Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2018 05 22, 09:04)
žinai gal tu ir teisi smile.gif nes anais kartais tik iki šiltnamio įlėkdavau ir net nespėdau apžiūrėti o dabar tai vis dažniau  ax.gif
ate42 o ten du šalavijai vienas vaistinis kitas priekoninis smile.gif vaistinis tas pūkuotas daugiau smile.gif

Laba,
ačiū. matau, kad skirtingi. Tas kur didesniam vazonėly-prieskoninis. Jis daugiametis? Aš maniau, kad jis gėlė. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2018 05 22, 11:45)
Laba,
ačiū. matau, kad skirtingi. Tas kur didesniam vazonėly-prieskoninis. Jis daugiametis? Aš maniau, kad jis gėlė. biggrin.gif

abu daugiamečiai didesniam vaistinis o mažesniam prieskoninis
https://www.google.c...3rKdFIKgVtCW1M:
kitas toks

https://www.sodinink...salavijas-3.jpg
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 05 22, 10:03)
abu daugiamečiai didesniam vaistinis o mažesniam prieskoninis
https://www.google.c...3rKdFIKgVtCW1M:
kitas toks

https://www.sodinink...salavijas-3.jpg

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 05 22, 06:23)
Labos iš ryto smile.gif

Vakar vakare paliejua karbamidu įdomu ar suveiks kažko tokie silnoki šiemet o jau rišti verkaint reikia ... gal šiandiena išeis parišti...
Dėl kenkėjų Luety soriuks nepatarėja aš žudikė verysad.gif O dėl geltonavimo svogūnų tai tikrai ta musiukė... druska veikia...
Dusia37 kaip nugara, ar išsitampei? Aš su kastuvu padirbėjusi irigi neblogai vieną projektą darau sode tai jau MB atėjo padėti :0 bet liko velėnos iškasti nedaug kokie 1.5 kv.m. tai baikos smile.gif ir turėsiu naujai atitvertą įvažaivimą o:)
Na luety dietologei ir parašyk, kad valgai ne duoną o bandeles ir sudedamasios dalys štai tokios smile.gif O įdomu ką sudarys ji tau pasidalink ką, ką mislina profesionalai smile.gif
Bučkas

Labutes,
Ryte buvau pasportuot ,o atsikeliau tokia sukumpus,tokia skaudi visa,galvoju,kaip as cia sportuosiu.Be to buvau pakviesta i senjoru sokiu klase,panasiai,kaip zunmba.Tai vos nukeblinau,atlikau savo masinu rutina,po to klase.Na tiesiog sielai penas.Muzika grazi,zingsneliai is sokiu ritmo,jei rokenrolas,tai pratimai su jo zingsneliais,jei salsa,tai su jos zingsneliais,judejimas be sustojimo.Destytoja labai gerai pati soka ir rodo,nors buvau pirma kart,bet viska suspejau.Buvau greziama nuo prakaito ir tikrai laiminga,nes megstu sokiu muzika,o dar plius judesys.Gryzau pavargus,bet be skausmu.Tiesiai i dusa,nes prakaitas varvejo visur.
Del dietos nieko nezinau,kas bus,kaip bus,ka jie ten pateiks.Kol kas,kiek suprantu dvi savaites bus beletristika.Nepernesu nekonkretumo,bet reikia islaukt.Dabar pildau savo 3 dienu mitybos uzrasus.Truputi nervuoja ir kalbos barjeras.Nors ir puikiai suprantu ir kalbu,bet,kai reikia aprasyt kazka,o jie to klausia kasdien,tai truputi atima laiko,nes norisi taisyklingai issireikst.
Muka,jei tik bus kuo dalintis,butinai pasidaklinsiu.Kiek girdejau,tai jokiu planu nebus.

QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 22, 07:35)
Labas rytas,

Kavos ?

Luety dėl dietologės galiu patarti tik  tiek  -  žiūrėk kaip į žaidimą ...

Kaune truputi palyjo , kažin kaip kaime ?

Muka vis gražiniesi ir gražiniesi sode  4u.gif . Aš jau praradau viltį , nes kas antras žodis imant kalbėti apie kaimą - reikia. Rankos tik 2, savaitgliai neguminiai.
PS, per dažnai matai savo augintinius , kad prastoki atrodo smile.gif aš kai nemačiau visą savaitę , tai man atrodė labai nieko ...

Aciu,dusiuk uz malonia kava.
Pradejau jau ziuret,kaip i zaidima,pikti padejau i sona,toliau laikausi savo dalinio badavimo,stengiuosi nenaudot jokio s...mityboj.Keiciu savi yprocius.

O mano va toks salavijas http://www.dekoratyv..._imagelarge.jpg
Atsakyti
labas rytas,

vartotojo įkelta nuotrauka

Mano vaistinis šalavijas ir levandos tik dabar susibudo ... Vėlyvi augalai . Luety ar turi levandų ? Pas jus švelnus klimatas , daug rūšių jų gali augti . Lietuvoj žiemoja tik 1 rūšis .

Akims paganyti :

Atsakyti
Labos iš ryto smile.gif

O jau vaizdelis tobulas norėčiau kada nors pamatyti realiai. tiresa pas mus lietuvoje irigi yra Levandu namai ir net festivalį organizuoja smile.gif
Vakar parišau pomikus nes jau kai kurie po nupylimo taip ir liko gulėti tai jau reikėjo o jau pažastukų daug tai dar juos nukarpščiau žodžiu iki 9.30 prasiturkiau ale toks malonesnis darbuks nei kasti ..
Bučkas
Atsakyti
Labryt,panos SOS,esu sode,ar liet druska svogunus,esancius tarp braskiu???Ar turit kas patirties?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2018 05 23, 13:10)
Labryt,panos SOS,esu sode,ar liet druska svogunus,esancius tarp braskiu???Ar turit kas patirties?

Neliek ant braškių - tik ant svogūnų galvų . Man tai tik krapai nuo druskos miršta smile.gif Kiti augalai nepastebėjau ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 23, 11:46)
Neliek ant braškių - tik ant svogūnų galvų . Man tai tik krapai nuo druskos miršta smile.gif Kiti augalai nepastebėjau ...

Aha,aciu,Dusiuk,nesaulaukus emiau ir paliejau ant bulves,jei ir pateko kiek,gal nemirs.Imet kelias nuotraukas,gal bus aiskiau

avietes

keliu pomidoru virsunes ne grazios
svoguno laiskai tokie nugriauzti
Ir truputi pozityvo

Cia Tarasenko rizovyj is Kavasucitrina,bet jau ir Ates Sibirskij skorospeltj turi ir Dusiuko Toro ir Jablonka rosii,atrodo Ate siunte.Aciu labai.Tie ankstyvieji suvelavau paset,tai bus kartu su visais turbut.
Paliejau cesnakus,svogunus su druska,nupurskuau nuo visokiu bugu(vabalu kenkeju).Siltnamyje paprikos apnikusios,mat tarp braskiu buvau pasodinus,braskes vakar von,tai pasimate visas grozis,nupurskiau pomidoru virsunes,nes ant senu lapu jie neina,agurkai atrodo svarus.Ates agurkai ilgi tysta jau,kitu uzmegzta labai daug ir graziu,niekas nebyra ir tusciy nematyt,kaip pernai.Isgenejau agurkus,dar nedideli kokia 50-70cm tik,bet apkibe.
Tai va tiek darbu atlikau,lauksiu rezultato.
Ryt ryte einam pas urologa,po to sportas,nebus kada i soda,tai tik penktadieni pasodinsiu culinijas ir arbuzus i lauka.MB po truputuka pailsedamas padare dar viena lysve.Gal koki viena reiktu i siltnami paleist,bet pernai nepasiteisino,biciu nematau,net stebiuosi,kad ten ju nera,kas apdulkins mano arbuza siltnamy?
Apie levandas reiktu paskaityt,man ne visos patinka,be to nekenciu,kai jos sumedyja ir buna be vaizdo,bet yra rusiu,kur graziai atrodo.Daug pasisodint nebus kur,bet del kvapo reiktu.
Atsakyti
labas rytas,

Kavos ?

Ateina pas mus karščiai . Žada kitą savatę iki 30. Matysim , kaip čia bus .

Luety dėl pomidorų nepatarėja ... O tuos svogūnus tai kokios sraigės gal taip graužia ? Žiauriai .
Aš labai vengiu pirkti augalus iš prekybcentrių . O jei jau perku , tai nuvežus kaiman ar parnešus trobon , balkone nupurškiu kokiu truču... kad kenkėjų neužnešti . Yra taip buvę, nusipirkau gėlytės iš Ermitažo su kažkokiom musytėm . Nemiela ...

3 dienom atjungė šiltą vandenį . Kaip nebemoku gyveni biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 24 gegužės 2018 - 05:57
Labos iš ryto smile.gif
O aš vakar paksutinį renginį apturėjau įmonėse už preitus metus smile.gif Visos įmonės jau apšokinėtos smile.gif grįžau išsunkta nieko nedariau sekina mane tokie renginiai ir pasiruošti ir ...
luety dėl pomidorų soriuks mažu geriau pomidorininkės patars, o svogūnai tai gal tikrai kokie šliužai... bet druska nepakenks tikrai, nes gali būti ir viduje tos kirmėlės o tu perpjauk per visą pažeistą svogūno laišką ir pažiūrėk nėra voratinklio ar kokio kirmėliuko?
Avietės kaip avietės mano akiai nieko netrūksta mano irigi tokios būna paskui pažaliuoja, bet žinant mano patyrimus ir požiūri tai gal specia pakomentuos.
Šiandiena jau dirbsiu gelsvė džiovinimui ruošiu baigsiu savo grand planą žodžiu gal jau stūmsiuosi...
dusia37 sakai +30, na kon darysi bus +30 o mes žolę žadame sėti...
Bučkas
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 24, 04:50)
labas rytas,

Kavos ?

Ateina pas mus karščiai . Žada kitą savatę iki 30. Matysim , kaip čia bus .

Luety dėl pomidorų nepatarėja ...  O tuos svogūnus tai kokios sraigės gal taip graužia ?  Žiauriai .
Aš labai vengiu pirkti augalus iš prekybcentrių . O jei jau perku , tai  nuvežus kaiman ar parnešus trobon , balkone  nupurškiu kokiu truču...  kad kenkėjų neužnešti . Yra taip buvę, nusipirkau gėlytės iš Ermitažo su kažkokiom musytėm .  Nemiela ...

3 dienom atjungė šiltą vandenį . Kaip nebemoku gyveni  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Labos,

nu jau siandien dienele doh.gif.Vakar nupurskiau visus augalus lauke,siandien lyja doh.gif biggrin.gif
Ryte turejom taloneli pas urologa,dar is seniai,seiministas buvo paskyres balandzio pradzioj,tik dabar priejo.Nuvaziavom,atsizymejom sistemoj,kad atvyke,sedim sedim,laukiam,laukiam,tablo rodo,kad priemimas stringa puse valandos ,45 minutes.veluoja taloneliu laikas,nu ka,laukiam.Visi,kurie atejo pries mus,pasaukti,po musu ateje pasaukti,sakom cia jau kazkas ne taip.Nueinu paklaust,sako,ponia,jus ne cia laukiat,jums pas moteru reikia. bigsmile.gif bigsmile.gif Sakau,cia ne man,o mano vyrui.Tada palaukit.Nuejo pas kita,abi kalbejo,narse kompiuteri,galiausiai sako,sorry,tas talonelis yra klaida.Vyrui pas moteru gydytoja paskirtas doh.gif :oh:lauktas nuo balandzio pradzios,jau speta operacija padaryt,apsveikt,butu neblogai buve pasirodyt,o ir klausimu kyla,ir nieko.Eikit namo.Nu galvoju,uz parkinga tikrai nemokesiu,nes isbuvom virs 2 val.tai butu apie £6.Perpykus susiradau atendanta,paaiskinau,zmogus vos neapsiverke, biggrin.gif biggrin.gif uzdejo stampa,kad nereikia moket.Nu bent tiek pamalonino.Isiskaudejo galva,nes isvaziavau be pusryciu,o dar planavom vaziuot apsipirkt,saldytuvas tuscias,MB sako,vaziuojam kur nors pavalgyt,gal tam paciam prekybcentri.OK.Atsistojam i eile,gana nemaza,eile nejuda.Dirba viena su Dauno sindromu,o kita gal 80m.su regos sutrikimu ir vyrukas,kuris daro kava.Nei juokas nebeima,kol suskaiciuoja,kol randa ka paspaust,ojomajo.Nu nieko sulaukem.Gryzus isvariau i sporta,nervu apramint,po to laukia valgio gaminimas,gryztu,MB besisukinejas apie puodus,valgis gatavas,tai nors dienos pabaiga smagi.Tai va,kokia diena.
Del augalu bedu:
Pasikonsultavau su IK,ka as daryciau be jos.Pomidoram gali but amarai,tripsai,kaip ir tikejaus,bus nuo braskiu,tai vakar paliejau,nupurskiau viska siltnamyje,gal apstos.Avietem sake truksta magnio ir kalio,liet kuo skubiausiai vandenyje tirpiom trasom,o svogunui,nepatikesit, kazkokios minamuses,kuriu neisnaikinsi be sisteminio chemikalo aktaros.Tokiu zinoma UK nera,tai liepe lauzyt laiskus ir viskas,sake sakniai nekenkia,bet mane neramina,kad eda cesnaku sirdeles,bet gal cia kitas koks velnias.Nu bet viskas nupurksta,kas bus tas.
Lyja pas mus,norts zada irgi atsilima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 24 gegužės 2018 - 17:09