Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2018 03 01, 10:37)
ačiū už kavukę...Dusia37 kaip gražu  bigsmile.gif man aukštas pilotažas bet dabar labai labai reikia man tokio kilimuko... unsure.gif tai ką man reikės megzti  unsure.gif kas pamokins mane .... bet visų prima siūlų reikia... o kokius pirkti reikia siūlus...

Muka , ne siūlai , virvelės .
vartotojo įkelta nuotrauka

Būna netgi Maximose jų , tik kainos nežinau ...
Aš tašėm užsakinėjau iš čia :
Penkialapis

Luety gal kokį filmuką įdės rusų kalba kaip nerti kilimuką... Ar pati youtube paieškok . Virveles dar pardavinėja per Sklebiu LT . Mačiau kaina gera- 6 Eur 200 metrų .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 01 kovo 2018 - 11:45
QUOTE(Dusia37 @ 2018 03 01, 13:40)
Muka , ne siūlai , virvelės .

Būna netgi Maximose jų , tik kainos nežinau ...
Aš tašėm užsakinėjau iš čia :
Penkialapis

Luety gal kokį filmuką įdės rusų kalba kaip nerti kilimuką...  Ar pati youtube paieškok .  Virveles dar pardavinėja per Sklebiu LT . Mačiau kaina gera- 6 Eur 200 metrų .

o kiek metrų reikia? skresmeniui 1 metro
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 01 kovo 2018 - 12:06
Muka- kokio dydžio norėsi ? Apvalaus, pailgo , ovalaus ....
Kokio storio virvutę pirksi ir tt. Matei virvutės yra kelių storių? Gal iš kokių 400 metrų jau kažkas gautusi ? Tašei reikia kokių 180 m. Visos ritės nesunaudodavau . Kadangi mano kilimėliui virvės buvo ne ritėm , negaliu pasakyti kiek metrų sunaudojau , pasuoju ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 03 01, 13:56)
Muka- kokio dydžio norėsi ?  Apvalaus, pailgo , ovalaus ....
Kokio storio virvutę pirksi  ir tt. Matei virvutės yra kelių storių?  Gal iš kokių 400  metrų jau kažkas gautusi ? Tašei reikia  kokių 180 m. Visos ritės nesunaudodavau .  Kadangi mano kilimėliui  virvės buvo ne  ritėm , negaliu pasakyti kiek metrų  sunaudojau , pasuoju ...

aha tada mažiausiai reikia 800 metrų jeigu didesnis... reiks yotube paieškoti dar ... dar klasuims matau su užpildu ir be jo ... kas geriau reikia kilimuko tokio storesnio, tai jaučiu su užpildu ane?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 03 01, 12:09)
aha tada mažiausiai reikia 800 metrų jeigu didesnis... reiks yotube paieškoti dar ... dar klasuims matau su užpildu ir be jo ... kas geriau reikia kilimuko tokio storesnio, tai jaučiu su užpildu ane?

Manyčiau be užpildo - minkštesnis ir lengvesnis būtų ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 03 01, 08:02)
Labas rytas,

kavos ?

Luety česnakai visai nebijo šalčio .  Svogūnai gal kokie -20 ir bėda būtų .... Špinatai irgi puikiai žiemoja Lietuvoj smile.gif Jau nekalbant apie Jūsų šalčius.
Vis nepasėju salierų ... teks vakare užsiimti .

Apie kilimelius . Aš nėriau  iš tokios virvutės kuri buvo namie ...  Ji truputi minkštenė negu tašių . Tašėm pirkdavau iš Penkialapio . Šiauliuose jie. Susikambini - būna reisas kartą savaitėj Kaunan , atveža . Aš truputi savo proto pardavusi  įmonei kuri prekiauja siuvimo furnitūra, tai ta virvelė ir kurios nėriau kažkaip už simbolinę kaina prieš kelis metus pas mane papuolus buvo. Labai  ir užimė vietą.  Labai noriu apsivalyti namus nuo prikaupto gėrio  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Mest į kontenerį buvo gaila, teko improvizuoti ,. Nėriau 6 Nr . vašeliu .
Mano kilimėlis, skersmuo virš metro :

ir kašikėlis smulkiems dalykėliams susidėt . Į mostį prie kilimuko .

Labas rytas,

o bozhe,kada tie salciai baigsis doh.gif,nekenciu as ju ziauriai.Visa nakti minus 5,plius baisinis siaures rytu vejas,uraganas Emma.Galvojau stoga nunes.Dauzesi,miegot negalejau,bet svoris i minusa 300g.Bijau dziaugtis dar,einu toliau.
Dusia,kilimu grozis neispasakytas.O jau krepselis kokio grazumo ,griuk ir neatsikelk.Kilimelio spalvos,tai mano mylimiausios spalvos.Viskas ,kas violetinio,rozinio,derinys su geltonu,mano mylimiausios spalvos.
Muka,kai neri apskita daigta,reikia daryt taip.Pirma eile 6zemi stulpeliai i ratuka,yra toks vadinamas волшебное кольцо амигуруми.Apsuki siula apie kaires rankos du pirstus du kartus ir isneri zema stulpeli,tada nuimi nuo pirstu ir isneri dar 6 zemus stulpelius,sekanti eile po du zemus stulpelius i kiekviena st.praejusios eiles,o toliau taip:kas eile didini zemu stulpeliu skaiciu.pvz.3 eile-1 z,st.,2 zemi st i sekancia kilpele ir kartoji aplink.4eile,2 zemi st,ir 2 st i sekancia kilpele ir vel ratu.5 eile -3 zemi st.ir du st i sekancia.6eile 4 zemi st ir du i sekancia ir taip kas eile vis didini tu stulpeliu skaiciu.Tada nesiriecia ,nesigauna lekstes formos.
https://www.youtube....h?v=RzBfCIxPsRs
cia youtubej ju daug,perziurek ir atsirink sau priimtiniausia,bet ratu mezgimo principas,kad nesiriestu,yra toks,koki aprasiau.
As megzciau is tos tokios medvilnes juosteliu,jie pigesni,kilimelis minkstesnis,galima butu plauk ji.Man tos virves atrodo per sunkios.Kiek reikia,gal youtubej pasakys video kokiam.Paprastai visada pasako,kokio dydzio,kokie siulai,ir kiek ju reikia.
Smagaus nerimo.Man tai dvasios atgaiva.Nerciau iki menulio ir atgal. biggrin.gif biggrin.gif
Lakiam sniego,pg prognoze turi iskrist vidurdieni,bet vejas nesiliausja,kambariai labai salti,nes nakti isjungiam,as negaliu miegot silumoj,dustu,o jei uzsisuki miegamojo radijatorius,tai apacioj sunku atreguliuot temperatura,ji labai sukyla,apacioj buna radijatoriai pleska nakti.
Kaip pas jus,sumazejo kiek salciai?

Va cia radau nerta kilimeli is tokiu siulu-virveliu,kaip as rekomenduociau.
https://www.youtube....h?v=--bHCjP5TLM
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 01 kovo 2018 - 13:18
Luety jei namuose - tai medvilninis malonesnis . Jei pirtyje - tik sintetinės virvelės. Sintetinis greičiau džiuva, nepelyja ir tt. Nes pirtis vis tik tokia patalpa kur būna drėgmės, vandens ir tt... Minkštumo tikrai užtenka. Skalbiasi virvelė puikiai . Nėra sunkus bent maniškis. Virvelė buvo 3mm storio . Vašelis 6. Aš labai laisvai neriu ... tai vašelis galėjo būti ir 5.
Del schemos - panašiai neriu , turiu iš kažkur susirašiusi kantičką . Tik pradžia - 4 virvelės kilpos , paskui 8 žemi stupeliai , paskui 16 ... Tas vietas kur platinu -( pas mane labai matosi ) atsižymiu kitos spalvos virvele, kad skaičiuoti ir žiūrėt nereiktų . Megzdamas tą vivelę patrauki .
PS Muka - pabandyk pradžioj padėkliukus panerti ... Ar patiks ? Ranka įgus . Siūlau tik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 01 kovo 2018 - 14:28
QUOTE(Dusia37 @ 2018 03 01, 16:14)
Luety jei namuose - tai medvilninis malonesnis . Jei pirtyje - tik sintetinės virvelės.  Sintetinis greičiau džiuva, nepelyja ir tt. Nes pirtis vis tik tokia patalpa kur būna drėgmės, vandens ir tt... Minkštumo tikrai užtenka. Skalbiasi virvelė puikiai .  Nėra sunkus bent maniškis. Virvelė buvo 3mm storio . Vašelis 6. Aš labai laisvai neriu ... tai vašelis galėjo būti ir 5. 
Del schemos  -  panašiai neriu , turiu iš kažkur susirašiusi  kantičką .  Tik pradžia - 4 virvelės kilpos , paskui 8 žemi stupeliai , paskui  16 ...  Tas vietas  kur platinu -( pas mane labai matosi ) atsižymiu kitos spalvos virvele, kad skaičiuoti ir žiūrėt nereiktų . Megzdamas tą vivelę patrauki .
PS Muka - pabandyk pradžioj padėkliukus panerti ...  Ar patiks ? Ranka įgus . Siūlau tik.

o dievai aukštasis pilotažas stulpeliai kilpeliai unsure.gif na jeigu ką klausiu tik pirma reikai pasistudijuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2018 03 01, 12:37)
o dievai aukštasis pilotažas stulpeliai kilpeliai  unsure.gif na jeigu ką klausiu tik pirma reikai pasistudijuoti smile.gif

Nieko sudetingo,jei esi kada vaseli turejusi rankose ir zinai,kaip nert zema stulpeli,stulpeli su vienu uzmetimu,pertraukiama kilpa.Viskas tada paprasta,o pagal video ,tai vienas juokas,ten viska rodo.Tikrai tau iseis,tik pirma pasiimk paprasta vaseli ir bet kokius siulus,kad jie atitiktu vaselio dydi ir panerk apvaliai,kaip as rasiau,ar pagal video,tik su plonesniais siulais ir pamatysi,kas gaunasi.Jei gausis kazkas,tada su storais siulais bus lengviau.
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Taip susiklostė aplinkybės rekia važiuoti vėl pajūrin... ir ne pasivaikščioti o daryti remontą uošviam... na ką padarysi reikia tai reikia .. tik va MB nugara patempta darbe, mano taip pat vis dar skaudena... ausis spengia... žodžiu nieko naujo...
Ačiū luety reiks prisiruošti, kaip nors prie tokio reikalo ... nes ir lyg siūlų duktres mačiau mėtosi ax.gif tik vašelį reikia nusipirkti... Dusia37 kur pirkti geriau?
Bučkas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 02 kovo 2018 - 07:45
QUOTE(Muka @ 2018 03 02, 08:43)
Labos iš ryto  4u.gif

Taip susiklostė aplinkybės rekia važiuoti vėl pajūrin... ir ne pasivaikščioti o daryti remontą uošviam... na ką padarysi reikia tai reikia .. tik va MB nugara patempta darbe, mano taip pat vis dar skaudena... ausis spengia... žodžiu nieko naujo...
Ačiū luety reiks prisiruošti, kaip nors prie tokio reikalo ... nes ir lyg siūlų duktres mačiau mėtosi  ax.gif tik vašelį reikia nusipirkti... Dusia37 kur pirkti geriau?
Bučkas

Labas rytas,
Muka......gal papasakosi kas nutiko? Kodėl remontas greituoju būdu, sergant?
Atsakyti
Labas rytas,
Kavos ?

Muka imk 4u.gif . Reikia tai reikia ... Nors jei abu ne kokios formos, nelabai ką ir padirbsit . O remontas tai kas ? Tapetų perklijavimas ar rimtai - pvz sienos griovimas ir tt.

Dėl vašelio - pažiiūrėk koks Nr. rekomenduoajams ant turimų siūlų ir nusipirk bele kur - Norfoj , Maxėj . Net nežinai ar patiks nerti , tai pirkti vašelį už kokius 6 EUR kažin ar verta.

PS vakar namie bandžiau kilimuką iš 5 mm virvės su užpildu . Gaunasi stabilesnis, tvirtesnsis , bet megzti tai vargas . Virvė kieta. Ai sueis pamestas pirtes durų .Nes tie turimi skurlinai labai greit susitrina.... Šiap tai voverės gyvenimas sunkus - pilni kampai visokio gėrio. Norėjau nert tašes kažkada, prisipirkau virvės , paskui supratau , kas man jų nereikia.
Kai pabaigsiu parodysiu . toks kaimietiškas dryžius bus . Ovalus. Nors man ovalą tai dar reiktų pasimokyti pagal filmukus nerti smile.gif dabar neriu pagal nuojautą biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif Nesiraito , viskas gerai , bet gal galima gražiau padaryti ...
Luety - kaip tu . Gyva ? vakar vaikas nuotrauką įmetė - sniegas ir pas juos smile.gif Baisu 4u.gif
Vis pamirštu pasidžiaugti kokia tu šaunuolė su sportu ir maistu 4u.gif taip ir toliau

Atsakyti