Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Valgyt zalia ,cia ir dabar ,sezoninis produktas.
Apie tuos kirminus,tai manau ,kad cia kaltos trys askaridziu gyvenimo fazes- kai buna plauciuose,paskui su skrepliais i virskinamaji takta nueina.
Taip ir atsiranda legendos.
Atsakyti
labos,
Vakar kepiau cielus baklažanus. Česnako, pamidoro , mocarelios - skanu ... MB draugas svečiuose . Kita savaitgalį irgi svečiai , Tokia ta vasara biggrin.gif
Muka , nedėk dėžes svogūnų. Palik ant saulės. Turi būti saulėta ir sausa, labai gerai džiūna. Kuo ploniau papilsi tuo geriau .Kur sodinus iš sodinukų jau susirinjkau svogūnus, o sėklų dar žali . Dar kaklelis neužsidarė. Cesnakus kišu po stgu be saulės džiovinti , o svogūnai mėgsta pliažintis ax.gif
Nos tau gerai pavyksta ir dėžutėse ?

Pas mus vakar visą dieną lijo . Gal 7 vakaro nustojo ...
Vėl sugrįžo vasara. prognozės vienai dienai rodo .

Atsakyti
Sveikos 4u.gif 4u.gif
pas mus irgi ruduo,o turejo but vasara biggrin.gif ,buvo didelis debesis nusileides ant musu miesto,vos spejom vistas pasert.Bet man gerai toks oras,nekarsta. bigsmile.gif
Derlius traukiasi jau,vis maziau agurku,o ir pomikai trecia ketvirta kekes eina jau,tai ne kazkiek ir bebus.Broliui duokle siandien atiduota,ryt vaikams,kas liks sau.Tik cukiniju nemazeja,po paliejimo vistu vitamiis subujojo ir leidzia labai daug dar pilnu ziedu.Siandien 5 gana nemazas nuskyniau.
Gero sekmadienio.
Atsakyti
Po turgaus,nevalgiųsi tiesiai ant dviračio ir miškan.Vietų nežinau,grybautojų pilnas miškelis,vienas šūkavo,šūkavo.Kaip kažkas sugebėjo pasiklysti tokiame miškelyje. blink.gif Man gerai girdėjau,nepaklydau ir išėjau prie dviračio.Tik kad aš jį raščiau.Paklaidžiojau,galvojau jau nebėra,bet radau.10 baravykukų,roviau iš samanų tik tik dygsta. mirksiukas.gif Dar nespėjo ir sukirmyti.Bus vakarienė ant sviesto su grietinėle pasikepti. ax.gif
O grįžau per liūtį,kiaurai permirkųsi,bet laiminga.Atpratųsi dviratį minti.
Rytoj gal į savo vietas palėksiu,jei nebus liūties? bigsmile.gif
Atsakyti

Sveikos🌷

Išsimiegojom ir į mišką patraukėm valandžiukei. Tai per valandą aš voveraičių gerą puskrepšį, o vyras puskibirį pririnko. Lietus vėliau atslinko. It mašiniukų pradėjo vaūiuot ir stot šalikelėse.

Kai su tėčiu važiuodavom, tai 6 ryto jau miške, o kai su vyru, tai apie 10 tik 🌞 Kol pamiegojo, kavos išgėrė...

Mano krepšiukas, tai pusantro didelio kibiro, nemažas, bet bais patogus, bet jau pamainos jam reik ieškot.

Baravykų keketą radau, bet kirmėkiukų pilni, o vyras 4 labai gražius rado sveikus. Tai tėvams pusę laimikio nunešiau, pusę išsivalėm, ryt su bulvytėm bus.

Dar miškas turi atsigerti, po savaitės pasipils grybai. Gražus miškas, galva pailsėjo.

Grįždami į sodą užsukom, derlių nurinkom, dabar agurkus baigiam sumarinuot.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Prie manęs voveraitės dar nei vienos. ax.gif
Lėksiu šiandien miestan,kol mb tvarkys žoliapjovę,palėksiu į savo vieteles.Rytoj audžiu mintį,kol mb miegos,vėl prie sodybos palėkti.O trečiadienį mb važiuoja sostinėn pas dantistą,audžiu mintį į Šimonis.Planai nuostabūs,kad tik įvyktų. mirksiukas.gif
Viskas prasidėjo grybai,prasidėjo neramios man dienos.Vakar nustojo lyti,o aš pagatava vėl miškan,ilgesingai žiūriu į mišką.Pasiėmiau kastuvą ir nuėjau kasti pievos.Čia kaip narkomanui. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas
Grybautojoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Netoli mano kaimo yra gera vieta baravykų . Gal vidury savaitės ištrūksim. Grybauti mėgstu labai , tvarkyti grybių visai nemėgstu . Valgyti ? Na kelis kartus metuose labai skanu smile.gif
Visą savo gyvenimą grybauju su kažkuo . Viena niekad nesu grybavusi ax.gif
Kas mane nustebino atvažaivus į Kauną , tai kaip visi mėgsta grybus ir grybauti biggrin.gif Mano krašte tai toks nerimtas darbas smile.gif
Sunkoka savaitė laukia ... darbo daug ax.gif
Ir pas kirpėja mirtinai reikia papulti.
Ingrida , kas per balius buvo ? Tavo gimtadieni spalio mėnesį kiek pamenu ...
Pirmadienis , o aš jau pavargus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dusia,na bet tavo ir atmintis.MB sesės gimtadienin važiavome. mirksiukas.gif
Nemėgstu nei doroti ,valgyti?Kol pirmi grybai.Grybavimas -malonumas.Eini eini ir kaip loterija rasi-nerasi? ax.gif Galiu nemiegoti,nevalgyti,bet neatimkite malonumo-grybauti. ax.gif ,
Vakar ir nevalgiųsi išlėkiau,miške kaip ir buvo noras,paskui perdegė. blink.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
Šiandiena pirma diena darbe o krūvos krūvos popierių nebuvau tik savaite. unsure.gif
Grybauti mėgstu labai ir grybus doroti nėra vargo valgyti dar daugiau ax.gif
Vakar viena džiovyklę uždėjau žolių, pomidorus nurinkau atidaviau giminė užlėkusi buvo ax.gif Nerausta kažko šiemet man, o ir pomidoro galiukų pajuodavusių atsirado gal kokiu magniu nupurkšti? Ką patartumėte?
Dusia37 ačiū už receptus bandysiu ir aš makaluoti nes agurkų bombų pilnas krepšys unsure.gif
Pau o kaip marinuoji agurkus koks receptas?
Čiumpu kavelos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 08 09, 08:04)
Labos smile.gif
Šiandiena pirma diena darbe o krūvos krūvos popierių nebuvau tik savaite.  unsure.gif
Grybauti mėgstu labai ir grybus doroti nėra vargo valgyti dar daugiau  ax.gif
Vakar viena džiovyklę uždėjau žolių, pomidorus nurinkau atidaviau giminė užlėkusi buvo  ax.gif Nerausta kažko šiemet man, o ir pomidoro galiukų pajuodavusių atsirado gal kokiu magniu nupurkšti? Ką patartumėte?
Dusia37 ačiū už receptus bandysiu ir aš makaluoti nes agurkų bombų pilnas krepšys  unsure.gif
Pau o kaip marinuoji agurkus koks receptas?
Čiumpu kavelos  smile.gif

Labas rytas,
Mukute, pomidorams kalcio trūksta, tada galai juoduoja.
Patręšk kokia kalcio salietra. Tik kai pirksi žiūrėk, kad azoto kuo mažiau būtų. Tos kalcio salietros labai įvairiu santykiu pas mus.
Atsakyti
Mano šiltnamyje vienas pomidoras rodo kalcio trūkumą, vienas kalio ...
ŽS atsirado gal gero kalcio ?
vartotojo įkelta nuotrauka
Gal kitose parduotuvėse yra ? Nemačiau .
Aprašymas:
Aukščiausios kokybės, išskirtinės sudėties kalcio trąšos praturtintos amino rūgštimis ir boru. Sudėtyje esančios laisvosios L-alfa aminorūgštys leidžia augalams greičiau įsisavinti kalcį ir borą. Auginant pomidorus dažnai susiduriama su kalcio trūkumu, net ir naudojant kompleksines trąšas. Dėl trąšose esančių elementų tarpusavio cheminės reakcijos kalcio kompleksinėse trąšose nebūna. Kalciu trąšiame specialiomis trąšomis. NAUDOTI: kai pastebima pomidorų odelės įtrūkimų kai yra ziologinių, nekrozinių lapų dėmių kai džiūsta ir krinta žiedynai kai trūksta šviesos.
SAVYBĖS .Kompensuoja augalų kalcio ir boro trūkumą. Jo sudėtyje yra laisvųjų amino rūgščių, kurios skatina elementų pasisavinimą, mažina augalų stresą dėl nepalankių augimo sąlygų. Augalai tampa atsparūs abiotiniam stresui: šalčiui, sausrai, drėgmės trūkumui ar pertekliui, auga sveikesni. Esant pakankamam, lengvai pasisavinamam kalcio ir boro ir kiekiui, mezgama daugiau pomidorų, gerėja skoninės savybės, išvengiama dažnos pomidorų problemos – vaisių odelės skilinėjimo. Skilinėjant pomidorams augalas praranda derlingumą, pradeda pūti vaisiai, augalas nusilpsta. Išvengiama ankstyvo dar nesubrendusio augalo senėjimo, sukeliančio produktyvumo mažėjimą. Prieš naudodami suplakite. Paruoškite trąšų tirpalą pagal instrukcijoje nurodytas naudojimo normas. Trąšų tirpalu laistomi augalai. Naudojimas: 20–40 ml/10 l vandens 3–5 kartus kas 10–15 dienų. A.3.2.1.1 Organinis-mineralinis azoto trąšų tirpalas (suspensinės trąšos) su kalciu (CaO) ir boras (B). Sudėtis: kalcio nitratas 29,95% amino rūgštys gyvulinės kilmės 21,39% sausoji medžiaga - 30% organinė medžiaga - 12% organinės anglies (Corg) - 7%.
Atsakyti
Ačiū bandysiu ieškoti 4u.gif
Atsakyti