Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2018 07 23, 11:42)
neee nepabaigėm verysad.gif dar neišbetonavo žvyro pritrūko...
primink kaip raugi?
Mnao tuneliukas beveik tuščias verysad.gif nes ta liga geri pašienavo o tokios paprikytės nuostabios tavo buvo duotos... kreivarankėverysad.gif

Raugiu taip : litrui vandens šaukštas, ar troilikui 2 nubraukti druskos . Paraugiu su krapais, krienų , vyšnių lapais ( kartais jei pamirštu parsivežti raugiu su pirktiniais prieskoniais ) , šiltai palaikau 2-3 dienas , kaip kada laiko turiu ir kaip šilumos būna, tada skystį nupilu , užverdu ir
užpilu ... 2 sykius. Antrą kartą užpildama dedu daug česnako sako priduoda agurkėliams traškumo . Darbe vyrai sako, kad švelnūs agurkėliai smile.gif Laikau daugiabučio sklepuke . Kaime normalaus sklepo nėra .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 liepos 2018 - 11:31
QUOTE(Muka @ 2018 07 23, 05:56)
Labos iš ryto  4u.gif

Pailsėjau smile.gif nuravėjau vieno daržo galą, pomidorus išgenėjau, raudonų serbentū puskibisirs priskintas, pomidoria ir agurkau jau įsibegėjo, maras jau bulves kerta, svogūnai neblogi, o česnakų reiks ieškoti, svečiū apturėta vištoienos šašlų paraugta ir pavalgyta ir grįžau kaip ciucikas .. liko dra gėlynai, kitas daržiukas žodžiu yra kur suktis smile.gif Tiesa bambioškų agurkų atsivežiau sakau mažu pjaustysiu ir darysiu salotas žiemai su morkytėm svogūnais truputukas acto ir durskytės smile.gif
Oi kavos

Bučkas

Labos,

atslinkau pagaliau po visu rutinu.
Kava puiki,jau katino tokio kaip noriu.....mmmm...
Ryte,kaip visada pirmadieni laistyt siltnami,kol neikaito,darza paliet,kol leidzia ir yra vandens,nes karsciai nezmoniski,nezinau,kiek leis laistyt.Jau kituose regionuose galima laistyt tik su laistytuvu,neleidzia is slangos,nepaklusimas £1000 bauda. rolleyes.gif Grieztai jie cia.Po to dar pelargonijos tapo negrazios saulej,daug perzydejusiu stagaru,teko nukarpyt,dar medetkos zydi,ezuoles,tai norisi nuskint padziovint ziedu,kai sausi tokie karsciuose,to darbo sode yra tik norek dirbt,bet,kai taip karsta,tai kazkiek nepajudesi.Brskes antrametes isrovem,o pirmametes su usais,reiktu tvarkyt,bet zeme sausa kaip parakas,gal bus vesenis oras kada?Agurkai kaip ir baiginejasi,atsivalgem,bet pomidorai labai sunkiai sirpsta.Labai sunkiai.Balsvu labai daug,bet kad butu taip banga kibirais,dar ne.Tik keliom dienom pavalgyt.Is dalies gerai,bet laukiu antpludzio kazkaip.paprikos issikepurnojo is amaru ar baltasparniu kanciu ir labai grazios ir lauke ir viduj,jau yra raudonu kelios,sparaginiu sodinau su protu,aciu Die uz tai,tik 4 vijoklius,tai pasiskinam kas antra diena po gurbeli ir suvalgom,labai gerai,o tai dar is pernai guli saldikli,reiks mest lauk.sviezios taip skanu,man kaip grybai jos.Tai va,su darzais tiek.Tiesa ta pati nemuse ar kaip ji ten,kur ede svogunus,dabar taso mano grazuolius porus,net asaros byra matant,o pagalbos nera.Nupurskiau siandien tokiais pries visokius gyvius,matysim ar sureaguos.Tos muses eda vidurini sirdini lapa iki pat koto o po to isorinius lapus ir poras eina myriop.Slykstalu daug cia.

QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 23, 08:33)
Labas rytas,

Imu kavos smile.gif o dar katukas toks mielas smile.gif apsimiegojęs smile.gif Užniurkyčiau .
Aš kaimuke padirbau mažiau negu galvojau , o pavargau daugiau negu norėjau smile.gif Vakar karštis buvo nesveikas ... tikrai virš 30.O dar grįžus kibiras šapraginių sutvarkyti , agurkus suraugti , visą kitą parvežtą gėrį suslėpti . Pomidorų koks krepšas, nesuvalgysim , RIEKS KAŽKĄ DARYTI !!!!! Jau ...   Agurkų pora troilikų užraugiau žiemai . Man daugiau 10 nereikia . Nesuvalgysim .    Laukiniai agurkai  vieni jau į pabaigą, beveik mėnesį derėjo, kiti tik prasidės. Kažkaip protingai iš kelių kartų susėjau , pirmųjų buvo nedaug , atsivalgėm , o dabar galėsiu raugti. Baklažanų bele kiek priskyniau , kokis 8 gal smile.gif

Muka, kaip tavo pavėsinė ar jau baigta ?

Luety , kaip Tavo savaitgalis ?

Savaitgalis normalus,sestadieni sodas,pardes,o sekmadieni buvom Petworth rumuose ir parke.Labai turtingi rumai,Van Daiko,Rembranto paveikslai,marmuriniai kambariai,statulos,freskos sienose ir lubose,paziuiret yra ka,o parkas ne kazkas,isdege viskas,visa zole geltoma,aplink ezera anciu nusikiota,pieva stirnu s...tai pavaiksciojom kiek ir suradom paunksme,pasidarem barbekiu su sampanu,su broliu atsventem mano gimke,graziai,ramiai,neiprastai.Bet mums keturiems taip patinka,kazkaip intymiau gaunasi.
Po piet einam pas urologus su MB pirma kart po operacijos,o ryt ryte 11val jam TA pas seimista.Ta intensija turejau atsakyt klase siandien 15 val ir ryt ryte klase 10:30.Ka padarysi.

Truputis sodo gelyno:

vartotojo įkelta nuotrauka

Toks misungas,bet as tokio norejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 23 liepos 2018 - 14:24
Labos iš ryto 4u.gif

kavos smile.gif
Oi luety man tokie vaizdai patys patys ir gražios tavo liantros aš saviškes paskaidžiau tai tokio grožio nėra...
Dusia37 ačiū bandysiu sode kažką raugti smile.gif bo jau reikai užsiimti su dorojimu derlaius.
Išeiginė diena paplanuota, jau planuoju ir nusirauti į Spa kokiom trim dienom bo tikrai jaučiu užsilenksiu ... naktys vėl nemiegamos... žodžiu gyvenu saulę turiu.. lai lai lai
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas,

Imu kavos , šią naktį kiek vėsiau, tai miegojau be sapno . Jau ir aš pavargau nuo karščio , vakar grįžau pavėpus smile.gif Bet kaip ir visos moteriškės , nėr kada pagulėt smile.gif išvaliau šaldytuvą ir šaldiklį , prie to pačio virtuvės šiukšlinimosi smile.gif
Muka , na vasara man SPA ir pirtys nelabai smile.gif man vasara gamta, ežeras , upė - va kur aš susirenku energiją. Jei reiktų užsikrauti energijos važiuočiau Dzūkijon prie Merkio smile.gif Man ten nerealios vietos . Be visi skirtingi žmonės smile.gif Nor ir šiaip vasara kuriam lengvą pirtį iki 60 laipsnių . Nesinori daugiau .
Luety tokie gimtadieniai tobuli 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jei mano šventė - tai aš nenoriu gaminti - nors gaminti mėgstu smile.gif Nei namų svečiam paruošti , nei paskui indus plauti .
Gėlynas tobulas 4u.gif Kaip man gražu toks natūralus mixsas... kada nors ir pas mane bus gražu smile.gif smile.gif smile.gif Šiuo metu po lietaus labai gražios pievos , žydi natūraliai . Ką čia aš su savo kvietekliais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 07 24, 06:06)
Labos iš ryto  4u.gif

kavos smile.gif

Oi luety man tokie vaizdai patys patys ir gražios tavo liantros aš saviškes paskaidžiau tai tokio grožio nėra...
Dusia37 ačiū bandysiu sode kažką raugti smile.gif bo jau reikai užsiimti su dorojimu derlaius.
Išeiginė diena paplanuota, jau planuoju ir nusirauti į Spa kokiom trim dienom bo tikrai jaučiu užsilenksiu ... naktys vėl nemiegamos... žodžiu gyvenu saulę turiu.. lai lai lai

Bučkas

Labos,
neturiu as kaiko gelynams nei noro,tai bandaug kurt zieminiu geliu mixa,suzelia kampas net pikrzoliu nesimato.Dar nenufotkinau savo kvapiuju zirneliu pili ir ga kadijoliu,ramuniu ir pelynu kampa.
Pas mus vis dar kepina ir nezada nurimt,o tik dar karsciau zada savaites pabaigoj.
Del miego galiu pasigirt,kad su sportu baigesi nemiga,krintu kaip lapas ir atsibundu 6 ir noriu jau keltis.MB dar nesportuoja tai bemiefa irgi.bet nuo rytojaus jau isvarau ir ji sportuot.Matysim ar pades miegui.
Ryte sportklubis,viena klase,kita praleidau del MB seiministo app.Anukai ateina pietu nuo juros isalke,puoliau ruost kugeli,visi valgo.Buvo mazai bulviu,cukinija itarkavau,matysim ar supras?
Po pietu bus ramybe,laikas sau.Negaliu sulaukt biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 24 liepos 2018 - 14:42
Luety ką daktarai pasakė dėl MB? Tikuosi viskas OK ? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 24, 14:22)
Luety ką daktarai pasakė dėl MB?  Tikuosi viskas OK ?  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Nieko daug.Cancerio nerasta,o visa kita,jei ir yra kas ne taip,nereikia noret,kad butu taip,kaip sveikam.O geriau yra.Kai kuriomis dienomis blogiau,kai kuriomis geriau.
Siandien uzsirase i gyma,ryt eina vienas vadinamam free trial(nemokamam bandymui),jei patiks,prades lankyt,gal kiek sutvirtes,sportas sveikata. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 24 liepos 2018 - 16:40
Labos iš ryto 4u.gif

Viskas trys dienos Birštone ryt irgi išeigininė sode taigi manau pasiremontuosiu smile.gif
Dusia37 sutinku Spa daugiau žiemos ankstyvo pavasario ar rudens ale nieko kito nesugalvojau kur netoli būtų o galų gale pasivaikščiosiu po Birštoną smile.gif O dėl pirties man tokia ir patinka apie 60-70 tobula pirtis negali būti kančia ir dar ką pastebėjau kuo ilgiau po truputuką kūreni priti ji tokia lengvesnė nei iškart prikačiagarini smile.gif
Luety na va kas galėjo pagalvoti Luety ištars žodžius sportas sveikata ir ne tik pati ir MB išvarė smile.gif šaunuolė 4u.gif Dėl TB čiupk
Bučkas

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 07 25, 06:11)
Labos iš ryto  4u.gif

Viskas trys dienos Birštone ryt irgi išeigininė sode taigi manau  pasiremontuosiu smile.gif
Dusia37 sutinku Spa daugiau žiemos ankstyvo pavasario ar rudens ale nieko kito nesugalvojau kur netoli būtų o galų gale pasivaikščiosiu po Birštoną smile.gif O dėl pirties man tokia ir patinka apie 60-70 tobula pirtis negali būti kančia ir dar ką pastebėjau kuo ilgiau po truputuką kūreni priti ji tokia lengvesnė nei iškart prikačiagarini smile.gif
Luety na va kas galėjo pagalvoti Luety ištars žodžius sportas sveikata ir ne tik pati ir MB išvarė smile.gif šaunuolė  4u.gif Dėl TB čiupk
Bučkas

Labas rytas,

aciu uz kava,sedziu pprie monitoriaus su kava.Atsikeliau anksciau,kazko nebesimiega,rytas toks vesus,sakiau pakaifuosiu vesuma,o tuoj vel kaitins.
Smagu,kad pailsesi kaip tau norisi.Tas visu svarbiausia.
As galvoju,jog sportui reikia subrest.Kai jauti ta tokia baime,jog sensti labai sparciai,o tavo siela dar noretu pasimatymu ir drugeliu, biggrin.gif biggrin.gif manau,kad laikas ieskot sporto sales,tinkancios ir ptinkancios tau.Nesigailesi. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 25 liepos 2018 - 08:11
Labas rytas,

Kavos ir man . Karšta nuo pat ryto. Pas mane miegamajam rytinė saulė , ir vėl užkepino, nuo 5 miegot kančia ...

Luety džiugu dėl MB 4u.gif nebuvimas blogų žinių jau yra gera žinia. Imk 4u.gif
Pavydžiu Tau laiko sau... O sportas tai yra laikas SAU . Šaunuolė . Man vasara tas laikas kai apleidžiu sportus . Nepaspėju .

Muka gero poilsio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Kavos ?

Muka atostogauja , likom Mudvi Luety 4u.gif
Vakar po darbų nulėkėm iki kaimo , pasiutimas kokio dydžio agurakai per 3 dienas smile.gif Dažnaius skinu greičiau auga smile.gif gamtos apgaudinėjimas, visi nori palikti palikuonių , subrandinti sėklas ... Iš paskutiniųjų smile.gif
Pomidorus teko sudėti į džiovyklę , be šansų tiek suvalgyti . Agurkus suraugiau , bus žiemai . Pomidorų padažao nežianau ar virsiu , gal yra dar iš praėjusių metų ... Baklažanai labai gražiai dera, atsigavo IK patarimo paklausius ... Šituos labai vaikai mėgsta, tik man reikia paruošti smile.gif Tai sekamadienį kai visi susirinksim , reiks prigaminti - kad atsivalgytų smile.gif

Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti
Sveika,Dusia,

Tai tu paraugi agurkus ir po to uzdarai i stiklauinius,kad but ziemai?Ar kaip kitaip?
Miltlige lyg ir sustojo po antro purskimo fitoftorinu.Nebesimato svieziu z\idiniu ant lapu,o ir karstis daro savo.
Kita met pomidorus sodinsiu dvigubai reciau ir is 24 daigu pasiliksiu kokia 12-15.
Mudu nepajegiam suvalgyt,kitiems reik isveziot,bet ir tai bnera kur det tiek.Jau sukilo sirpuimas,o apetito tokio didelio nera jiems kazko.Jau valgom seniai po kelis,matyt atsivalgem biggrin.gif biggrin.gif .Gaila poru labai,nepaprastai grazus augo,trai uzpuole vel ta muse,kur svogunus naikino minamuse ir rudys lapus seja,apskabiau,bet pagalbos Anglijoj jiems nera.Kas isliks tas.Ta minamuse eda sirdeles poru prideda kiausiniu,ten lervos issirita ir tada ima grauzt gilyn sirdele poro.Nebijo jos nei purskalo pries visokius vabalus,matyt labai atspari,su dujojauke kazkokia ta muse.Cukinijos,sparagines,valgom daug,anadien anukams i kugeli itarkavau,net nesuprato,o kugeluio pritruko.Jie tai jau nekazkokie daerzoviu valgytojai,vargas man su ju mityba.
Karstis baigia uzmust visai,zada rytoj lietu,meldziam visi dangaus lietaus,nes neimanoma miegot,28 is vakaro miegamajame,paryciais nukrinta iki 25.Sianakt visai negalejau miegot,truko oro,keliausi pasedet prie lango,lauke smagu gaivu,o to karsto oro is miegamojo neisvaro,nera jokio vejalio.Ranksluosciai balkone isdziusta per pora valandu,tks karstis.Prie sienos prisiliest baisu,gali nudegt,o kai saule nusileidzia,tai ta pietu puses namo siena tokia karsta,kaip radijatorius.Varge,kd ir kaip myliu siluma,bet ir man jau jos perdaug. wub.gif
Atsakyti