Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

As agurkus kiniskai darau.Siaip tik man ir skanu.Daugiau tai nieks nesizavi biggrin.gif
Zodziu pakepinam morkas ,svogunus ant aliejaus,tada pjaustytus agurkus,apkepa tada uzliejam pomidoru sultim ar kose ar paciu pomidoru pripjaustom,o kai issisutina tada dedam daug krapu ir cesnaku beigi chili pipiru,as dar dedu cukraus.Kinai dar taip daro su visokiais kopustais ,net salotom.Kepa.Siaip skonis tai toks kimchi gaunasi,kas supranta.
Atsakyti

Labas rytas,

Dusia teisi - juoduoja pomidorų galai - kalcio trūkumas. Pas mane šiemet nauja veislė šiltnamy, kuri rodo kalcio trūkumą.

Ir dar Alice dream susikryžmino, matyt. Forma ir skonis jos, o va spalvinimas visai kitoks, nebeliko antocianų paspalvinimo. Pas anytą šiltnamy gražiausiai spalvojasi, o pas me va ne. 

Muka, šiemet agurkus žiemai tvarkau 4 būdais:

darau marinuotus, marinuotus su garstyčiomis, košę su svogūnais ir rauginu.

Marinuotuose tai bais daug visokio ne gėrio :), t. y. cukraus.

Marinuoti:

1 l vandens,

5 v. š. cukraus,

1 v. š. druskos,

125 ml acto.

Į stiklainį įdėti  vyšnių, juodųjų serbentų lapų, česnako, krapų, kvepiančių pipirų ir garstyčių grūdelių.

Nors man skaniausiai, kai stiklainy litrui yra 3 skiltelės česnako, o visą kitą dedu į puodą marinatui, bet stiklainy nepalieku, na tik garstyčios grūdelius dar. Nes visi tie lapai, stiebai, pipirai, prisiglaudę prie agurkų, konkrečiam agurkui to skonio daug priduoda. Man skaniau visa skonių visuma. Tik česnakas labai gerai.

Dar kartais darau ne su vyšnių, krapų, serbentų lapais, o su gelsve. Kiti dar morkų lapų įdeda.

Sukamšau agurkus į stiklainius, užpilu verdančiu vandeniu - tuomet tą verdantį vandenį į puodą. Taip žinau kiek marinato reikės. Vieną kartą verdančiu vandeniu užpilt reik, kitus du kartus marinatu, o vėliau jau užpylus po šiltais patalais apvertus laikyt per naktį.

Atsakyti
Muka aš visada kelis stiklainius agurkų užpilu šparaginių marinatu . Tokie saldoki gaunasi .
Kitus marinuoju paprastai :
1 Litrui -100 gr acto , 3 ar 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos.
Kartais marinuoju su pirktais prieskoniais . Vis kitoks skonis smile.gif
Česnako dedu , kaip kada ax.gif
Kartais įmetu čiliuką - būna atominiai .
PS užpilinėju 2 kartus - pirmą kartą paprastu verdančiu vandeniu , kitą kartą marinatu ir po miegmaišiu . Kai tiek karščiai beprotiški buvo tai vandenį užpylinėjimui virindavau arbatiniu, mažiau prikaista virtuvė.
Mačiau receptą kur užpilinėja 1 kartą - ty tik marinatu .

Visokių kitokių pas mane nevalgo ax.gif Kažkada darydavau aštrius nekaitintus. Bet ten tiek cukraus - brrr.
Pas mane vienas krūnas rodo kalio trūkumus , prie kotelio žali , kieti , nesunokę . Bet tik vienas ax.gif
Ką galiu rekomenduoti iš naujai auginamų pomidorų VALGOMIEJI POMIDORAI MANDAT F1.
Kas mėgsta mažulius. Ne taip labai trūkinėja kaip čeriai , labai saldūs tvirti pomidoriukai . Kekė nerealau dydžio , neralaus gražumo skėtis . Ir pastovėti gali , nesutęžta po dienos .Būtinai būtinai auginsiu kitais metais. Vaikai tik šitų prašo , sakė kaip čipsai valgosi . Tokių skanių neturėjusi .
Aprašymas:

Ankstyvas čekiškas hibridas, atsparus ligoms, augintinas po priedangomis ir lauke. Augalai duoda ypač gausų derlių. Vaisiai pailgi, maži, 10–15 g svorio, labai saldūs, netrūkinėja. Kekės ilgos, jose sunoksta po 20–25 vaisius.

Atsakyti
Bet tai zinokit ir be uzpylinejimu galima daryt.Ar cia jau kaip tikejimas,obriady sobliudat nado?Zinokit atradau baklazanu metoda .Iskeptus orkaiteje nulupi ir sutaisau toki marinata.Daug cesnako,petrazoliu,cukraus ,druskos,acto ir metu.Butent metos duoda kazkoki idomu skoni.Viska sumaisai su baklazanais ,sukisi stiklainin ir uzpili aliejum.Tada jau reikia 40 min pakaitint.Na arba kol pilnai perkais.Skanu su grietine ir duona biggrin.gif
Atsakyti
AA arba užpilinėti arba kaitinti ? Man atrodo kito kelio nėra.
Asmeniškai man užpilinėti paprasčiau negu kaitinti .
Atsakyti

Su garstyčiomis aš kaitinu, paprastus marinuoju. Kai labai neturiu laiko, tai vieną kartą verdančiu,, vieną marinatu, o vėliau jau suku.

Kaitinu dabar ne puode, bet orkaitėj 80 laipsn. Temoeratūroj.

Atsakyti
Pou jei gerai pamenu augini FLORENZIA pomidorus ?
Kaip tau ? Pas mane gana stambūs vaisiai , tvirti pomidorai . Patys augalai gražūs tvirti , žiedų per karščius visai nemėtė. Vienžo - tipiškas hibridas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Pagal tvirtumą tiks džiovinimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 rugpjūčio 2021 - 12:42

Nea, aš Fenda auginu, avietinius hibridus. Neblogi, tik odelė tvirtoka.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Išmaunu į Šimonis.Nervuojuosi kaip ten keliai miške?Kaip miškovežiai ar nebus išmaujoja keliukus?Vakar mano pusę baravykino išpjovė ir dar tebepjauna. unsure.gif Taip gerai buvo nuo miesto 15 km ir šunį pavedžioti ir grybų pasirinkti. ax.gif Ir švėrių buvo pilna,pernai net 4 šakų ragus radau.Viskas plynė bus. blink.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Kava ir viržiai , ruduo ruduo ... Dėkui Ingrida už kavą 4u.gif
Oi kaip liūdna ax.gif Ne mano metų laikas smile.gif
Gero grybavimo Ingrida, Tau reiktų džipuko 4x4 po miškus . Mudvieju su MB svajonė prie ūkio trokutis ... Bėda , kad jam kelių mokestis užkrautas. Kai paskaičiuoji , brangoka.

Aš irgi mausiu į kaimuką, vakar visą dieną pradirbau prie kompo , vakare prie dažovių ax.gif Yra visokių reikalų tuose kraštuose verysad.gif , kurie man nepatinka...
Vakar prikepiau įdarytų mėsa baklažanų . Nuostabus pateikalas . Net MB džiaugėsi , kad skanu . AA dėkui už pasidalinimą gerais patarimais 4u.gif : mirkymas geriau negu druska . Jokio aitrumo ax.gif
Garžios ir darbingos dienos 4u.gif

Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Nieko netvarkiau nors cypia, nepatikėsite tik 11 kibiriukų užraugiau ir viskas nieko jokio daugiau slovikiuko unsure.gif ai iš pernai yra ax.gif Šparaginės bandysiu marinuoti, kaip Dusia37, nes raugtos nepatiko man tongue.gif šaldyti vietos neturiu smile.gif Baklažanų neturiu, pirkti kažkaip ... bet turėsiu minty mirkymą 4u.gif Dusia37 čiupk 4u.gif lengvų reikalų sprendimo 4u.gif
Ačiū visoms už pasidalinimus receptų mamukas panašei daro kaip Pau tongue.gif mano bendardarbė daro tik su acto esencija: vanduo1 litras vandens,1 valgomojo šaukšto druskos: ,2 valgomųjų šaukštų cukraus: 1 valgomojo šaukšto esencijos, (kai užvirs marinatas, supilti išjungus), pipirai, lauro lapeliai. Žinokite skanūs gaunasi. ax.gif
Palaisčiau pomikus kaliu ir kaciu, ŽS neradau tų trąšų, ai matysiu mažu užteks biggrin.gif
IngridaB gero grobio 4u.gif
Geros dienos 4u.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Ingrida, gero grybavimo :)

Muka, viską spėsi. Kiek reikia, tiek pasidarysi, jei nepasidarysi - pilnos parduotuvės.

Tokiu metu trąšas jau gal geriau purkšti, kas kuo greičiau įsisavintų.

Atsakyti