Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 12, 08:57)
Labas rytas,

Imu kavos . Kažkodėl trūksta miego smile.gif
Muka sveika sugrįžusi  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mudu suskraidėme sėkmingai, be jokių ten nuotykių . Tik oras nelabai sekmadienį  buvo ... ir šiaip visada vėjas smile.gif Žydi narcizai,slyvos, magnolijos ( kiemuos, kus šilčiau ) ... Labiau pavasaris negu pas mus .  UK buvau antrą kartą gyvenime . Pieš 2 metus pas vaiką . Tai  jo miestas gražesnis , švaresnis , tvarkingesnis.
Kas nustebino Kardife:
1.Benamių  žmonių skaičius .  Gyvenančių palapinėse . Jaunų .  Šalyje kurioje darbo užtenka lietuviams, lenkams, portugalams ir tt... patys piliečiai tingi dirbti ? Mūsų benamiai labai darbštūs  - knisasi po konteinerius , renka  popierius, plėvelę ir tt. Dirba sanitarais.
2.Žmonių atsparumas šalčiui . Apie moteriškių vakarinę aprangą iš viso nekalbu. Kodėl jie nemėgsta nei kojinių nei pėdkelnių ? nes reikia skalbti ?  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
3. Mandagumas. Lietuviams mokytis ...
4. Šiukšlės,  jei patenki į prastesnį rajoną . Sukrauti maišai kiemuose, kai kurie  suplyšę ... Šiukšlės skraido po visą gatvę .

Sunkiausia anglų kalbą suprasti UK , kai kalba jų gimtoji smile.gif Jie ne kalba , jie dainuoja. Kitataučiai  kalba  lėčiau smile.gif Spėju išgirsti ...

Dukriukas visai persiėmęs vietinėm tradicijom smile.gif Jai nešalta ir su plonesne striuke, apranga ir šukuosena kasdienybėj dzin ...  Tik dar su penčiakom vaikšto  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Šiaip tai juokėsi , kad Lietuvaitės neina nuogos į barus .  Nepersistengia smile.gif  Jaučiasi ji gerai , savo vietoje . Pasikeitusi į gerą pusę   4u.gif

Ir paskutinė pastaba apie UK  - jų moterims kompleksai nežinomas dalykas ?  Šiaip tai logiška , turi būti toks mentalitetas , jei kelis šimtus metų  valdė pusę pasaulio ... Kolonistai smile.gif

Dusia,sveika gryzus.
1.benamiai traukia i pajurius,kur didesnis srautas turistu,zmoniu,daugiau susirenka pinigu.Yra ne tik tinginciu dirbt,bet ir nemokanciu isbrist is susidariusiu sudetingu situaciju.Del konteineriu tikrinimo,tai jiems nebutina,zmones nuperka valgyt,duoda ant gerimo pinigu,be to mase labdaros valgyklu,.nemokamo maisto banku.Antriniu zaliavu cia individualiai nepriduosi,bent as nezinau tokiu punktu.Yra vadinama tpsine,kur visi suveza kas jiems nereikalinga,bet pinigu negausi uz nieka.
2.Apranga specifine,suprantama tik anglams.Jei tik saule pamatio pro langa,tuoj i lauka pusnuogiai.Kodel kojiniu nenesioja?O kam jos,cia gi silta,trukdo sexui bigsmile.gif biggrin.gif .Atvazt jas atveza i pabus,o parvaziuot,seda i taxi.Esu macius Londone per Nauju Metu sutikima prie Big Ben'o nuogais peciais panu.Mase pilka,sunku issiskirt is jos,kad tave pastebetu,tai ir redosi,kaip kaledu eglutes.Manau,kad etikos bei estetikos ju mokyklose nedesto.
3.Pasirasau 1000%.Sypsena,mandagumas.
4.Nebutinai prastesnis rajonas.Siuksliu visumoj daug.Man nepatinka individualus konteineriai prie kiekvieno namo.Gerai,jei seima tvarkinga,neperkrauna,parusiuoja,o jei ne,tai perkrauna dezes,zuvedros isdrasko maisus,islindusius is deziu ir pasklinda siuksles po visa kvartala.Yra anksti ryta slavejai,susluoja bendro naudojimo kiemuose,tik ne individualiuose.Labai daug nedrausmes siuksliu atzvilgiu inesa emigrantai.Gyvena perkrautuose namuose,zmoniu daug,konteineriu neperka,krauna kiek telpa ir virs,tada maisai isdraskomi gyvunu,pauksciu ir gaunasi baisu.Niekas nebaudzia.Bet kaimynai skundzia,bet niekas demesio nekreipia.Siuksles veza karta saviaiej.
Man prireike gal 10 metu,kol emiau suprast visiskai visus anglus kalbancius savo gimta kalba.Dalimis supratau greit ir susigaudydavau apie ka kalba,bet visiskai suprast pradejau velai.
Jei tenka naudotis visuomeniniu transportu,metro,autobusais,tai ten karsta,masinomis vaziuojantis sildosi jas irgi labai smarkiai,tai jiems aprangos siltos nereikia,pastato masina,parkingai salia ,o is metro iseje megsta detis tik siltus didelius salikus nuo vejo.Nu daug keistenybiu,plonybiu mano pastebeta per tiek metu,patirta ant saves pacios,kas patogu,kas ne.Su sukuosena cia nepavaiksciosi,vejai siaubingi,o jei ju nera,karsta vistiek.Svarbu,kad tu pats jautiesi puikiai.Paprastume visas sarmas cia.
Del kompleksu tai taip,nes mokykloje kalama,kad kiekvienas gali viska,jis yra pats geriausias,pats sumaniausias,o jei jam nesiseka,tai laikina.Anglai turi uzslepta savo arogancija,bet ji paslepta po ju jumoro kauke.Jumoras jiems labai gelbsti visose situacijose ir jie ivalde ji labai nepriekaistinai,ypac vyresnio amziaus ir aristokratai.
Kaip ir visur,yra pliusu,yra minusu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 12 kovo 2019 - 13:57
Luety 100 pr sutinku , kad tame šarmo yra biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Mes lietuviai žiauriai kompleksuoti . Bet čia mažos nacijos bėda, verdam savo sultyse ir tiek .

Ps mačiau paną basą, girtą einančia per lietų (su draugu ), batų net rankoje nesinešė smile.gif Apsirengus tik raudoną suknikę be rankovių , jokių švarkų ar pėdkelnių . Dar ne naktis buvo , gal tik 11 val. Dukra sakė tokių vaizdų 3-4 valandą ryto bele kiek . Man su rudenine striuke ir šaliku buvo pats tas smile.gif
Vėlgi -Kardife apie 36 000 studentų smile.gif tai jaunimas atitinkamai ir blūdija.

Dėl kompleksu - tai su savo 77-78 kg ten pasijaučiau liekna smile.gif joms dzin , kad sveria 90 - nori miniako ir rengiasi smile.gif O jos moteriškės nei mažo ūgio nei liekno stoto dauguma biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Luety gyvenant įpranti ir pats prisitaikai , akis įpranta ... O man kaimietei iš mažo miesto , iš mažos šalies atrakcija smile.gif Man dar leista stebėtis .
PS Kardifas purvinesnis, daugiau palapinių ir tt. Bristolis sutvarkytas, išblizgintas ( centras) , labai gražus ir didelis senamiestis ir tų parazituojančių centre mažiau . Gal išvaiko juos ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 kovo 2019 - 14:45
QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 12, 12:44)
Luety  100 pr sutinku , kad tame šarmo yra  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Mes lietuviai žiauriai kompleksuoti . Bet čia mažos nacijos bėda, verdam savo sultyse  ir tiek .

Ps mačiau paną  basą, girtą einančia per lietų (su draugu ), batų net rankoje nesinešė  smile.gif Apsirengus tik raudoną suknikę be rankovių  ,  jokių švarkų ar  pėdkelnių . Dar ne naktis buvo , gal tik 11 val. Dukra sakė tokių vaizdų 3-4 valandą ryto bele kiek . Man su rudenine striuke ir šaliku buvo pats tas smile.gif
Vėlgi  -Kardife apie 36 000 studentų smile.gif tai jaunimas atitinkamai ir blūdija.

Dėl kompleksu - tai su savo 77-78 kg ten pasijaučiau liekna smile.gif joms dzin , kad sveria 90 - nori miniako ir rengiasi smile.gif O jos moteriškės nei mažo ūgio nei liekno stoto dauguma  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Luety  gyvenant įpranti  ir pats prisitaikai , akis įpranta ... O man kaimietei iš mažo miesto , iš mažos šalies atrakcija smile.gif Man dar leista stebėtis .
PS Kardifas purvinesnis, daugiau  palapinių ir tt. Bristolis sutvarkytas, išblizgintas ( centras) , labai gražus ir didelis senamiestis  ir tų parazituojančių centre mažiau . Gal išvaiko juos ?

Nu jo,as tikrai jau nebesistebiu niekuo,net nekreipiu demesio jau.Anksciau tai buvo labai istabu,kad taip rengiasi.Pas mus LT zmones i gatve iseina apsirenge vos ne kaip i restorana.Cia svarbu jog man patogu,o kam nepatinka tai man dzin.Ir zinai,kaip tai islaisvina.Atpalaiduoja,nes zinai,kad tu cia niekam neidomus,kaip tu apsirengei.Pirmus gal 10 metu dar kreipdavau demesi,pasidazydavau iseidama i gatve,o dabar jau dzin,rengiuosi,jog butu man patogu.Jei sutinki pasitempusia,dailiai,tvarkingaio apsirengusia moteri su aukstakulniais irdzinsais,drasiai gali kalbint,bus lietuve. bigsmile.gif
Benamiu niekas cia nevaiko,yra cvietos,kur jiems negalima,tai prie ambasadu ir valdzios rumu,o visur kitur jie buna.Pas mus tokie grazus maneliukai pajuri,dengti triusiais vadinamais,tokie Viktorianski,tai vasara juos okupuoja benamiai,ten miega,palieka daiktus,pridergia.Jei nori pavesio,nebeieisi nes smirdi .Ir niekas ju nebaido.Atvirksciai,eina su jais dirbt visokios labdaros organizacijos,siulo kalnus gerybiu,jie nenori.Ypac ju padaugejo pernai.Lyg butu isvyti is Londono ir susimete visi pajurin.Centre ant kiekvieno kampo.Centre Kardifo maziau turistu gal,pas mus daug,visos kavines,pardes,pesciuju aleja,tai ju masiskai.
Baisus orai,siandien vaikus parvezem is mokyklos,ryt ryte vaziuojam nuvezt,o poryt jau kiek atsils.Pasejau agurkus,manau,kad balandy jiems bus pats tas pas mus siltnamyje.O jei ne,pasedes ant lentynos vazonely.Bet jau dabar siltnamy zeme silta.Ispikiavau ankstyvuosius pomikus ir paprikas.Zodziu,greiciau atsiltu,isboginsiu i siltnami,lai sau sedi ir saknis augina.
Atsakyti
Muka, kažkada klausei apie kaimą, ar nesigailiu išsikrausčius. Tai žinok, bent kol kas nei vienos minutės nesigailėjau, verkčiau kruvinom ašarom, jei reikėtų grįžt. Nervina, kad daug kas nesutvarkyta ir vargu ar bus sutvarkyta. Bet stengiuosi nekreipti dėmesio. Y kaip Y biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.

Kazko pramige visos.
Visa nakti baisus vejas dauzesi,audra Garetas vadinosi.Vaziuojam vaikus i mokykla nuvezt,kad koks medis neuzgultu.
Kavasucitrina,grazuolis tavo pomidoras.Pavydziu.Tuoj valgyt galesi.
As irgi nesigailiu,kad i UK isvaziavau,nei minutes. wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Dėkui Luety už kavą. Graži , angliška 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lietuvoj grįžo šalčiai, naktimis minusas stiprus, bet kitą savaitę gal šiluma ateis ? žadėjo ...
Savaitgalį reiktų sėti pomidorus, svogūnus ir porus ... kažkaip be įkvėpimo šiemet smile.gif Gal kad valgytojų sumažėjo , dar šaldiklis pilnas gėrybių .
Atsakyti
Labos ne iš ryto smile.gif

Užsikuičiau kažkaip tai ant popietinės kavos atvariua smile.gif
Vakar buvom koncerte Mamontovo... na nebėgiojo šiurpuliukai... nelabai vežė smile.gif o gal per daug įspūdžių buvo prieš tai smile.gif
Dėl sėjos planuoju planuoju ale nežinau daug ką turiu nuveikti darbe iki 03.21 o paskui jau nieko nesinori... bet matysim reikai prisruošti kažkaip smile.gif
kavasucitrina nu jooo geruliukai čia pas tavi pomidoriukai smile.gif tep sakant eksperimentas ant palangės pavyko smile.gif
Daug kas sako, kad išvažiavus kaimukan gyventi in miestą tik iš būtinybės žmonės važiuoja ...
Luety na ką Brexit balsavimai vėl mutina vandenis...

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 03 13, 10:55)
Labos ne iš ryto smile.gif

Užsikuičiau kažkaip tai ant popietinės kavos atvariua smile.gif
Vakar buvom koncerte Mamontovo... na nebėgiojo šiurpuliukai... nelabai vežė smile.gif o gal per daug įspūdžių buvo prieš tai smile.gif
Dėl sėjos planuoju planuoju ale nežinau daug ką turiu nuveikti darbe iki 03.21 o paskui jau nieko nesinori... bet matysim reikai prisruošti kažkaip smile.gif
kavasucitrina nu jooo geruliukai čia pas tavi pomidoriukai smile.gif tep sakant eksperimentas ant palangės pavyko smile.gif
Daug kas sako, kad išvažiavus kaimukan gyventi in miestą tik iš būtinybės žmonės važiuoja ...
Luety na ką Brexit balsavimai vėl mutina vandenis...

Pasportavau,nors jau zadejau neit,ale nuvezem vaikus ir tiesiai mane paveze i kluba.Ir gerai,atlikta jau.
Muka,visa sirdim tikejau,kad priims Teresos May brexit sutarti,vargse lakste i Briuseli naktim,uzkimus gerkle,bet politikai tampo anklode kiekvienas i savo puse,stipri opozicija nori nauju rinkimu,nori sudirbt konservatorius,gaunasi politiniai zaidimai.O dar 2/3 konservatoriu per referenduma balsavo likti EU,tai tie ir balsuoja pries visokias sutartis,kad tik pakeist viska i sau norima pozicija.
Siandien spresis.Bus vel neramu,jei priims nutarima,kad iseina be sutarties,tada jau nezinia,kas bus.Tada jokiu perinamuju laikotarpiu,iskart uzsidaro sienas,keicia europos istatymus i Uk istatymus,o ka sugalvos su mumis daryt.ar paliks ta pati nutarima,bus matyt.Kiek zinau,kad anglai derisi su Ispanais del ju pilieciu salygu gyvenant ten.o Lietuva kazin ar deresis del musu gyvenimo salygu UK.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 03 13, 15:37)
Pasportavau,nors jau zadejau neit,ale nuvezem vaikus ir tiesiai mane paveze i kluba.Ir gerai,atlikta jau.
Muka,visa sirdim tikejau,kad priims Teresos May brexit sutarti,vargse lakste i Briuseli naktim,uzkimus gerkle,bet politikai tampo anklode kiekvienas i savo puse,stipri opozicija nori nauju rinkimu,nori sudirbt konservatorius,gaunasi politiniai zaidimai.O dar 2/3 konservatoriu per referenduma balsavo likti EU,tai tie ir balsuoja pries visokias sutartis,kad tik pakeist viska i sau norima pozicija.
Siandien spresis.Bus vel neramu,jei priims nutarima,kad iseina be sutarties,tada jau nezinia,kas bus.Tada jokiu perinamuju laikotarpiu,iskart uzsidaro sienas,keicia europos istatymus i Uk istatymus,o ka sugalvos su mumis daryt.ar paliks ta pati nutarima,bus matyt.Kiek zinau,kad anglai derisi su Ispanais del ju pilieciu salygu gyvenant ten.o Lietuva kazin ar deresis del musu gyvenimo salygu UK.

Luety nemanau, kad Lr paliks jus likimo valiai... čiupk 4u.gif ne viena sir ne du žmonės UK gyvena...
Atsakyti
Luety imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bus viskas gerai su Jumis, senai gyvenate 4u.gif
Aš irgi seku , kaip čia bus su tais muitais . Viena įmonė , kurioj dirbu nemažai produkcijos į UK veža . Tai bus muitai , jei be sutarties išeis ? nieko aš nesuprantu ...
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 03 13, 13:18)
Luety nemanau, kad Lr paliks jus likimo valiai... čiupk  4u.gif ne viena sir ne du žmonės UK gyvena...

QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 13, 14:02)
Luety  imk 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Bus viskas gerai su Jumis, senai  gyvenate  4u.gif
Aš irgi seku , kaip čia bus su tais muitais . Viena įmonė , kurioj dirbu  nemažai produkcijos į UK veža . Tai bus muitai , jei be sutarties išeis ? nieko aš nesuprantu ...

Siaip tai as nei bijau nei ka.Kaip bus taip.Nemanau,kad bus kazkokie nesklandumai dideli,tuo labiau,kad jau statusa turim.Tik norisi ramybes senatvej,o esam gime patirt visokius perversmus.Atrodo gyvenimas nusistovi,viskas grazu ir tik sast ir vel perversmas.Tokia karma.
Balsuos vakare 19val.
Atsakyti
labas rytas

vartotojo įkelta nuotrauka
Jei teisingai supratau , tai be sutarties UK irgi nenori išeiti ? Viena ausim šiandien girdėjau ....

Vakar buvau pas gydytoją ( sulaukiau po 1,5 mėn eilės ) . Nuostabi gydytoja, jokios operacijos man kol kas nereikia ... Tik stebėjimas, po pusmečio tikrintis . Net negaila sumokėtų pinigų , kai papuoli pas profesionalą . Vienžo gyvensiu , gražuolis mano vyras ir du gerai išauklėti vaikai neliks kitai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir dar saulytė išlindo , nešalta tai iš viso kitos nuotaikos 4u.gif Pavasarinės .
Jau kitą savaitę sūnus grįžta, atostogų . Prieš Velykas lėks atgal, nes iš karto po Velykų balandžio 26 magistrinio darbo gynimas. Apsipatenkines , kad darbas pavyko ... nereiks pritempinėti . Magistrinis darbas lemia labai nedaug baigimo pažymio , egzaminas pagrindas . Bet patirtis geriausia investicija ...
Muka , kada Tau operacija ? Kovo 21 ? Ar auditas baigiasi kovo 21 ?

Atsakyti