Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

AA, čia jau aš varputį nurašiau kaip bjaurastį ravėjimo prasme.

Dusia, tai ir maistas gali nuodu būt.

Ingrida, mes ryt gal iki miško pavažiuosim 🌞 Toks minkštas oras. Tik iki mūsų grybai dar nesirideno, bet pasivaikščiosim 🌷

Atsakyti
Pou gydytojo priesaika nepakenkti ... O rašydamas vaistus - kažką gelbėji , kažkam kenki ? kaip pamatuoti ? Užsidedi kauke ir patampi paslaugų teikėju ? Išrašinėji receptus ?
Vyresnių iš jo mokyklos buvo studijuojančių mediciną ir labai nusivylusių mokslo kokybe... Seni vadovėliai , seni dėstytojai ir tt...
Lankaiu TKM kursus kažkiek . Man patiko požiūris į ligą:
Kai susergi ir nueini pas gydytoją gydimas prasideda nuo pokalbio : pirmas etapas liepia susitvarkyti galvą; nuoskaudos , pykčiai, pavydai ...
Jei nepadeda- Akupunktūra, Akupresūra masažas - kad atkurti energijos tekėjimą .
Jei nepadeda - žolės.
Pirmi du gydimo etapai išmesti - liko tik pročkelės .
Pou mitas ar ne - vaistai nuo kraujo spaudimo kenkia inkstams ? Kažkada tai skaičiau ...
Atsakyti
Kokie vaistai?
Siaip gali but,prapletus vamzdi,sukyla visi trombai ,tirsciai apnasos,na viskas filtrus apsunkina biggrin.gif
Propolis yra pagrindine mumiju konservavimo priemone, todel ziuriu atsargiai.Bet gera tai derva,tik nereikia padaugint.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 08 07, 13:29)
Kokie vaistai?
Siaip gali but,prapletus vamzdi,sukyla visi trombai ,tirsciai apnasos,na viskas filtrus apsunkina biggrin.gif
Propolis yra pagrindine mumiju konservavimo priemone, todel ziuriu atsargiai.Bet gera tai derva,tik nereikia padaugint.

Nieko neišmanau apie vaistus . Nežinau kokie būna ... Skaičiau kažkur kažkada , kažkokio sveikuolio straipsnį.
Dėl pikio esu mačiusi kaip bitės mumifikavo pelę . Avilyje . Žiemą.
Pikio spiritinio tirpalo savo gamybos nenaudočiau vidinam vartojimui . Daug skaičiau , daug domėjausi ... Yra niuansų.
Dar vienas kaip ir bičių produktas vaško kandžių trinktūra.
Trinktūra
Atsakyti

Buvau didžiausią paklodę prirašius.

bandyaiu dabarvtrumoiau, jei jau pradingo.

Dusia, reik žiūrėt, kokia grupė. Bet iš esmės, pagrindinis principas yra, kad gaunama nauda turi būti didesnė už galimą žalą. Jei perdozuosi ar vaistai bus netinkamai parinkti, tikrai galima sulaukti pasekmių. Praktiškai visi antivirusiniai kenkia kepenims, bet juk reikia gerti, kai reikia. Antibakteriniai išnaikins ir ką reik, ir ką nereik. Prieuždegiminiai kerta arba per kepenis, arba per insktus, arba vantrobas prakiurdo, veikia krešumą. Antihipertenziniai kaip tik yra nefroprotekciniai, nes iš esmės aukštas kraujospūdis ypatingai kenkia inkstams. Jei žiūrėt atskiras veikliąsias medžiagas, tai rasi šalutiniuose, kas kenkia, bet iš esmės yra atvirkščiai - jei nereguliuosi kraujospūdžio, įvyks kraujagyslių pažaida, t.y. infarktas, insultas, pažeistos akių, inkstų kraujagyslės.

Tavo išvardinti principai aktualūs labiau lėtinėms ligoms, su ūminėmis kartais nėra laiko ir erdvės.

Žolėse juk daugumoj ir yra pirminiai junginiai, kuriuos praktikoj pritaikydavo. Tada ištirdavo cheminę sudėtį, žiūrėdavo žaliavos prieinamumą ir jei su ja sudėtinga, susintetindavo.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 08 07, 09:56)
Labos,
Idomiai čia apie gydymus...
Mano vaikas buvo įstojęs į mediciną Kaune , ant durniaus parašė ... Turėjo vietą UK , čia buvo pasibandymui kelintas.  Sakė gydytoju negalėtų būti , nes nenori mulkinti žmonių ir turi sąžinę...
Giminėj yra pora daktaryčių. Viena širdies , kita vidaus. Patenkintos kol kas.
Apie žoles... Vaikystėje manęs niekas niekuo negydė, nesirgdavu ... Na jei pešalimas tai liepžiedžių ir aviečių. Jei gerklė karštas pienas su sviestu ... Ir dar cukraus padegindavo nuo geklės skausmo smile.gif Čia baba taip gydydavo ...
Pati bandžiau gydytis žolėmis - užsisakiau pas vieną geriausių LT žolininkių, atrinko žoles ir negalėjau gerti ... šienligė užpuolė .
Dėl pikio : esu ne vienoj bitinikių grupėj . Skaičiusi ne veną istoriją kaip skrandžio opą išsigydė .  Pati esu naudojusi pikį kai labai skaudejo  gerklę : palaikai burnoj ir išpjauni . Labai gerai padeda . Tik ginkdie nenuryti . Ir esu gydžiusi mergytę . Dar prieš pandemiją , kai mokėsi UK sirgo visas jų namas labai labai sunkiai... Po kokio mėnesio po ligos mes skridom pas ją. Guodėsi vaikas , kad neatsigauna . Gal ir buvo kovidas ? nes Kinojoj jau siautė? Nupirkau  rusų vaistinėje pikio trinktūros, ir sugėrė 3 ar 5 dienas tuos kelis lašiukus su vandeniu pagal instrukciją  ax.gif  Sakė labai pagerėjo ... Tokios mano patirtys.
Apie visus kepenų ir kitus valymus ...  netikiu . Nevalgyk lengvų angliavandenių ir pailsės tavo kepenys ir kasa ax.gif . Valgyk daug žalių lapinių daržovių ir atsistatys žarnyno mikroflora .
Luety man taip susiskaitė apie Tavo tėvukus , kad kai neliko mamos tėvukui pagerėjo ?

O grybukai smagus dalykas , kalėdų senio pasaka atsirado  tik dėl grybų smile.gif Elniai prisivalgo musmirių , kad išvalytų kirminus, o lapiai geria jų šlapimą. Veža gerai smile.gif Elniai su rogėmis  po dangų skraido .

Labos,dar karta.
Ukis sutvarkytas,galiu svest. biggrin.gif
Dusia,kai neliko mamos,tevukas uzsidare savy ir labai kentejo.Mama buvo jo slauge ir gydytoja viskas viename,nes gydymo istaiga skyre antra invalidumo grupe ir uo parode,jog nuraso ji.
Praejo kiek laiko ir as kazkaip pastebejau,kad jis nebesiskundzia savo sveikata,kepenim,nebesiraito nuo skausmo.Klausiu,kaip tavo kepenys.Sako gerai.As net akis ispuciau.Nebezinojau ka galvot,ar gerai todel,kad nebera kam skustis,ar kas cia.Tada jis man sako,zinai,taip buvo dusioj blogai,kad norejau iseit.Susiradau mamuko uzpiltine su musmire ir r kelias dienas isgeriau ja.Ir uzmirsau ne tik apie kepenis,bet ir apie nora pasitraukt.Ir taip iki siu dienu.Nelemta buvo iseit dar,jam kita misija buvo skirta matyt.
As vaikystej nuo gimimo daug gydyta zolemis ir mamos ir mociutes.Turejau laringita,as taip galvoju,nes dusdavau.Zinau ir pauksciu,tik nezinau kokiu,plunksnas degindavo ir kisdavo prie nosies,virdavo piene svoguna su sviestu girdydavo ta baisybe,o kiek dar zoliu visokiu.Kazkaip tableciu neatsimenu,kad kas kistu.Nieko gyva,ant 70-mecio slenkscio.
Daugiau neturiu argumentu diskusijai,tai nebesikisu. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O kokios raganystes ,tokiu dar negirdejau .Va cia tai retroactive biggrin.gif
O jus dar abejojat ,kad zmogaus kunas neatsparus.As tik is nlabai ankstyvos vaikystes prisimenu labai slapius ir blogus kelius ir seneliai gincijosi ar reikia felcere pavezti,ar tegu pati ateina,nes jos atsakomybe ir pareiga ,manau kazka suskiepyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 08 07, 13:21)
O kokios raganystes ,tokiu dar negirdejau .Va cia tai retroactive biggrin.gif
O jus dar abejojat ,kad zmogaus kunas neatsparus.As tik is nlabai ankstyvos vaikystes prisimenu labai slapius ir blogus kelius ir seneliai gincijosi ar reikia felcere pavezti,ar tegu pati ateina,nes jos atsakomybe ir pareiga ,manau kazka suskiepyt biggrin.gif

Nepamirskit,kad tai buvo vos 7 metai po karo.Zinau,kad miestelyje buvo doktarsa.Tevelis naslaitis,auges vargingai nuo 3m su pamote,kuri buvo tikraja zodzio prasme pamote.Mama is zolininkiu seimos,bet gal nelabai tada domejosi,ar neveike tai ka mokejo,ar jauna nerinko zoliu dar,nezinau.Mociute gyveno kaime,uz 9 km.,o tevai jau atskirai miestelyje.Nunese mane pas gydytoja ziema,kai lauke buvo 21 salcio,beskubedami nepastebejo,kad suvyste ne kazka,atejo i ligonine,o mano kojyte nesuvystyta ,susalus biggrin.gif biggrin.gif Gavo bart nuo doktarsos. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man vieną kartą degino punksnas nuo kirminų.Sukėlė vėmimą,kad neužsmaugtų kirminai.Buvau prisiklausųsi pasakų,kad kirminai užsmaugia vaikus?Bet kodėl vaikystėje skaudėdavo pilvai,juk saldainių tiek negaudavome?Ir vis babytė a.a. sakydavo visa liga-kirminai. bigsmile.gif bigsmile.gif
Po baliaus,bėgte surinkau vsiką rytoj turgun,kol šviesu.Pripjoviau kardelių jau. ax.gif
Pou sveikų grybų. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 08 07, 19:34)
Man vieną kartą degino punksnas nuo kirminų.Sukėlė vėmimą,kad neužsmaugtų kirminai.Buvau prisiklausųsi pasakų,kad kirminai užsmaugia vaikus?Bet kodėl vaikystėje skaudėdavo pilvai,juk saldainių tiek negaudavome?Ir vis babytė a.a. sakydavo visa liga-kirminai. bigsmile.gif  bigsmile.gif
Po baliaus,bėgte surinkau vsiką rytoj turgun,kol šviesu.Pripjoviau kardelių jau. ax.gif
Pou sveikų grybų. 4u.gif  4u.gif

Kardeliai mano buto puosnena dabar.Oranziniai.Reiktu pasimaisyt spalvu Gal lidle bus .Pas mus nereikia iskast kardeliu,tai jie veisiasi baisiau uz piktzoles .
Nu jau tiek lyja smarkiai protarpiais ,jei lytu visa diena,butu kaip Vokietijoj turbut
https://youtu.be/MY4UNrjnoLA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 07 rugpjūčio 2021 - 20:56
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labos smile.gif
Atslenku ant kavos smile.gif vakar nuėmiau svogūnus o jau murzina buvau nekalbu apie svogūnus šiandiena valysiu dėsiu į dėžutes dziovinimui mažu nesupus ax.gif
EX o kaip ta amerikonka džiovinti visa su stiebu ar tik viršūnėles su ziedukais ? Turiu jos gyva velnią mažu gal pageresiu žiema malta ax.gif
Apie savigyda žolelėmis aš nenumanau tačiau viską darau intuityviai ax.gif
Geros dienos wub.gif
Atsakyti