QUOTE(Dusia37 @ 2018 04 23, 06:13)
Labas rytas,
Kavos ?
Luety kaip atšventėte gimtadienį ?
Ate gal jau pomidorus susodinai šiltnamin ?
Muka kaip gyva po savaitgalio ?
Mes šeštadienį pasidarbavom kaime , vakar buvom namie. Antradienį vaikas išskrenda į mokslus, tai nors papietqavom kartu ... Nieko doro namie nenuveikiau biški pasitvarkaiu . Pratingėjau . Matyt užsibėgus buvau .
Mano pomidorų daigai šiemet neįpatingi , paprikos gražios. Matyt meilės pritrūko
Kaime pasodinau 10 kelmų šparagų . Savo auginti iš sėklų , labai tokie dideli kelmai buvo - su kastuvu atskyriau ir pasodinau . Tikiuosi augs. Neržinau kaip maistinai , bet senovinai kaimietiški tai neišnaikinami . Pas mane pilna sodyba ( pievose ir sode ) pridygus . Vienoje vietoje bandžiau išnaikinti - norėjau preiskonių darželio toje vietoje - MB iškasė visas šaknis , (aš neįveikiau) , 2 metus neleidau nei vienam stiebeliui išaugt - paskui vieną pavasarį apleidau - tai išsikerojo bele kokio dydžio krūmas. Jei šią savaitę duos lietaus tai kitą savaitgalį valgysim šparagus
Luety kaip taviškai ? Žinau sėjai ....
PS Luety - jei jau nedygo kažkas - tai nebebandau tų sėklų į kitą žemę sėti - tvoju lauk tas sėklas ir perku kitos firmos kitą įpakavimą ... Man rodos ne žemėje bėdos o sėklose .
Labos,
pagaliau atsliauziau ir as prie kompo,nors darbu dar turiu,vakariene verda ant dujines.
Siandien.Is ryto poliklinika,MB krauja dave pries iop.Po to sodas,kol palaistem ka reikejo,vel uztrukom,po to i parde,nes puske prase sio to atsiust,po to i sporto kluba,tai va tik dabar laisvesne.
Vakar.Is ryto vaziavom i Wakehurst place parke,ten pravaiksciojom virs 5 km.Grozis nepaprastas,daug kas zydi,rododendrai ankstyvieji,zazalijos ivairiu spalvu,magnolijos jau pradeda vbarstyt ziedlapius,o visa misko paklode melsva nuo melsvu varpeliu.Daug kalneliu,lomu,vandens saltiniu su kriokliukais ivairiu konfiguraciju.Tai pavaikscioje,pavarge,susiradom tokia pavesine,ten stalas ir du suolai,pasidengem stala,turejom sampes buteli ir atsventem MB gimke.Buvau issikepus keksa,pasidarius sio to,broliene dar salotu,pyrago,sumustiniu ,kavos ir buvo smagu ir isalke ir oras nuostabus,dziaugemes rade pavesi.Neiprastai,bet smagiai.
Siltnamy susodintos paprikos per pora dienu pasoko i virsu vos ne dvigubai.Grazu ziuret.
radom jau raudonu braskiu siandien ir dar bus ryt poryt,zodziu,siltnamyje jau sirpsta.
Del seklu,tai as ir seklu parde keiciau,ir seklas naujas sejau,tai salotos tik dabar islindo.Morku nematyt.burokeliai buvo islinde vienoj cvietoj,bet matyt fazanas nulese,kai atsilo,radau tik stiebelius be lapu.Morku niekur nematau dar is dvieju sejimu,o treciam dar anksti islyst,nes tik ana savaite pasejau.Pastarnokai irgi ilgai dygsta,dar nesimato.
O Asparagu as vis zadejau set,bet taip ir nepasejau nei pernai,nei siemet.Pernorejau.Neturiu tokio ploto,kur galeciau duot jiems isikerot per amzius.
O siaip laukiau ketvirtadienio op.neramu ir labai norisi.
gelynas tavo nuotraukoj baisus,nei gelynas nei ne.
Mano irgi ne grazesni,kaip toj nuotraukoj,dar neradau savo veido.