Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2018 04 20, 07:49)
Labos iš ryto  4u.gif

Dusia37 kaip tave suparntu gyvenimas per du namus ir mane veda iš proto... bet kol kas yra šitaip ir kitaip nebus bent pas moneis nes žiema negalima gyventi o vasara tokia jau ir bus su terbomis ir maišias verysad.gif bet yra ir malonumų pvz. pusryčiai terasoje ... žinoma namai tada visai nukenčia ... o mes su MB ir per žiemą nesugebėjome pasitvarkyti... namo vos kojas parvilkdavom...
Luety jau ir vištukes eina sau nu šaunuolė smile.gif
o aš ar paislėjau ne verysad.gif žinoma masažai ir vandens procedūros ir bla bla bla... o vakar grįžau įlindau į kompą ir durnė kam tai padariau verysad.gif...
Ir vėl šiandiena susivėlusi verysad.gif ale nikeo varysiu vakare sodan ir kavos puodelis mane atgaivins smile.gif
Bučkas

Labas,
Luety, negyvenam. Važinėju. Turiu baimių.
Mukute, o jūs dabar jau tik dviese. Na kodėl vasarą negalit gyventi ten. Kiek km tau iki darbo?
Atsakyti
Labas rytas,

Muka imk kavos 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Šiandien lekiu iki kaimo , ko gero nakvosim. Apsikuopti reiktų , nes po žiemos nevalyta . Kaip aš šiemet nesusisuku, net pačiai baisu . Nebegali žmogus tik dirbti dirbti dirbti ...
Ir pirtį reiktų pasikurti , atkaitinti senus kaulelius smile.gif
O šiap jei sugavočiau išeiti iš darbo , tai kaip Luety iki kokio spalio laisvos minutėlės neturėčiau ... tiek yra visokių darbų daromų kaime.

Atsakyti
Ate42 galima važinėti, bet kaip dabar iki darbo 3 km kokie o ten jau bus virš 30 km ir spūstys spųstys spūstys...ai matysim dabar reikia persiorientuoti kita linkme smile.gif
Dusia37 ačiū už kavą aha man ji bais reikalinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 04 20, 06:49)
Labos iš ryto  4u.gif

Dusia37 kaip tave suparntu gyvenimas per du namus ir mane veda iš proto... bet kol kas yra šitaip ir kitaip nebus bent pas moneis nes žiema negalima gyventi o vasara tokia jau ir bus su terbomis ir maišias verysad.gif bet yra ir malonumų pvz. pusryčiai terasoje ... žinoma namai tada visai nukenčia ... o mes su MB ir per žiemą nesugebėjome pasitvarkyti... namo vos kojas parvilkdavom...
Luety jau ir vištukes eina sau nu šaunuolė smile.gif
o aš ar paislėjau ne verysad.gif žinoma masažai ir vandens procedūros ir bla bla bla... o vakar grįžau įlindau į kompą ir durnė kam tai padariau verysad.gif...
Ir vėl šiandiena susivėlusi verysad.gif ale nikeo varysiu vakare sodan ir kavos puodelis mane atgaivins smile.gif
Bučkas

Labas ,Muka,sugryzus.Gal taip atrodo,jog nepailsejai,bet gi proceduros savo duoda vistiek.
Vistukes dar tik planuose,viskas priklauso,kaip pavyks MB operacija ir kada jis atsigaus.Bet abu norim labai.
Ate,o baimes tai keliones??
Dusia,bais butu man sunku per dvi vietas gyvent,bet as tingine,daugiau megstu komforta.
Muka,nu toloka 30km.Bet koks kaifas butu.
Siandien is ryto sportas.po to sodas,dabar darau vakariene.Siltnamis apsodintas,siandien net paprikas sugebejau sukist.Ryt dar likusius pomidorus i lauka sukisiu ir uzdengsiu agro balta plevele.Kodel ten papriku nekisu?Pomidoru mums pakaks kiek yra siltnamyje,o papriku noriu graziu,o kaip tame baltame namelyje jos gyventu,nezinau,o pomidorai atliekami,ankstyvieji,kaip nori taip tegul gyvena.Numirs,sukisiu ten kaliaropes,maza beda.
Uzvezem zemes ant tu lysviu,kur is rydens meslu apkrovem ir vel pasejau morkas,salotas,burokus.Jei nedygs,bus gaila,neturesiu savo .Nu bet gal digs jau pagaliau.
Pas nus siandien 25-27.Karsta labai,bet man gerai,tik gaila,kad ryt vakare jau rodo audra ir perkunija,o po to atvesta iki 13-15.Gaila labai,bet tas siltas oras labai padejo viska susitvarkyt sode.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2018 04 20, 17:32)
Labas ,Muka,sugryzus.Gal taip atrodo,jog nepailsejai,bet gi proceduros savo duoda vistiek.
Vistukes dar tik planuose,viskas priklauso,kaip pavyks MB operacija ir kada jis atsigaus.Bet abu norim labai.
Ate,o baimes tai keliones??
Dusia,bais butu man sunku per dvi vietas gyvent,bet as tingine,daugiau megstu komforta.
Muka,nu toloka 30km.Bet koks kaifas butu.
Siandien is ryto sportas.po to sodas,dabar darau vakariene.Siltnamis apsodintas,siandien net paprikas sugebejau sukist.Ryt dar likusius pomidorus i lauka sukisiu ir uzdengsiu agro balta plevele.Kodel ten papriku nekisu?Pomidoru mums pakaks kiek yra siltnamyje,o papriku noriu graziu,o kaip tame baltame namelyje jos gyventu,nezinau,o pomidorai atliekami,ankstyvieji,kaip nori taip tegul gyvena.Numirs,sukisiu ten kaliaropes,maza beda.
Uzvezem zemes ant tu lysviu,kur is rydens meslu apkrovem ir vel pasejau morkas,salotas,burokus.Jei nedygs,bus gaila,neturesiu savo .Nu bet gal digs jau pagaliau.
Pas nus siandien 25-27.Karsta labai,bet man gerai,tik gaila,kad ryt vakare jau rodo audra ir perkunija,o po to atvesta iki 13-15.Gaila labai,bet tas siltas oras labai padejo viska susitvarkyt sode.

Laba, visos plušat?
Luety, ar tikrai ir pas jus taip pranašauja?
https://www.tv3.lt/m...savaite-sniegas
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2018 04 21, 16:48)
Laba, visos plušat?
Luety, ar tikrai ir pas jus taip pranašauja?
https://www.tv3.lt/m...savaite-sniegas

Labutis,

nu ne,pas mus tik atves iki 13-14 silumos,kas yra normalu tokiu metu laiku.Ir lietaus ne kazin kiek.Sianakt turetu but perkunija,lietus,bet izoliuotai,musu gali net nesiekti.O siaip kita savaite daug maz sauleta,tik vesesne.
Cia gal kazkoks sinoptiku nusipezejimas,ieskojimas sensaciju? ax.gif
Mudu buvom sode,ruosiam agrastam,serbentam vietike,kita savaite reiks uzbaigt,nes ketvirtadieni Mb operacija.
Ryt su broliuko seima vykstam i gamta,dar turim nemokama iejima i parkus iki geguzes 31d,tai reikia isnaudot,tuo paciu atsvesim gamtoj Mb gimke,nes ji operuos per jo gimimo diena(jei operuos?)jis geria antibus,tai vistiek negali alko vartot,tai iskepiau pyraga,isidesiu paprikyciu pakimstu suriu,visi megsta,pavaiksciosim po parka,o paskui ,pasitiesim staltiese ir pasedesim gamtoj,pasimegausim pyragais.(Ypac as biggrin.gif biggrin.gif )ir graziai,kukliai pazymesim,pasidare grazu piknika gamtoje,nes niekas nenori tunot kambary,kai tokie orai grazus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 21 balandžio 2018 - 18:17
Labas rytas,

Kavos ?

Luety kaip atšventėte gimtadienį ?
Ate gal jau pomidorus susodinai šiltnamin ?
Muka kaip gyva po savaitgalio ?

Mes šeštadienį pasidarbavom kaime , vakar buvom namie. Antradienį vaikas išskrenda į mokslus, tai nors papietqavom kartu ... Nieko doro namie nenuveikiau biški pasitvarkaiu . Pratingėjau . Matyt užsibėgus buvau .
Mano pomidorų daigai šiemet neįpatingi , paprikos gražios. Matyt meilės pritrūko smile.gif
Kaime pasodinau 10 kelmų šparagų . Savo auginti iš sėklų , labai tokie dideli kelmai buvo - su kastuvu atskyriau ir pasodinau . Tikiuosi augs. Neržinau kaip maistinai , bet senovinai kaimietiški tai neišnaikinami . Pas mane pilna sodyba ( pievose ir sode ) pridygus . Vienoje vietoje bandžiau išnaikinti - norėjau preiskonių darželio toje vietoje - MB iškasė visas šaknis , (aš neįveikiau) , 2 metus neleidau nei vienam stiebeliui išaugt - paskui vieną pavasarį apleidau - tai išsikerojo bele kokio dydžio krūmas. Jei šią savaitę duos lietaus tai kitą savaitgalį valgysim šparagus smile.gif Luety kaip taviškai ? Žinau sėjai ....
PS Luety - jei jau nedygo kažkas - tai nebebandau tų sėklų į kitą žemę sėti - tvoju lauk tas sėklas ir perku kitos firmos kitą įpakavimą ... Man rodos ne žemėje bėdos o sėklose .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 balandžio 2018 - 07:14
Labos iš ryto 4u.gif

Nei kojyčiū nei rankyčių, žolę aeravau o jau smanų jazau jazau variau kaip bėris ale faktas jau su šiuo reikalu iki kitų metų baigta smile.gif dabar tręšti ir nupurkšti ir bus jau MB reikalas pjauti žolę smile.gif
dar va persodinau kelis krūmelius meškinio česnako, paskui sumažinau iki minimumo rūgštynių, eis jų vieton mėtos ir kitos arbatinės žolės gana čia man plušti žodžiu vienur didinu kitur mažinu doh.gif doh.gif doh.gif
tiksliai mergai kaip su pomikais ar dar nesiskubinti į šiltnamį kišti unsure.gif nors nėra didli ir maniškiai ačiū mergai jums nors paprikos jau žiedelius kai kurios krauna palaisčiau dar Daiga mažu biški maistinių medžiagų bus daugiau smile.gif
O šparagai skanu ale aš neturiu kur sodinti.. tiesa dar vienas gėlynas atsiras jazau kaip juos apropoti... nes statys pavėsinę MB vietoj šiltnamio ir va mislinu na reiktų kokių visžalių gėlyno, ale kaip padaryti, kad mažiau darbo būtų unsure.gif

Bučkas
Atsakyti
Muka , ar tikrai reikia gėlyno ?
Gal užteks vazono su pelergonija. Mažiau yra gražiau?
Mano akimis baisiausias gėlynas .... va kažkas tokio :

Na nebent juostą lavandų ? Kad kvepėtų ? ir bitės dirbtų ? Ar kokias raganes , kad liptų auštyn ir žiedais džiugintų ?

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 04 23, 06:13)
Labas rytas,

Kavos ?

Luety kaip atšventėte gimtadienį ?
Ate gal jau pomidorus susodinai šiltnamin ?
Muka kaip gyva po savaitgalio ?

Mes šeštadienį pasidarbavom kaime , vakar buvom namie. Antradienį vaikas išskrenda į mokslus, tai nors papietqavom kartu ... Nieko doro namie nenuveikiau biški pasitvarkaiu . Pratingėjau . Matyt užsibėgus buvau .
Mano pomidorų daigai šiemet neįpatingi , paprikos gražios. Matyt meilės pritrūko smile.gif
Kaime pasodinau 10 kelmų šparagų . Savo auginti iš sėklų , labai tokie dideli kelmai buvo - su kastuvu atskyriau ir pasodinau . Tikiuosi  augs.  Neržinau kaip maistinai , bet senovinai kaimietiški tai neišnaikinami . Pas mane pilna sodyba ( pievose ir sode )  pridygus . Vienoje vietoje bandžiau išnaikinti  - norėjau preiskonių darželio toje vietoje - MB iškasė visas šaknis , (aš neįveikiau) , 2 metus neleidau nei vienam stiebeliui išaugt  - paskui vieną pavasarį apleidau - tai išsikerojo bele kokio dydžio krūmas.  Jei šią savaitę duos lietaus tai kitą savaitgalį valgysim šparagus smile.gif  Luety kaip taviškai ? Žinau sėjai ....
PS Luety - jei jau  nedygo kažkas - tai nebebandau tų sėklų į kitą žemę sėti - tvoju lauk  tas sėklas ir perku kitos firmos kitą įpakavimą ... Man rodos ne žemėje bėdos o sėklose .

Labos,
pagaliau atsliauziau ir as prie kompo,nors darbu dar turiu,vakariene verda ant dujines.
Siandien.Is ryto poliklinika,MB krauja dave pries iop.Po to sodas,kol palaistem ka reikejo,vel uztrukom,po to i parde,nes puske prase sio to atsiust,po to i sporto kluba,tai va tik dabar laisvesne.
Vakar.Is ryto vaziavom i Wakehurst place parke,ten pravaiksciojom virs 5 km.Grozis nepaprastas,daug kas zydi,rododendrai ankstyvieji,zazalijos ivairiu spalvu,magnolijos jau pradeda vbarstyt ziedlapius,o visa misko paklode melsva nuo melsvu varpeliu.Daug kalneliu,lomu,vandens saltiniu su kriokliukais ivairiu konfiguraciju.Tai pavaikscioje,pavarge,susiradom tokia pavesine,ten stalas ir du suolai,pasidengem stala,turejom sampes buteli ir atsventem MB gimke.Buvau issikepus keksa,pasidarius sio to,broliene dar salotu,pyrago,sumustiniu ,kavos ir buvo smagu ir isalke ir oras nuostabus,dziaugemes rade pavesi.Neiprastai,bet smagiai.
Siltnamy susodintos paprikos per pora dienu pasoko i virsu vos ne dvigubai.Grazu ziuret.
radom jau raudonu braskiu siandien ir dar bus ryt poryt,zodziu,siltnamyje jau sirpsta.
Del seklu,tai as ir seklu parde keiciau,ir seklas naujas sejau,tai salotos tik dabar islindo.Morku nematyt.burokeliai buvo islinde vienoj cvietoj,bet matyt fazanas nulese,kai atsilo,radau tik stiebelius be lapu.Morku niekur nematau dar is dvieju sejimu,o treciam dar anksti islyst,nes tik ana savaite pasejau.Pastarnokai irgi ilgai dygsta,dar nesimato.
O Asparagu as vis zadejau set,bet taip ir nepasejau nei pernai,nei siemet.Pernorejau.Neturiu tokio ploto,kur galeciau duot jiems isikerot per amzius.
O siaip laukiau ketvirtadienio op.neramu ir labai norisi.
gelynas tavo nuotraukoj baisus,nei gelynas nei ne.
Mano irgi ne grazesni,kaip toj nuotraukoj,dar neradau savo veido.
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Na taip toksai gėlynas nėra mano siekiamybė, bet va turiu visžalių nemažai jau vargtsa vazonuose mislinu sukišti kažkur komponuosiu priekraštelio terasos pradžioje gal su mulčiumi o paskui su skalda, bus tik visžaliai ir jokių žiedų, nes už 8 metrų senobinis gelynas kur tuščios žemelės nėra augalų žiedai keičia vieni kitus, taip dar čia be spalvų derinio, bet ateityje, bandysiu pešti smile.gif ten ir pavęsis ne visiems va ir gerai ten, tai atsirinkinėju o tiklsiau pati gamta atrenka. Turiu dar vieną prie fontaniuko su lelijomis jis toks irigi nedidckas ale kais smagu paganyti į šlamutį ir t.t., paskui dar vienas yra su visžaliais bais gaila man to kampelio tai jis mažiausiai priežiūros, bet dūšią palinksimina, paskui dar vienas yra vadinam jono kalneliu( liko molio nuo šulinio tai su dukra sulipdėm dabar šašas ale neištampysiu, paskui dar vienas yra prie įvažiavimo, tas visia nieko blantno augalai trys, paskui dar viena turiu tai tas prie šašlikynių ir paskutinis toksai ale gėlynas, bet smagu man in jį žiūrėti iš tolo, ten tik serenčius pakeičia tulpes ir narcizus ( Ate42 mamukės) na ir dar du rožynai unsure.gif kaip paskaičiau ... durnė blink.gif
Luety na liuks ir pasivaikščiojimas ir pramogiukas na tikrai smagu, kad teip žmonės sugeba, aš be užstalės nė kaip tokios tradicijos...
Bučkasvartotojo įkelta nuotrauka
man toksia gražus
tą proga ir kavos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 24 balandžio 2018 - 06:50
Labas rytas,
kavos ?

Muka na ir gėlynai pas tave 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš savo kaime su gamta nepakonkuruosiu - šiurpės žydi sode, lelijos hektariais pievose juostom auga .
Va medžių tai prisodinom bele kiek , tikrai ne 20 . Bukų , klevų, liepų, kaštonų , spygliuočių ... kurie man visi eglės o MB pyksta smile.gif Tik maumedžius atskiriu , nes jie spyglius meta smile.gif
Vakar susibaigiau vakare , kažką ne okio suvalgiau ... gerai kat turėjau granatų žievių ...
Šiandien kaip šlapiu maišu trekta, bet jau gyvensiu .

Mano akim tobuli gėlynai :

Čia pavėsingom vietom :

O čia šaip labai gražu smile.gif

Atsakyti