Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2019 03 05, 12:20)
Labas rytas,

lidlas,bent pas mus,labai pagerejes.Gana pigu,bet ,kai kas prekybos centre Tesco yra pigiau.Bet va riesutai cia pigesni,masinis pasirinkimas pavieniu ar misiniais,maisiukais ivairaus dydfzio,arba palaidi,sveriami.Dar mesa pigesne,dar buna vokiskos bekonienos,nu zodziu,per eile metu turim issidirbe savo sistema kur ka perkam.Kas liecia,augalus,sodo reikmenis,lidle pigiau.Is lidlo pernai pirkau du agrastu,du serbentu krumus gana pigiai,atrodo visus uz £6 ir graziai auga,o siaip sodininku pardej uz viena mokeciau £20.Verta ten paskaityt anotacijas,kas bus sekancia savaite,o jei yra galimybe ,apsilankyt pavasari kas savaite.Nuo musu jis gana toli,tai turiu ju app ir pasiziuriu,kas bus kita savaite.Nes jie veza prekes ne pirmo butinumo,kas savaite is Vokietijos,Olandijos.
Ar apmusai virusa,Muka?
Yra cia visko,jei mieste lietuviu parde.JHei jos nera,tai jau ne labai.Nesvarbu,kad nera,galima pakeist tas prekes sionykstemis,bet ne tokio mielo yprasto skonio.Kas lietuviams atrodo kad cia badmetis,tas mums delikatesas.Gave is kur tokiu dovanu,dalinames visa gimine po kasneli susirinke ir megaujames skoniu.Tokios emigrantu keistenybes.Norts galima gyvent ir be to,zinoma.
Dusia,kada tu skrendi?
Dek skrydziu kompaniju,tai man jis visos vienodos.Geros tos,kurios leidzia daugiau del bagazo. bigsmile.gif
Esu skridusi be siu dvieju isvardintu,dar ir ERasyJet,tas pats,ir British Aerway irgi,skirtumas toks,kad bilietai buvo pigus i BA ir plius gavom pietus ir vyno maza buteliuka.O bilieta buvom pirke i viena gala £1,o atgal £30.Dabar jau tokiu kainu nebera.Cia buvo pradzioj emigracijos.Esu skridusi ir su TU kazkoks ten NR.ir esu stovejusi lektuve doh.gif,taip taip stovejusi i Leningrada dar tuometini.Baisu,bet buvo sausakimsas.Kaip autobusas piko metu.Bet cia 80-taisiais kazkuriais.Tulpes skraidinom kovo 8-ajai parduot.Visa deze leido i lektuvo salona isikelt. bigsmile.gif niekas netikrino,ka vezam.Ot laikai buvo. bigsmile.gif
Lekiu pasportuot.

Ačiū apraminai šiek tiek smile.gif Nors mūsisškiai kas mėn. gauna po vieną siuntinį gėrybių ale pamislinau į šaldiklį įsidės smile.gif
o dėl viruso žinok naktis nemiegota kažkoks įdomus nei sloga nei gerklė... duok die neužkrėsti nieko ....
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 03 05, 09:25)
Ačiū apraminai šiek tiek smile.gif Nors mūsisškiai kas mėn. gauna po vieną siuntinį gėrybių ale pamislinau į šaldiklį įsidės smile.gif
o dėl viruso žinok naktis nemiegota kažkoks įdomus nei sloga nei gerklė... duok die neužkrėsti nieko ....

Siaip tai,kai namiskiai dar buvo sveiki ir gyveno LT,mes siusdavom kas menesi po siuntinuka,o kad siust i cia kas menesi,tai retas atvejas musuose.Lepinat jus juos.
Atsakyti
Luety mes skrendam penktadienio vakare į Bristolį. Nes į Kardifą tiesioginio nėra. Ten jau netoli , apie 100 km iki Kardifo. Per įlanką tiltas yra. O pirmadienį apie pietus atgal . Trumpai. Maisto jokio neprašė tik hematogeno. Gal dar prigriebsiu džiovinto varškinio sūrelio .

Dėl kalbų : aš irgi labai džiaugiuosi , kad moku rusų . Bet jau pamiršus šnekėti , trūksta žodžių ir sunku . Todėl, kad kalbu 1-2 kartus per mėnesį . O gramatikos visai neatsimenu . Nors žiūrint filmus suprantu 99 pr. O tas 1 pr būna koks tai tarmiškas ar naujadaras žodis, kurio tiesiogiai nežinočiau kaip išversti tiesiogiai . Nors iš konteksto puikiai supranti ką norėjo pasakyti ...
Anglų nemokėjau nei mokykloj , nei univere. Turėjau gerą trumpalaikę atmintį jaunystėj - tai pamokai išmokstu ir prasisuku . Nebuvo jokio nuoseklumo . Labai negirdėdavau žodžių . Va tie dveji kursai kažkiek išmokino, ėmiau girdėti žodžius, kažkiek konstrukcijas suprasti. Ir pati stengiuosi ir filmą su titrais pažiūrėti ir muzikos klausydama žodžius pagauti . Lengviau kai kalba ne anglakalbis ... paprasti sakinai , aiškesnis tarimas . Turiu progrmėles ir tt mokymuisi , tik po Naujųjų neliko laiko tam ...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 05, 11:47)
Luety mes skrendam penktadienio vakare  į Bristolį.  Nes į Kardifą tiesioginio nėra. Ten jau netoli , apie 100 km  iki  Kardifo. Per įlanką tiltas yra. O pirmadienį apie pietus atgal . Trumpai. Maisto jokio neprašė tik hematogeno. Gal dar prigriebsiu džiovinto varškinio sūrelio .

Dėl kalbų : aš irgi labai džiaugiuosi , kad moku rusų . Bet jau pamiršus šnekėti , trūksta žodžių ir  sunku . Todėl, kad kalbu 1-2 kartus per mėnesį . O gramatikos visai neatsimenu . Nors žiūrint filmus  suprantu 99 pr. O tas 1 pr būna koks tai tarmiškas ar naujadaras žodis, kurio tiesiogiai nežinočiau kaip išversti tiesiogiai . Nors iš konteksto puikiai supranti ką norėjo pasakyti ...
Anglų nemokėjau nei mokykloj , nei univere. Turėjau gerą trumpalaikę atmintį jaunystėj - tai pamokai išmokstu ir prasisuku . Nebuvo jokio nuoseklumo . Labai negirdėdavau žodžių . Va tie dveji kursai kažkiek išmokino, ėmiau girdėti žodžius, kažkiek konstrukcijas suprasti. Ir pati stengiuosi ir filmą su titrais pažiūrėti ir muzikos klausydama žodžius pagauti  . Lengviau kai kalba ne anglakalbis ... paprasti sakinai , aiškesnis tarimas .  Turiu progrmėles ir tt mokymuisi , tik po Naujųjų neliko laiko tam ...

Zinau,kad Cardiffe nera aerouosto,nesvarbu,pasieksit,manau kad is Bristolio aerouosto traukiniai eina i Cardifa,tai cia turetu but greit viskas.Tik oras vejuotas,apsirenkit.
Del rusu,buvau kiek primirsus,bet dabar dalyvauju forumuose nerimo,mezgimo,tai vel atsigaminau.
Anglu visais metais turejom aukletoja angliste,tai per pamoka spresdavom klases reikalus,atejus i vidurine,angliste gavom silpna,bet paskutiniais metais baigiamaisiais papuoliau pas stipru anglista ir vargau visus metus,mokiausi,kaip paselus,nes jis reikalavo uzpildyt atsilikima.Kaldavau kalte viska,bet per egza gavau 4.Labai dziaugiausi.O cia po koledzo kalbu vienus metus,viska atsigaminau.Greit ismoksti,kai kalbi.O reikalu reikia tvarkyt daugelyje instanciju,pradzia buvo sunki,nebuvo net mados kazka samdyt uz save.Kai prisimenu pirmus pokalbius telefonu,juokas ima dabar.
O dabar jau esu prasilauzius,visur kalbu,gi ir gyme klases veda,reikia suprast ir visur.atsakau gal ne visada teisingai gramatiskai,bet nesuku galvos,mane supranta,kartais pataiso,kartais as pati susigriebiu,kad ne taip pasakiau,anglai tolerantiski zmonems,kurie stengiasi kalbet ju kalba.
Cardifas Welsas,cia vel kita kalba ir ju tarimas labai daug pabrezia H raide.Bus neiprasta ausiai.As jau skiriu kokio regiono tarme kalba.Sekmes tau ir grazios viesnages.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 05 kovo 2019 - 16:27
Labos iš ryto 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Na ką lagaminai apdėlioti grįžus iš darbelio susidėsiu mėsytes, kudlas išsikedensiu, tėvukas atvažiuoja ir iki oro uosto... o nenoriu o nenoriu verysad.gif nežavi manęs pajudėjimai iš namų iš savo kiauto smile.gif
Luety mamukui anūkai užtat ir lepina, mano dukra jau nepasiduoda lepinama smile.gif
Svarsčiau ar su bateliais važiuoti ar su šiltesniais ale grąžiau su bateliais MB pasišiaušė, kad per šalta bus o aš ką bele grąžu smile.gif
Taigi neliūdėkit susirašysim smile.gif
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas,

Imu gražios kavos . Dėkui Muka 4u.gif
Dėl batų - sušalt nesušalsi, tik žiūrėk , kad patogūs būtų . Graži gali eiti į darbą . O kelionėj apsirengti ir apsiauti patogiai reikia . Nes niekam nesi įdomus smile.gif Toje žmonių maišalynėje ...
Luety važiuosim pas dukriuką iš aerouosto autobusu , autobusai pigūs ... Gal 8 ar 10 svarų . Tik viešbučių kainos po Portugalijos UK nežavi . Dėl kalbos, tai nemanau , kad pajausiu kokią tarmę, man iki tokio gero kalbos mokėjimo dar toli . O norėtusi ... Dukra dėl tarmių nesiguodžia , nes ir dėstytojai ir studentai 99 pr ne vietiniai . Ps pirmą termą jų bloke gyveno 2 vaikinukai iš Sri Lankos ... tai sakė jų anglų kalbos nei patys anglai nesupranta smile.gif Ta vadinama kiniečių anglų smile.gif
Išdygo 1 baklažanas . Kitos paprikos kaip partizanai dar tyli . Grįžus sėsiu porus ir svogūnus .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 06, 11:30)
Labas rytas,

Imu gražios kavos . Dėkui Muka  4u.gif
Dėl batų - sušalt nesušalsi, tik žiūrėk , kad patogūs būtų . Graži gali eiti į darbą . O kelionėj apsirengti ir apsiauti patogiai reikia . Nes niekam nesi įdomus smile.gif Toje žmonių maišalynėje ...
Luety važiuosim pas dukriuką iš aerouosto  autobusu , autobusai pigūs ... Gal 8 ar 10 svarų . Tik viešbučių kainos po Portugalijos UK nežavi . Dėl kalbos, tai nemanau , kad pajausiu kokią tarmę, man iki tokio gero kalbos mokėjimo dar toli . O norėtusi ... Dukra dėl tarmių nesiguodžia , nes ir dėstytojai ir studentai  99 pr ne vietiniai .  Ps pirmą termą  jų bloke  gyveno  2 vaikinukai  iš Sri Lankos ... tai sakė jų anglų kalbos nei patys anglai nesupranta smile.gif Ta vadinama kiniečių anglų smile.gif
Išdygo 1 baklažanas . Kitos paprikos kaip partizanai dar tyli . Grįžus  sėsiu porus ir svogūnus .

Tai va kad patogūs bet kaip snargliuota esu tai dunda MB smile.gif O aš va mislinu, kad nenudvėstu tik per tas kelias dieneles nelaistyti.... Aš irigi planuoju porus su svogūnais sėti grįžus, juk neužilgo ir pomikus reikia sėti. Tiesa kokia veisles sėsi porų ir svogūnų?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 03 06, 05:50)
Labos iš ryto  4u.gif

Na ką lagaminai apdėlioti grįžus iš darbelio susidėsiu mėsytes, kudlas išsikedensiu, tėvukas atvažiuoja ir iki oro uosto... o nenoriu o nenoriu verysad.gif nežavi manęs pajudėjimai iš namų iš savo kiauto smile.gif
Luety mamukui anūkai užtat ir lepina, mano dukra jau nepasiduoda lepinama smile.gif
Svarsčiau ar su bateliais važiuoti ar su šiltesniais ale grąžiau su bateliais MB pasišiaušė, kad per šalta bus o aš ką bele grąžu smile.gif
Taigi neliūdėkit susirašysim smile.gif
Bučkas

Labas rytas,

Muka,orai baisus,lietus,audros,o ypac ant tos dalies.Saules nesimatyo o vejai didziuliai.Remnkis siltai ir patogiai.Mes lietuves yprate graziai atrodyt gatvej,todel liertuve pazinsi iskart.Tai gerai,bet cia klimatas nelepina,tad rengtis reikia siltai ir patogiai.Dzinsiukai,siltesni batukai,striukyte,idealiausia.
Tai tarp taves ir brollio didelis skirtumas metuose?Nes tavo pana jau uzaugus,o jis dar tik pradeda augint.
Mano pomikai iisdygo 100%,nors seklos 2014-2015m.Paprikos dygo su unoru,bet sudygo,porai jau lenda.Ankstyvuosius jau reikia persodint.
Visoms gero kelio.Nesusalkit.Tikrai baisus oras ant UK.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 06 kovo 2019 - 10:13
QUOTE(Muka @ 2019 03 06, 10:02)
Tai va kad patogūs bet kaip snargliuota esu tai dunda MB smile.gif O aš va mislinu, kad nenudvėstu tik per tas kelias dieneles nelaistyti.... Aš irigi planuoju porus su svogūnais sėti grįžus, juk neužilgo ir pomikus reikia sėti. Tiesa kokia veisles sėsi porų ir svogūnų?

Muka , tikrai nepamenu , svogūnus kažkokius nupirkau , pažiūrėjau , kad ilgai laikosi . Ir , kad būtų nelabai dideli . Dar turiu kelias sėklas didžiųjų , kurie trumpai laikosi , MB labai juos mėgsta smile.gif Man tai macnumo trūksta. O porų sėklos nuo pernais kažkiek likę , tai ir susėsiu ...

Ir iš viso - noriu aštriai ir sūrai paskutiniu metu . Kiek skaitau tai geležies trūkumas, viskas teisybė. Vakar ėjau darbe Tech. Apžiūrą biggrin.gif ( Sveikatos patikrinimą, darbdavys sumoka pas mus ) tai kraujas ne kažką dėl hemoglobino . Geriau negu prieš mėnesį , bet ... Labai faina daktarytė , susakė kaip vitaminus gerti , kad atstatyčiau kraują ilgam . Jauna, nesugadinta, nepikta ... Visi spaudimai , kardiogramos ir akys gerai, kiti kraujo rodikliai geri .

Dėl nelaistymo - taigi mamuko ar dukriuko paprašyk - užmes akį .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 kovo 2019 - 10:23
QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 06, 12:22)
Muka , tikrai nepamenu , svogūnus kažkokius nupirkau , pažiūrėjau , kad ilgai laikosi . Ir , kad būtų nelabai dideli . Dar turiu kelias sėklas didžiųjų , kurie trumpai laikosi  , MB labai juos mėgsta smile.gif  Man tai macnumo trūksta. O porų sėklos nuo pernais kažkiek likę , tai ir susėsiu ...

Ir iš viso - noriu aštriai ir sūrai  paskutiniu metu . Kiek skaitau tai geležies trūkumas, viskas  teisybė. Vakar ėjau darbe Tech. Apžiūrą  biggrin.gif  ( Sveikatos patikrinimą, darbdavys sumoka pas mus  ) tai kraujas ne kažką dėl hemoglobino . Geriau negu prieš mėnesį , bet ...  Labai faina daktarytė , susakė kaip vitaminus  gerti , kad atstatyčiau kraują ilgam . Jauna, nesugadinta, nepikta ... Visi spaudimai , kardiogramos ir akys gerai, kiti kraujo rodikliai  geri .

Dėl nelaistymo - taigi mamuko ar dukriuko paprašyk - užmes akį .

nemėgstu kitiems užmesti savų rūpesčių... Smagu, kad darbdavys vis pasirūpina sveikata. Ale kaip neatsistato tas hemoglobinas pas tavi unsure.gif
Luety skirtumas 10 metų ir 4 dienos. na jis ir vėliau susilaukė vaikų berods 33 metų o aš tai 24 smile.gif Tai va taip ir susidarė skirtumas smile.gif Mano mama 45 metų jau buvo močiutė smile.gif viskas lekiu mergučios lagamino krauti:)neliūdėkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 03 06, 10:49)
nemėgstu kitiems užmesti savų rūpesčių... Smagu, kad darbdavys vis pasirūpina sveikata. Ale kaip neatsistato tas hemoglobinas pas tavi  unsure.gif
Luety skirtumas 10 metų ir 4 dienos. na jis ir vėliau susilaukė vaikų berods 33 metų o aš tai 24 smile.gif Tai va taip ir susidarė skirtumas smile.gif Mano mama 45 metų jau buvo močiutė smile.gif viskas lekiu mergučios lagamino krauti:)neliūdėkit smile.gif

Gero skrydžio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Muka,gero skrydzio.
Dusia,pamirsau,kad kyli tu?
Muka,jei dar skaitysi,paimk vilnoni siula ir uzdek ant dezutes,o kita gala ikisk i puodeli su vandeniu salia,padrekins tavo daigelius,kiek gi jiems reikia.O dar priliek ir palik uzdengus maistine plevele aklinai,tai tikrai neisdzius per tiek laiko.
Dusia,ar didele paslaptis,kaip gert tuos vitaminus?
Atsakyti