Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Pomidorai i pabaiga,paprikos per viduri derliaus,sparaginiu nemazai vel.Imesiu nuotrauka,kaip jos pas mane atrodo
vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka.
Ryskiai pomikai i pabaiga.
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

kavos?

man reikia smile.gif Vakar buvau pasiėmus išeigininę smile.gif tai parsiboginom į sodą kaip iš darbo nusimūčinusi iki negaliu, nes obuolius rinkom( pas bendradarbę) vežėm sultis spausti, nes šiemet pas mus obuolių tik pavalgymui, pramečiuoja, o va sultis kažkaip pernai suėjo smile.gif šiemet su aronijomis bandėme, dar neragavom.
Luety oho kokie fantastiniai pasiekimai bigsmile.gif šaunuolė čiupk 4u.gif o jau pupelių grožis ... ha baigiasi pomikai ana kiek dar kabo konkoliukų smile.gifO TB tiesa lanko treniruotes? Ir ar Margo lengvai pasilieka mokyklėlėje, mano brolio dukrai sunkiai labai...
Dusia37 ale tu ir šaunuolė rugsėjis o ji jau vėl in sportus. O apie anglų kalbos kursus gal ir man reiktų, bet nieks už dyką neduoda o pati... ai... nes žinios tai translate per google :0
Bučkas
Atsakyti
labas rytas,

Imu kavos smile.gif
Pas mus obuolių labai daug, bet sulčių nespausiu ... Nebemėgėjai smile.gif
Muka , negaliu nesportuoti , nesu tokios geros sveikatos. Mano metuose , kai darbas sėdimas privalau . Neduokdieve subyrės vėl stuburas . Ir nuotaikos kitos po sporto . O amžius pati žinai toks, hormonų virsmo ...
Apie anglų kursus- sunku ... nėra jungčių smile.gif Savaitės dienas išvardinti galiu , o kai reikia įdėti į sakinį - nebesuveikia galva smile.gif Kažkaip reikia įjungti . Kai klausai ar skaitai supranti ... o pasakyti nebegali , net pakartoti sunku . Vienžo yra blogai smile.gif
Luety - labai gražus Tavo šiltnamis ... Nu bus dar tų pomidorų smile.gif per akis. O pupelės kaip gėlės 4u.gif 4u.gif 4u.gif Daržo puošmena 4u.gif

Atsakyti
Labas rytas,mergytes,

obuoliu naturaliu broliukas atves ryt,atskrenda i vesele.Jau isivaizduoju,kaip kvepia,o jau skonis,kai sultys bega per rankas valgant...mmm...isisvajojau.Parduotuviniai,kad ir pataikai siuometiniu,vistiek sausi man.O stai sulciu obuoliu nemegstu nuo vaikystes,o anukai labai megsta.
Margo stropi ir pareiginga,jai patinka naujoves.I mokyklele eina noriai.Vasara buvo sukviesti vaikai su tevais i pazintine ekskursija po mokyklele,klases,kitas patalpas,tai jai viskas patiko,net klozeto dydi isbande.Tokiems maziukams tik vadinasi mokyklele,kazkiek mokosi jie ten,bet zaidimu forma,ten valgo ir miega pietu,kaip darzelyje,tik tiek,kad i darzeli galejai atvest,kai vaikas issimiega,ar tau patogu,o i mokyklele jau fiksuotas ryto ir pabaigos laikas,tai kazkiek pratina vaikus prie rezimo,o tevams didina stresa.Su ja daug dirba tevai,viena teturi.Jei buna kokie pasikeitimai,yra aiskinama is anksto,kur kada jai teks ka keist,pabut,isvykt,priezastis,atsakineja i milijina klausimu,kol prijaukina ja prie veiksmo.Nes tik paskelbus zinia ir padarius veiksma,zinoma atsiranda noriu nenoriu,bet paskui pripranta prie tos minties ir nebesioziuoja,ir isvis,kadangi ji vienas vaikas seimoj,ji labai ilgisi bendravimo su bendraamziais,tai kolektyve jai patinka,bet ji imli ligoms ir kolektyvas ta prasme,jai ne labai.Bet nera kur detis,privalu eit.
MB lanko,bet ne reguliariai.Neranda tokio klubo,kaip mano,kad butu patarejai,kokius kruvius naudot,ka daryt,viskas pramestinai,dazniausiai renkasi jaunimas,raumenu bilderiai,tai jis nusiziuri i koki jaunikli ir ima kilnot perdidielius kruvius,gryzta baltu veidu,matau,kad netikusius kruvius pasirinko,bandau aiskint,bet och,tie vyrai.Lanko kol kas,bet tai su skausmu gryzta kur,guli puse dienos,tai su pykciu,zodziu nei jis nei as nesam patenkinti jo klubu.Buvo kitame,tas pats.Tokiu klubu,kad lankytu 60% bobutes pensijines ir joms skirtu spec prieziura,kruvius,dziaugtusi su jomis,liudetu,kazin ar dar yra kur Europoj.Dziaugiuos cia patekus,kitaip tebesedeciau ant kedes per ziema ir nerciau,kol numirciau.
Dusiuk,siltnamis,kaip siltnamis,nedidelis,tai ir smagu jame.Pomidoru dar yra,bet kiek buvo doh.gif,tai cia jau likuciai,zinoma ir smulkesni.Apsikretusi maru daiga isrovem,bet,kai lapu nera,kazkaip ir neplinta tas maras,matyt i kotus kol ikimba,reikia laiko,tai gal paspes sunokt visi.Iki siol dar laikau atvirus abu siltnamio galus,nors but gerai,kad nakti uzdaryt,bet kas privazines.
Pupeles sparagines,tai pirma ir paskutine dar baltu ziedu daigai,o dvi vidurines raudonos.Ir man atrodo,jog raudonos velesnes kiek velesnes,nes jos dar graziai atrodo,o baltos jau nebezydi,maziau pupeliu anksciu berandu,dabar deri raudonosios,kazkaip taip,ir nesuprantu kodel,lyg ir visos vienu metu turejo deret.Bet tu 4 daigu mums per akis,ir valgymui ir pasidejau i saldikli kazkiek ir dar megejams tenka,nes ne visi megsta.
Kai visi prazysta visiuose soduose,tai matai tik juos,nes isauga aukstai,ir sviecia,kaip liepsnos raudonais ziedais.Bet ziuriu,kieno ant bambukiniu karteliu,kad ir gerai pastatytu,bet vejas isvarto jas tai i viena tai i kita puse.Tai ir galvoju,jog pasirinkau gera vieta savo pupelem,pritvirtine prie tvoros aliumines pstatomos pakabos detales ir prie ju pririse pupeles.Uzdengia tas atramas ir uzstoja vakaru veja siltnamiui,o tie vejai is vakaru cia labai smarkus buna.
Atsakyti
Labos iš ryto smile.gif
kam kavos smile.gif man tai jau tikrai bo kažko kaip sloinike galva smile.gif
Luety aiškino ir buvo apžiūrėjo ir patiko ir norėjo, bet ji yra nuo 14.00 o ji tokiu metu eina pietų miegoti nes keliasi labai anskti, tai ir grįžta visa išvargusi o dabar išvis nenori verkia...
Dusia37 o kur panaudosi tą anglų kalbą kasdienybėje apart šnekamosios? Aš kas iš to baigiau kursus ir ką nenaudoju ir nei sakinio dabar nesuregzčiau... Gal reikėjo iškart bandyti skaityti teliką žiūrėti...
Vakar aviečių vėl pririnkau reiks uogienę virti, nes šaldytos tai nelabai man, o kaži ką dar sultis išspausčiau be lėtaeigės? Tiesa dusia37 kaip tie pomikai žaliai geltoni su pypsiku?
Bučkas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 07 rugsėjo 2018 - 07:04
Labas rytas,

Na ką sportas mane veikia teigiamai , po sporto sudorojau paprikas, čilius , ir pomidorus . Pati galiu save pasigirti 4u.gif
Svarbiausia nuotaikos kitos .
Muka , auga tas tavo pypsius smile.gif labai sunku pagauti , kada jau prinokęs, reikia čiupinti . Ir krūmas belebarda, labai netvarkingas smile.gifDėkui brangioji 4u.gif Žinau kodėl myliu hibridus - jai auga labai labai tvarkingai smile.gif
Muka - dėl kalbos - gal nepanaudosiu niekur...
Bet- mes keliaujame , tai kelionėse tikrai prireikia . Galų gale filmą pažiūrėti su visa šeima viena kalba smile.gif Vaikai rusų tai nelabai moka, MB abiem. Aš viena krentu ir konteksto . Galų gale su anūkais reiks kalbėtis ... Vilties , kad gyvens Lietuvoj abu - maža biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Man darbe prireikia gal kažkiek lengviau bus.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 09 07, 10:44)
Labas rytas,

Na ką sportas mane veikia teigiamai , po sporto sudorojau paprikas, čilius ,  ir pomidorus  . Pati galiu save pasigirti  4u.gif
Svarbiausia nuotaikos kitos .
Muka , auga tas tavo pypsius smile.gif labai sunku pagauti , kada jau prinokęs, reikia čiupinti . Ir krūmas belebarda, labai netvarkingas smile.gifDėkui brangioji  4u.gif Žinau kodėl myliu hibridus - jai auga labai labai tvarkingai smile.gif
Muka - dėl kalbos - gal nepanaudosiu niekur...
Bet- mes keliaujame , tai kelionėse tikrai prireikia . Galų gale filmą pažiūrėti  su visa šeima viena kalba smile.gif Vaikai rusų tai nelabai moka, MB abiem. Aš viena krentu ir konteksto . Galų gale su anūkais reiks kalbėtis ... Vilties , kad gyvens Lietuvoj abu - maža  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Man darbe prireikia gal kažkiek lengviau bus.

Ką darei?
O kaip skonis pypsiaus? man tai skanūs
Atsakyti
Labas rytas,
Vargsas vaikas po pietu eit i mokykla ir as nenoreciau,o jei dar rezimas maisosi,tikrai sunku.
Kalbu moket kuo daugiau yra geris.Kuek info gali rast,kiek schemu abiem kalbomis randu biggrin.gif Be to anglu supranra visame pasaulyje ir tai palengvina keliones.Dziaugiuos ,kad bent moku rusu ir anglu,zinoma ir gimtaja dar nepamirsau.
Svarbu tobulint,skaityt ta kalba,bendraut bent socialiniuose tinkluose su kazkuo ta kalba,kad tobulint,nepamirst.Kartais reikia pasibaudot google verteju,norisi paditikrint ar gerai parasiau,tai boze boze,kokia nesamone vertejas vercia,iskreipia minti,sakini.Taip,kad vertejas ne iseitis.Nebandziau ka garsini verteja,gal jis tikslesnis?
Dusia,ruoskis,tikriausiai teks anukus suprast anglu kalba.Kad ir kaip dukra bando ikist lietuviu k.vaikui i galvele,ji kalba prancuziskai.Supranta lietuviskai,bet as jos tai ne,va cia ir problena.Tiesiog aplinka isiurbia vaikus.Du didieji,kol pradejo eit i mokykla anglu pazinojo mazai,o kai pradejo abu eit i mokykla,abu namue bendraudavo anglu jalba,nesuziuresi,nebausi,jiems mokslams reikia geros anglu kalbos,mazesnieji jau gime pagavo dickiu kalba ir nazai besupranta lietuviskai,o ko noret,3 is ju gime cia,didysis atvaziavo 2 men.Lauke draugai,darzelis,mokyklos itraukia ir be papildomu mokykleliu neismokysi tevu kalbos,be to jie nenori jos,kad ir kaip but gaila,jauciasi,jog jiems nereikia.Veziot i Londona i mokyklele-prabanga.Taip ir auga angliskai kalbantys.Man baisu,bet cia visu lietuviu vaiku tokia padetis,mazai kas is vaiku kalba lietuviskai.
Atsakyti
Muka pomidorus sunkiau sultis , iš tų kur pernokę ir tt. 5 litrus pasidariau . Naudoju maisto gamybai, arba MB sunaikina pavasariop smile.gif
Paprikas šaldžiau ir dar prikepiau keptuvę pagal Oliverį . Skanu ir šiltos ir šaltos . Mums.
Atės čilius sumarinavau 3 litrus . Kol tas sėklas iškrapštai ... vargas smile.gif
Pypiaus skonis geras 4u.gif . tik svarbu pagauti laiku , nepernokint, nes trūkinėja pas mane .

Luety aš visada labai stebiuosi prancūzų vaikais. Jie tokie "išlaikyti " , nematysi besiožiuojančio ... na dar suomių vaikai tokie, bet jų ir mentalitetas kitas. Jie iš principo ramūs smile.gif
Buvau sutikusi šia vasara 10-11 metų vaiką , kuris gyvena Prancūzijoje, mama lietuvė , tėvas prancūzas. Gražiai kalba lietuviškai , žodžių trūksta kartais , akcentas jaučiasi ... bet nuostabu - klausyčiau ir klausyčiau . Mama nepaleidus ir dar po kokį mėnesiuką kalbą patobulina pas močiutę Lietuvoj . Vasarom .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 07 rugsėjo 2018 - 11:24
QUOTE(Dusia37 @ 2018 09 07, 10:23)
Muka pomidorus sunkiau sultis , iš tų kur pernokę ir tt. 5 litrus pasidariau . Naudoju maisto gamybai, arba MB sunaikina pavasariop smile.gif
Paprikas šaldžiau ir dar prikepiau keptuvę pagal Oliverį . Skanu ir šiltos ir šaltos . Mums.
Atės čilius sumarinavau 3 litrus . Kol tas sėklas iškrapštai ...  vargas smile.gif
Pypiaus skonis geras  4u.gif . tik svarbu pagauti laiku , nepernokint, nes trūkinėja pas mane .

Luety aš visada labai stebiuosi prancūzų vaikais. Jie tokie "išlaikyti " , nematysi besiožiuojančio ... na dar suomių vaikai tokie, bet jų ir mentalitetas kitas. Jie iš principo ramūs smile.gif
Buvau sutikusi šia vasara 10-11 metų vaiką , kuris gyvena Prancūzijoje, mama lietuvė , tėvas prancūzas. Gražiai kalba lietuviškai , žodžių trūksta kartais , akcentas jaučiasi ... bet nuostabu - klausyčiau ir klausyčiau .  Mama nepaleidus ir dar po kokį mėnesiuką kalbą patobulina pas močiutę Lietuvoj . Vasarom .

Vat cia tai stebuklas.Dukra nekalba su ja nei vieno zodzio prancuziskai,tik lietuviskai.Buvo abi savaite laiko Lietuvoj,kad tik ismoktu kalbet,bet kol kas be vaisiu.Pernai net dvi savaites buvo Lietuvoj su ja.Pas mane du kartus po savaite isbuvo,supranta viska,bet nekalba.Nu gal veliau,kai paaugs.
Del oziuku,nezinau.Oziuojasi Margo,bet jai niekas nenusileidzia,kalba,kalba,kalba.As jau greiciau i uodega uzplakciau,negu tiek kalbeciau.Gal tik viesoje vietoje neparodo savo oziuku.Tai nenori pestute eit,reikia vezimo,tai dar ko nors,kai buvo pas mus.Vaikai juk asmenybes taip pat,su savo norais,siekiais,tik mes ignoruojam ju norus,norim padaryt vaikus pagal save.
Atsakyti
Labas rytas,

kavos ?

Savaitgalis toks tinginio , vaikams užleidom kaimą smile.gif O aš po namus . Obuolinį sūrį išviriau , obuolių pridžiovinau ... patingėjau smile.gif
Kaime sausa sausa, nelijo nei lašo . Braškes ravėti reikia ir tt... Ai jei ne šiemet kitais metais smile.gif
Atsakyti
Ačiū Dusia37 už kavelą smile.gif O man darbingas tik ne sode svečiuose buvom mašina pilna pilnutėlė buvo visokių gėrybių dar maišiukas koksai tai mamukas būt bėgusi iš paskos blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na bet nieko ačiū die spaudyklos veikė tai atidavėm spaudimui bus ir vynui ir šiaip sulčių smile.gif taigis ar apsimoka auginti....Dusia37 buvau tavam sodybos krašte gražu man ten ... vaikystėje dažnai tekdavo būti.. kažkaip vaikystės prisiminimai iškilo ....
Bučkas
Atsakyti