Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2019 05 28, 07:49)
Labos smile.gif

Vakar nulėkiau pažiūrėti De barao juodo nu pas moneis normalus pomikas smile.gif Tiesa Betaliuksas sėta vasario pradžioje nė vieno konkoliuko o va Ate42 duotas Toro vienas jau su konkuliuku o kokia gera ranką turi mūsų Ate42 smile.gif
Dusia37 ir aš mislinu apie karbamidą kaži gal info radai apie jų perliejimą ar galima nes kaip pirkau karbamidą mane žalioj stotelėj užklausė ką darau tai pasakiau pilu ant pomikų tai ji tik  blink.gif ir sako nebijot nudeginti....  unsure.gif
Mano serbentą užpuolė kažkokie baisūnai neima net actara reiks vlė nutaikius purkšti...
Luety baik čia erzinti dar tik salotas ragaujam su laiškais smile.gif
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka

Labukas,
ačiū, Muka už gerą žodį, bet jie tiesiog ankstyvesni ir gal anksčiau sėti.
Dėl karbamido nebijok/. Tikrai tą darau kasmet ir ne tik pomidorams. Jau esu perliejus. Auga puikiai.
Čia pomidorų guru EX pamokymas....
…pasodinusi,po kokių 2 sav perlieju karbamidu..

“O karbamidu viena karta liejat?Ir kokiu santykiu skiedziat(ant laistytuvo , sakykim,kiek sauju dedat)”

į 10 l laistytuvą šauktą sriubinį dedu ir perlieju su laistytuvu nuo viršaus ant lapų mes daugelį daržovių taip perliejam
kalio permanganatą -apytiksliai imu apie 3gr ir pasidarau 20lt kibire tirpalą,tirpalo 2ltr pilu į 10ltr laistytuvą ,dapilu vandens ir vienu laist. palaistau 5-6 daigus.Pirmąkart,praėjus dviem savaitėms po pasodinimo, antrą kartą žydint antrai kekei{aukštaūgiams}.BET: Tos, kurios mulčiuoja savo šiltnamius (daržus) ir tikisi gero mikroorganizmų darbo po mulču, kalio permanganato neturėtų naudoti. Jis - antiseptikas, ("chemija") naikinanti ne tik ligų sukėlėjus, bet ir geruosius grybus, kurie pūdo mulčą, išpurina dirvą, padeda augalams augti.. Jei kalio permanganatą savo darže naudojat pastoviai, ir profilaktikai, ir gydymui, tai jau yra tikimybė, kad jis neveikia ligų sukėlėjų. Nes patogenai turi savybę prisitaikyti, kasmet išlieka vis atsparesnių, kol galiausiai nebereaguoja į chemiją.
Paskaityk pirmą žinutę. Jūra info ir iš merginų praktikos
https://www.supermam...owtopic=1001955
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 28 gegužės 2019 - 07:38
Labas rytas,

Imu kavos 4u.gif Dėkui Muka.
Atės42 patarimai puikūs 4u.gif 4u.gif 4u.gif Dėkui brangioji , Tu mano mokytoja . Gaus karbamido ir paprikos su baklažanais .
Muka nudeginti gali jei daug duosi trąšų . Bet kokių.
O pomidoras pas mane nusiblūdijo Sibirsikj Gigant . Būna visokių nukrypimų smile.gif nežinosi kokia mutacija įvyko . PS bumbulų dar nemačiau ? Gal neturiu . Šiemet aš be įkvėpimo daržams ...

Ką valgom jau : salotas nuo Velykų - labai daug salotų smile.gifsmile.gifsmile.gif Šiltnamines, gruodžio sėjimo.
Ne tik mes , bet draugai ir bendradarbiai , pavykęs projektas smile.gif Svogūnus. Špinatai baigėsi . Smidrai į pabaigą ... Ridikėlių turėjau labai nedaug . Savaitgalį pasėjau dar vieną partiją . Nes lauke nedygo 2 sėjimai. Arba sudygo ir stovi sudžiuvę . Mažai palaistyti tik savaitgali - gyvi bet neauga . Salotos laukinės vienos į pabaigą, gūžinės auga tuneliuke prie paprikų išpikiuotos . Ir reiktų dar kokių gūžinių pasėti . Mes mėgėjai . Jau lapinai burokėliai paaugę , galėsiu patušinti lapelius, mums skanu .
Kažin lyja ar tik krapija kaip kunigas bažnyčioj ? Čia Kaune . O kas darosi kaime matysiu tik penktadienį .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 05 28, 09:47)
Labas rytas,

Imu kavos  4u.gif  Dėkui Muka.
Atės42 patarimai puikūs  4u.gif  4u.gif  4u.gif Dėkui brangioji , Tu mano mokytoja  . Gaus karbamido ir paprikos su baklažanais .
Muka nudeginti gali jei  daug duosi trąšų . Bet kokių.
O pomidoras pas mane nusiblūdijo Sibirsikj Gigant . Būna visokių  nukrypimų smile.gif nežinosi kokia mutacija įvyko . PS bumbulų dar nemačiau ?  Gal neturiu . Šiemet aš be įkvėpimo daržams ...

Ką valgom jau : salotas nuo Velykų - labai daug salotų smile.gifsmile.gifsmile.gif Šiltnamines, gruodžio sėjimo.
Ne tik mes , bet draugai ir bendradarbiai , pavykęs projektas smile.gif Svogūnus. Špinatai baigėsi . Smidrai į pabaigą ... Ridikėlių turėjau labai nedaug . Savaitgalį  pasėjau dar vieną partiją . Nes lauke  nedygo 2 sėjimai. Arba sudygo ir stovi sudžiuvę . Mažai palaistyti tik  savaitgali  - gyvi bet neauga . Salotos laukinės vienos į pabaigą, gūžinės auga tuneliuke prie paprikų išpikiuotos . Ir reiktų  dar kokių gūžinių pasėti . Mes mėgėjai . Jau lapinai burokėliai paaugę , galėsiu patušinti lapelius, mums skanu .
Kažin lyja ar tik  krapija kaip kunigas bažnyčioj ? Čia Kaune .  O kas darosi kaime matysiu tik penktadienį .

Sacharnyj gigant....., o kas bus sužinosim
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2019 05 28, 09:03)
Sacharnyj gigant....., o kas bus sužinosim

Persiprašau smile.gif
Visai įdomu man tokios mutacijos : kažkada auginau baklažaną kuris tikrų lapų neleido 1,5 mėn ... paskui kažkaip sugebėjo užauginti šoninę atžalą smile.gif
Atsakyti
Labos,
Po ilgos pertraukos siandien buvau pasportuot,smagumelis!
Dabar ruosiames sodan,reik liet,reik ravet.Naujo nieko ,ate.
Atsakyti
Labos iš ryto smile.gif

O man nedygo salotos pasėtos žiemą... tai jokio derlaius ansktyvo ir nebuvo. Ridikėliai sunkiai dygo radau paskui po mulčiu 4 tai va toks mano derlius. salotos lauke jau jau galima skinti, o va svogūnai pasodinti anskti ir sodinau tuos kurie skirti laiškam tai žinokite tobuli smile.gif O kokias gūžines sodinate? Tiesa rukola pavykusi ja pikiavau į lauką tai lapukai tokie švelnūs mmm skanūs smile.gif
Kavos ?

Atsakyti
Labas rytas ,

Luety prajuokinai vakar biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kaip visada pensininkai laiko neturi 4u.gif 4u.gif 4u.gif ( postas 2 sakinai ir tekinom ) . Bet smagus toks gyvenimas, galiu pavydėti .
Muka apie salotas klausei , man labai patikę :

Užsiauginu tokio dydžio , kad viena salota telpa į Maksės didelį maišą. Man jos labai skanios , neapkarsta .
Dar auginu :

Ir šiaip stengiuosi pasėti tas kurios gūželes augina.

Šiemet pas mane pačios daže išdygo smile.gif Kur ne vietoj sukilnojau daigais į vieną lysvę, tai jau valgom smile.gif Ir esu bandžiusi vazoninių salotų pirktų parduotuvėj šaknis susodinti . 90 pr labai puikios salotos užaugo . Ir tas gūžines nupjovus dar užaugina keles mažesnes galvutes. Ne viso - bet kai kurios . Jei teisingai nupjauni matyt ?

Gal galų gale palyjo ? Naktį neprastai Kaune su žaibais ... Kažin kaip kaime ? Gal savaitgalį nereiks laistyti daržų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nebežinosiu ką ir veikti biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 05 29, 07:59)
Labas rytas ,

Luety prajuokinai vakar  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Kaip visada pensininkai laiko neturi  4u.gif  4u.gif  4u.gif ( postas 2 sakinai ir tekinom ) .  Bet smagus toks gyvenimas, galiu pavydėti .
Muka apie salotas klausei , man labai

Užsiauginu tokio dydžio , kad viena salota telpa į Maksės didelį maišą. Man jos labai skanios , neapkarsta .
Dar auginu :

Ir šiaip stengiuosi pasėti tas kurios gūželes augina.

Šiemet pas mane pačios daže išdygo smile.gif  Kur ne vietoj sukilnojau daigais į vieną lysvę, tai jau valgom smile.gif  Ir esu bandžiusi vazoninių  salotų pirktų parduotuvėj  šaknis susodinti . 90 pr labai puikios salotos užaugo . Ir tas gūžines nupjovus dar užaugina keles mažesnes galvutes. Ne viso - bet kai kurios . Jei teisingai nupjauni matyt ?

Gal galų gale palyjo ? Naktį neprastai Kaune su žaibais ... Kažin kaip kaime ? Gal savaitgalį nereiks laistyti daržų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  nebežinosiu ką ir veikti  biggrin.gif  bigsmile.gif

Labos,nu mano laikas prasideda i pavakari visada,rada jusu nebera.
SM neileido per Safari manes,tai ejau per google narsykle,ileido.
Va ir dabar sedziu ant adatu,lekiu i gyma,po to sodas.
Sausa ziauriai,pradejau laistyt.vanduo dingo.
Kaupesi debesys,nelijo,o jau lietaus reikua labai labai,zeme pelenai,pirmas sluoksnis sudregsta,susiplaka,o giliau sausa.Nervas ina.Nuvaziuoji laistyt it gryzti darbo neatlikes.Siemet hau taip antra karta,matyt bendrija taupo vandeni,reiks skambint,ka cia durniuoja.
Viskas lekiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 05 29, 08:44)
Labos,nu mano laikas prasideda i pavakari visada,rada jusu nebera.
SM neileido per Safari manes,tai ejau per google narsykle,ileido.
Va ir dabar sedziu ant adatu,lekiu i gyma,po to sodas.
Sausa ziauriai,pradejau laistyt.vanduo dingo.
Kaupesi debesys,nelijo,o jau lietaus reikua labai labai,zeme pelenai,pirmas sluoksnis sudregsta,susiplaka,o giliau sausa.Nervas ina.Nuvaziuoji laistyt it gryzti darbo neatlikes.Siemet hau taip antra karta,matyt bendrija taupo vandeni,reiks skambint,ka cia durniuoja.
Viskas lekiu. biggrin.gif

Nesuprantu kas darosi,ryte SM krete fintus per mobilu,dabar per kompa i FB neieinu,nes rodo tik mazuti gabaliuka sone,o kiti puslapiai pilnai atsivercia kitu soc.tinklu.Kaip jums per kompa FB?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 05 29, 12:47)
Nesuprantu kas darosi,ryte SM krete fintus per mobilu,dabar per kompa i FB neieinu,nes rodo tik mazuti gabaliuka sone,o kiti puslapiai pilnai atsivercia kitu soc.tinklu.Kaip jums per kompa FB?

Viskas puikiai 4u.gif
Atsakyti
Nu pas mane tik sone siauras ruozelis nei tai mobili versija,nei tai kas.Ir niekas nejuda ten,kai paspaudi,o kiti puslapiai puikiai.
Atsakyti
Virusas sėdi kompe ?
Atsakyti