Luety ir as myliu siluma. Bet šią vasarą jos man per daug. Agurkus raugiu taip, kaip aprasei. Ps. Mano MB agurkinis... Jis bele kiek agurku su grietine suryja... O as labai megstu paraugtus. Su grietine... Ate42 mane supras. Vaikystes valgis. Su bulbom ar juoda duona. Bulbu ar duonos liko mažai... O agurkai tai i kuna neina. Del kenkeju uzuojauta. As irg visokiu turiu.. Pievos, naturali gamta daro savo.
Karscio tikrai perdaug ir ryskiai.Sedint prakaituoju,tai ka jau kalbet apie dirbancius.Lauke dirbantys sektoriai sustabdyti visi darbai.Viesbuciai pas mus perpildyti,B&B taip pat,geras biznis siemet aptarnaujamam serktoriuje,turistu mase,gatve neina praeit.Gerai,kad sportklubyje kondicionieriai,tai atgaiva sirdziai.MB siandien pradejo savo dienas sporto klube,patenkintas.
Siemet isvis,kai taip karsta,visokie gyviai puola mano darza,net katinas ir tas toks grazus,pukuotas,isitaise i mano morkas,uz kvepianciuju zirneliu sienos,kuri daro jam pavesi morkose.Nu negi pyksi,jam reik pavesio,juodam ir pukuotam,gal peles sugaus,kurmi gal pataikys istraukt is po zemiu.
Del sporto džiaugiuosi giuosi uz jus. Šaunu. O kenkejai daržo -toks gyvenimas... Buna taip.
jau paislėjau rožįs sutvarkytos patręštos nuskabytos išravėtos tiek mano čia ir darbų, česnakų nežinau ar rasiu:( nes užpuolė kažkokia grybelinė ir nerandu net stiebų kaži gali būti nuo bulvių maro nes bulvės šalia ir jau su maru rimtu
Dusia37 o kaip genėti serbentus miškas baisiausias netvarkingas, nes kiek pamenu rašei, kad geni?
Luety TB kaip ir tu visi šaunuoliai
tiesa mano šilauogės ėda bitės jo jo bitės kaip avilį jautėmės su Mb kol nuskynės žinoma ir įgėlė man į prištą vargšiukė numirė
Kavos
Dekui uz kava. Na jau visai badas jei bites silauoges valgo... Nesusidurus. O cesnakus nemanau, kad bulvių maras imtų. Yra tu ligų ir cesnakams... Savaitgali truputi svečių, mastui užsiprašė kiaules koju. Vat ir galvoju kad teks kieme virti ant laužo. Nes karšta kaip pekloj, virtuvej peciuko nekursiu. Visada ten virdavau. Ir dar laistyt reiks. Agurkus, cukinijas, paprikas. Nes lijo tai senai. Darbai nesibaigia.
Sveikutes, jau po sporto,dvi klases ir masinos,slapia,bet laiminga. Karsta,galima isprotet,sianakt miegamajam iki 5 ryto buvo 32 silumos,o po to nukrito iki 25.Sedejau ir prie lango nakti,lauke taip vesu,o kambrys prikaitintas saules per diena,sienos ir stogas,niekaip neatvesta. Cesnakai mano seniai dziusta ,jau reiktu nupjaustyt stiebus,usus,bet kaip dirbt sode,kai taip karsta?Man misija neimanoma.Nu gal atsals kada.Laukiam lietaus,ksip isganymo,rodo prognoze,kas 13 val palis su perkunija,valandziuke,matysim,o po to vakare lietus.Bet mus kazkaip aplenkia tie lietus. Muka,ne tik pas mane ligos,va ir tave uzpuole cesnakuose.Nu mano minamuse pazeide tik lapus,galvos ir svogunu ir cesnaku grazios lavbai,tik nezinau,ar porai isliks. Sestadieni m,ano vyriausio anuko gimtadienis,14 metu jau.O atsiveze cia ,kai jam buvo 2 menesiai.Vyras aukstas,idesiu trumpam nuotrauka,necituokit tik.
Parašyk moderatorei ir paprašyk.
Sužavėjo šeimyna.
Parasiau dviem,kol kas jokio atsakymo.Penktadienio vakaras,gal todel ir jau po darbo.
Uff karšta dieną ir naktį ... ale kon darysi vasara nepakeisi motinėlės gamtos tereikia prisitaikyti:) Aš paravėjau, užraugiau pirmus 10 litrų agurkų raugiau senobiniu metodu o kitus sakiau kaip Dusia37 rašė jau prieskoniai džiovinami pomidoria dar nekepami bet jau reikia jau atsiranda perteklius. tiesa Toro tokiais plėmais išmėttyti geltonais noksta netolygiai reikia ieškoti ko jiems trūksta. O šiaip šiluma savo daro jau šilauogių mažėja ir jaučiu iki rugsėjo neliks nieko o būdavo dar ilgai... ką padarysi reikia taikytis ir musm prie gamtos motinos greitinti savas apsukas su vekavimais ir t.t.
Bučkas
Imu kavos . Dėkui Muka.
Esu pavargus nuo karščio, vakar kaime bele kaip karšta , nes pietinis vėjas pasisuko. Prie +33 dar karštas fenas ... jei nepalis ir agurkai sudžius sodyboj Kaune palijo šeštadienį pas mus nei lašo.
Muka apie kokių serbentų genėjimą kalbi ? Po derėjimo nugeniu visas apatines šakas - tiek agrastams tiek serbentas. Tos kurios nuo uogų ant žemės griūna. O pavasarį išgeniu senas šakas . Negailėdama. Man uogų per akis, daugiau jaunų atžalų priaugina per vasarą - ir vėl kitiais metais uogų bele kiek . Jei nuo 1 krūmo raudonų serbentų kokius 2 kibirus nuskynėm . Ir dar liko paukštukams .
Luety kaip pas jus - palyjo gal ? atvėso gal ?
Imu kavos . Dėkui Muka.
Esu pavargus nuo karščio, vakar kaime bele kaip karšta , nes pietinis vėjas pasisuko. Prie +33 dar karštas fenas ... jei nepalis ir agurkai sudžius sodyboj Kaune palijo šeštadienį pas mus nei lašo.
Muka apie kokių serbentų genėjimą kalbi ? Po derėjimo nugeniu visas apatines šakas - tiek agrastams tiek serbentas. Tos kurios nuo uogų ant žemės griūna. O pavasarį išgeniu senas šakas . Negailėdama. Man uogų per akis, daugiau jaunų atžalų priaugina per vasarą - ir vėl kitiais metais uogų bele kiek . Jei nuo 1 krūmo raudonų serbentų kokius 2 kibirus nuskynėm . Ir dar liko paukštukams .
Luety kaip pas jus - palyjo gal ? atvėso gal ?
Labaryt,
Paa mus penktadieni pakrapino ir toliau šutino,sestadieni dziovino siaubingai,nes buvo didelis vejas ir kaitra,sekmadieni lijo visa diena su pertraukelem ir siandien tebelyja.Vesu,gera.
Vaziuosim i soda,reik pomidoru lapus tvarkyt,isskabyt,duot erdves,arteja i rudeni,reik padaryt erdves apie augalus,kad vedintusi ir fitoftorioze aplenktu.Daug kas turi bulviu sode ir josh su maru,sunku bus isvengt.
Ant rudens reik paruost lysves serbentam ir agrastam,tebevargsta vazonuose iki siol.Aptingom per karscius,reikia braskes tvarkyt,zeme po lietaus bus puri,smagu bus dirbt.
Siaip Margo savaitgali sirgo,darzely klyke,ausu uzdegimas,sestadienio nakti pratruko,skysciai bega,vakar jau maziau,dukrai dar savaite intensyvaus darbo,siandien anyta padabos,o as toli,laisva ir negaliu padet...ech tas gyvenimas,klostosi ne taip kaip noreciau...daug vaistu,antibu geria,pavojinga labai.Zentas mazas budamas sirgdavo ausim,tai ir dukra susirinko tuos genus.Liudna.