Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2019 11 13, 12:19)
Muka pirkau labai senai, tuo metu buvo gal pigiausia, čia buvo tik tik bumas nėrimo iš virvių . Kainų jau nepamenu . Su užpildu  pirkau . Nėriau praėjusiais metais  iš senai pirktų ... Bo vietą namie užėmė ir MB grasinosi išmesti smile.gif kokybe kilimo labai patenkinta, skalbiau namo parvežus automatinėj skalbiankėj.

Na gal ir aš prisiruošiu smile.gif

kavasucitrina na puiku, kad išdrįsti mesti tai kas tau nepatinka o ir randi mėgstama veiklą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 13 lapkričio 2019 - 11:38
Muka "Skelbiu" virvelės be užpildo , iš tokių nėriau , man nepatiko - lengvas kilimas čiužinėja ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 11 13, 06:30)
Laba rytas
Imu kavos , dėkui Muka. Pasivėlinau gult, bo reikėjo pamegzt ...  O darbai darbeliai spaudžia smile.gif Na tie sunkūs , už kuriuos eurus moka  ax.gif  ax.gif  ax.gif
Luety kokio amžiaus tavo anukytė kurią daboji ? Sakau gal abi mezgat ? mane tai a.a. Bobutė išmokė megzti - nerti , nes mama neturėjo nei laiko , nei katrybės ... O baba tokia rami buvo "seno kirpimo" žmogus,  neskubėdavo  niekada .
Luety pas jus ten ropių visokių yra parduotuvėse pirkti ? Kokios skanios ? Kiek auginau nevalgomos . O kai pažiūriu  FB receptus , tai matau , kad UK mergos prisikeptę ropių ... Paieškočiau sėklų .
O šiap reikia pradėti galvoti apie kalėdines dovanas ...  galvos skausmas smile.gif
Vienintelis geras dalykas - nebus baliukų darbe šiemet ... Ant suknių sutaupysiu smile.gif ir kt dalykų ...

PS Muka nieko neišmanau apie tavo geriamus papildus ar žoles  .... Vienžo kai turėsiu laiko pasiguglinsiu smile.gif Mano chemikas vis pakritikuoja mano vitaminus - tai jam dozės neveiksmingos, tai kažko neasisavina pagal jį .

Labos,

nu pagaliau priejau prie kompo,issiveze anuke,ryt mama laisva,tai neatves.Bet pardave savo virusa,jau skauda gerkle.Nors laikiau indus jos atskirai,nemaisem nei su kuo,bet mano gerkle jautri virusams,imli.Eisiu tuoj skalaut druska,sestadieniui brolis su zmona atskrenda i jaunelio brolio 50-meti,eisim i restorana,o man nusimato gulimas rezimas. ax.gif ax.gif Bus grazu.

Anuke gruodzio 11 d.bus 8mt.Ne is tu ,kur susikauptu kazka nert.Vyresne ismokiau,bet tik tam kartui.Nu gal kada gyvenime prireiks ir panaudos.Noreciau ja ismokyt dar virbalais megzt,bet nepasiraso.Telefas,kompas-nieko nebereikia daugiau.
Ropiu yra viskiu,bet man tik kaliaropes ir turnips patinka.dar tokie ilgi ilgi balti ridikai skanus.Is moliuginiu,tai butternut,pakeptas su mesa nuostabaus skonio.As pasodinau swede,isvaizda panasi i turnips,bet skonis griezcio.Ir kvapas taip pat.Brolis darosi salotas su majonezu,jam skanu ir kvapo nejaucia,tai jis vienas tik ir valgo.
O siaip ,ryte sportas,visokie namu ruosos darbai ir dienos nebera.
Kilimu nenerus is virveliu ir nezadu kol kas tuo uzsiimt.
Einu skaityt,ka Dusia idejo,aciu.

Atsakyti
Labas rytas,

Atnešu dėl Mukos, Luety pati gali pasiskaityti FB ...
Muka ar Tau įdomu ?

PROTARPINIS BADAVIMAS. OMAD. MINUSAI.

Kur yra pliusai, yra ir minusai. Taip ir OMAD, ne paslaptis, jų turi. Kodėl nerekomenduoju taikyti OMAD kasdien? Kodėl tai gali pakenkti? Štai truputis mokslu pagrįstų negatyvių efektų ir efektų iš patirties, kad susidarytumėte bendrą vaizdą.
- Žurnalas „Cell“ publikavo tyrimą, kuris atskleidė vieno valgymo per dieną ir sulėtėjusios medžiagų apykaitos ryšį. Žurnalas atkreipė dėmesį, kad PKR (specifinis imuninės sistemos baltymas), kurio darbas yra virusų paieškos ir neutralizavimo procesai, „kovoja“ su mūsų pačių medžiagų apykaita. Į organizmą patekęs didelis kcal kiekis PKR baltymo traktuojamas kaip grėsmė ir įjungia „viruso atakos“ režimą, t.y. lėtina mūsų medžiagų apykaitą.
- The Journal of Biological Chemistry publikavo tyrimą, kuris nustatė smegenų insulino rezistencijos atsiradimą smarkiai persivalgant. Chroniškas uždegimas ir smegenų insulino rezistencija veda prie nutukimo ir antro tipo debeto atsiradimo.
- Moterys turėtų ypatingai atsargiai rinktis tokį badavimo šabloną, jeigu nori jį taikyti ilgalaikėje perspektyvoje, nes tai gali iškreipti jos ciklą.
- Tikrai sunkiai sutalpinama maisto porcija, veda prie skrandžio ištampymo. Ilgoje perspektyvoje grįžus prie mažesnių porcijų, kurį laiką sunku pasitenkinti ir pajausti fiziologinį sotumą.
- Didelis kiekis maisto sunkiau virškinamas, kai kuriems žmonėms prireikia virškinimo enzimų.
- Ir vėl elektrolitai, vitaminai ir maistinių medžiagų pasisavinimas. Valgant vieną kartą dienoje sunkiai surenkamas reikalingas medžiagų kiekis, kuris reikalingas dienos bėgyje. Didelis kiekis visas vienu kartu nepasisavina. Kad nejausti neigiamų elektrolitų trūkumo padarinių, reikia jų vartoti papildomai, su maistinėmis medžiagomis yra sudėtingiau.

Šiais tyrimais remdamasis OMAD naudoju kaip įrankį, kartą ar du savaitėje. Tada pajaučiame jo tikruosius privalumus.
Tikrai nepritariu OMAD judėjimams, kurie tokį šabloną traktuoja kaip ilgalaikį ir perspektyvų sveikatos ir svorio mažinimo prizmėje. Esu už sveiką, saikingą, teisingą ir mokslu pagrįstą badavimą. Todėl badaukime teisingai, spauskime patinka, komentuokime ir iki susitikimo rytoj.

Šaltiniai:
https://www.ncbi.nlm...pubmed/20144759
https://www.medicaln...ases/178339.php
https://www.scienced...21017153911.htm
https://www.healthli...th/malnutrition

Image by Free-Photos from Pixabay
Image by Pete Linforth from Pixabay

Visus mūsų straipsnius galite rasti:
https://www.emoeat.eu http://emocinis.lt

#emocinisvalgymas #impulsinisvalgymas #valgymosutrikimai #pagalbasumaistu #persivalgymas #mitybossutrikimai #mityba #savikontrole #emocijos #protarpinisbadavimas #keto
Atsakyti
Labos smile.gif
Dusia37 jau prisipirkau be užpildo .... žodžiu slidinėsiu smile.gif
Dusia37 viskas įdomu smile.gif Dar radau ir šitą puslapiuką kiek suprantu tas pats kaip ir facebook smile.gif
https://www.emoeat.e...KObRTBrnQrqTLvk
prisipirkau tulpių iš Nojaus už 35 eurus ot tikrai dievulis man saiko nedavė verysad.gif
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Muka , tas pats smile.gif tai daugiau nebekelsiu ... nebeteršiu temos .
Gal pas Tave viskas gerai su tuo kilimuku bus smile.gif aš turiu vieną be užpildo kitą su užpildu - tai galiu palyginti . Vienas pirty , kitas prie lovos kaime ... Tų virvučių visokiu būna.
Nenusipirkau nei vienos tulpės šiemet . Susodinau tik lauktuves iš Olandijos ... Esu tinginė tuo klausimu smile.gif
Luety supratau , kad ropių nesodinsiu smile.gif
PS mišrainės iš moliūgų porų ir morkų tobula 4u.gif visi kas ragavo sakė skanu smile.gif darau savaitei ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 11 14, 10:38)
Muka , tas pats smile.gif tai daugiau nebekelsiu ... nebeteršiu temos .
Gal pas Tave viskas gerai su tuo kilimuku bus smile.gif aš turiu vieną be užpildo kitą su užpildu - tai galiu palyginti . Vienas pirty , kitas prie lovos kaime ... Tų virvučių visokiu būna.
Nenusipirkau nei vienos tulpės šiemet . Susodinau tik lauktuves iš Olandijos ... Esu tinginė tuo klausimu smile.gif
Luety  supratau , kad ropių nesodinsiu smile.gif
PS mišrainės iš moliūgų porų ir morkų tobula  4u.gif  visi kas ragavo sakė skanu smile.gif darau savaitei ...

o kokia čia mišrainė?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 11 14, 10:03)
o kokia čia mišrainė?

Supjaustai porą, sutarkuoji morkas ir moliūgą šiaudeliais ar kitokia ten tarka . Dedi druskos gero acto, kas nebijo deda cukraus , aliejaus. Pusdienį pastovi ir galima valgyti. Šiltai palaikius apie parą sudėti į stiklainius ar kt indus ( geriau stiklinius, vis tik actas ) laikyti šaldytuve. Net mano vyrukai kurie nemėgsta moliūgo šitą skonį užskaito . Tobula 4u.gif vargo nedaug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 11 14, 11:24)
Supjaustai porą, sutarkuoji morkas ir moliūgą šiaudeliais ar kitokia ten tarka . Dedi druskos gero acto, kas nebijo deda cukraus , aliejaus. Pusdienį pastovi ir galima valgyti. Šiltai palaikius apie parą sudėti į stiklainius ar kt indus ( geriau stiklinius, vis tik actas ) laikyti šaldytuve. Net mano vyrukai kurie nemėgsta moliūgo šitą skonį užskaito .  Tobula  4u.gif vargo nedaug  4u.gif

O reiks išbandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 11 14, 08:24)
Supjaustai porą, sutarkuoji morkas ir moliūgą šiaudeliais ar kitokia ten tarka . Dedi druskos gero acto, kas nebijo deda cukraus , aliejaus. Pusdienį pastovi ir galima valgyti. Šiltai palaikius apie parą sudėti į stiklainius ar kt indus ( geriau stiklinius, vis tik actas ) laikyti šaldytuve. Net mano vyrukai kurie nemėgsta moliūgo šitą skonį užskaito .  Tobula  4u.gif vargo nedaug  4u.gif

Labas,
Straipsni pasidejau i favoritus,pasiskaitau.Aciu.
Moliugu neturiu ,tik butternuts,o poru mase,pameginsiu su jais,gal pasiteisins.
Naktele buvo sunku,Izabeles virusas stiprus,mat jauno organizmo,skalavau-ne kazka padejo,bet nakti sugalvojau gydytis anglu daktaru siulomu paracetamoliu nuo visu ligu,ir,o stebukle,daug geriau,dingo astrus skausmas,gal apsieisiu tik gerkle,nepereis i sloga.Izbelei pradejo girdyt calpoli,tai jai 1d.gerkle,1d.sloga,ir po to neblogai jautesi,tik tiek,kad tevai bijojo jog atkris,tai neleido i mokykla.
Na matysim,kiek tas paracetamolis man pades.
Siaures vejas didelis,lietus,niekur nenoriu judet,vejas tiesiai i balkono dideli langa-ne kas kambary,vesoka.
Tulpiu nauju nepirkau ir nepirksiu,tikiu senos isdygs,peles neisnesios ju.
Atsakyti
Labas, mergaitės. Pasiilgau jūsų, o parašyt neturiu ko. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 11 14, 12:55)
Moliugu neturiu ,tik butternuts,

Luety Butternuts yra tik Moliūgų veislė . Kaip sakytumei neturiu pomidorų tik Skarius smile.gif

Aš auginu tik Buttrenuts arba HOKKAIDO tipo moliūgus. Kiti man neskanūs. Smirda pasenusiais žuvų taukais smile.gif Luety tik su porais nežinau ar bus skanu tik moliūgas ir poras : esmė Morkos , porai ir moliūgas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 lapkričio 2019 - 14:06