QUOTE(Dusia37 @ 2021 07 29, 10:01)
Luety sveikatos Tau
Pomidorai nerūgsta. Bet man niekas nerūgsta
Labai gerai šitie pomidorai tinka žydiškai kiaušinienei Šakšukai .
Pou aš pagal tavo receptą pomidorus savo sultyse darau ne puode , o orkaitėje . 12 puslitriuku vienu metu . Ir mažiau vargo negu puodas .
Vakar anksti ryte nuo 5,30 atsikėlus padariau cukinija su ciberžole ir medumi 12 pulsitriuku . Buvau iš vakaro susiruošus .
Pernais dariau tokį ale pagardą sriuboms. Maliau pomidorus , svogūnus ,česnakus , žoles ir šaldžiau ledų indeliuose . Vienas kubelis į sriubą kvepia visi namai . Šiemet darysiu , bet dar krapai žieminiam šaldymui nepasėti
Jei tikrai palijo reiks krapus ir ropes sėti .
As turiu susimalus cesnaku ziedynu makaliuzes,nu bet mazi naudojam,galvoju sumalt pomidoru,sumaisyt su tuo cesnaku ziedu marmalu ir sudet i kubeliu indeli i saldikli ir panaudosim,kai reiks ir susinaudos gal tas padazas.Pridet visokiu zoleliu,bus kvapnus.Turiu seklu krapu,sakai dar uzaugs?Ir zemes turiu.
Siltnamyje buvo like neisrautos dvi morkos,del idomumo,siandien isroviau,kokios dideles,vos isroviau,grazios,lygios.Isdygo antra partija jau kelios savaites pakrasciuke prie papriku,zadu set dar viena eile,gerai laikysis jos ziema siltnamyje pas mus.Lauke neauga jos man,nezinau kodel,buna nususe,susirange,o cia turejom puikiu,nors atrodo keista,kaip siltnamy morkas augint?Bet as buvau macius ir pas anglus auginant.Kazkokia cia yra tam paslaptis.
Papildyta:
Aciu,AA uz pasiulyma,prasau neisizeisti,as kaip tik is tu nesusiprateliu,kur man reikia irodinet.Na,bet jei rasiu laiko pasiskaityt,pasiskaitysiu.Dekui uz pasiulyma.
Panos,nepatikesit,energija verziasi per krastus.Uzraugiau agurku kazkiek,kai irugs,bandysiu uzdaryt jusu budu.
O pomidorus,pagal pirma Dusios recepta,darysiu siandien.Parsinesiau visokiu zoliu ir baziliko ir melisos ir ciobrelio ir metos,visa kita turiu.Stiklainiuku mazdau agurkams turiu bet tik 0,75,bet man pabandymui gana,didesniu cia ir nebuna,o pomidorams turiu maziuku,gal 125g ar 300g.Bandysiu.
Vistos, pasilakste eme daugiau det.Valio.Ipranta labai jos i teikiama rutina.Visada pries suvarant i narva jau bunu pakabinus agurku,mazu pomidoru girlianda,si ryta liejau agrkus ,cukinijas su vistu meslu skiestu(noriu dar turet derliaus)laisciau siltnamio pomidorus ir nepakabinau girliandos.Eme lest,ka MB suruose,pult prie tos vietos kur buna girlianda,nera.O pasipyle triuksmas,visos susispiete prie vartu,ir barasi,kad ojojoj.Suveriau,ejau pakabint,tai jau bekabinant puole lest visos,nebijo net manes,kerta i rankas,kad tik greiciau leisciau jas visasSakau,gal jos vandens negeria,kad taip puola prie darzoviu.Nors dedam ir lapu visokiu ir dilgeliu,bet joms ta girlianda kazkas ohoho.
Dusia,aciu uz svaikatos linkejimaesu sveika,o seniai yra juatesni viskam,reikia labiau saugotis.Be to vakar buvau su sinteine bliuskute,tai prakaitas nesigere i ja,gal ir tai paveike,o siandien jau uzsidejau medvilnine maikute,tai,kad ir persilau isltnamyje,jokiu problemu.Berezionovo ir bog bereziot.
Ir MB mokinu,nes pagal jutimus mes dar jauni,o kad pelenai byra dar nematom,tik kiti mato
.Viskas gerai,kol pasveiksti per kelias valandas,va,kai kas rimciau bus,tada jau ne kas.
Buckiai visoms,lekiu.
P.S vakarais mezgu,Izbelai permezgiau megztini,beliko tik puse rankoves numegzt,pirmadieni matavau,viskas gerai.Tolia imsiuos Gabrielei megzt.