Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos iš ryto 4u.gif

Ką darbinikės pavarėt ar jaučiate kojytes rankytes... aš tai neeee bet užtat laiminga nusieikiau... jau reikia pomikus rišti ale vis dar galvoju karbamidu palaistyti ar ne per vėlu Dusia37 Ate42? agurkai susėti, kai kurie susodinti kažko dygo prastai ale sukišau liko dar vietos mislinu ką šalia kale kopūstų draugijon pasodinti. mergai o kada veliausiai morkas galima sėti?
Dietos dugnas vėl dietos vėl dugnas... kaip išmokt be dugno ir dietų ką?
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas ,
kavos ?

vartotojo įkelta nuotrauka

Aga Muka, nieko - nei kojyčių nei rankyčių smile.gif Gėlynai nekrutinti , bet ... kažkada kai išlupsiu tuples kažką pasodinsiu smile.gif Daržai kaip ir pasodinti , liko agurkų pusė lysvės nesėta, nes dar auga ridikėliai. Pagal laiką jau turėjo užaugti ridikėliai, bet sausra savo darbą padarė . Kiek ten priliesiu savaitgaliais . Salotos kokios trejos nedygo , prisėjau dar .
Muka apie dukgnus ir dietas neturiu ko pasakyti . Aš tai kažkaip nežinau nieko apie dugną ... Nei aš jaučiuosi skestanti, tik storesnė smile.gif
Šiandien parakinta nugara , reiks vakare išsitampyti smile.gif Kastuvas mano metuose ne gėris smile.gif

Luety kaip tu laikasi? Kaip keliai ? Kaip MB sveikatos ?

Muka - karbamidas lyg po 2 savaitčių po pasodinimo ? Šaukšas ant 10 litrų ir 4 pomidormas , pilant ant lapų . Svarbu ne saulėtą dieną ir ne vidurdienį , kad lapų nenudegint .
Mano pomidorai dar nerišami . Aš juos labai giliai susodinau , suguldžiau. Betaliuksai jau žydi 100 pr , o kitų žiedinės kekės jau išmestos , bet žydi gal tik 20 pr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 gegužės 2018 - 08:52
Labutes,

si ryta islekem abu i soda be pusryciu pries 9 ir gryzom apie 12,tai tik dabar pavalgem pusrycius.
Sode siemet ne kas.Lauke svogunu laiskus eda kazkas,jau radau mazu kirmineliu cesnako sirdelej suspaustoj,ega lyg amaras,zali smulkus kiausineliai ir mazi kirmineliai,nezinau ka daryt.Svogunu laiskus nueda per pus ir lyg nulauzti lieka.Amaras nuo siltnaminiu braskiu jau persimete i pomidorus,keliu virsunes tokios biednos,lyg neissivyste ir jau radau juodu tasku,paprikos apniktos irgi.Kuom purkst?Ryt varysiu ieskot.Ar galima purkst pomidorus su ziedais?Jei chemikalas koks stiprus?O su silpnu cia neapsieisiu.Burokeliai taip graziai isdyge,jau zelia,uzdengti tinkleliu,taui kazkas isitaise ir apede visus lapelius,kuriuos pasieke per tinkleli,tai siandien kelem auksciau,kad neprisiektu.Pernai to nebuvo is tolo.Morkos sudygo graziai,bet gali uzpult sprages,nes jau velus laikas morkom.Zirneliai kvepiantieki irgi nekokie.Lyg skylutem nuesti,zodziu viska reik purkst,tai kokia ekologija bebus produkcijos??nusivyliau,sirdi sopa.Brudu daugiau,nei naudos.MB sako,taip ir pakerta kojas,kai dirbi dirbi,o brudai ima ir sunaikina.Bijau,kad i lauko braskes kas neisimestu,nes tarp braskiu svogunai pasodinti ir aesti.O braskiu bus daug ir graziu.Tada jau tikrai tik uzkurt viska belieka.
Kelenai kol kas neblogai.Aciu Dusia.MB tvarkosi geryn,kateteris 1-2xd.Ir tai pries nakti ir po nakties,arba tik nakti.Siandien dar sulipde viena lysve,neturiu kur arbuzu kist.Ryt reiks pripilt zemiu.
Sparagines siandien jau isnesiau i lauka.
Avietes zusta.Lapai pasidaro geltonai rudi,rudziu spalvos ir nudziusta visai.Nu zodziu,kur paziuresi,.vis kasnors mirsta.
Dieta bus pinigu plovimas.Dabar atsiunte pirma pamoka,kova su blogais yprociais.Patas turi issirinkt bloga yproti ir ji stengtis nugalet.Apie mityba,nei zodzio ir nebus visa savaite pg plana.Vien beletristikos vaikams.Juodas bruksnys pas mane.
Atsakyti
Luety - amaras gelžnas padaras. Veikia žalias muilas, veikia Fairy ( indų ploviklis), manau ir pas jus yra. Darai užtaisiuką -fairi , aliejus , gali dar šnapso ipilt smile.gif Aš vakar kovojau sode su amarais skruzdėm - fairy , aliejus ir čilių išrauka . O kamienus aprišau elastiniu bintu sumirkytu aliejuje. Kažkiek skruzdėms nepatinka smile.gif Labai jau jos mėgėjos amarus auginti ant trešnių lapų .
Dėl svogūnų - jei ten svogūninė musė - tai 4 šaukštai druskos ant kibiro vandens ir laistai . Atsigauna akyse. Dar daro kažkokį ten pelenų marmalą, bet man druska patogiau .
Nenaudoju jokio nuodo apart žalio muilo .
Burokėlių lapai visada pagraužti būna, bet derlius dėl to nenukenčia ...
Dėl aviečių - nepatarėja , bet gal per šlapia ? per sausa ? Liga kažkokia puola ?

Pažiūrėk - gal rūdys ?
Avietės

PS didžiausias kenkėjas gamtoj yra žmogus ... Išnaikinti , nužudyti smile.gif visi vabalėliai yra dievo vaikai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 gegužės 2018 - 14:46
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 21, 13:36)
Luety - amaras gelžnas padaras. Veikia žalias muilas, veikia Fairy ( indų ploviklis), manau ir pas jus yra.  Darai užtaisiuką  -fairi , aliejus , gali dar šnapso ipilt smile.gif Aš vakar kovojau sode su amarais skruzdėm - fairy , aliejus ir čilių išrauka .  O kamienus  aprišau elastiniu bintu sumirkytu aliejuje. Kažkiek skruzdėms nepatinka smile.gif Labai jau jos mėgėjos amarus auginti ant trešnių lapų .
Dėl svogūnų - jei ten svogūninė musė  - tai 4 šaukštai druskos ant kibiro vandens ir laistai . Atsigauna akyse. Dar daro kažkokį ten pelenų marmalą, bet man druska patogiau .
Nenaudoju jokio nuodo apart žalio muilo . 
Burokėlių lapai visada pagraužti būna, bet derlius dėl to nenukenčia ...
Dėl aviečių - nepatarėja , bet gal  per šlapia ? per sausa ?  Liga kažkokia puola ?

Pažiūrėk - gal rūdys ? 
Avietės

PS didžiausias kenkėjas gamtoj yra žmogus ... Išnaikinti , nužudyti  smile.gif  visi vabalėliai yra dievo vaikai...

Dusia,nesu tikra ar ten amaras,ar baltasparnis,ar dar koks s....
Svogunu galvos neliestos,auga graziai,tik laiskus naikina ir jau persimete i cesnaku sirdis,i tas kur dar neislinde,ta vidurini lapeli,kuris dar sulenktas ir sulenktam lapeli peri,deda kiausinius ir jau mazi kirminukai raitosi,viskas vyksta labai greitai
Siltnamyje pomidoru virsuneles gleznos,sviesios,lyg kas ju syvus ciulptu.Labai sunku naikint,kai nezinai su kuo kovot.
Skaitau googlej dabar,ieskau atitikmens.
Kai braskes pastebejau lipnias siltnamyje,tai purskiau su feiriu ir su cola,rezultato nebuvo,siandien isroviau visas braskes is siltnamio su visais konkolais,net asaros biro.Braskiu dar but buve 2-3 sav ir pakankamai pavalgyt.
Atsakyti
Tai svogūninė musė gyvena laiškuose. Kai tik pamatau museles sraidant, ar svogūnus laišku galiukus rustant - laistau sūriu vandeniu . Svogūnams druska nekenkia - laistyk ir svogūnus ir česnakus .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 21, 14:01)
Tai svogūninė musė gyvena laiškuose. Kai tik pamatau museles sraidant, ar svogūnus laišku galiukus rustant  - laistau sūriu vandeniu . Svogūnams druska nekenkia - laistyk ir svogūnus ir česnakus .

Nera jokiu museliu.Svogunu galiukai negelsta,tiesiog nugrauzti per puse ir isilgai.ryt nufotkinsiu.O druska paliesiu butinai,nes nezinau vistiek ka daryt,internete nieko panasaus neradau.
Atsakyti
Luety , kas supras tuo Angliškus kenkėjus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pas mus stirninas šeimininkauja . Jau ir MB sako , jei sutikčiau nemuščiau, o užmuščiau ... Jokie ten atbaidantys nepadeda, dzin jam kvapai , ir purškėm ir skudurus primirkytus rišom . Dabar tveriam kiekviną medelį . Nuvarė raudonlapį krūmą , jei neklystų raugerškį , MB kėnį ir tują... Ir dar paloja ant mūsų kas vakarą . Ragai nauji jam auga , tai reikia nukasyti . Iki joninių viską draskys ... Kadangi vietos yra , tai ir sodinam daug medžių - suaugs , bus gražu smile.gif Seną soda pamažinom nuo 40 iki 12 obelų , vietos liko .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 21, 19:12)
Luety , kas supras tuo Angliškus kenkėjus  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Pas mus stirninas šeimininkauja . Jau ir MB sako , jei sutikčiau nemuščiau,  o užmuščiau  ... Jokie ten atbaidantys nepadeda, dzin jam kvapai , ir purškėm ir skudurus primirkytus rišom . Dabar  tveriam kiekviną medelį . Nuvarė  raudonlapį krūmą , jei neklystų raugerškį , MB  kėnį ir tują... Ir dar paloja ant mūsų  kas vakarą . Ragai nauji jam auga , tai reikia nukasyti . Iki joninių viską draskys ... Kadangi vietos yra , tai  ir sodinam daug medžių - suaugs , bus gražu smile.gif Seną soda pamažinom nuo 40 iki  12 obelų , vietos liko .

Aha,kaip sunku.Niekada nebuvau taip maciusi.
Dusia,o jeui as liesiu su druska tuos svogunus ir cesnakus,kurie yra pasodinti tarp braskiu,ar nebus kapiec braskem?Jos gal nemegsta druskos?Grazios labai siemet,bijau dar tas nudvasint.
Visiem visokios bedos.Pas jus sklypas didelis,neaptversi.Per tvora gal jis neiliptu?
Grazu bus pas jus kazkada.Nesakau,kad dabar negrazu,gi nesu macius,bet medziai visada puosia sodybas.
Dietologe liepe surasyt smulkiai ka valgau triju dienu laikotarpyje ir atsiust jai.Kaip ji supras mano vandutes?? bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Labos iš ryto smile.gif

Vakar vakare paliejua karbamidu įdomu ar suveiks kažko tokie silnoki šiemet o jau rišti verkaint reikia ... gal šiandiena išeis parišti...
Dėl kenkėjų Luety soriuks nepatarėja aš žudikė verysad.gif O dėl geltonavimo svogūnų tai tikrai ta musiukė... druska veikia...
Dusia37 kaip nugara, ar išsitampei? Aš su kastuvu padirbėjusi irigi neblogai vieną projektą darau sode tai jau MB atėjo padėti :0 bet liko velėnos iškasti nedaug kokie 1.5 kv.m. tai baikos smile.gif ir turėsiu naujai atitvertą įvažaivimą o:)
Na luety dietologei ir parašyk, kad valgai ne duoną o bandeles ir sudedamasios dalys štai tokios smile.gif O įdomu ką sudarys ji tau pasidalink ką, ką mislina profesionalai smile.gif
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas,

Kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka

Luety dėl dietologės galiu patarti tik tiek - žiūrėk kaip į žaidimą ...

Kaune truputi palyjo , kažin kaip kaime ?

Muka vis gražiniesi ir gražiniesi sode 4u.gif . Aš jau praradau viltį , nes kas antras žodis imant kalbėti apie kaimą - reikia. Rankos tik 2, savaitgliai neguminiai.
PS, per dažnai matai savo augintinius , kad prastoki atrodo smile.gif aš kai nemačiau visą savaitę , tai man atrodė labai nieko ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 22, 10:35)
Labas rytas,

Kavos ?

Luety dėl dietologės galiu patarti tik  tiek  -  žiūrėk kaip į žaidimą ...

Kaune truputi palyjo , kažin kaip kaime ?

Muka vis gražiniesi ir gražiniesi sode  4u.gif . Aš jau praradau viltį , nes kas antras žodis imant kalbėti apie kaimą - reikia. Rankos tik 2, savaitgliai neguminiai.
PS, per dažnai matai savo augintinius , kad prastoki atrodo smile.gif aš kai nemačiau visą savaitę , tai man atrodė labai nieko ...

žinai gal tu ir teisi smile.gif nes anais kartais tik iki šiltnamio įlėkdavau ir net nespėdau apžiūrėti o dabar tai vis dažniau ax.gif
ate42 o ten du šalavijai vienas vaistinis kitas priekoninis smile.gif vaistinis tas pūkuotas daugiau smile.gif
Atsakyti