Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2019 04 12, 12:04)
Ačiū bandysiu smile.gif
Papildyta:

Žinok negirdėjau nieko apie pakeitimus, bet nedarbingumas ir atostogos tai prieštarauja vienas kitam veiksmas... nemanau, kad gali būti ir nedarbingumas ir atostogos vienu metu tai tikrai. manau gal atostogos nepratėsiamos, bet nutraukiamos...

Aga , nutraukiamos ... Kiek išsiaiškinau : kaip savo vidinėj tvarkoj apsirašai, taip ir gali daryti , DK nebereguliuoja. Tokią nuomonę girdėjau ...
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 04 12, 07:23)
aš va tų vijoklinių sėklų nusipirkau ir va mislinu kaip čia su tom atramom daryti ... kaip jūs darote?

Kai pupeles vazone paauga ir jau galima issodint i lauka,taipir padarau,o kai jau ima nebestovet pacios ir usuotis,risu virveles prie stiebo ir nutesiu iki atramos ,iskeltos prie tvoros,o tada ten pririsu,jos kyla virve i virsu ir isitvirtina ant atramu,jei reikia,veliau,dar pririsu jas per liemeni prie atramu.Nesunkios jos ir tikrai lengvai laikosi.
Bet cia visi stato vidury lysves bambuku atramas,kryziuoja jas ir ant ju risa.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 04 12, 10:13)
Luety - neskaityk ....
Ate42, Muka - ar kai susergi per atostogas ir turi biliotenį , atostogos prasitesia ???? pagal seną darbo kodeksą būdavo - kiek sirgai - tiek po ligos atostogauji ... Vakar išgirdau žinias , kad pagal naują DK sirgimas per atostogas tavo bėdos , atostogos nebeprasitęsia...   O aš nieko tokio negirdėjus ?  Čia rimtoj organizacijoj pažįstamas dirba, ir personalo skyrius taip išaiškino ...

129 straipsnis. Kasmetinių atostogų perkėlimas ir pratęsimas
1. Jeigu darbuotojas negali pasinaudoti kasmetinėmis atostogomis pagal jų tikslinę paskirtį, nes yra laikinai nedarbingas ar naudojasi teise į tikslines atostogas, nurodytas šio kodekso 132, 133 ir 134 straipsniuose, ar jam suteikiamos šio kodekso 137 straipsnio 1 dalyje nustatytos nemokamos atostogas, jau suteiktos kasmetinės atostogos tam laikotarpiui perkeliamos.
2. Jeigu šio straipsnio 1 dalyje nustatytos aplinkybės atsirado iki kasmetinių atostogų pradžios, kasmetinių atostogų pradžia nukeliama, tačiau ne ilgiau kaip iki suteiktų kasmetinių atostogų pabaigos. Jeigu šios aplinkybės atsirado naudojantis kasmetinėmis atostogomis, darbuotojo nepanaudotos kasmetinės atostogos jam suteikiamos kitu šalių susitartu laiku, tačiau tais pačiais darbo metais. Darbuotojo prašymu pratęstų kasmetinių atostogų dalis gali būti perkelta ir pridėta prie kitų darbo metų kasmetinių atostogų.
Išvada-prašymas perkelti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 12 balandžio 2019 - 15:06
Labos iš ryto 4u.gif

Ate42 aš irigi palaikau tokia nuomone smile.gif
Ačiū Luety bandysiu tokias pupeles ir aš auginti smile.gif
O aš nieko nedirbau sode dribau eidama iš namų tai.... na žodžiu gyvenimas tęsiasi 4u.gif
Kavos?
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Labas rytas,

Ate42 DĖKOJU 4u.gif

Muka 4u.gif žiūrėk savęs. Nedurni tiek daktarai , ilgam nedarbingumą duoda ne šiaip. O tu dar sode dirbti nori . Ne juokas yra griūti , mano kirpėja po griuvimo 0,5 metų neatsigauna. Ir masažai iš šildymai ir vis tiek bėdos ...
Bus tų sodų ir tų pomidorų - sveikata brangiau 4u.gif

Mano savaitgalis truputi darbingas, bet nesiplėšant . Dienos ne tos papuolė . Tai kad visai savęs nenuvaryti iš palengvo , neskubėdama . Medalio už padarytus darbus niekas neužkabins. Aptvarkiau braškes, pasėjau dar vieną lysvę žirnių - nors pirma nedygsta. Sausa. Palaisčiau braškes, šilauoges, sutvarkėm su MB kompostines. Vienžo juodoji skylė -kiek darai vis tiek nieko nesimato mano hektaruose. O tulpės ir narcizai šiemet kokie suvargę... Maži. Matyt sausra savo daro . Parsivežiau iš miško 3 kelmus žibučių . Sena svajonė, kad prie namų žydėtų .
Tik bitės liko netvarkytos , jau nori siūti korius - bet toks šaltas vėjas, kad pabijojau avilius darinėti . Pas mus ant klano tai visada vėjuota. Bet šį savaitgalį - rytų - šiaurės rytų vėjas ( retai toks būna ) , tai ypatingo šalčio .
Parėjo pernykštė augintinė - katytė. Nežinia kur per žiemą gyveno - bet tokia įmitus smile.gif O gal vėl vaikinga ?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 04 15, 06:24)
Labos iš ryto  4u.gif

Ate42 aš irigi palaikau tokia nuomone smile.gif
Ačiū Luety bandysiu tokias pupeles ir aš auginti smile.gif
O aš nieko nedirbau sode dribau eidama iš namų tai.... na žodžiu gyvenimas tęsiasi  4u.gif
Kavos?

Labas rytas, 4u.gif
pradeda atsilt,o per Velykas zada 16-17.Atvaziuoja Velykom mano prancuzai,zadejo lekt kitur,bet zentas negavo atostogu,o tik velykom mazai,tai atvaziuoja visi,zentas antra diena velyku gryzta i darbus,merginos lieka iki savaitgalio,o paskui issiveza savaitei mane,reik Margo aukles,mokyklele dar nedirbs.
Dar nepasejau sparaginiu ir as,siandien vaziuoju i soda paziuret ar agurkai nenusalo siltnamyje,marti sake rytais buvo balti laukai,tai tuo paciu prisidesiu zemiu i indelius,parsivesiu,kad nesiukslint namie ir sukisiu seklas,o pries velykas matysim,gal isvesim vel i soda,gal liks ant palanges,priklausys nuo oro.O gal dar agurkus teks atset?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 15 balandžio 2019 - 10:07
Graziai padirbejau sode.Agurkai ne nusale,tik kazkokie nelaimingi,matyt vesios naktys netiko.Ankstyvieji pomikai jau su ziedais,isskabiau pasakes,o veisliniai irgi sokteleje,tamsus,sutvirteje.Grazu side,tik sausa labai.Liejau siltnami,liejau lauke,prisidejsu i bdeliys zemes,sesiu siandien sparagines,moliugines.
Tulpes baigia perzydet,medetkos islije per ziema,bet labai zemios,zydi jau.
Atsakyti
Labos iš ryto smile.gif

Luety koks grožis ech sielai atgaiva tas sodas gėlukės wub.gif
Dusia37 mano katins irgi atvaro paėsti, tik atvažiuojam o jis jau už kampo miau ir prie bliuduko tupi smile.gif joo gyvuliukai žino kur gauna paėsti smile.gif
žinia daboju save, bet gulėti negaliu... kaip pamislinu nu durnė juk pailsėčiau, pagulinėčiau o dabar lyg atsigulu jau ir knyga paima tai atrodo sąžinės graužatis, kažką blogo darau, kad apsunkinu kitus... nu žodžiu proto nerasta ....
Kavos?
Atsakyti
Labas rytas,
Imu kavos . O jau grožis 4u.gif Dėkui Muka 4u.gif . Pasiilgau žalios spalvos , pasiilgau žiedų .
Luety nenervink ... Noriu žiedų , noriu pavasario . PS Tau geriausios Velykos , mergaitės atvažiuoja . Ar gali būti kas geriau ?
Muka man sąžinę su apendiksu išpjovė smile.gif Kadangi niekas manęs neprižiūri - neturiu rūpestingo MB , tai visada turiu save pati pasižiūrėti ... Pati susergu , pati ir išsilaižyti turiu .

Išvaliau vakar dar vieno kambario langus . Tai gal Velykos tikrai ateis ? Liko vienas stiklintas balkonas ir vienas langas .

Kažkaip liūdna dėl Paryžiaus ... Simboliška, didžioji savaitė . DW vakar kalbėjo , kad lyg teroro aktas . Lietuvoj tai visi kitatikiai geri ir pūkuoti ....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 04 16, 09:05)
Labas rytas,
Imu kavos . O jau grožis  4u.gif Dėkui Muka 4u.gif . Pasiilgau žalios spalvos , pasiilgau žiedų .
Luety nenervink ... Noriu žiedų , noriu pavasario . PS Tau geriausios Velykos , mergaitės atvažiuoja . Ar gali būti kas geriau ?
Muka man sąžinę su apendiksu išpjovė smile.gif  Kadangi niekas manęs neprižiūri - neturiu rūpestingo MB , tai visada turiu save pati pasižiūrėti ... Pati susergu , pati ir išsilaižyti turiu  . 

Išvaliau vakar dar vieno kambario langus . Tai gal Velykos tikrai ateis ?  Liko vienas stiklintas balkonas ir vienas langas .

Kažkaip liūdna dėl Paryžiaus ... Simboliška, didžioji savaitė . DW vakar kalbėjo , kad lyg teroro aktas .  Lietuvoj tai visi kitatikiai  geri ir pūkuoti  ....

Tai kad suprantu pati viską pati... dėl to ir nemoku save mylėti verysad.gif per negaliu viską.... durnė ir tiek...
jooo Paryžiaus katedros tikrai gaila simbolis ir bac degėsis:( kike toj Lietuvoj kitatikių... užtat visi ir geri...
tiesa o taviškiai parskris namo?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 04 16, 10:10)
Tai kad suprantu pati viską pati... dėl to ir nemoku save mylėti verysad.gif per negaliu viską.... durnė ir tiek...
jooo Paryžiaus katedros tikrai gaila simbolis ir bac degėsis:( kike toj Lietuvoj kitatikių... užtat visi ir geri...
tiesa o taviškiai parskris namo?

Muka, negalvoju , kad tai yra meilė sau ar egoizmas . Tai yra Būtinybė .
Galvok kitaip - mėnesiuką pagulinėji ir lakstai , ar darai per negaliu ir pusę metų esi paliegus ? Ne save mylėt reikia, o aplinkinius - būti šalia ligonio yra sunku . Norisi priduoti į Lapes smile.gif Juokauju čia grubiai ... Čia tokia mano filosofija smile.gif

Maniškis šiandien jau išskrenda atgal . Jam 26 balandžio magistro gynimas. O mergaitė vakare parsiranda ir bus iki gegužės 7. Pamainos keičiasi. Gaila , kad nesusitiks per šventes .

Atsakyti
Labutes,
Del Paryziaus Dievo Motinos katedros,tai asaros byra.Prancuzijos simbolis,12 amzius,Napoleoni karunavino vieta,ir dar daug daug istoriniu ivykiu nutike ten.Buvau du kartus,grozis neispasakytas,jaukumas apima iejus,funkcionali katedra,vykdavi pamaldos ne tik turistams skirta.Zodziu sunku apsakyt,kaip gaila.Sky news sako ,kad restauratoriai padare mirtina klaida,kazkokia,nes vyko milziniski restauravimo darbai.
Velykos bus triuksmingos,daug zmoniu,smagu!
Muka,raminkis,kokia cia sazines grauzatis?Nepasidaryk blogiau,tada tikrai sazine graus. wub.gif
Atsakyti