Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,

Muka kur pirkai taip brangiai daigų ? Aš praėjusį rudenį iš ūkio parsisiunčiau po 0,30 EUR ... Čia Babtai tokie brangininkai ?
Luety cukinijos be nieko aš nevalgyčiau , ji man neskani , kaip tavo MB sako - muilas . Kepta, rauginta, fermentuota, ar kitaip paruošta tinka ...
Šiaip jau bloga nuo pomidorų ... O nuvažiavus rasiu dar . Gerai kad agurkai pasibaigė .
Moliūgų turėsiu , kažkokių smile.gif pas mane biški betvarkė daržuose, nesurašyta , nesužymėta ir nepamenu ką sėjau . Toks pavasaris sunkus buvo ... Moliūgai mačiau voliojasi , bet kiek ten jų - tai nežinau. Kai nurausiu pamatysiu ką rasiu pievose smile.gif
Imu laukti rudens, išsitrauksiu siuvainkę smile.gif Virbalus smile.gif Knygą paskaitysiu kokią valandą o ne 15 min...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 08 22, 10:47)
Labas rytas,

Muka kur pirkai taip brangiai daigų ? Aš praėjusį rudenį iš ūkio parsisiunčiau  po  0,30 EUR ...  Čia Babtai tokie brangininkai ?
Luety cukinijos be nieko aš nevalgyčiau , ji man neskani , kaip  tavo MB sako  - muilas . Kepta, rauginta, fermentuota, ar kitaip paruošta tinka ...
Šiaip jau bloga nuo pomidorų ... O nuvažiavus rasiu dar . Gerai kad agurkai pasibaigė .
Moliūgų turėsiu , kažkokių smile.gif pas mane biški betvarkė daržuose, nesurašyta , nesužymėta ir nepamenu ką sėjau . Toks pavasaris sunkus buvo ... Moliūgai mačiau voliojasi , bet kiek ten jų - tai nežinau. Kai nurausiu pamatysiu ką rasiu pievose smile.gif
Imu laukti rudens, išsitrauksiu siuvainkę smile.gif Virbalus smile.gif Knygą paskaitysiu kokią valandą o ne 15 min...

Aha o žiemą niežties nagus, kad į žemę nagus sukišti.
Jo Babtų instituto medelyne... ai kon darysi ... o sodinti kas 30 cm ?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 08 22, 08:29)
Aha o žiemą niežties nagus, kad į žemę nagus sukišti.
Jo Babtų instituto medelyne... ai kon darysi ... o sodinti kas 30 cm ?

Labas rytas,
as irgi jau laukiu ziemos,tokio ramesnio laiko,bet ne tamsos ir salcio.Siaip but gerai,kad but amzinas rugpjutis,nei karsta,nei salta,saules pakanka,derliaus pakanka,skanu,tik laiko truksta.Sako pensininkai turi daug laiko,nezino,kur jo det? biggrin.gif Ne velnio! tongue.gif Man jo truksta.
Ziurinejau irgi braskiu daigus sodininkystese,tai,kur grazus daigai,atves tik lapkrityje,gruodyje,tai kazkaip dabar studijuoju,ar jos man prigis tokiu metu,kazkaip abejot emiau.Noriu Elsantos,man ji labai skani ir derlinga,o mano susimaise su Sonata,su kitom,nebezinau,kur kas.

https://www.thompson...ooaAsG9EALw_wcB
Daug ka siunciuosi is cia,tai kainos braskiu daigu beveik £1 uz daiga.Nu kaina,tiek to,bet niekur neraso,kokiam pavidale jas pristato,ar vazonelyje,kadangi velu jau,ar tik daiga su saknim.Reiks gal jiems parasyt.
!! val viena valanda sporto,po to gal sodas,jei oras pageres,kazkaip itartinai apsiniauke.
Neriu anukem piestukams deklus su zvereliu galvom ir kojom.Izabele nori unikorna,Gabriele-lape,o Margo mama uzsake Peppa Pig,sake dabar Peppa Pig periodas pas ja.Visas detasles jau nuneriau,liko surinkt tik.Tiesa,Margo pradeda siemet jau mokyklele cray.gif cray.gif cray.gif
Ir Fr ir musuose,vaikai pradeda mokykline programa jau 4 mt.
Cia buvo bandomasis is paveiksliuko nertas,be schemos:vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 22 rugpjūčio 2018 - 10:08
Luety labai gražu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Pasisekė kai kam su Močiute.

Atnešu receptą :

Vytinti-šaldyti pomidorai.
Geriausia tinka ''sausos", beveik besėklės veislės kieta luobele, pvz. kad ir ''Aurija". Perpjaunu per pusę. Pabarstau smuklia druska ir džiovintu baziliku. Apie parą laikau ''ant saulės", orkaitėje ar džiovyklėje kad kiek išsausėtų viršus, užsidėtų luobėlė. Žinoma, kuo ilgiau, tuo geriau. Sudedu ant padėkliukų talpinu į šaldiklį. Sušalusius perdedu į dėžutes. Žiemą traukiame mielas nesulipusias pusytes, džiaugiamės beveik formos nepraradusiaisi aromatingais pomidorais ir šaipomės iš prekybos centrų ''muilinukų" ir jų kainų ;). Skanaus smile.gif

receptas :
Žolynų namai, FB
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 08 22, 12:27)
Luety labai gražu  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Pasisekė kai kam su Močiute.

Atnešu receptą :

Vytinti-šaldyti pomidorai.
Geriausia tinka ''sausos", beveik besėklės veislės kieta luobele, pvz. kad ir ''Aurija". Perpjaunu per pusę. Pabarstau smuklia druska ir džiovintu baziliku. Apie parą laikau ''ant saulės", orkaitėje ar džiovyklėje kad kiek išsausėtų viršus, užsidėtų luobėlė. Žinoma, kuo ilgiau, tuo geriau. Sudedu ant padėkliukų talpinu į šaldiklį. Sušalusius perdedu į dėžutes. Žiemą traukiame mielas nesulipusias pusytes, džiaugiamės beveik formos nepraradusiaisi aromatingais pomidorais ir šaipomės iš prekybos centrų ''muilinukų" ir jų kainų ;). Skanaus smile.gif

receptas :
Žolynų namai, FB

Aciu,Dusia,reiks pabandyt,visai graziai skamba,tik su tuo padziovinimu nezinau ka daryt.
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Luety tobula mezgėja esi tikari tikrai 4u.gif
Darbingos dienelės sau ir jusm smile.gif
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas,

aciu uz kava,gardu biggrin.gif 4u.gif
turiu vel anukus,visi ilinde i savo ismaniuosius,nepakalbinsi,kol neuzriksi,kad kazkas dega. biggrin.gif biggrin.gif ir tai dar kol atsipeipelios nuo ekrano judesiu.Nu jau laikmetis vaikams,tik storet.Nierko nebenori,tik telefonu,planseciu,laptopu.Ir kaip greit vbisa tai isigalejo.
Begsiu vel valandai i sporta ir dar rytoj valandai ir bus savaite uzskaityta.Dar liks 4 savaites intensyviu,o rugsejo 8d.turim vesele cia,brolio sunus veda,tai man bus baisus isbandymas,issilaikyt nuo alko ir tortu.Nu ir naciort,ane?
Siaip tai galvoj skamba istisai:небыло печали,просто уходило лето... jau jauciasi pagal dienu trumpuma,naktu vesuma.
Gal po pietu iseis i soda palekt,jau nebeturiu pomidoru,gal ir kazkiek paliet reikrtu dar?Ar jus beliejat siltnamius?Dar daug kunkolu kabo pas mane zaliu.
Atsakyti
Labas rytas,

Aga Luety , mes kaip tik kalbėjom namie savaitgalį apie tai . Kad žadėjo žmonių gyvenimą kosmose, o gavom FB ir išmaniuosius ir tt smile.gif Net Žiulis Vernas apie tai nerašė smile.gif

Vasaros gaila, bet liks daugiau laiko sau ... nebereiks tiek lakstyti . Naktys šaltos , rytai šalti . Bet šiandiena žada iki +26. Užkepins smile.gif
Luety aš šiltnamį laisčiau prieš 1,5 sav. savaitgalį vėl laistysiu . Bet pas mane smėlynai , o dar kekių yra . Bet šiemet greičiau baigsis pomidorai , gal spėsiu garstyčias pasėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 08 23, 08:31)
Labas rytas,

Aga  Luety , mes kaip tik kalbėjom namie savaitgalį apie tai . Kad žadėjo žmonių gyvenimą kosmose, o gavom FB  ir  išmaniuosius ir tt smile.gif Net Žiulis Vernas apie tai nerašė smile.gif

Vasaros gaila, bet liks daugiau laiko sau ...  nebereiks tiek lakstyti . Naktys šaltos , rytai šalti . Bet šiandiena žada iki +26. Užkepins smile.gif
Luety aš šiltnamį laisčiau prieš 1,5 sav. savaitgalį vėl laistysiu . Bet pas mane smėlynai , o dar kekių yra . Bet šiemet greičiau baigsis pomidorai , gal spėsiu garstyčias pasėti smile.gif

as irgi laisciau ,azdaug pries 1,5 sav.reiks paliet dar,labai daug zaliu.Niekaip nesuprantu,sodinau 18 balandzio i siltnami pomidorus,daug anksciau uz jus,tikejausi ankstyvesnio derliau,bet jis neatejo,tiesiog vos ne kartu su jumis prasidejo,o dar daug daug zaliu yra.Gal todel,kas mano isejo i kotus ir lapus?Ir todel kazkiek suletejo sirpimas,be to apatinius lapus nuskyniau velai,tada ir sirpimas prasidejo stiprus.Ar cia nepriklauso kada issodini i siltnami?Oras tai buvo panasus pas mus ir pas jus.Ie dabar panasus,pas jus dar karstesnis nei cia.Cia nakti 15-16,diena 22-24
Atsakyti
Luety , aš jaus pastebėjau , derlius anksčiau prasideda "pakankinus" augalus . Betaliux pagyvena šaltai , tai tik kiek atšilus puola žiedus augint , vaisius nokint... O daugiau nežinau... Mes valgėm pirmus pomidorus Betaliux birželio pabaigoj , sėti kovo pradžioj buvo , nes vasario mėn pasėti nedygo .
Nuo veislės dar labai priklauso , aš vėlyvų neauginu . Ir ankstyvi aukštaūgiai vos spėja sunokinti , arba nespėja, ateina šalnos ... Tokia mano patirtis .
Atsakyti
Labas rytas ,

Atnešu kavos , Muka negi apsirgai ???
vartotojo įkelta nuotrauka

Šiandien Baltamiejus, gandrai išskrenda smile.gif

Šv. Baltramiejus, Gandrų išskridimo diena
Minima: 2018.08.24

Šią dieną lietuviai nuo seno išlydėdavo gandrus, išskrendančius žiemoti į šiltuosius kraštus. Gandras skirtingose lietuvių tarmėse dar vadinamas garniu, gužu, gužučiu, didučiu, busilu (slaviškas skolinys), starkumi. Gandrai po žiemos parskridę praneša apie pavasarį, o vasaros pabaigoje – apie artėjantį rudenį. Šeimininkės išskrendantiems gandrams tarsi padovanodavo pavakarius. Kadangi nuo šio laiko dienos pradeda trumpėti, pavakarių žmonės nebevalgydavo. Apytikriai šiuo metu kaimuose buvo kerpamos avys. Piemenys jau nebeganydavo gyvulių, jie vaikštinėjo laisvi, nes nebebuvo ko sutrypti - visas derlius nuimtas.

Šią dieną merginos burdavo savo ateitį, iškasdamos duobutę nupjautuose laukuose. Buvo tikima, kad jei po dienos duobutėje voras tinklą nuaus – mergina ištekės už turtuolio, o jei skruzdėlytė duobutėje ropinės – už vargšo.
Atsakyti
Labos smile.gif
Kirpykloje buvau 4u.gif kudlas nukirpo šiek tiek patamsino žodžio atšviežino smile.gif
Mna labai liūdna darosi, kaip gandrai išskrenda tik šiemet labai nedaug aplink sodą suko ratus nuo pavasario, senbernis ryškiai mergą susirado, o kiti kažkaip mažokai kilo. Lauksime sugrįžtančiųsmile.gif
Užvekavau vakar paprikyčiū agurkus reiks vėl užpilinėti uogienės du puslitrinukai(avietės dukra mėgsta) taigi sukuosi ai fermentavau daržoves Dusia37 o kada jau galima valgyti smile.gif ir ilgai ar gali būti jaučiu reik traukt lauk iš to rasalo?
Bučkas
Atsakyti