Zodziu pakepinam morkas ,svogunus ant aliejaus,tada pjaustytus agurkus,apkepa tada uzliejam pomidoru sultim ar kose ar paciu pomidoru pripjaustom,o kai issisutina tada dedam daug krapu ir cesnaku beigi chili pipiru,as dar dedu cukraus.Kinai dar taip daro su visokiais kopustais ,net salotom.Kepa.Siaip skonis tai toks kimchi gaunasi,kas supranta.
Labas rytas,
Dusia teisi - juoduoja pomidorų galai - kalcio trūkumas. Pas mane šiemet nauja veislė šiltnamy, kuri rodo kalcio trūkumą.
Ir dar Alice dream susikryžmino, matyt. Forma ir skonis jos, o va spalvinimas visai kitoks, nebeliko antocianų paspalvinimo. Pas anytą šiltnamy gražiausiai spalvojasi, o pas me va ne.
Muka, šiemet agurkus žiemai tvarkau 4 būdais:
darau marinuotus, marinuotus su garstyčiomis, košę su svogūnais ir rauginu.
Marinuotuose tai bais daug visokio ne gėrio , t. y. cukraus.
Marinuoti:
1 l vandens,
5 v. š. cukraus,
1 v. š. druskos,
125 ml acto.
Į stiklainį įdėti vyšnių, juodųjų serbentų lapų, česnako, krapų, kvepiančių pipirų ir garstyčių grūdelių.
Nors man skaniausiai, kai stiklainy litrui yra 3 skiltelės česnako, o visą kitą dedu į puodą marinatui, bet stiklainy nepalieku, na tik garstyčios grūdelius dar. Nes visi tie lapai, stiebai, pipirai, prisiglaudę prie agurkų, konkrečiam agurkui to skonio daug priduoda. Man skaniau visa skonių visuma. Tik česnakas labai gerai.
Dar kartais darau ne su vyšnių, krapų, serbentų lapais, o su gelsve. Kiti dar morkų lapų įdeda.
Sukamšau agurkus į stiklainius, užpilu verdančiu vandeniu - tuomet tą verdantį vandenį į puodą. Taip žinau kiek marinato reikės. Vieną kartą verdančiu vandeniu užpilt reik, kitus du kartus marinatu, o vėliau jau užpylus po šiltais patalais apvertus laikyt per naktį.
Kitus marinuoju paprastai :
1 Litrui -100 gr acto , 3 ar 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos.
Kartais marinuoju su pirktais prieskoniais . Vis kitoks skonis
Česnako dedu , kaip kada
Kartais įmetu čiliuką - būna atominiai .
PS užpilinėju 2 kartus - pirmą kartą paprastu verdančiu vandeniu , kitą kartą marinatu ir po miegmaišiu . Kai tiek karščiai beprotiški buvo tai vandenį užpylinėjimui virindavau arbatiniu, mažiau prikaista virtuvė.
Mačiau receptą kur užpilinėja 1 kartą - ty tik marinatu .
Visokių kitokių pas mane nevalgo Kažkada darydavau aštrius nekaitintus. Bet ten tiek cukraus - brrr.
Pas mane vienas krūnas rodo kalio trūkumus , prie kotelio žali , kieti , nesunokę . Bet tik vienas
Ką galiu rekomenduoti iš naujai auginamų pomidorų VALGOMIEJI POMIDORAI MANDAT F1.
Kas mėgsta mažulius. Ne taip labai trūkinėja kaip čeriai , labai saldūs tvirti pomidoriukai . Kekė nerealau dydžio , neralaus gražumo skėtis . Ir pastovėti gali , nesutęžta po dienos .Būtinai būtinai auginsiu kitais metais. Vaikai tik šitų prašo , sakė kaip čipsai valgosi . Tokių skanių neturėjusi .
Aprašymas:
Ankstyvas čekiškas hibridas, atsparus ligoms, augintinas po priedangomis ir lauke. Augalai duoda ypač gausų derlių. Vaisiai pailgi, maži, 1015 g svorio, labai saldūs, netrūkinėja. Kekės ilgos, jose sunoksta po 2025 vaisius.
Asmeniškai man užpilinėti paprasčiau negu kaitinti .
Su garstyčiomis aš kaitinu, paprastus marinuoju. Kai labai neturiu laiko, tai vieną kartą verdančiu,, vieną marinatu, o vėliau jau suku.
Kaitinu dabar ne puode, bet orkaitėj 80 laipsn. Temoeratūroj.
Kaip tau ? Pas mane gana stambūs vaisiai , tvirti pomidorai . Patys augalai gražūs tvirti , žiedų per karščius visai nemėtė. Vienžo - tipiškas hibridas Pagal tvirtumą tiks džiovinimui
Nea, aš Fenda auginu, avietinius hibridus. Neblogi, tik odelė tvirtoka.
Labas rytas.
Išmaunu į Šimonis.Nervuojuosi kaip ten keliai miške?Kaip miškovežiai ar nebus išmaujoja keliukus?Vakar mano pusę baravykino išpjovė ir dar tebepjauna. Taip gerai buvo nuo miesto 15 km ir šunį pavedžioti ir grybų pasirinkti. Ir švėrių buvo pilna,pernai net 4 šakų ragus radau.Viskas plynė bus.
Kava ir viržiai , ruduo ruduo ... Dėkui Ingrida už kavą
Oi kaip liūdna Ne mano metų laikas
Gero grybavimo Ingrida, Tau reiktų džipuko 4x4 po miškus . Mudvieju su MB svajonė prie ūkio trokutis ... Bėda , kad jam kelių mokestis užkrautas. Kai paskaičiuoji , brangoka.
Aš irgi mausiu į kaimuką, vakar visą dieną pradirbau prie kompo , vakare prie dažovių Yra visokių reikalų tuose kraštuose , kurie man nepatinka...
Vakar prikepiau įdarytų mėsa baklažanų . Nuostabus pateikalas . Net MB džiaugėsi , kad skanu . AA dėkui už pasidalinimą gerais patarimais : mirkymas geriau negu druska . Jokio aitrumo
Garžios ir darbingos dienos
Nieko netvarkiau nors cypia, nepatikėsite tik 11 kibiriukų užraugiau ir viskas nieko jokio daugiau slovikiuko ai iš pernai yra Šparaginės bandysiu marinuoti, kaip Dusia37, nes raugtos nepatiko man šaldyti vietos neturiu Baklažanų neturiu, pirkti kažkaip ... bet turėsiu minty mirkymą Dusia37 čiupk lengvų reikalų sprendimo
Ačiū visoms už pasidalinimus receptų mamukas panašei daro kaip Pau mano bendardarbė daro tik su acto esencija: vanduo1 litras vandens,1 valgomojo šaukšto druskos: ,2 valgomųjų šaukštų cukraus: 1 valgomojo šaukšto esencijos, (kai užvirs marinatas, supilti išjungus), pipirai, lauro lapeliai. Žinokite skanūs gaunasi.
Palaisčiau pomikus kaliu ir kaciu, ŽS neradau tų trąšų, ai matysiu mažu užteks
IngridaB gero grobio
Geros dienos
Labas rytas,
Ingrida, gero grybavimo
Muka, viską spėsi. Kiek reikia, tiek pasidarysi, jei nepasidarysi - pilnos parduotuvės.
Tokiu metu trąšas jau gal geriau purkšti, kas kuo greičiau įsisavintų.