Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2019 01 21, 12:20)
Labas rytas
Imu kavos smile.gif  Savaitgalis buvo tinginio ... Bet vis tiek šiandien  taip sunku buvo keltis .  Tinginystė užkrečiama , juo ilgiau tingi , tuo sunkiau šokti į vėžes. MB šia savaitę išlėks į komandiruotę, gal man pavyks susitvarkyti su maistu , viską žinau , viską moku , o protas bai bai ... Viltis kieno ten motina ???  biggrin.gif
Muka sveik  4u.gif Kas čia Tau darosi ?
Luety  kaip  megztukas ? jau baigei gal ?  Noriu ir aš išbandyti mezgimą nuo kaklo , video rusų kalba labai daug  ... Bet iki vasario  15 reikia su metinėmis ataskaitomis susitvarkyti. O tada jau prasidės sėja smile.gif
O jau grožis šiandien Lietuvoj . Tikra žiema.  Balta ir švaru .  Kadangi savaitgalį niekur nevažiavau , tai mašiną radau po sniego pusnimi smile.gif Teko atsikasti ...

Dėl pensijų , tai  yra daug niuansų ...  Bepiga UK , yra  kaupimas , žinai kiek sumoki , tiek tavo ... Pas mus yra bendras katilas į kurį viską metam ir dabar dalinam pensininkams , o kai mes pasensim kažkas irgi turės uždirbti mums pensijas?  O kas ?  Nes dabartiniai pensininkai gyveno ne toj sistemoj ... Nežinia ją ir kam jie mokėjo , ir tai ką mokėjo - taigi viskas dingo . 
PS o jei žmogus visą gyvenimą nedirbo , nemokėjo mokesčių ? O ypač tokių bus daug verkiančių mano metų žmonių  - visi su verslo liudijimais, individualia veikla ...  Ai filosofija. Netikiu jokia valdžia Lietuvoj , kuri manimi pasirūpins. Kad tik  nemaišytų savo mokesčiais ir draudimas ...

amžiaus pokyčiai unsure.gif bet tikrai kažkaip neramu bet mažu pareis pailsėsiu gal ir praeis... vistiek nieko atrpodo ir daug nedariau ale nusitrepsėjau tai prietūs tai pusryčiai vistike žmonių nemažai buvo su nakvyne...
Atsakyti
Labas rytas,

Muka,kas per proga buvo,lyg nieko neprisimenu,o gal Alzheimeris?
Jei kaires rankos trys nuo mzojo pirsto nutirpe,tai sunerimciau,gali but del sirdies vainikiniu,jei kiti arba kitos rankos,gal stuburo daly uzspaustas nervukas koks,o vaikstant daug pasireiskia labiau.As pvz.daug jei einu,toli kur,tai man ima jaustis,kaip visas stuburas sminga zemyn i uodega ir ima maust labai.Gal kas panasaus ir tau.
Dusia,megztuko dar nebaigiau,kiti reikalai sutrukde,bet spesiu iki balandzio.Zadam vaziuot mes,jei dar bus galima per sienas isvaziuot,o jei ne,gal dukra atvaziuos.
Pats mezgimas nuo kaklo labai vezantis,o ypac,jei modelis salia ar bent manekena turi,tai nieko lengviau nezinau,nei rankoves isimt,nei kaklo iskirpte isskulptint,nei siut nereikia.Tas tai veza.Kiek sunkiau kakla pakelt kai kuriuose megztiniuose,bet ismokstama.Tie megztiniai,kurie nugaros vidury turi rastu eile,nereikia kelt nugaroj kaklo,netempia,o visiems kitiems reikia.
Del susitvarkymo su mityba,sunku pradet.Paskui gal lengviau.
Kepu vandutes si ryta. ax.gif tongue.gif tongue.gif
Siaip salta pas mus,siauriniai vejai,bet vakar plius 9 buo,tai ka as zinau,gal cia tik man salta.
Siandien reikia eit i valdzios rumus,pranest,kad padidejo mano ir MB lietuviska pensija,nukirps pensiju kreditu kazkiek atitinkamai,kad tik buto nuomos neliestu,tai isgyventume dar. biggrin.gif bigsmile.gif
Dusia,bet kas dirba su verslo pazymejimais,tiems kazkaip buidavo uzskaito puse metu stazo uz metus su pazymejimu.Taip buvo,kol as dar dirbau su gelem.Uztai ir neturiu pilno stazo,tik 27,8 m.Zinoma gaila.bet mane gelbeja kazkiek darbas laisvoj LT.Tai vos virs 200euru gaunu,nu bet Lietuvoj nezinau,kaip tektu su tokia pensija pragyvent ir kaip tie zmones pragyvena.Ismoktum i viska uzsimerkt,tik mokesciai,kas lieka maistas.Yra turtingu pensininku,nuomojanciu savo antrus butus,buvusius tevu,ar kaip,bet gi tokiu daug nera.Didesne dalis skursta.Zinoma baisu,gaila,gyvenimas vienas gi,norisi jo kazkiek kokybiskesnio.
Apie jusu kartos pensijas,tai tikrai niekas neaisku,viskas ruke,o bus,kaip bus.Gal niekam nebereiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 21 sausio 2019 - 12:34
QUOTE(Muka @ 2019 01 21, 10:39)
amžiaus pokyčiai  unsure.gif bet tikrai kažkaip neramu bet mažu pareis pailsėsiu gal ir praeis... vistiek nieko atrpodo ir daug nedariau ale nusitrepsėjau tai prietūs tai pusryčiai vistike žmonių nemažai buvo su nakvyne...

Jauna moteriškė 4u.gif , baik čia apie senatvę, yra senesnių ... Tu pas mus pati jauniausia , pagrandukas smile.gif

Man liūdesys - Jūsų sodui nebeprekiauja Gipsy paprikų sėklom. Geros buvo , derlingos ankstyvos ...
Reiktų pradėti ieškotis sėklų ane ? vasario pabaigoj sėsim....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 sausio 2019 - 12:33
QUOTE(Dusia37 @ 2019 01 21, 10:33)
Jauna moteriškė  4u.gif , baik čia apie senatvę, yra senesnių ... Tu pas mus pati jauniausia , pagrandukas smile.gif

Man liūdesys - Jūsų sodui  nebeprekiauja  Gipsy paprikų sėklom. Geros buvo , derlingos ankstyvos ...
Reiktų pradėti ieškotis sėklų ane ? vasario pabaigoj sėsim....

Dusia,gal man cia paziuret,gal rasiu?As tai Ates papriku prisirinkau seklu kazkiek,galiu ir dalintis.Zadu set paprikas greit,kai tik pateksiu i soda ir pasiimsiu daiginimo dezutes,pas mus saules daug,neturetu skurst ant palanges,o tada gal anksciau subrestu.Paskutines pg jusu rekonemdacijas supjausciau ir i saldikli,negaliu atsidziaugt,kvapnios,skanios,ar kiausiniene pasikept ar i sriuba,labai skanu,kita neta desiu daugiau,neziuresiu zalia ar raudona,visos skanios.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 01 21, 12:38)
Dusia,gal man cia paziuret,gal rasiu?As tai Ates papriku prisirinkau seklu kazkiek,galiu ir dalintis.Zadu set paprikas greit,kai tik pateksiu i soda ir pasiimsiu daiginimo dezutes,pas mus saules daug,neturetu skurst ant palanges,o tada gal anksciau subrestu.Paskutines pg jusu rekonemdacijas supjausciau ir i saldikli,negaliu atsidziaugt,kvapnios,skanios,ar kiausiniene pasikept ar i sriuba,labai skanu,kita neta desiu daugiau,neziuresiu zalia ar raudona,visos skanios.

Luety nelbai renku paprikų sėklas, beveiks visos kurias auginu yra hibridai . Tik Ate42 storasienes renku - tų sėklų turiu . Norėčiau kokis 5 krūmus auginti "bulgariško " tipo paprikų. Reikia paieškoti , gal dar kažkas prekiauja tokio tipo paprikom smile.gif visada yra Ebay smile.gif

paprasčiausios "bulgariško " tipo paprikos yra WHITNEY H, va šitos :

BS
Jų skonis tai šeip , Gipsy man labiau patiko .

Nu persiprašau ... Vengriško tipo ne bulgariško , nusikalbėjau smile.gif Važiuojant piečiau nuo Lietuvos, ty pradedant Slovakija jų labai daug auginama . Žinau per keliones vaikai valgydavo vietoj obuolių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 sausio 2019 - 13:12
QUOTE(Dusia37 @ 2019 01 21, 11:03)
Luety  nelbai renku paprikų sėklas, beveiks visos kurias auginu yra hibridai . Tik Ate42 storasienes renku  - tų sėklų turiu . Norėčiau kokis 5 krūmus auginti "bulgariško " tipo paprikų.  Reikia paieškoti , gal dar kažkas prekiauja tokio tipo paprikom smile.gif visada yra Ebay smile.gif

paprasčiausios "bulgariško " tipo paprikos yra  WHITNEY H, va šitos :

BS
Jų skonis tai šeip , Gipsy man labiau patiko .

Nu persiprašau ... Vengriško tipo ne bulgariško , nusikalbėjau smile.gif  Važiuojant piečiau nuo Lietuvos, ty  pradedant Slovakija  jų labai daug auginama . Žinau per keliones vaikai valgydavo vietoj obuolių smile.gif

Vienais metais buvau pirkus papriku seklas is ebay ir dar is lietuves,tai zinok nieko nedygo,bele pinigai ismesti.Nudegiau nuo ebay ir nuo ukrainieciu,tai dabar geriau jau ju vengiu.
Nugi turim leidima nuolatinio gyventojo statusui pildyt nuo siandien.Reik susiimt ir pabandyt,nieko nelaukus.O tada laukimas atsakymo taip,kaip vezio diagnozes po biopsijos.Bus bjaurus laikas.
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Keto kava 4u.gif
Dusia37 kad ir pagrandukas, bet griūnu požymiai visi rudens.
Luety ne kairę o dešinę ranką, tikiuosi pramuš smile.gif
Paprikų sėjai ruošiatės ax.gif Nepamenu ate42 kažkokias raudonas tokias ilgas buvai davusi, ar sėkliuku tu? o Ate42 geltonom kuri iš kaviansku pasidalins nuostabios aš nerinkau, nes tas grybelis įsimetė ...Dusia37 o kokius baklažanus tu man davei nuostabūs labai gerai veda...
kavasucitrina Dusia37 merhai kaip sekasi ant keto? luety mažu tu irigi ?
Luety jeigu Lietuvoje nieks nelaiko... tai ko laukti...
Bučkas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 22 sausio 2019 - 07:57
Labas rytas,
Dėkui Muka už kava. Su paprastu sviestu nesu gėrusi , tik su ghi ir kokosu... O ghi turi būti mano gamintas , nes pirktas man tinka tik kepimui , neskanu kavoj .
Galvoju apie sėjas jau po truputį , nors sėsiu vasario pabaigoj ... Apie kažką malonaus norisi galvoti ir kažką malonaus norisi planuoti , ne tik darbas po darbo , deklaracija po deklracijos.
Muka praėjusiais metais auginau 2 rūšių baklažanus : Bonica ir Classic
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

Na paprikų sėklų turiu tik Atės42 geltonų ir raudonų storasienių + apvalių čiliukų irgi Atės42 . Kitų nerenku . PS labai puikiai dygsta ir dera puse bėdos parduotuvinių paprikų sėklos smile.gif esu išbandžiusi . Pasėju saują - gražiausius daigus išsirenku kitus von.
Žinau , kad visko reikia mažiau sėti ... Bet ir tą durnę pažįstų kuriai pavasarį visko mažai , o rudenį nebežino kam iškišt smile.gif

Luety viskas bus gerai , susitvarkysit tuos popierius. Negali būti kitaip 4u.gif Matysi 4u.gif
Esu prikusi sėklų iš Ebay , viskas puikia dygo . Bet neatkasu jau to pardavėjo . Visai norėčiau pasisiųsti snieginių žirnių , kuriuos sėju tik sniegui nutirpus... O paskui valgom jaunas ankštis kaip garnyrą .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 01 22, 11:40)
Labas rytas,
Dėkui Muka už kava. Su paprastu sviestu nesu gėrusi , tik su ghi ir kokosu...  O ghi turi būti mano gamintas , nes pirktas man tinka tik kepimui , neskanu kavoj .
Galvoju apie sėjas jau po truputį , nors sėsiu vasario pabaigoj ... Apie kažką malonaus norisi galvoti ir kažką malonaus norisi planuoti , ne tik darbas po darbo , deklaracija po deklracijos.
Muka praėjusiais metais  auginau 2 rūšių baklažanus : Bonica ir Classic
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

Na paprikų sėklų turiu tik Atės42 geltonų ir raudonų storasienių +  apvalių čiliukų irgi Atės42 . Kitų nerenku . PS labai puikiai dygsta ir dera puse bėdos parduotuvinių paprikų sėklos smile.gif esu išbandžiusi . Pasėju saują - gražiausius daigus išsirenku kitus von.
Žinau , kad visko reikia mažiau sėti  ... Bet ir tą durnę pažįstų kuriai pavasarį visko mažai , o rudenį nebežino kam iškišt smile.gif
Luety viskas bus gerai , susitvarkysit tuos popierius. Negali būti kitaip  4u.gif Matysi  4u.gif
Esu prikusi sėklų iš Ebay , viskas puikia dygo .  Bet neatkasu jau to pardavėjo . Visai norėčiau pasisiųsti snieginių žirnių , kuriuos sėju tik sniegui nutirpus... O paskui valgom jaunas ankštis kaip garnyrą .

jeigu kaimiškas skanu smile.gif pirktinis irigi neblogai, bet va kokosas nė per kur man netinka...
Tai ate42 kaip paprikų karalienė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2019 01 22, 09:48)
jeigu kaimiškas skanu smile.gif pirktinis irigi neblogai, bet va kokosas nė per kur man netinka...
Tai ate42 kaip paprikų karalienė smile.gif

Muka kokoso yra visokio , esu prikusi neskanaus Išmečiau .
Man skaniausias :

O išmečiau , net kūno tepti negalėjau , smirdėjo :

Bet čia aš kaip visada prisigalvoju...
PS Muka tu Keto ar ne ?
Luetuy , kadangi kepė vandutes tai supratau ne Keto ?
Atsakyti
Labos,
Ruosiuos i gyma,geriu kava.
Ar as keto ar ne dar nezinau ir man kazkaip per drasu sakyt keto net zodi,man tai toks kazkoks nepasiekuamas atrodo. wub.gif Einu takeliu link to didelio kelio.Vandutes gali but ir kitokios, tinkancios keto biggrin.gif ju yra visokiu atmainu.Mano su varske,migdolu miltais ir kokoso miltais.Su avizom skanesnes,bet su varske sveikesnes.
Kokoso bemegstu,visas stiklainis stovi nepraimtas,ka bejepciau su juo,viskas man veluasi burnoj,kazkoks sleikstus saldymas.Ju gal naudot kepiniams,kur viduj produkto,kad nesijaustu jo skonio.
Dusia,tai as jau galiu set snieginius zirnius,pas mus diena 6-9 silumos,nakti 2-4 silumos.O tie snieginiai ne tie kur anksti pacasari sejam ne ankstim bet zirniam.?Pabaigiau pernai savo ir pokeli ismeciau,o pirkt cia yra lab gaug rusiu,nebeissirenku kokie.
Noriu noriu jau set.Reik MB varyt i soda daigyklu atvezt. Zirniai,sako jaunam tik set,esu girdejus? unsure.gif
Del statuso gavimo vistiek nerimas bus kol gausi.
Atsakyti
Luety aš esu auginusi : Snow Pea . Kai valgai jaunas ankštis. Žinau kas pasėjus ir jiems sudygus buvo šalnos iki -7, gruodas. O jiems dzin smile.gif

Sėklos .

Kai perauga ankštys , jau neskanios, atsiranda siūlas. Galima valgyti žirnius pačius kaip žirnius ... bet nelabai skanūs, man trūksta saldumo .

PS mergaitės vijoklinių šparaginių pupelių sėklų nebus . Atsiprašau , sesė numarino ... Tiksliau sausra šiaurės Lietuvoj numarino verysad.gif O aš nebeturiu pasilikusi sau ... geros buvo .

Luety tau darže reikia moliūgo Table King. Jie krūminai - vadinasi tinka mažam daržui .

Sėkos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 sausio 2019 - 10:56