Labas ryas,
oi,kaip sunkiai jus cia pradedat ryta
Gal kada pries miega ir passkaitysiu,man tokiems skaitiniams reikia irgi motyvacijos.
Dusia,as irgi issitrukiau Mudenenies parasyta dieta ir pradejau.Man but gerai su tavim draugaut,jei tu butum storule,kaip as,o tai tu tuoj nustosi dietintis,su savo 1kg,o as liksiu ilgam ir vel iskrisiu. Nu svarbu isibeget.Vis kelis kilus nuridensiu gal.
Mes retai,kada sodinom su kastuvu ir nekasem su sake niekada.Turedavom rankomis traukiama plugeli prie namu darzui,vienas pratempai uz arkliuka,kitas uz vaznyciotoja,abu sumetam bulves,vel pratraukiam.Jei mazesniam ploteli,tai su kastuvu pasodindavom.Sode as su kapliuku padarau vaga,kita uzverciu ir tai tik 2kg bulviu,o kasam visada su kapliuku trinagiu,tik cia ta du kg pasodinta,kasu su rankom ,o siaip budavo,ant keliu ir trinagiuku kapliuku.Nemokeciau su sake.
Dusia,siusk obuolius cionai,pasiilgau tokiu naminiu,grabsteinu,OMG krepsa suryciau.Parduotuviniai tokie neskanus,o ir anglai,jei kokioj mugej nusiperki savu auguntu,tai buna komercines rusys,kieti,kaip aikmenys.O norisi tokiu minkstu,sultingu.
Nieko neribok,neatpratinek,viska ka duoda gamta reikia valfgyt,svarbu kiekiai.Nera ten vienam obuoly tiek fruktozes,kad tau kazkur nusestu ant slaunu ar kur.Musu beda rijimas kibirais saldumynus,tiksliau mano beda.Nu bandysiu lipt is krizes.Bet dar pomidoru daug turiu,o jie daug cukraus,bet po truputi valgysiu i misraines.
Leksiu pasikirpt gaurus.Paskui reik i soda,bet gal rytoj,arba po pietu.
QUOTE(Luety @ 2019 09 12, 10:51)
Labas ryas,
Dusia,siusk obuolius cionai,pasiilgau tokiu naminiu,grabsteinu,OMG krepsa suryciau.Parduotuviniai tokie neskanus,o ir anglai,jei kokioj mugej nusiperki savu auguntu,tai buna komercines rusys,kieti,kaip aikmenys.O norisi tokiu minkstu,sultingu.
Nieko neribok,neatpratinek,viska ka duoda gamta reikia valfgyt,svarbu kiekiai.Nera ten vienam obuoly tiek fruktozes,kad tau kazkur nusestu ant slaunu ar kur.Musu beda rijimas kibirais saldumynus,tiksliau mano beda.Nu bandysiu lipt is krizes.Bet dar pomidoru daug turiu,o jie daug cukraus,bet po truputi valgysiu i misraines.
Luety , obuolių negaila atsiųsčiau ... O nevalgau ne todėl , kad bijau , o todėl kad nenoriu . Kažkada surydavau po 10 obuolių per dieną , o dabar vieną per savaitgalį ... Dėl angliavandenių esančių pomidoruose ar paprikose labai nepergyvenu . Mano požiūris toks , kad geriau savas pomidoras negu pirkta salota. Nors turiu rudenį vėl kruvas salotų prisiauginus kaime ir rukolos ... ir špinatų . O krapus savaitgalį teks pjauti ir šaldyt žiemai . Geras prieskonis
QUOTE(Dusia37 @ 2019 09 12, 10:33)
Luety , obuolių negaila atsiųsčiau ... O nevalgau ne todėl , kad bijau , o todėl kad nenoriu . Kažkada surydavau po 10 obuolių per dieną , o dabar vieną per savaitgalį ... Dėl angliavandenių esančių pomidoruose ar paprikose labai nepergyvenu . Mano požiūris toks , kad geriau savas pomidoras negu pirkta salota. Nors turiu rudenį vėl kruvas salotų prisiauginus kaime ir rukolos ... ir špinatų . O krapus savaitgalį teks pjauti ir šaldyt žiemai . Geras prieskonis
na taip,ko neturi,to nori. Nepasisodinau krapu siemet antru kart,kvaisa,kazkaip uzmirsau.
Kol kas zalias salotas keisiu misiniu is turimu pomidoru,papriku ar agurku,o kai ju neliks,ziuresim,ka ir kaip.Kol kas maitinuosi su visais priespieciais,pavakariais,nezinau ar cia man kas gausis,bet pabandyt verta.
QUOTE(Luety @ 2019 09 12, 14:08)
na taip,ko neturi,to nori. Nepasisodinau krapu siemet antru kart,kvaisa,kazkaip uzmirsau.
Kol kas zalias salotas keisiu misiniu is turimu pomidoru,papriku ar agurku,o kai ju neliks,ziuresim,ka ir kaip.Kol kas maitinuosi su visais priespieciais,pavakariais,nezinau ar cia man kas gausis,bet pabandyt verta.
Luety aš tavo vietoj krapus sėčiau šiltnamyje dar. Jie iš tų augalų kurie mėgsta ilgą naktį . Kai naktis trupa greitai sužydi . O šalnų pas jus be sausio nebus . Man tai būna kad nušaldo krapus . Jautrūs šalnoms . Nors jei norėsi labai kruopščiai paruošti šiltnamį gali maišyti augdami .
Dėl valgymo - aš iki kokios 12 ryte nenoriu valgyti ...
Vakare jei kur išeinu ar ką gero veikiu galiu nevalgyti . Bet jei reikia sėsti prie kompo ir dar dirbti - mirtis alyvose ir šaldytuvo varstymas - ne dėl alkio , o dėl nusiraminimo . Jei gaunu vyno - galiu nevalgyti bet bijau prasigerti
Labas rytas,
Kavos ?
Na ką ant nosies savaitgalis . Gal pailsėsim , gal padirbsim kokių darbų
Kavos ?
Na ką ant nosies savaitgalis . Gal pailsėsim , gal padirbsim kokių darbų
Labos
Ačiū kavasucitrina už nuorodas pasikrapštysiu O ar sunku tau laikytis, nors tau visad viskas lengva jeigu randi gerų argumentų
Šiandiena vėl kraujo nuleido, likę tyrimo rezultatau nuostabūs taigi ieškau ligų...
Ačiū Dusia37 už kavelą jau kaip man jos reikia šiandiena čiut iš lovos išsiritau ... na nieko savaitgalį mažu pamiegosiu ilgaiu iki 7 gal Vakar bulves krapščiau nuo molio eina sau na ir žemelę turiu puse kibiro žemių nukrapščiau Priskyniau du kibirus čiliukų paprikų( ačiū Ate42 už sėklas ir augalikus tobuli) sakiau vienus kepsiu kitus marinuosiu su medumi Žodžiu tipo savaitgalį isėsius
Ačiū kavasucitrina už nuorodas pasikrapštysiu O ar sunku tau laikytis, nors tau visad viskas lengva jeigu randi gerų argumentų
Šiandiena vėl kraujo nuleido, likę tyrimo rezultatau nuostabūs taigi ieškau ligų...
Ačiū Dusia37 už kavelą jau kaip man jos reikia šiandiena čiut iš lovos išsiritau ... na nieko savaitgalį mažu pamiegosiu ilgaiu iki 7 gal Vakar bulves krapščiau nuo molio eina sau na ir žemelę turiu puse kibiro žemių nukrapščiau Priskyniau du kibirus čiliukų paprikų( ačiū Ate42 už sėklas ir augalikus tobuli) sakiau vienus kepsiu kitus marinuosiu su medumi Žodžiu tipo savaitgalį isėsius
QUOTE(Dusia37 @ 2019 09 12, 12:33)
Luety aš tavo vietoj krapus sėčiau šiltnamyje dar. Jie iš tų augalų kurie mėgsta ilgą naktį . Kai naktis trupa greitai sužydi . O šalnų pas jus be sausio nebus . Man tai būna kad nušaldo krapus . Jautrūs šalnoms . Nors jei norėsi labai kruopščiai paruošti šiltnamį gali maišyti augdami .
Vakare jei kur išeinu ar ką gero veikiu galiu nevalgyti . Bet jei reikia sėsti prie kompo ir dar dirbti - mirtis alyvose ir šaldytuvo varstymas - ne dėl alkio , o dėl nusiraminimo . Jei gaunu vyno - galiu nevalgyti bet bijau prasigerti
Labas rytas,
aciu uz kava,neina paimt ,verziasi per krastus.
Siltnamyje vietos krapam nera.Paprikos su bazilikais uzskete visa lysve,kitoj pomidorai,o trecioj agurkai.Kol kas viskas dar puikiai zaliuoja.
Pomidoru du kibirai,agurku kibiras,cukiniju 4 dideles,sparaginiu maiselis,zodziu gyvuojam.Apravejau salierus,nuplesiau lapus,turbut paskutini karta,dar atlaisvinau saknis,mdabar auga.Poru lysve apravejau,isdraskiau lapus,nes ta baisioji muse isimete vel i porus,nuedus vvisas sirdeles.Nu kas per baisybe,isimete.Pradeda est poru,svogunu,cesnaku siedeles,paskui aplinkinius lapus,gumbo neliecia.Jau tokie grazus porai buvo,dabar sudukas,stagarai like.Bet tiek sueda,ir kirminiuku prideda,gal cia ne muse,nes skraidancios nemaciau.Tik tokie mazi zalsvi kirminiukai.Eisiu googlint.Stagarai tiek suesti,ier atrodo,kaip nupuve po to,tokie dregni,minksti.Fui,jei valgot,sorry.O svogunu siemet nekenke,tik i pabaiga jau ir cesnakams kiek daugiau kliuvo.Bet jau porams,nezinau ar jie beisliks per ziema taip nugrauzti.
Vei isigalejo mano pelynas,tai apkapojau nemazai.Namelyje jau turiu peliu,priderge i mano sodo batus.
Dieta..juokas vakar.Pirmiausia man visko perdaug toje dietoje,Uzteko pusryciu,priespieciu ir pietu ir surijau paskutini leda ir paskutinius sausainiukus.Siandien is naujo,saldumynu namie nera.
Muka,tau Menopauze sunkina gyvenima.Pabandyk pavartot estrogenu,gal pas jus skiria moterims,ar kokiu vaistu paprasyk,palengvinanciu sita perioda,ir manau atsiras energijos,praeis skausmai visokie ir atsiras nuotaika.Cia tik sitaip gali but,jei visi tyrimai geri.Zinau daug moteru,kurioms tas neriodas duoda tokius simptomus.Reik gydymo.UK labai rimtai ziuri i sita moteru perioda,turbut ir LT,nes organizmas nevienodai reaguoja i sio periodo pokycius.Bandyk ligos ieskot is tos puses.Jei as nusisneku,nekreipk demesio.
O del savaitgalio,jie man visi vienodi,ar savaitgalis ar ne.Dabar mes skaiciuojam ne savaitgalius,bet pensiju dienas tada pas mus svente buna
Paskaiciau apie porus,tai grynai,kaip IK sake,tai tikrai muse,arba dar kitas kazkoks viksras,o tas dregnumas,rtai ,kai isestos sirdeles,isimeta puvinys.Anglai raso,mkad ju pramones gaminami purskalai sodininkams nei vienas neveikia,o apie pramoninius nekalba ,daryt tik sejomaina.Aktyvios tos muses buna kovo,balandzio menesiais ir spalio lapkricio.O pas mane anksciau jau.Zodziu isvengt to padeda tik sejomaina,bet kai darziukas mazas,ne labai pamandravosi su ta sejomaina.Reiks Lietuvoj ieskot kokiu pesticidu.Pasirodo jos ziemoja dirvoj.Nuemus derliu gal galima ispurkst.Reiks pasidomet./
QUOTE(Muka @ 2019 09 13, 09:20)
Labos
Muka, kad aš nieko ypatingo nedarau, kad būtų sunku . Tik po antro valgymo saldainių ir ledų nekemšu . Vyną geriu . 2 kartus valgau seniai. Taip, dabar stengiuosi valgyti baltymus, riebalus, daržoves, bet būna visko . Valgant tokį maistą jaučiuosi ilgai soti, jo reikia kur kas mažiau. Palaipsniui saldumynams noras dingsta, bet reikia išlaukti. Buvo tokie netyčiniai eksperimentai, pvz. suvalgiau po pirmo valgymo gabaliuką tortinio pyrago (vaišino - nesilaužiau ). O siaube, kaip po kokių 20 min sukilo apetitas, tapau alkana, kaip žvėris . Nieko, sulaukiau kito valgymo, bet sunkiau . Žodžiu, man tai nieko naujo - valgant tinkamą maistą sotumas - alkis susinormalizuoja, saldumynų norėjimas lieka tik galvoj, o ne realiai, suvalgau ne tiek ir daug, svoris krenta - ko daugiau norėt? Tik svarbu vėl neužsikabinti už cukraus narkotiko
Labos ;)
Privekavau, prikepiau, nusikaliau Dar pomidorai raudonuoja, bet jau sakiau tuščia jo daugiau nevekuosiu, agurkai jau baigiasi lauke, reiks garstyčių nusipirkti dar pasėsiu mažu sužels Moliūgus rinksiu irgi tegu terasoje šildo šonus .... ir ką rudenėlis atkeliavo, nors vienas daržas dar visas žaliuoja, kopūstai, burokai, salotos ir kur man tiek reikia ....dvi su puse savaitės iki atostogų reikia nusirankioti kas bijo šalnų ....
Kavasucitrina tu šaunuolė ... kaip sakoma kas ieško tas randa
Kavos?
Privekavau, prikepiau, nusikaliau Dar pomidorai raudonuoja, bet jau sakiau tuščia jo daugiau nevekuosiu, agurkai jau baigiasi lauke, reiks garstyčių nusipirkti dar pasėsiu mažu sužels Moliūgus rinksiu irgi tegu terasoje šildo šonus .... ir ką rudenėlis atkeliavo, nors vienas daržas dar visas žaliuoja, kopūstai, burokai, salotos ir kur man tiek reikia ....dvi su puse savaitės iki atostogų reikia nusirankioti kas bijo šalnų ....
Kavasucitrina tu šaunuolė ... kaip sakoma kas ieško tas randa
Kavos?
Labas rytas ,
kavos ?
Muka kokių ligų pas daktarus ieškai ? Aš gal spalį eisiu pasidaryti kraują ir pas G.
Tinginė tuo klausimu Ar sumarinavai čilius ? Galvoju daryti tokią aštrybę - sumalti lygiom dalim čilius ir česnakus, gal kokį pomidorą dėl rūgšties, druskos, sukrauti į mažus stiklianukus ir šaldytuvan. Bus aštrybės prie mėsos , į sriubą, mėsai marinuoti . Mačiau receptą FB. Ir kažko panašaus buvau nusipirkus Česnakų ūkyje Latvijoje . Visai geras dalykas .
Luety - ar ne pigiau ir paparasčiau porus nusipirkti , negu nuodyti vabalus ? Nei turi apsaugos priemonių , nei gerai išmanai agrochemijos - ty dozių ? Kaip pasimatuoti tuos mililitrus ? Man visada sudėtinga Suvalgyti galima tuos porus iš rudens, sudžiovinti , sudėti šaldiklin... Vienais metais nunuodysi - kitiais iš kaimynų vėl pareis ... Kova su vėjo malūnais . Visko neužauginsi ...
Mano pomidrorai arba nebenoksta, arba svečiu turėjau ... Įtarimas yra dėl svečių Paprikų ir čilių vėl 2,5 kibiro . Dar kelios mažos cukinijos... Bet jau paskutinės manau . Bambošiu užteks iki Kalėdų
PS gaminau skanų patiekalą- tušinau karkas aluje, špyžiniame puode ... O paskui dar pakepiau ant grotelių , kad dūmo kvapo įgautų . Tobula Kas mėgsta karkas Čielas 3 gaminau . Viena išvažaivo į Vilnių , kitą suryjom kaimę, vieną parsivežiau Kaunan . Ištirps greit
Ir vėl savaitė laukia sunki , darbe isafai , o savaitgalį užgriūva draugai - MB pasens Ir reiks man su senuku miegoti . Vaje vaje
kavos ?
Muka kokių ligų pas daktarus ieškai ? Aš gal spalį eisiu pasidaryti kraują ir pas G.
Tinginė tuo klausimu Ar sumarinavai čilius ? Galvoju daryti tokią aštrybę - sumalti lygiom dalim čilius ir česnakus, gal kokį pomidorą dėl rūgšties, druskos, sukrauti į mažus stiklianukus ir šaldytuvan. Bus aštrybės prie mėsos , į sriubą, mėsai marinuoti . Mačiau receptą FB. Ir kažko panašaus buvau nusipirkus Česnakų ūkyje Latvijoje . Visai geras dalykas .
Luety - ar ne pigiau ir paparasčiau porus nusipirkti , negu nuodyti vabalus ? Nei turi apsaugos priemonių , nei gerai išmanai agrochemijos - ty dozių ? Kaip pasimatuoti tuos mililitrus ? Man visada sudėtinga Suvalgyti galima tuos porus iš rudens, sudžiovinti , sudėti šaldiklin... Vienais metais nunuodysi - kitiais iš kaimynų vėl pareis ... Kova su vėjo malūnais . Visko neužauginsi ...
Mano pomidrorai arba nebenoksta, arba svečiu turėjau ... Įtarimas yra dėl svečių Paprikų ir čilių vėl 2,5 kibiro . Dar kelios mažos cukinijos... Bet jau paskutinės manau . Bambošiu užteks iki Kalėdų
PS gaminau skanų patiekalą- tušinau karkas aluje, špyžiniame puode ... O paskui dar pakepiau ant grotelių , kad dūmo kvapo įgautų . Tobula Kas mėgsta karkas Čielas 3 gaminau . Viena išvažaivo į Vilnių , kitą suryjom kaimę, vieną parsivežiau Kaunan . Ištirps greit
Ir vėl savaitė laukia sunki , darbe isafai , o savaitgalį užgriūva draugai - MB pasens Ir reiks man su senuku miegoti . Vaje vaje
Visų čilių nesumarinavau, nes žadu dar raugti skanu man, o va su tuo pagardu kur rašei nelabai išeis:( neturiu česnakų, net sėklai pirksiu nemoku auginti O dęl karkos būtinai pabandysiu mėgstu labai