Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,

Imu kavos smile.gif
Muka, labai teisingas požiūris - gyvenimas nėra bausmė smile.gif Nors kai kurios religijos sako , kad bausmė smile.gif
Mano savaitgalis lėkime . Penktadienį atestatų teikimas, šeštadienį kapų lankymas, mišios protestantų bažnytėlėj Švobiškyje , pietūs su MB gimine - o ten giminė visas kaimas smile.gif
Paskui aplankėm Kirkilų ežero apžvalgos bokštą. Labai gražu . Ir bokštas tikrai vertas lankymo , vienas gražiausių mano matytų . Kiek gražių vietų Lietuvoj, o mes vis lekiam lekiam lekiam ;
pasidairykit - Kirkilų apžvalgos bokštas
nes mums ten jau netoli buvo apie 50 km.
O vakar kaime, agurkų 1,5 kibiro , pomidorų puskibiris... uogos , cukinijos ir tt.
Nuroviau česnakus . daugiau tarp braškių nesodinsiu , ir mažesni ir labai braškės išsipešioja kol išrauni . O braškės tai neravėtos, nepaspėju smile.gif Kaime žolė per savaitę nežmoniškai užaugus, ir aplamai visi augalai per savaitę padvigubėję . Lietus ir šiluma kartu , tiesiog Vengrija , natūralus šiltnamis.
Muka kokia upe plaukėt ? Nes lietaus mes gavom daug ir šeštadienį keliaudami , ir vakar kaime. Dar pagalvojau , kaip Mukai plaukimas ...
Luety kada pelynai džiovinami arbatai ? Žydintis ar žolė ? Atės 4u.gif pelynas išsikerojo , ruošiasi žydėti . Kažin nepavėlavau prisipjauti , gal reikėjo be žiedų ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 16 liepos 2018 - 10:47
lietaus gavome bet laabai laabai nedaug net ploščiukų nereikėjo naktį gerai nulijo sekmadienį vėl geras oras tik spėjome susikrauti mantą ir tada jau prapliupo liūtis taigi kaip sakmoma pasisekė :0 maudėmės daug nes ežeras fantastinis Peršokšnai berods taip vadinasi tikrai vieta tobula paislėti smile.gif o upė lakaja tikrai įdomus maršrutas ir ežerui ir šiaip teko išlipti ir gimnaste ant bomo visko buvo bet prasivedinau... užtat daržai ai nepasius...
Įdomus tikrai tas apžvalgos bokštas smile.gif

Atsakyti
Sveikos,

na va,kaip gerai,pailseje,pasikulturine,kapus aplanke. 4u.gif 4u.gif
O as nieko gero.Sode buvom si ryta,agurku kibiras,miltlige sustabdyta su fitoftorinu,veiksmingas,geras truchas.Pomidoru yra,parsivezam pavalgymui saikingai,bet tuoj bus urmas,daug baltu,pabalusiu,tuoj sprogs sirpimas masinis.Ginames nuo karsciu,kada jie baigsis,neaisku.Vidury Uk ir lietus ir perkunijos,o pas mus karsta,kepina.
Pelynus,kai buvo sukrove ziedus,as nupjoviau,kad neprisisetu darze,padzioviau ant lentu netoli siltnamio,saulej,o paskui sukurenau.Nereikia man dziovint pelyno,as turiu jo zalio istisus metus.O dziovinu mazus grazius lapelius,nezinau ar yra skirtumas,kuria dali,nebent gertum pastoviai kokia arbatu misunga,bet,kad prie pelyno niekas netinka,jis permusa visas zoles.Kieciai,tai renkamos sakmys pries pat zydejimna,o pelynai ,manau,nesvarbu kada ir kokia dali.Pas mane jis labai pleciasi,reiks mazint.
\\\\buvom ieskot spastuku kurmiui,kur tau,cia visi gamtos myletojai,sunku kur rast.Maciau is pavasario sodu bendrijos pardej,reiks penktadieni nuvaziuot paziuret,ar dar turi.Nebesusitvarkau su juo,agurkas grazus su agurkiukais amen,paknises,apie burokus jau nekalbu,po vazonais lenda,viskas iskilnota,isvartyta,nebeapsikenciu jo atliekamo darbo,teks atleist is pareigu visam laikui.
Atsakyti
Labas, mergaitės.
Gyva, gyva esu.
savaitgalį ir mes bastėmės. Aplankėm Stelmužę. Gėda, bet nebuvau ąžuolo mačius. Medis, o va bažnytėlė kažkas tokio. Kai suvoki amžių.... datuojama 1650m, bet varpuose iškalta 1613.....
http://panevezys.lcn...toves/stelmuze/
paskui Zarasuose bandėm pasivaikščiot, bet liūtis išvijo.
https://www.youtube....h?v=CCuX2pQ91_A
Pasibuvom su giminėm.
Šiaip verdu kasdienybėj. Darbe-darbas. Namuose - broileriai jau šaldikly. Šiemet puikiai užaugo. dedeklių dar 6-ias jaunų nupirko. Šiltnamiai pilni. Pomidorus valgom pilnai, jau ir nebesuvalgom. Agurkus konservuoju. Vyšnių buvo begalė. Suėjo į sultis ir kaimynam apdalint. Kibirą pardaviau. Prasidėjo obuoliai, slyvos......kodėl jų tiek būna? biggrin.gif
Dabar sėdžiu, širdis virpa. MB nuvežė šunę sterilizuot. Paliko. Sakė visa draugaujanti, linksma nuėjo su daktaru. Tikiu-viskas bus ok.
Dusiai-ypatingas ačiū. AČIŪ. Daugiau parašysiu AŽ. Kažkada, bet AČIŪ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 16 liepos 2018 - 14:10
Ate42 nieko nesupratau , tikiuosi geras ačiū ... unsure.gif

Luety , džiovinsiu pelyną ( tarmiškai , pagal mano gimtą šneką metylis , taip mama ir bobutė vadindavo ) kaip vaistažolę. Ir gersiu laiks nuo laiko kaip vaistus ... Jokių kitų kiečiu neturiu. Na dar senovinį pelatrūną. Kiečių giminės.
Na ir oras šia savaitę, dieną 27 , naktį 18-20 ir 3 sykius paroj palyja . Molūgai išprotėjo , virkčios gal 7-8 metrai smile.gif Tai ką rasiu dar po savaitės ? iki prūdelio nukeliaus smile.gif O duplainių ( pačio augalo ) dydis, o jau vaisių gal 100 ant vieno krūmo . Kur aš juos dėsiu ?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2018 07 16, 13:08)
Labas, mergaitės.
Gyva, gyva esu.
savaitgalį ir mes bastėmės. Aplankėm Stelmužę. Gėda, bet nebuvau ąžuolo mačius. Medis, o va bažnytėlė kažkas tokio. Kai suvoki amžių.... datuojama 1650m, bet varpuose iškalta 1613.....
http://panevezys.lcn...toves/stelmuze/
paskui Zarasuose bandėm pasivaikščiot, bet liūtis išvijo.
https://www.youtube....h?v=CCuX2pQ91_A
Pasibuvom su giminėm.
Šiaip verdu kasdienybėj. Darbe-darbas. Namuose - broileriai jau šaldikly. Šiemet puikiai užaugo. dedeklių dar 6-ias jaunų nupirko. Šiltnamiai pilni. Pomidorus valgom pilnai, jau ir nebesuvalgom. Agurkus konservuoju. Vyšnių buvo begalė. Suėjo į sultis ir kaimynam apdalint. Kibirą pardaviau. Prasidėjo obuoliai, slyvos......kodėl jų tiek būna? biggrin.gif
Dabar sėdžiu, širdis virpa. MB nuvežė šunę sterilizuot. Paliko. Sakė visa draugaujanti, linksma nuėjo su daktaru. Tikiu-viskas bus ok.
Dusiai-ypatingas ačiū. AČIŪ. Daugiau parašysiu AŽ. Kažkada, bet AČIŪ.

Nu kokia grazi,sutvarkyta Lietuva!Reik vbutinai aplankyt.

QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 16, 18:13)
Ate42 nieko nesupratau , tikiuosi geras ačiū ...  unsure.gif

Luety , džiovinsiu pelyną  ( tarmiškai , pagal mano gimtą šneką metylis , taip mama ir bobutė vadindavo ) kaip vaistažolę.  Ir gersiu laiks nuo laiko kaip vaistus ...  Jokių kitų kiečiu neturiu. Na dar senovinį pelatrūną.  Kiečių giminės.
Na ir oras šia savaitę, dieną 27 , naktį 18-20 ir 3 sykius paroj  palyja . Molūgai išprotėjo , virkčios gal 7-8 metrai smile.gif Tai ką rasiu dar po savaitės ? iki prūdelio nukeliaus smile.gif  O  duplainių  ( pačio augalo )  dydis, o jau vaisių gal 100 ant vieno krūmo .  Kur aš juos dėsiu ?

Man atrodo,Dusia,nera svarbu kokia dali zoles dziovinsi,visa vienodai karti.
Kazkada mamute gydesi pas garsu zolininka ata uzmirsau pavarde gal 1972m,jai buvo depresija su simptomais i skrandi,ji nesikeldavo,guledavo per dienas,viskas buvo dzin.|As susiradau ji per med.mokyklos destytoju rekomendacijas,tai jie liepe birzelio menesi,pries suzystant kieciams,paprasciausiom piktzolem,kast ju saknis,dziovint ir gert.Mama greit pasveiko ju pavartojus.

vartotojo įkelta nuotrauka

pelynas irgi kieciu seimos,bet kitoks,geriama zole,o ne saknys.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 16, 19:13)
Ate42 nieko nesupratau , tikiuosi geras ačiū ...  unsure.gif

Luety , džiovinsiu pelyną  ( tarmiškai , pagal mano gimtą šneką metylis , taip mama ir bobutė vadindavo ) kaip vaistažolę.  Ir gersiu laiks nuo laiko kaip vaistus ...  Jokių kitų kiečiu neturiu. Na dar senovinį pelatrūną.  Kiečių giminės.
Na ir oras šia savaitę, dieną 27 , naktį 18-20 ir 3 sykius paroj  palyja . Molūgai išprotėjo , virkčios gal 7-8 metrai smile.gif Tai ką rasiu dar po savaitės ? iki prūdelio nukeliaus smile.gif  O  duplainių  ( pačio augalo )  dydis, o jau vaisių gal 100 ant vieno krūmo .  Kur aš juos dėsiu ?

Aišku geras. Ačiū. Kitos negali būt.
Atsakyti
pelynas vartotojo įkelta nuotrauka
piktzole kietis
nors abu vienos seimos
Paprastasis kietis gerina apetitą, virškinimą, vartojamas apsinuodijus, padeda gydyti gastritą, naikina mikrobus, grybelius, yra geras antiseptikas. Ramina nervų sistemą, labai vertingas gydant depresiją, šalina įtampą.
nuoroda
https://m.delfi.lt/g...php?id=73890614
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 16 liepos 2018 - 21:54
Labos iš ryto 4u.gif

Atsibundam smile.gif
graži ta msų Lietuvėlė ir kiek mes jos nematę vis rūpesčiai ten lekiam šian o, kad pavažinėti pamatyti... čia taikau sau... šaunuolės moetrytės 4u.gif
Ate42 o kaip tavo sveikata? ar kartojasi silpnumai o kaip TB rankos ir t.t. O kaip sunytis smile.gif
O ačiū Luety už papasakojimą apie žolikes reiks gal man paiešktoi žolinčiaus pardoškėje pagerėti to kiečio unsure.gif
Bučkas
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 07 17, 06:57)
Labos iš ryto  4u.gif

Atsibundam smile.gif
graži ta msų Lietuvėlė ir kiek mes jos nematę vis rūpesčiai ten lekiam šian o, kad pavažinėti pamatyti... čia taikau sau... šaunuolės moetrytės  4u.gif
Ate42 o kaip tavo sveikata? ar kartojasi silpnumai o kaip TB rankos ir t.t. O kaip sunytis smile.gif
O ačiū Luety už papasakojimą apie žolikes reiks gal man paiešktoi žolinčiaus pardoškėje pagerėti to kiečio  unsure.gif
Bučkas

Labas rytas,
Aš, sveika, drūta. Reikėtų su svoriu pradėt kovot. MB rankos po operacijos pasitaisė labai nežymiai. Kartojo tyrimus dėl IS. Nepatvirtina, bet ir neatmeta. Įtaria pravaikščiotą nedidelį insultą. MRT rodo daug mažų uždegiminių židinukų smegenyse. Šiaip jaučiasi neblogai. Vaikis labai stebina, atrodo, kad kas pakeitė. Labai stengiasi padėt. Pats atlekia dirbt. Tėčiui vis liepia pailsėt, tik jį pamokyt ir jis viską padarys. daro, net dulka. Susuko juodlubes, nuobliavo medeną, ai viskas dabar tik jo rankom. Tėtis tik mokytojas. Labai pagerėjo santykiai. MB visiškai nepamokslauja, neburba, nors ir nesiseka, kažką ne taip padaro. Tiesig pasako, kad išmoksi, kad įgūdžių reikia.Vnž, kad taip ir toliau. Pirmą kursą baigė. Kolkas vienas. Tiek kolkas. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 17 liepos 2018 - 07:27
Labas rytas,

Kava gerai smile.gif Dėkui Muka. Nors šai savaitę miegligė jau nepuola.

Ate42 tavo šunei sveikatos 4u.gif Bus ramesnis gyvenimas smile.gif Aš už sterilizaciją ir kategorišksi prieš vaistus . Ir ligų mažiau , ir šunei lengviau .

Mano kaime laukinė katė beturi 2 kačiukus . Gamta . O katė priklydus dar nematyta smile.gif apžiūrėjau normaliai . Nebežinau ar viešbutis , ar viešnamis pas mus. Ar šiap gyvuliai jaučia , kad aš jų neišvysiu ...

Ps vakar padariau fermentuotų daržovių
FD
Ragausiu vakare, pagal kvapą manau , kad česnako reiktų mažiau . Arba visai nedėt. Nesu didelė česnako mėgėja .

PS kai neturėjom sodybos , ir vaikai buvo mažesni , beveik kas savaitę vasarom kažkur keliaudavom po Lietuvą . Kad savaitgaliais nesėdėti namie. Dabar vaikai jau turi savo gyvenimus , o mums kaimas truputi užstoja pasaulį ... Bet jei kažkur pajudam , tai stengiamės pasidairyti. Gražėja Mūsų Lietuva ... nelygink kas buvo prieš 10 metų .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 17, 07:31)
Labas rytas,

Kava gerai smile.gif Dėkui Muka. Nors šai savaitę miegligė jau nepuola.

Ate42 tavo šunei sveikatos  4u.gif  Bus ramesnis gyvenimas smile.gif Aš už sterilizaciją ir kategorišksi prieš vaistus . Ir ligų mažiau , ir šunei lengviau .

Mano kaime  laukinė katė beturi 2 kačiukus . Gamta . O katė priklydus dar nematyta smile.gif apžiūrėjau normaliai . Nebežinau ar viešbutis , ar viešnamis pas mus. Ar šiap gyvuliai jaučia , kad aš jų neišvysiu ...

Ps vakar padariau fermentuotų daržovių
FD
Ragausiu vakare, pagal kvapą manau , kad česnako reiktų mažiau . Arba visai nedėt. Nesu didelė česnako mėgėja .

PS kai neturėjom sodybos , ir vaikai buvo mažesni , beveik kas savaitę vasarom kažkur keliaudavom po Lietuvą . Kad savaitgaliais nesėdėti namie. Dabar  vaikai jau turi savo gyvenimus , o mums kaimas truputi užstoja pasaulį ... Bet jei kažkur pajudam , tai stengiamės pasidairyti. Gražėja Mūsų Lietuva ... nelygink kas buvo prieš 10 metų .

Mes lygiai taip darėm. Keliavom po Lietuvą, Lenkiją. Dabar kaimukas stabdo. Užtat kaip gera girdėt, kai vaikas, sako, kad anksčiau buvo labai faina. Važiuodavom visur. Kiek pamatėm. Klausia kada vėl....nenutraukia niekaip bambagyslės.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 17 liepos 2018 - 07:45