusi.Varau savo baimes lauk,skaitau daug.Dabar Jeison Fanga NUTUKIMO KODAS.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 02 13, 14:16)
Jeitiek sudegamtai labai daug.
Matai,su ch.mes nesportuodavom,o kaip gerai svoris krito.Taip,kad sportas padeda tik issaugot raumenis dietos metu,bet nera panaceja dietos rezime,bet pageidaujama.
Na su 1200kal,jei rimtai tiek ir rimtas sportas,tai jau ir be sporto svoris turetu krist,tai kazkas tai ne taip,arba kaloriju daugiau,arba sportas siaip sau pasistaipymai,kaip,kad matau sportklubyje.Ateina bobutes su batais ilgais,seda ant motoactive masinu,pasilinguoja ir bega svertis biggrin.gif tai zinoma,kad svorio priaugi,nes po to jos eina i kavinuke salia sporto klubo ir eda burgerius.

Luety , čia apie nukrypimus į kitą pusę. Ne apie tas kurios pradeda sportuoti su su dideliu antsvoriu ir mažina kalorijas . Čia apie kudenas ,kurios valgo nedaug ir bėga į sporto klubą 5 kartus per savaitę ... nori dar numesti ir pasimažina dar kalorijų - organizmui stresas . Jei poreikis apie 1800, o sunaudoji tik 1200 po kokių metų pajausi pasekmes . Skaičiau ir tokių istorijų ... Todėl ir lieku prie tokios nuomonės, kad daugiau mažiau reikia žinoti +- savo energijos poreikius . Nors mano biochemikas tai juokiasi iš kalorijų lentelių , sakė šakėm ant vandens jos rašytos ... Kažkas galvoja , kad taip turėtų būti ax.gif Tas kuris sugebės tiksliai nustatyti , gaus mažiausiai Nobelį smile.gif
O šiaip tai angliavandenių pilnos dietos irgi puikiai veikia . FB seku grupę :Sveika mityba pagal Vaida Kurpiene , puikiai moterys tvarkosi su svoriu . Nors pusryčiams valgo košes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 02 13, 12:44)
Luety , čia apie nukrypimus į kitą pusę. Ne apie tas kurios pradeda sportuoti su  su dideliu antsvoriu ir mažina kalorijas . Čia apie kudenas ,kurios valgo  nedaug ir bėga į sporto klubą 5 kartus per savaitę ... nori dar numesti ir pasimažina dar kalorijų  - organizmui stresas . Jei poreikis apie  1800, o sunaudoji tik 1200 po kokių metų pajausi pasekmes . Skaičiau ir tokių istorijų ... Todėl ir lieku prie tokios nuomonės, kad daugiau mažiau reikia žinoti +- savo energijos poreikius . Nors mano biochemikas tai juokiasi iš  kalorijų lentelių  , sakė šakėm ant vandens jos rašytos ... Kažkas galvoja , kad taip turėtų būti  ax.gif  Tas kuris sugebės tiksliai nustatyti , gaus mažiausiai Nobelį smile.gif
O šiaip tai  angliavandenių pilnos dietos irgi puikiai veikia . FB seku grupę :Sveika mityba pagal Vaida Kurpiene , puikiai moterys tvarkosi su svoriu . Nors pusryčiams valgo košes  ax.gif

Tai va,o tu vis akcentuoji deficitas,okaip ji issivest,jei cvisos lenteles sakemis ant vandens rasytos. bigsmile.gif
Manau nereik taip giliai kapstytis.Susireguliuok karbus,nepersistenk su riebalais pridetiniais,baltymai ios mesos kiausu,valgyt daugiau sveiku riebalu ir rezultatas bus.Man psichologines problemas reikia iveikt,baimes del pastrigimo ir del poveikio riebalu mano kraujagyslem.Daugiau as nesikapstau.Kai su galva ir baimem bus gerai,tai ir islaisvins mano svori ir hormonus kurie del baimes didina kortizoli.To ir mokausi. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2020 02 13, 14:59)
Tai va,o tu vis akcentuoji deficitas,okaip ji issivest,jei cvisos lenteles sakemis ant vandens rasytos. bigsmile.gif
Manau nereik taip giliai kapstytis.Susireguliuok karbus,nepersistenk su riebalais pridetiniais,baltymai ios mesos kiausu,valgyt daugiau sveiku riebalu ir rezultatas bus.Man psichologines problemas reikia iveikt,baimes del pastrigimo ir del poveikio riebalu mano kraujagyslem.Daugiau as nesikapstau.Kai su galva ir baimem bus gerai,tai ir islaisvins mano svori ir hormonus kurie del baimes didina kortizoli.To ir mokausi. bigsmile.gif  bigsmile.gif

Imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kadangi neturėjau jokio mokytojo , aš nuo to pradėjau keto ax.gif Mano sunaudojimas - minus nuo 15 iki 20 pr . Ir tame skaičiuje dėliojausi BRA. Man taip buvo labai paprasta skaičiuoti . Tiesiog primityvai . Kokias 2 sav . skaičiavau , svėriau kiek netingėjau , paskui jau akis įprato ir atėjo sotumas . Angliu per savaitę valgau labai mažai iki 10 gr . Savaitgaliais salotų kiekio neriboju .
Nes vanduo visur - tiek mano sunaudojime tiek suvalgyme smile.gif Vanduo su vandeniu nesipyksta biggrin.gif
Vien dėl svorio ko gero keto nesilaikyčiau ...
Aš tikiuosi išspręsti kai kurias savo sveikatinimosi problemas . Po pusmečio eisiu pas gydytoją , matysiu .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 02 13, 13:13)
Imk  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Kadangi neturėjau jokio  mokytojo , aš nuo to pradėjau keto  ax.gif  Mano sunaudojimas  - minus nuo 15  iki 20 pr . Ir tame skaičiuje dėliojausi  BRA. Man taip buvo labai paprasta skaičiuoti . Tiesiog primityvai . Kokias 2 sav . skaičiavau , svėriau kiek netingėjau ,  paskui jau akis įprato ir atėjo sotumas  .  Angliu per savaitę valgau  labai mažai iki 10 gr .  Savaitgaliais  salotų kiekio  neriboju .
Nes vanduo visur - tiek mano sunaudojime tiek suvalgyme smile.gif Vanduo su vandeniu nesipyksta  biggrin.gif
Vien dėl svorio ko gero keto nesilaikyčiau ...
Aš tikiuosi  išspręsti kai kurias savo sveikatinimosi problemas . Po pusmečio eisiu pas gydytoją , matysiu .

O kodel vien del svorio ne?Nes juk neatidalinsi vieno nuo kito.Kai numeti svorio,pagerini hormonus,visas kitas sritis.Nors MB laikosi su manim del sveikatos,jis turi dilema,kaip susideliot viska,kad svoris nekristu(jam to nereikia) ir neiskristu is ketozes.As jam liepiau neatsisakyt varskes,surio.Jis valgo ju saikingai,tikesimes liks ketozej.
Atsakyti