Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2019 09 11, 08:00)
labas rytas,
kavos ?
[i
Vakar išleidau mergytę į mokslus. skrydis sėkmingai tik autobusai blūdijo , vienas sugedo , teko laukti . Na bet nuo buto raktus gavo , kad ir vėlai atsirado . Jau ramu . Šiandien reikia likusius namie daiktus išsiųsti .
O aš vakar vakare į jogą, po jogos pomidorus tvarkiau : sukroviau dar skardą padažui pernokusių  ( kur mes jį dėsim ??? ), ir dar džiovyklę pripjausčiau . Vienžo ...

PS ką darom su svoriu ? metam ?  Norėtusi , kad džinsai laisvesni būtų ... Suknių sezonas tuoj baigsis smile.gif Kokių  pasiūlymų turit ?

Labas rytas,

Dusiuk,del dukriuko ciupk 4u.gif 4u.gif 4u.gif na ji jau nebenaujoke UK,jau ir jai ir tau lengviau.Nuomosis buta?
Del savorio,diena nakti mintyse,bet spsrt minciu,jokios motyvacijos.Kur ji pasidejo,nezinau.Viena fitnes draugele lanko kazkokia grupe,pigu ten,bet skaiciuoja taskus,kaip ji man paaiskino,tai viskas cia aisku,Kreml;iaus dieta,nu ne nelipma.Kaip sutvarkyt tyris kartus valgyma,gal du,nezinau.Kas vakara prizadu sau,kad ryta sulauzau ta savo zodi sau.Sunku iseit is komforto zonos,bet reikia nezmoniskai atrast nors laseli motyvacijos tam.Nezinau,kas ir kaip gali man praplaut smegenis.O kai sanariai nustojo skaudeje kelenu,isvis motyvacija pasislepe.Tik veidrodis sumotyvuoja,bet tik mintis.Siulykit kazka,darom kazka,as kolektyvo vaikas,man kolektyve lengviau buna kazka daryt. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 11 rugsėjo 2019 - 09:44
Luety , šiandein einu vyno su drauge atsigerti ( ko gero ) o ryt pradedam ?

2 valgymai , kalorijų apie 1600-1800, jokių grūdų , bulvių cukrų ...
Aš sunaudoju apie 2200 -2400 kalorijų per dieną ( darbo dienomis rodo laikrodukas) , tai jei bus deficitas , kris . Vienintelis dalykas - nevalgyt vakarais ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 09 11, 09:17)
Luety , šiandein einu vyno su drauge atsigerti ( ko gero ) o ryt pradedam ?

2 valgymai , kalorijų apie 1600-1800, jokių grūdų , bulvių cukrų ...
Aš sunaudoju apie  2200 -2400 kalorijų  per dieną  ( darbo dienomis rodo laikrodukas) , tai jei bus deficitas , kris . Vienintelis dalykas - nevalgyt  vakarais ...

Vakarais as nevalgau,pas mane dar nuo Ch.laiku ,uzsirisa viskas apie 17-18 val.Man ryte norisi tik kavos su pienu,o po to valgau jau 11:30-12 val lyg pietus,lyg pusryciai,o po to tik vakare.Bet....saldumynai ryte su kava,ir vakare iki vakarienes.Jei tai iveikciau,but nuostabu,nes man 2x ir kava ryte yra pats geriausias variantas valgymo kiekmiu.Ziinoma,protarpinis nesigauna jau del kavos,bet ne ta beda pas mane,o saldumynai.Nu kaip apsesta noriu be proto ju.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 09 11, 11:44)
Vakarais as nevalgau,pas mane dar nuo Ch.laiku ,uzsirisa viskas apie 17-18 val.Man ryte norisi tik kavos su pienu,o po to valgau jau 11:30-12 val lyg pietus,lyg pusryciai,o po to tik vakare.Bet....saldumynai ryte su kava,ir vakare iki vakarienes.Jei tai iveikciau,but nuostabu,nes man 2x ir kava ryte yra pats geriausias variantas valgymo kiekmiu.Ziinoma,protarpinis nesigauna jau del kavos,bet ne ta beda pas mane,o saldumynai.Nu kaip apsesta noriu be proto ju.

Luetu nebepirk saldumynų ...
pas mane namie nerasi jokio saldumyno smile.gif Kad net pagunda nekiltu ,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 rugsėjo 2019 - 10:50
QUOTE(Luety @ 2019 09 11, 10:43)
Siulykit kazka,darom kazka,

Luety, jau aš tau kiek prisiūlius... smile.gif. Kiba klausai biggrin.gif
Dar siūlau. Paskaityk. Gyvenu taip kuris laikas - neskaičiuoju, valgau, kiek noriu (bet ne ką noriu, nebent to labai nedaug), 2 kartus dienoje. Kai beleko nevalgai, atsiranda sotumo jausmas, susitvarko hormonai (insulinas, leptinas, grelinas) - kažkiek daug ir nesuvalgai. Svoris krenta smile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 09 11, 09:49)
Luetu nebepirk saldumynų ...
pas mane namie nerasi  jokio saldumyno smile.gif  Kad net pagunda nekiltu ,

Kai neperku,einu sienom,ieskau,kaip rukorius cigaretes,tai medaus tada,MB uogienes,kuri man siaip fui.Nu zodziu ligonis. wub.gif

QUOTE(kavasucitrina @ 2019 09 11, 09:49)
Luety, jau aš tau kiek prisiūlius... smile.gif. Kiba klausai biggrin.gif
Dar siūlau. Paskaityk. Gyvenu taip kuris laikas - neskaičiuoju, valgau, kiek noriu (bet ne ką noriu, nebent to labai nedaug), 2 kartus dienoje. Kai beleko nevalgai, atsiranda sotumo jausmas, susitvarko hormonai (insulinas, leptinas, grelinas) - kažkiek daug ir nesuvalgai. Svoris krenta smile.gif

Oi, sirdele,viskas zinoma,viskas prieinama,nu ner motyvacijos ir gana.Kazkaip isikalus i smegenine:"Kas is to,nukris keli kilai,uzkils dvigubai tiek",va ir tada imu saves gailet ir est.Ligonis as.Jau nesne buvau kitokia,dabar darosi viskas dzin.Knyga nebent pavartyciau jei butu pdf formatu,o pirkt nepirksiu tikrai.Bet aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 11 rugsėjo 2019 - 14:32
QUOTE(Luety @ 2019 09 11, 15:31)
Kai neperku,einu sienom,ieskau,kaip rukorius cigaretes,tai medaus tada,MB uogienes,kuri man siaip fui.Nu zodziu ligonis. wub.gif
Oi, sirdele,viskas zinoma,viskas prieinama,nu ner motyvacijos ir gana.Kazkaip isikalus i smegenine:"Kas is to,nukris keli kilai,uzkils dvigubai tiek",va ir tada imu saves gailet ir est.Ligonis as.Jau nesne buvau kitokia,dabar darosi viskas dzin.Knyga nebent pavartyciau jei butu pdf formatu,o pirkt nepirksiu tikrai.Bet aciu.

yra ir anglų, ir rusų k. internete. Aš skaičiau rusų. Pavartyt neužteks smile.gif
Bet jei sakai, kad viskas žinoma, tai gal neverta. Aš tai nuolat atrandu visko naujo, nežinomo, prieštaraujančio. Skaitau, skaitau, skaitau, bet kuo daugiau skaitau, tuo daugiau nieko nežinau ir nesuprantu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 11 rugsėjo 2019 - 15:45
QUOTE(kavasucitrina @ 2019 09 11, 14:43)
yra ir anglų, ir rusų k. internete. Aš skaičiau rusų. Pavartyt neužteks smile.gif
Bet jei sakai, kad viskas žinoma, tai gal neverta. Aš tai nuolat atrandu visko naujo, nežinomo, prieštaraujančio. Skaitau, skaitau, skaitau, bet kuo daugiau skaitau, tuo daugiau nieko nežinau ir nesuprantu...

Vat butent,raudonai pabraukiau.Daug skaicius,nebeskaitau dabar,labai sunku atsirinkt tiesa.Vieni raso,kad pirktu knygas,kiti raso,kad jiems taip atrodo gerai,bet yra ir moksliskai pagrystu straipsniu,bet juos vistiek po kiek laiko paneigia,arba ne,nes nieko pastovaus nera sitoj zemej.Paieskosiu,paziuresiu ar uzvesO siaip tai reikstu geru spyriu i minkstaja,kad atsipeikeciau.Tingiu daryt valgyt,ziuriu ir MB taip pat,pasiimam is saldytuvo kas yra ir toliau vaziuojam,kazkoks periodas apkerpejes siuo metu.Bet svoris neramina. ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 09 11, 19:59)
Vat butent,raudonai pabraukiau.Daug skaicius,nebeskaitau dabar,labai sunku atsirinkt tiesa.Vieni raso,kad pirktu knygas,kiti raso,kad jiems taip atrodo gerai,bet yra ir moksliskai pagrystu straipsniu,bet juos vistiek po kiek laiko paneigia,arba ne,nes nieko pastovaus nera sitoj zemej.Paieskosiu,paziuresiu ar uzvesO siaip tai reikstu geru spyriu i minkstaja,kad atsipeikeciau.Tingiu daryt valgyt,ziuriu ir MB taip pat,pasiimam is saldytuvo kas yra ir toliau vaziuojam,kazkoks periodas apkerpejes siuo metu.Bet svoris neramina. ax.gif  ax.gif

Tiesa tai slypi kažkur anapus smile.gif. Turi rasti SAVO tiesą. Tą, kuri atrodo labiausiai argumentuota, logiškiausia, pagrįsčiausia, tinkamiausia tavo gyvenimo būdui.
Valgyt darau tai, kas paprasta ir greita. Jokių įmantrybių. Bet darau. Nes kai praktiškai jokių gatavų gaminių neperku, tai kas belieka smile.gif
Tiesa, dėl saldumynų. Tik nereikia man - tai, kuri gali suvalgyt X porcijų ledų (nesakysiu kiek, nes net nepatogu biggrin.gif), sakyti, kad be jų negalima. Galima. Tik noro reikia. Žinau aš tuos ėjimus sienom. Palipsi ir nustosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 11 rugsėjo 2019 - 20:13
Labos smile.gif

Dėl svorio nieko nedarau... gal nenoriu to daryti ....
Kavasucitrina o rusiškai kur rasti tą knygą? Man įdomu naujos teorijos, kurios griauna senas smile.gif Gal reziume trumpai, kiek supratau protarpinis badavimas plius maitinimai du 70% daržovės plius visa kita sveikieji riebalai ir baltymai? Ar kas kito?
Bulbos nukastos šeštadienį bus capakai smile.gif vakar jau MB ant kaktos pasiūlė prožektorių ... na labai greit jau temsta rudenėlis, bet nukasiau smile.gif tiesa mergai kas turite ne ha bulvių kasate su šakėmis?
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Muk, ten apie protarpinį lygtai nekalba.

Specialiai tau smile.gif truputis vertimo:
Kalorijų skaičiavimas toks pats beprasmiškas reikalas, kaip ir įkvėpimų – iškvėpimų skaičiavimas.

Kokybiškas maistas pagal 4 kriterijus:

1. Sotumas – kaip greitai kalorijos suteikia sotumo jausmą.

2. Agresyvumas – kaip kalorijos linkusios prisijungti prie riebalinių audinių

3. Maistingumas – kiek vitaminų, mineralų, pagrindinių amino rūgščių, pagrindinių riebiųjų rūgščių organizmas gauna iš kalorijų.

4. Efektyvumas – kaip lengvai kalorijos konvertuojasi į riebalinį audinį.

Aukštos kokybės kalorijos: ne krakmolingos daržovės, aukšto maistingumo baltymai, natūralūs riebalai, mažai fruktozės turintys vaisiai. Šie maisto produktai suteikia mums sočias, maistingas, efektyvias ir ne agresyvias kalorijas. Toks maistas greitai ir ilgam suteikia sotumo jausmą. Natūralus maistas turi daug maistinių medžiagų, iš kurių tik labai maža dalis gali patekti į riebalinį audinį. Toks maistas prisideda prie riebalus deginančių hormonų išsiskyrimo, kuo daugiau sveikų maisto produktų vartojame, tuo lengviau bus numesti svorio.

Žemos vertės kalorijos: krakmolas ir cukrus. Valgydami tokį maistą turime persivalgyti, kad gautume jo pakankamai. Jis suteikia organizmui mažai maistinių medžiagų, kurios lengvai konvertuojamos į riebalinius audinius. Dėl šio maisto, aktyvinami hormonai, kurie yra atsakingi už riebalų nusodinimą.

Kai mes vartojame daug aukštos kokybės natūralaus maisto, keičiasi mūsų skonis, išnyksta potraukis nesveikiems dalykams ir nesinori grįžti prie žemos kokybės perdirbtų maisto produktų.

Žmogaus kūną suvesti į paprastą matematinę lygtį nėra paprasta. Sveikas organizmas automatiškai palaiko reikalingą kalorijų suvartojimo ir išnaudojimo balansą, lygiai taip pat palaiko normalų kraujo spaudimą ir cukraus kiekį kraujyje. Svoris turėtų būti vertinamas biologijos, o ne matematikos kalba.

Sujungus 2 principus: „kuo daugiau valgome, tuo daugiau sudeginame“ ir „kuo mažiau valgome, tuo mažiau sudeginame“ pamatysime, dėl kokios priežasties visi be išimties svorio mažinimo problemų tyrimai rodo, kad esant kalorijų trūkumui ar pertekliui, žmonės niekada nesurenka ir netenka matematiškai suprognozuoto riebalų kiekio. Mūsų kūnas veikia kitaip. Formulės neveikia todėl, kad genai, smegenys ir hormonai kartu siekia išlaikyti pusiausvyrą. Sveikas kūnas automatiškai „skaičiuoja“ kalorijas, siekdamas išlaikyti norimą riebalų lygį. Paprasčiau tariant, mūsų „normalų“ svorį lemia žarnyno, kasos ir riebalų ląstelių, patekusių į hipotalamus (tarpinių smegenų dalis), hormoniniai signalai.

Kai organizmui reikia kalorijų ir jis jų neranda, turi pasirinkti: ar gauti kalorijas iš riebalinio audinio, arba sulėtinti kalorijų deginimą. Esant šiai dilemai organizmas pasirenka antrą variantą. Blogiau: jei mes vis dar negauname pakankamai energijos, jis pradeda mažinti ne riebalų, bet raumenų kiekį. Kūnas pradeda deginti riebalus tik po tam tikro kiekio raumenų audinio sunaikinimo. Kam labiausiai trukdo badavimas? Metaboliškai aktyviems audiniams. Kokie audiniai degina daug kalorijų? Raumenys Taigi, kai mūsų kūnas „galvoja“, kad mes badaujame, jis atsikrato raumeniniu audiniu, kuriam reikia daug kalorijų.

Vartojant krakmolus ir cukrus, organizmas praranda jautrumą insulino poveikiui ir yra priverstas jį gaminti didesniais kiekiais. Šio hormono perteklius padidina normalaus svorio lygį, taip pat sukauptų riebalų kiekį, nes insulino perteklius pirmiausia siunčia kalorijas riebaliniam audiniui.

Gydytojas ir antropologas Boydas Eatonas sako: „Per paleolito laikotarpį [per ilgiausią žmonijos istorijos laikotarpį] didžioji angliavandenių dalis buvo gaunama iš vaisių ir daržovių, nedidelį kiekį iš sėklų; iš baltų, išvalytų miltų nieko negavo. Čia verta apsvarstyti mūsų dabartinę sveikatą. Nutukimas, diabetas ir širdies ligos vadinamos civilizacijos ligomis. Jos atsirado tik po 12 000 metų ūkininkavimo, kai buvo įmanoma pagaminti krakmolą ir cukrų. Ir jie pasiekė epidemijos būklę, kai šie krakmolai ir cukrus tapo genetiškai modifikuotais maisto produktais, gautais tobulinant technologinį apdorojimą, ir sudarė didžiąją dalį mūsų mitybos.

„Krakmolas veikia kūną lygiai taip pat, kaip ir cukrus“, - sakė Ilinojaus universiteto mokslų daktaras Donaldas Leimanas. - Visi krakmolai, pagaminti iš bet kokių grūdų, yra sujungta viena ilga paprastų cukrų grandimi. Sąvoka „sudėtiniai angliavandeniai“ paprasčiausiai reiškia ilgą cukraus grandinę. Kai tik maistas yra suardomas ir absorbuojamas, organizmas neskiria paprasto cukraus nuo viso grūdo produkto. “

Per pastaruosius 30 metų vidutinis amerikietis gerokai sumažino iš riebalų gautų kalorijų procentinę dalį. Tačiau amerikiečiai netapo sveikesni, iš tiesų, poveikis buvo priešingas. Remiantis daugelio tyrimų rezultatais, mokslininkai nesugebėjo rasti ryšio tarp riebalų suvartojimo ir širdies ligų. Kai Ph.D. Patty Siri-Tarino (Aucklando vaikų ligoninė ir tyrimų centras) išnagrinėjo 22 tyrimus, kuriuose buvo duomenų apie 347 747 žmonių, tai jis nustatė: „Nėra rimtų įrodymų, leidžiančių daryti išvadą, kad sotieji riebalai yra susiję su rizika atsirasti širdies ir kraujagyslių ligoms. Taip pat nėra įrodymų, kad riebalai arba jų turinčių kalorijų procentas gali sukelti svorio padidėjimą. Bet yra įrodymų, kad mažesnis riebalų kiekis koreliuoja su didesniu nutukimo rodikliu.

Kai kurie tyrimai įrodo, kad priklausomybė nuo cukraus yra panaši į priklausomybę nuo amfetaminų.

Ar yra mitybos būdas, kuris gali išgelbėti žmones nuo nutukimo, cukrinio diabeto, vainikinių širdies ligų ir širdies ir kraujagyslių ligų - „civilizacijos ligų“? Taip, yra. Jūs galite valgyti, kai žmonės valgė prieš civilizaciją. Vartoti gamtoje esančius produktus - daržoves, jūros gėrybes, mėsą, kiaušinius, vaisius, riešutus ir sėklas - tai yra natūralus maistas, kuriame gausu vandens, skaidulų ir baltymų. Kuo arčiau produktas yra augalų, kurie gali būti surenkami, arba gyvūnų, kuriuos galima medžioti, tuo jis sveikesnis. Yra išimčių, pavyzdžiui, varškė ar paprastas graikų jogurtas. Šie maisto produktai yra naudingas baltymų šaltinis, todėl galite juos valgyti, nors mūsų protėviai jų nežinojo.

1. Vitaminai ir mineralai yra gyvybiškai svarbūs. Pavyzdžiui, jei vitaminas B12 nepatenka į jūsų kūną, tuomet gali išsivystyti trūkumas (hipokobalaminemija), dėl kurio gali kilti rimtų nervų sistemos sutrikimų.

2. Baltymai yra gyvybiškai svarbūs. Mes visi girdėjome, kaip svarbios yra amino rūgštys, ir jos yra gaunamos iš baltymų virškinimo proceso metu. Kai kurios aminorūgštys yra labai reikalingos mūsų organizmui, o jų nebuvimas sukelia įvairių ligų atsiradimą.

3. Riebalai yra gyvybiškai svarbūs. Mes žinome riebalų rūgščių svarbą ir jos gaminamos iš riebalų virškinimo proceso metu. Kai kurie riebalai turi patekti į mūsų organizmą, nes jų nebuvimas sukels ligas.

4. Angliavandeniai NĖRA gyvybiškai svarbūs. Nė vienas iš mūsų negirdėjo apie būtinus angliavandenius. Jie neegzistuoja. Virškinimo proceso metu angliavandeniai paverčiami gliukoze. Jų nevartojimas nebūtinai sukelia ligas ar negalavimus, nes organizmas gali sintetinti gliukozę iš kitų medžiagų, pavyzdžiui, baltymų.

Nu ir daug ten visko: apie sportą taip pat. Rusiškai čia: http://loveread.ec/r...imRc7UHXVyg0qzE
Atsakyti
Labas rytas,

Muka bulbas kasu šake, sodinu su kastuvu . Bet visada su MB smile.gif čia jau tokie šeimyniniai ritualai - MB kasa , aš renku smile.gif arba MB duobute prakasa , o aš pasodinu smile.gif Kaimietiškai ...
Luety, - negali tai negali . PVZ aš save per kelis metus nuo obuolių atpratinau . Net nenoriu dabar. Nors sodas pilnas grabštainų, mano vaikystės obuolių. O aš nuo šiandien pradedu. Jau ne šešta kartą bandyta ir žinoma daugiau mažiau viskas . Bo M&S birželio mėnesį pirktos kelnės sunkiai užsisega smile.gif Svorio pliuso tik koks kg. bet visa vasara nesportuota smile.gif
PS mano draugė rimtai sportuoti ėmė prieš 1,5 metų . Su asmeniniu treneriu , dabar jau pati . Nu nerealiai gerai atrodo . Numetė 4-5 kg tik ( nebuvo storulė kaip aš ) , bet kūnas sutvirtėjo , jokių kabančių skūrų ant rankų ir tt.... Pavydžiu . Aš nerandu laiko tiek . Vienžo , kiekvienas turi rasti savo kelią ...
Mažoji įskūrė , šiandien išvažiuoja paskutiniai daiktai iš namų . Šiemet bepiga - viską žino , viską randa smile.gif
Gražios ir darbingos dienos .
Nuo ryt ant Lietuvos ateina ruduo... Reiks suknias paslėpt smile.gif Arba traukti vilnones smile.gif
Atsakyti