Lanas rytas,
visi vaikai paklydeliai sugryzo
Smagu,Muka,kad issitinginiavai,pailsejai,kad galejai daryt ka nori.o del to jog 22val norisi jau miego,man tai irgi,bet as dar valanda,pusantros praskaitau lovoj,o keliuos ir 6 ir 7 ,visaip,atsibundu,jauciuosi pailsejus ir viskas,neisguliu ryte.Nei skaityt ryte nenoriu lovoj,tik vakare.
Persikai zavus,parduotuviniai neskanus,sirpinti saldytuvuose,o va tokiu nuo medzio,noreciau.
Masina atidave penktadieni,rado net trukusi lempos lizda,pakeite su visa lenpa,nes Toyotoj kitaip neiseina,zodziu,smugis buvo,is isores nieko beveilk nematyt,bet vat po bamperiu pasirode.Nu sutvarke,aciu jiems,nekainavo nieko.Zinoma,jauciu,pasijaus ant draudimo kainos gruodi.Siaip 200-300 metams budavo,o dabar bus brangiau jauciu.
Dusia,negaliu pasakyt,kad skauda keliai,bet jie duoda zinot,kad tokie yra.Nakti nedaznai skauda,labai retai,bet lipant laiptais primena,bet visas kunas pasidare kaip akmuo(zinoma po lasinias)niekada neturejau tokios standzios sedimosios,slaunu,dabar kaip akmenys,ir pati jauciu,kad sustangrejau.Per tas visas dietas,budavo ispliarsta kunas,toks buna minkstas,o as niekada nesportuodavau po dietu,tai dabar labai jauciu ir tai dziugina.O tas kelenu tyoks sindromas,jis jau bus turbut,jauciu,jei ju nejudinciau,jau seniai su kriukiais eiciau.
Ate,kaip gyva?Kaip derliai,statybos?
Muka,sportas geris(kalba ta kuri nekente sporto)ir gaila,kad per velai suprasta apie tai.Nu gal ne supratime esme,o laiko trukumas budavo.Kai dirbi,visiems tokiems dalykams reikia labai gerai surezisuot savo laika ir energimna.Atrodo,kur cia as eisiu,jei po darbo ir taip silpna,pavargus,bet,is tiesu,reikejo viska mest ir lekt,nes emnergioja gamina raumenys,o ne lasiniai.Tik reikia gero trenerio,kuris pazysta zmogaus kuna,kaip savo 5 pirstus,zino,koks judesys ka darys tavo kuna.As nepaliauju stebetis savo trenere,kokius ji duoda pratimus,kaip ji zino,kur ka sulenkt,ka istiest,koki judesi daryt,kad dirbtu ta ar kita raumenu grupe.Labiausiai man padejo lengvu svoriu klase.Tik 30 min karta savaitej,bet poveikis milziniskas.
Linkiu visoms susidraugaust su sportu,pagal galimybes anksciau.
Derlius dabar pikas,o jau papriku,ir Dusios pailgu,sv.zaliu ir ates geltonu,raudonu ir dar visokiu,bet nedideles siemet.Bet gausumas,niekada tiek neturejau,kgal,kad sodinau po du daigus?Pjaustau,dedu i saldikli,pernai buvo skanu.
Vejas siaute visa savaitgali ziaurus,bet nuostoliu nemaciau.Per mazeni veja buvo sparagines nutrauke ant zemes,bet po to gerai jas pritvirtinom,tai si syki nepajuto,nors jos vargseles yra pasodintos,kad uzstot veja siltnamiui tiesiogini.Raudonai zydincios yra ankstyvesnes,o baltai velyvesnes,tai is abieju turiu daug sparaginiu.Isdalinau ir saldikli prikisau.Zodziu,mano mazas darziukas labai derlingas.
Cukiniju neturiu kur laikyrt vesiai,namelyje but neblogai pabandyt,bet kol kas susitvarkem su jom,MB siemet labai valgo,trina,sultis spaudzia,maiso,net keista ziuret.
Prirasiau,kaip is kalejimo gryzus.
Dėl pomidorų sulčių - nulupu pomidorus, sukaitinu ir blenderiuoju , dedu truputi druskos ir į stiklainius. Jei spaudžiu su lėtaeige labai skystom man gaunasi - bet labai teisingos, nei vienos sėklos . Pas mane tokios tirštos sultys sunaudojamos maisto gamybai .
Ir dar dariau keptų pomidorų padažą ... Receptas iš FB .
Paprasto su cinamonu dar yra pernykščio yra.
Muka Tavo persiką ko gero puola Raganlapis . Apie
mes pirmus 2 metus purškėm ... paskui MB supyko - sakė - nori mirti tegul miršta. Vienais metais buvo visus lapus numetęs , ataugo nauji. Dabar jau didelis medis , vis tik 7 vasara. Kad ir nederlingoj žemėj nemenkas. Reiks išsigenėti ir viršūnę rėžti . Toks geras derlius dėl labai vykusio jam pavasario - ankstyvas , karštas ir sausas ... kaip Kryme .
mes pirmus 2 metus purškėm ... paskui MB supyko - sakė - nori mirti tegul miršta. Vienais metais buvo visus lapus numetęs , ataugo nauji. Dabar jau didelis medis , vis tik 7 vasara. Kad ir nederlingoj žemėj nemenkas. Reiks išsigenėti ir viršūnę rėžti . Toks geras derlius dėl labai vykusio jam pavasario - ankstyvas , karštas ir sausas ... kaip Kryme .
QUOTE(Dusia37 @ 2019 08 12, 10:29)
Dėl pomidorų sulčių - nulupu pomidorus, sukaitinu ir blenderiuoju , dedu truputi druskos ir į stiklainius. Jei spaudžiu su lėtaeige labai skystom man gaunasi - bet labai teisingos, nei vienos sėklos . Pas mane tokios tirštos sultys sunaudojamos maisto gamybai .
kažkas panašaus?
https://www.seforece...zas-su-cesnaku1
Na mūsų jis dar jaunas tas persikas pernai numetė visus vaisius šiemet, kita daina na reiks kažką daryti o gal palikti valioj
Luety visad skaityti smagu
QUOTE(Muka @ 2019 08 12, 10:39)
kažkas panašaus?
Na mūsų jis dar jaunas tas persikas pernai numetė visus vaisius šiemet, kita daina na reiks kažką daryti o gal palikti valioj
aga, panašiai .
Česnaką kepiau cielą , nedėjau sviesto, dėjau pajaustyto svogūno kepti ... Žoles suklojau skardos dugne , iškepus išmečiau . Kai baigė kepti sutryniau pomidorus, česnaką išspaudžiau , dėjau čiliuko , juodų pipirų , šiek tiek acto - atkaitinau ir į stiklainius . Gavosi tirštokas.
QUOTE(Dusia37 @ 2019 08 12, 11:03)
aga, panašiai .
Česnaką kepiau cielą , nedėjau sviesto, dėjau pajaustyto svogūno kepti ... Žoles suklojau skardos dugne , iškepus išmečiau . Kai baigė kepti sutryniau pomidorus, česnaką išspaudžiau , dėjau čiliuko , juodų pipirų , šiek tiek acto - atkaitinau ir į stiklainius . Gavosi tirštokas.
na reiks pabandyti vis kitaip
QUOTE(Muka @ 2019 08 12, 11:05)
na reiks pabandyti vis kitaip
Aš darydavu va šitą : Pomidorų padažas , tik nedėdavau cukraus. Laikydavosi .
QUOTE(Dusia37 @ 2019 08 12, 11:13)
oi cukraus ir acto nedeu į savo makalošes ir dar svogūnų o visa kita sueina susimala ir puikiai laikosi
Labos iš ryto
Vakar sode pašmirinėjau ir nieko nenuveikiau reikia braškes tvarkyti, tikrai nesodinsiu daugiau po agro gal mažiau želia. bet jau ravėjimas Tai va kaip ta katė ir sukuosi ap[link jas o jau amerikonkos jomajo iki kelių jau sakiau sliekynan nemesiu padusinsiu mažu nemėtys sėklų ... Vakar tik pasimaliau salierų džiovintų pradėjau jau prieskonius maltis žiemai Tiesa mergai kada reikia apipjaustyti saleirus ?
Kavos?
Vakar sode pašmirinėjau ir nieko nenuveikiau reikia braškes tvarkyti, tikrai nesodinsiu daugiau po agro gal mažiau želia. bet jau ravėjimas Tai va kaip ta katė ir sukuosi ap[link jas o jau amerikonkos jomajo iki kelių jau sakiau sliekynan nemesiu padusinsiu mažu nemėtys sėklų ... Vakar tik pasimaliau salierų džiovintų pradėjau jau prieskonius maltis žiemai Tiesa mergai kada reikia apipjaustyti saleirus ?
Kavos?
labas rytas,
Atnešu kavos ...
Na niekaip nepavyksta atsigulti normaliu laiku . Kas do naktibalda aš
Luety kaip Tavo antro sėjimo burokėliai ? Auga ?
Muka, pas mane daržo derliai šeip , burkokėliai nedideli , morkos šakotos ir pelių pagraužtos Būdavo gersni . Bet va persikas nustebino , ir gervuogė bele kaip pilna. Kiek bus tiek užteks . Mažiau užaugo mažiau tvarkyti reiks. Prisėjau pusę daržo krapų - šaldysiu žiemai . Krapų neikada nebūna per daug Ir rudens derliui pasėjau ridikėlių . Paprikų daug, tik nenoksta ... Saulės trūksta ?
Gražios , darbingos ir geros dienos
Atnešu kavos ...
Na niekaip nepavyksta atsigulti normaliu laiku . Kas do naktibalda aš
Luety kaip Tavo antro sėjimo burokėliai ? Auga ?
Muka, pas mane daržo derliai šeip , burkokėliai nedideli , morkos šakotos ir pelių pagraužtos Būdavo gersni . Bet va persikas nustebino , ir gervuogė bele kaip pilna. Kiek bus tiek užteks . Mažiau užaugo mažiau tvarkyti reiks. Prisėjau pusę daržo krapų - šaldysiu žiemai . Krapų neikada nebūna per daug Ir rudens derliui pasėjau ridikėlių . Paprikų daug, tik nenoksta ... Saulės trūksta ?
Gražios , darbingos ir geros dienos
o dubeltava kava
Dusia37 kada salierus paipjaustyti
aš irigi naktinėju o paryčiaus užsilenkiu ir tada vos iš lovos išlipu ... o va Druskininkuose keldavausi 7 ryto durnė
aš irigi naktinėju o paryčiaus užsilenkiu ir tada vos iš lovos išlipu ... o va Druskininkuose keldavausi 7 ryto durnė
QUOTE(Muka @ 2019 08 13, 08:21)
o dubeltava kava
Sako liepos mėn , aš tai po truputi atkasinėju ir lapus pjaustau Liepos mėn pas mane mizerni buvo , dabar jau ėmė augti .
QUOTE(Dusia37 @ 2019 08 13, 08:27)
Sako liepos mėn , aš tai po truputi atkasinėju ir lapus pjaustau Liepos mėn pas mane mizerni buvo , dabar jau ėmė augti .
tai dabar tu man pasakyk paimu lapus apipjaustau paskui šiek tiek atkasu ir šaknis paipjaustau tas plonas?