Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos ,
Dėkui Ingrida už kavą .
Luety , aš žiemai kai darau dedu druskos. Ir truputi balzamiko acto , man visai skanu ... Vakar padariau 2 litrus tokio kepto padažo . Pažado nevykdžiau , nes pažiūrėjau , kad mažos taroj : 200 ar 250 nebeturiu . Mums labai einama pakuotė .
Muka jau pakeliui į Druskininkus matyt... Galim pavydėti purvo vonių biggrin.gif baltu pavydu .
Na reiks ir man savo melionus apžiūrėti - auga senajam šiltnamyje . Kol kas įėjus kvapo jokio ... Aš tai pagal kvapą žinau , kada jie sunokę. Arbūzų nesodinau šiemet . Daug metų auginau , jau pabodo ax.gif
Šiemet vėl koncervavimo bumas . O sakiau nieko nedarysiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Na burokėliai tai ko gero neužaugs ... bet turiu pernykščių užteks . Jei kokia sesė nesugalvos , kad man reikia pagelbėti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jei papuolu pas jas rudeniop galiu grįžti pilna bagažine smile.gif

Gražios dienos 4u.gif

Atsakyti
Kasmet auginu arbūzus.Vienais metais geriau,kita vasara ne kokia.Šiemet ideali arbūzams,melionams.Pavasarį iš vyriškio atsisiunčiau sėklų,o įvairovė melionų.Atrodė norisi ir to ir to.Dar kitiems metams liko.Matysime kurie skaniausi. ax.gif
Kol kas iš arbūzų skaniausi geltoni.Žiūrėsime kaip šiemet.
Ot jokių marmalionių negaminu,niekas nevalgo.Stovi stovi rūsyje kol išmetu. ax.gif Gal pasiraugsiu tik agurkų?Visi užsiėmę,niekas neatvažiuoja.Vakar skyniau juoduosius serbentus,nes pradėjo kristi žemėn. ax.gif Kas geriausiai auga,tai juodieji.Matyt žemė tinka? mirksiukas.gif
Atsakyti
Nervina SM per mobilu sena versija,pririsiau,uzkirto ir nei is vietos,kol dingo.
Laukiam audros,tuoj leksim i soda,siltnamis adaras,po to shopintis.
Vakar darem pomidoru kepta tyre su Ate kartu
Druskos dejau 1v.s.kilui,man ciut ciut per daug acto nepyliau,cukraus dejau isvirus,buvo truputi per rugstus.Dejau sun kiss chiliuku,visa kita pg recepta.Dar prieskoniu zoleliu dziovintu barsciau,ka turejau
Is 1,5kg gavosi nu gal 600-700g tyres ir 6 kubeliai sriubai skysciu kuriuos nupyluai iskepus.Tirscius sublenderiavau,tobula tyre ant makaronu,farso kepto,padazams Darysiu dar,megstu tokius mazai darbo reikalaujancius konservavimus.Nebereiks siulyt visiems pomidoru.Aciu Dusiai uz recepta,Atei us patobulininma,patarimus,pagalba ir bendravima 4u.gif biggrin.gif buvo labai smagu daryt,iliustruojant nuotraukomis.
Atsakyti

Ingrida esu auginusi geltonus, tikrai skanūs. Kai savų pomidorų krūvos man nuodėmė pirkti pomidorų padažą ar kt. O dešrelės megstam pakelti. Ar šašlyko. Ar MB užsimano spagečių,. Dar gaminu:  jautienos troškinys., ryžiai su daržovėmis, čili sriubos , mėsos pyragai. Kas valgo labai skanu grikiai su pomidorų padažu ir sūriu... Panaudojimo daug. Skonis kepto geresnis nei virto. Jei nieko negaminti mano semai 10 daigų per akis. Sūnus gaminasi nemažai, pusmarte tokia nagų neatkisusi... Dukra tai kaip tą coliuke dabar, kiek jai reikia... Isidalinsim. Cukinijos vėl uzaugo, ką čia pagaminti?

Atsakyti

Sveikos :4u: 

Ačiū už linkėjimus, kasdien geriau. Dusia, taip, kieto nelabai išeina dar, jau galėsiu ir šiltą pradėt valgyt maistą.

Gera mintis su orkaite, reiks taip ir daryt, nes man kaitinimas puode nelabai patinka. Bet pomidorų pas mus šiuo metu dar sočiam pavalgymui, konservavimui dar bumas neprasidėjo, tad agurkus tik kišam į stiklainius.

Muka, gero poilsio  :4u:​ 

Atsakyti

Pou dejau implantus, žinau tą džiaugsmą.... Gerdavau sriuba trinta per šiaudelį. Sveik branguoji :4u:​ 

Atsakyti
Spejom pries audra nuvaziuot,bet matyt buve kaimynai,uzdare viena gala.Turim is vienos ir kt.pu es neblogus isskyrus lenka.
Pou,smagu,kad geriau.Sveik.Butinai daryk ta padaza,skanu ir greitai,ko mums moterims daugiau reikia.

Atsakyti

Pou dejau implantus, žinau tą džiaugsmą.... Gerdavau sriuba trinta per šiaudelį. Sveik branguoji :4u:​ 

Ačiū 🌷 Tinimas jau sumažėjo. Sesei nusiunčiau foto, tai ji neatpažino. Kitos savaitės gale ištrauks siūlus, bus lengviau gal kalbėt. Sakė, kad po pusmečio viskas sugis. Oi, va ko pavydu, tai pavydu, kas neturi bėdų su dantukais. 

Vakar marinavau su garstyčiom agurkus. Bet kiek ten cukraus... tik tiek, kad labai talpiai sukišau, tad to marinato nedaug gavosi.

Šiandien vakarop vyras atveš dar partiją agurkų, tai raugsiu, bus man. Nes šeimoj tik aš viena raugintus valgau.

Kas liečia žaumynus, aš šiemet su sviestu užsišaldžiau. Pasėjau dabar krapų, reiks dar svogūnų sodinukų pasodint, kur nuo pavasario palikau, turėsiu jaunų, šviežių, tai pašaldysiu. Nes dabar šaldytuvo šaldiklis ledais užkištas- vyras fanatas.

Atsakyti

Maniskai su garstyčiomis nemėgsta. Marinuoju su actu ir cukrumi.... Ir raugintus visi valgo. Pomidorų vėl krepšys. Jei liks jėgų sukisiu savo sultyse vakare, jei ne palauks sekmadienio. Pomidoras ne agurkas. Palyta mano kaime, nedaug bet vis geriau nei nieko. Pasesiu ropių. Skanios keptos kaip bulvytės. O angliavandenių tai nedaug...  Svogūnų sodinukų neturiu.... Nesugalvojau rudeniui pasilikti. Ingrida šiemet gal juodų serbentų metai. Nuo dviejų krūmų koks 1.5 kibiro. Susaldziau ir uogienę viriau. Mano šeimynai tinkama uoga. O raudoni su geltonais nevalgomi. Drebučių biskvitui turiu , ką dar gaminti nesugalvojau....

Atsakyti
Labos jau Eglėje smile.gif smegenys dar dirba įgavusios pagreitį bet tikiuosi sulėtės tongue.gif Aciu visoms už palinkėjimus smile.gif dėl konservu oi jaučiu rasiu bombų agurku ir persirpusiu pomiku ai tuščia jų ;) mažu mama gal nusirinks jeigu bus ukvatos ax.gif
Buckas smile.gif
Atsakyti

Dusia, čia mane agronomė Žalioj stotelėj pamokė pasilikt, aš anksčiau sėdavau, tai laiškų būdavo iš sodinukų anksčiau ir sėklinių vėliau, bet dabar, kai vasaros karštos, sodinukai greičiau įsikabina, iš sėklų lepesni.

Pas mus sode taip pat palijo ir vakar, ir šiandien. O Kaune špygutė.

Agurkai tai iš proto eina, šiemet agurkų metai, pernai nedaug buvo. Tai pridarysiu dviema metams, bus ramu. Ir tėvams duodu, jie raugia. Vieno skynimo mums, kitą jiems atiduodu. Kas antrą dieną skinam, kad paršelių nebūtų. Anyta jau giminę apdalino. 

Mums juodus serbentus jau reik atnaujinti, pasodinom užpernai keturis gražius krūmelius, bet gi šiemet juos visus nulapnojo kažkas. Ir raudonų jau nemažą kažkas nuskuto. Dabar uždėjom tokiis tinklinius šarvus, daugiau nelindo.

Obuolių per 5 obelis gal 5 vnt. tebus, kriaušių 0. Pramečiuoja. Kriaušė nors buvo pilna žiedų, bet nukrito visi. Na, vynuogių gal bua, jei vapsvos neužpuls. Pas anytą šiltnamį lizdą pasistatė, tai vakar vyras numušė, kol manes nėr. Sakė, vos.spėjo pabėgti

Buvo užpernai ir pas mane šiltnamy pradėjusios lipdyt. Galvoju, ko jos čia virš galvos kažkur vis dūzgia...

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ankstyva šiandien,girdžiu pas kaimynus gaidžiai gieda. mirksiukas.gif
Atpratau anksti keltis,kai į mišką nebe važiuoju. ax.gif Visi aplinkui klausinėja,kas miške gero?Tai kad laiko nebe lieka.Na nebent grybai prasidėtų,tada jau niekas nesulaikytų. ax.gif
Varau ūkininkų turgelin,po metų pertraukos.Pernai prieš vėlines tik su vainikais ir puokštėmis šiek tiek pastovėjau.Jei ne medus nesukčiau galvos.Pasikyniau vakar 10 kg juodųjų,pomidorų,agurkų,vėjas iškratė alyvinę ir dar vieną vasarinę.Labiau svarbu medus. mirksiukas.gif
Atsakyti