Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 01, 11:07)
Labas rytas,

Po atostogų reikia atostogų  ax.gif  ax.gif  ax.gif
Vakar grįžom "anksti " , bet vis tik lėkiau į darbą, o vakare pasėjau paprikas, čilius , ankstyvus pomidorus ir baklažanus. Liko pasėti salierus ir Ate42 apvalius čiliukus. Žinau , kad vėl visko per daug smile.gif bet gal nedygs ? Pomidorus sėsiu apie 15, ne anksčiau .
Muka mes ilgajam savaitgaliui  lekiam  pas dukriuką . Bet tik 3 dienom  - penktadienio vakare išskrendam , pirmadienį grįžtam.  Pasiilgus smile.gif  Ir šiaip įdomu pažiūrėti kur ten ji nusibeldė  biggrin.gif

Dėl dovanų sunku patarti , čia jau kaip kam . Reikia žmogų žinoti .  Ko reikia , ką mėgsta ...  Svarbiausia dėmesys , ne daiktai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

O jau šalta lauke. Nenoriu į  kaimą visai , nors gal MB ir važiuos. Noriu išsimiegoti iki soties ir namus apsitvarkyt , kiek katė "prijaukus " .

sveika sugrįžus 4u.gif
na ir keliauninkė vienok esi smile.gif O ar patiko Portugalijoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 03 01, 09:17)
sveika sugrįžus  4u.gif
na ir keliauninkė vienok esi smile.gif O ar patiko Portugalijoje smile.gif

Muka , labai patiko Portugalija. Gal kažkada ten gyvenau ? Sava tokia šalis ... O gal šiap reikėjo atostogų ?
Atsakyti
Labas rytas,

na kaip greit man dienos bega,savaites,tai net baisu darosi.Bene zeme eme greiciau suktis?
Pomikus ir porus vakar pasejau,ziuresim kas isaugs per delcia setu wub.gif
Pradejau rytais vietoj kavos gert vandenuka su citrina,kazkaip MB eme gasdint,kad tik atsimerkus,griebiuos kavos,jog nesveika ir bla bla bla,kas svarbiausia,savijautoj kol kas jokio pokycio,reiskia kava nebutina ryte,MB teisus. bigsmile.gif
Muka,pavasari visada buna visokie virusai,sunku ju isvengt,bet pirtuke geris pries virusus.
Dusia,sveika sugryzus,vistiek pailsejai,jei puolei set viska.
Cardife labai grazu,tik oro gero nenusimato greit,uzejo lietus,bet iki kt.savaitgalio gal praeis.
Ruosiuos pasportuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 01 kovo 2019 - 09:49
QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 01, 11:40)
Muka , labai patiko Portugalija. Gal kažkada ten gyvenau ? Sava tokia šalis ...  O gal šiap reikėjo atostogų ?

turim šiokią tokią progą rugpjūti mislinu savaitgaliui kur nors palėkti kaži ar brangi šalis?

Luety žinia tų virusų gyvas veilnias... na va ir kavos žiū nereiks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 01 kovo 2019 - 09:58
QUOTE(Muka @ 2019 03 01, 09:57)
turim šiokią tokią progą rugpjūti mislinu savaitgaliui kur nors palėkti kaži ar brangi šalis?

Luety žinia tų virusų gyvas veilnias... na va ir kavos žiū nereiks smile.gif

Mūsų planuose Portugalija buvo jau kokie 4 metai . Nelabai yra tiesioginių skrydžių iš Lietuvos. Šiemet susikaupėm - važiavome iki Varšuvos Modlino aerouosto , iš ten Ryanair skenda. Maistas kavinės kaip Lietuvoj +-, na žuvis žinoma pigesnė ir įvairesnė , kava pigiau ... Ne sezono metu už viešbutį Porte mokėjome pigiai , žmogui naktis 18 EUR. Šalia centro . Lisabonoje apie 30. Viešbučius visada žiūrime netoli centro, kad būtų visur galima pėškute. Rinkdamiesi pasiskaitome atsiliepimus, kad nebūtų skylė . Papuolė švarūs, tvarkingi. Visada pasižiūriu atsiliepimus dėl tvarkos, nei karto neapsirikau ...Miestams reikia gerų kojų , ypač Portui biggrin.gif . Nes tai miestas ant kalvų smile.gif Ant tokių sakyčiau rimtų kalnelių smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 01, 12:51)
Mūsų planuose Portugalija buvo jau kokie 4 metai . Nelabai yra tiesioginių skrydžių iš Lietuvos. Šiemet susikaupėm  - važiavome iki Varšuvos Modlino aerouosto , iš ten Ryanair skenda. Maistas kavinės kaip Lietuvoj +-, na žuvis žinoma pigesnė ir įvairesnė  , kava pigiau ... Ne sezono metu už viešbutį Porte mokėjome pigiai , žmogui naktis 18 EUR. Šalia centro . Lisabonoje apie  30. Viešbučius visada žiūrime  netoli centro, kad būtų visur galima pėškute. Rinkdamiesi pasiskaitome atsiliepimus, kad nebūtų skylė . Papuolė švarūs, tvarkingi.  Visada pasižiūriu atsiliepimus dėl tvarkos, nei karto neapsirikau ...Miestams reikia gerų kojų , ypač Portui biggrin.gif . Nes tai miestas ant kalvų smile.gif Ant tokių sakyčiau rimtų kalnelių smile.gif

Oho su kojom jau man sunkiau:) Ačiū jeigu ką sumislinsiu pakankinsiu tave smile.gif
Atsakyti
Na va,pasportavau,papusryciavau,paskaitysiu jus ir eisiu nert.
Jei spet ora koks bus pavasaris,pagal pirma kovo diena,tai pas mus siltas,be vejo,bet mizernas,be saules.Nu nors nelyja,tai jau gerai.
Dusia,kiek silumos Portugalijoj buvo?Turbut niekas nesimaude Atlante?Juk Atlantas visur saltas.Ar ten pas juos kitaip?Ale viesbuciu pigumas, doh.gif
UK labai daug dirba is Portugalijos zmoniu.Musu sode ju daugiau nei anglu,tai sprendziu ekonomika ne kazkokiam lygyje.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 03 01, 13:40)
Na va,pasportavau,papusryciavau,paskaitysiu jus ir eisiu nert.
Jei spet ora koks bus pavasaris,pagal pirma kovo diena,tai pas mus siltas,be vejo,bet mizernas,be saules.Nu nors nelyja,tai jau gerai.
Dusia,kiek silumos Portugalijoj buvo?Turbut niekas nesimaude Atlante?Juk Atlantas visur saltas.Ar ten pas juos kitaip?Ale viesbuciu pigumas, doh.gif
UK labai daug dirba is Portugalijos zmoniu.Musu sode ju daugiau nei anglu,tai sprendziu ekonomika ne kazkokiam lygyje.

Pas mus pavasaris bus snieguotas ir vėjuotas. Snigo nesenai .

Portas prie vandenyno - tai dienom 20-23 šilumos . O kai vieną dieną važiavom į miestuką toliau nuo vandenyno tai kepėm -apie 25 . Rytai šalti . Bet tik pasirodo saulė iš karto sušyla. Išvažiuojant jau tulpės metė žiedlapius. Labai gražiai žydėjo magnolijos - žiedo dydis kaip kumštis :
vartotojo įkelta nuotrauka

Besimaudančių Atlante mačiau smile.gif Braidžiau ir aš, Baltija būna šaltesnė, ypač ties Venspiliu, ten kažkokios šaltos srovės visada. O kas įdomiausia - kaip būna toookios bangos Atlante be vėjo . Potvynio bangos. Mes 2 dienas buvom prie Atlanto - vieną su ekskursija, ta diena buvo vėsesnė ir vėjuotą, o kitą sekmadienį praleidom portveiną gurkšnodami ant akmenų ... ant šiltų uolų smile.gif įdegiau ... Buvo be vėjo . Tik banguota .
Vietiniai sakė , kad vasara Atlantas įšyla iki 21-23. Pajūryje labai daug gražių smėlėtų pliažų.
Besimaudantys :
Vakarinės potvynio bangos :

Kai buvau prie Lamanšo , tai mačiau kokiu greičiu "ateina" vanduo. Jei nespėsi iš salelės pabėgti , liksi įkalintas smile.gif net nejauku buvo . O čia Atlantas didelis , jis kyla pamažu...

Dėl pragyvenimo lygio Portugalijoje, tai kiek teko bendrauti - pas juos kaip Lietuvoje , nėra vidurinės klasės. Yra žmonės , kurie paveldėję : namus, žemes ir tt. Tie yra turtingi ( pas mus tiek kurie sugebėjo turtą privatizuotis ar kaip ten kitaip savo laiku prasisukti ... ) , jie užsiima nuoma, ar pardavinėja savo turtus ir gerai gyvena . O kiti vargsta kaip ir Lietuvoj . Rūbai tikrai pigiau , žalia mėsa pigiau ( kas begamina) , žuvis pigiau - ir jos tikros yra - bele kiek ... Brangūs man pasirodė sūriai . Kavos puodelis kavinėj 0,65-1 EUR . Tai jau tikrai pigiau negu pas mus . Kava nerealiai skani - tvirta , pietų šalies .
Persiprašau dėl suvartytų nuotraukų , kompe rodo teisingas, įkėlus suvarto ax.gif
PS anglų kalbos kursai davė nemenkai naudos, jau dabar kaip vilkšunis , suprantu , tik pasakyti sunku ... Na kai labai stresas prispaudžia kelis sakinukus išlemenu smile.gif
Atsakyti
Magnolijos tai man kazkas nepaprasto anksti pavasari.Cia yra irgi visokiu,geltonu violetiniu,tos dideles,baltos kiek mazesnes,yra ir kruminiu,bet pas mus dar nezydi.Pas mus dabar narcizu metas.Visur graziai geltonai zydi,primena man saule jie.cia jura irgi nueina,tik musu dugnas negrazus,smirdintis,bet esam buve Southend on see ,tai ten smeliukas.Jo jura letai nueina,bet gana sparciai gryzta,reikia but budriam,jei eini su jura i toli,kad spetum gryzt.Yra buve,kad kinieciai,ar vietnamieciai buvo pasdamdyti rinkt kreveciu,nes kai jura nueina,jos nespeja su vandeniu,tai jei eisi pagal nusenkancia jura ,tai ir kreveciu ir krabu gali rinkt,tai jie ir buvo pasamdyti rinkt,ir apsizioplino,ar kas ten,ir beveik visi nuskendo,ten daug ju,as jau net neatsimenu cia gal pries 8-10 metu buvo.
Smagu,kad vaizdeliu pamatei,mielu akiai,o ir vasaroj pabuvai.
Atsakyti
Luety ten magnolijos labai dideli medžiai , krūminės dar nežydi arba jų nėra ... Nuotraukoje nesimato dydžio , gal šioje matysis ?

Kelionės man patinka. Ypač tokios , kai laukia nuotykis ... sutikom įdomių žmonų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2019 03 01, 13:35)
labas 4u.gif

išsitraukiau kailinius ir pėdinau pas Kazį-akis pasiganiau, prekeivius pasitardžiau, nieko namo neparsinešiau biggrin.gif

lavandos lenda, žemuogėlės bando rodytis, daugiau nieks nedaryta ax.gif

Luety, aš dar rugštynes šaldau mirksiukas.gif
o šaldytos pupelės didelės tai gėris wub.gif  ir greit išverda tongue.gif

QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 01, 18:17)
Luety ten magnolijos labai dideli medžiai , krūminės dar nežydi arba jų nėra ... Nuotraukoje nesimato  dydžio , gal šioje matysis ?

Kelionės man patinka.  Ypač tokios  , kai laukia nuotykis ... sutikom įdomių žmonų smile.gif

Cia irgi magnoliju medziai dideli.Krumines zydi smulkiais ziedeliais ir ju nera tiek daug,kiek medziu.Daugiau esu macius paciam Londone sodeliuose,pries duris.O medziai auga gatvese,salia namo kur,nes medziai isties dideli.
Atsakyti
Labos iš ryto smile.gif
Sode šeštadienį nuostabus oras buvo sėdėjau ir nieko neveikiau, na žinia nurinkau dėžutes nuo rožyno šiaip apvaikščiojau valdas MB riešutą genėjau jau per vėlu verkė širdį suspaudė... bet labai jau reikėjo... žodžiu pasigavau virusiuką kažkokį dabar anr girpex sėdžiu ot bus man prieš kelionę...
Luety vis galvoju ar su batukais važiuoti ar dar su rudeniniais išsiversiu... nėra taip šilta ten kiek žiūrėjau gismeteo +9 daugiausiai... o šiaip dovanos supirktos liko sųriai duonytė mėsytės šiek tiek ir viskas bus suruošta smile.gif
Dusia37 fain kad prasilaužei su anglų o ekskursijos kalba anglų buvo? Ir grąžu wub.gif man kaip magnolijos žydi kažkodėl gerklę suspaudžia iš grožio... viena Taikos pr. žydi tai net stabteliu wub.gif
Tiesa kaunietes sveikinu o gal ir ne bet man tinka Matijošaitis smile.gif
Bučkas
Atsakyti