Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Luety demetlige?

Atsakyti

Luety,  norėjau įdėt jūros foto, kai ji linkėjimus perduoda atgal, bet foto per didelė, telefone neturiu programos, kad suspaustų.

Viskas čia paaiškinama pas mane 🌞 Jaunystėj nusilaužiau dantuką, ten įdėjo metakinį įklotą į šaknį ir keramikinę karūnėlę. Tais laikais kanalų su mikroskopu netaisydavo, tad dalis kanalo nedataisyta gavosi. Prieš mėnesį po Dzūkiją kekiavom, papuolėm kelis kartus į didžiules liūtis ir kojas sušalau, nes Grūto parke buvom, kol priėjom išėjimą, praėjo gera valanda. Tiek ir tereikėjo. Karštis, skersvėjis ir šlapios kojos, stiprus atvėsimas. Prasidėjo uždegimas, trišakis sureagavo. Reikėjo stiprių antibiotikų, nuskausminamųjų, leido net narkotikus. Dabar, kai viskas aprimo, išgramdė tą židinį, dirbtinį kaulą dėjo, šaknį sutrumpino ir užplombavo per viršų. Dabartiniai metodai tą leidžia. Baisiai tik nemalonu. Kitu atveju, būtų reikėję raut du priekinius dantukus ir implantus statyt. Gal organizmas susitvarkys ir to nereiks daryt. Bus matyt. Dabar užtinus visa, vyras sakė, kad ideali žmona, nes neburbu 🌞 juokauja jis, prižiūri, rūpinasi.

MB dabar palėks į sodą, nuskins derlių, reiks užmarinuot. Stiklainius iš ryto iškaitinom, aš tik agurkus sukamšysiu, nes jei vyras tą darytų, stiklainyje būtų kokie trys 😁, dar marinatą padarysiu, o vyras užpylinės ir užsuks.

Mano jau svogūnai gelsta, neblogi šiemet. Dar savaitė kita ir kakliukai užsidarys, bus galima raut.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 07 28, 13:09)
<p>Luety demetlige?</p>

As irgi taip galvoju.Ale tai visokios kvarabos isimeta.
Vejas baisus,islauzys mano lauko pomidorus.Vakar parisau antra kart prie kuoliuku.
Pou,sveikatos tau,sirdele,kad nereiktu kentet skausmu ir greiciau viskas susitvarkytu.Pagerk pusu spygliu arbatos,sutvirtink imuniteta,po antibijotiku bus nusilpes,o ruduo gi arteja.
As vel sesiu gert rytais pelyna,tris menesius.Dar girdejau,kad cesnaku liuobeliu arbata daro stebuklus.
https://www.youtube....
Atsakyti

LabRyt.

Šventė! Šiąnakt palijo gerokai! Nuprausti ir žvalesni medžiai, krūmai. O koks geras, vėsus tas drėgnas rytas, tylus, kvepia rudeniu. Grožiuosi visu tuo, net kava skanesnė atrodo. 

Luktersiu Ingridos meniškų mažų jaukių pusrytėlių su kava. 

Luety, o kokiu tikslu vartosi tris mėnesius pelynų arbatą?

Atsakyti
Artemisia annua pelyna reikia solvente tirpdyti kad gaut artemisina.Siaip augalas nobelio premijos laureatas.
Kazkodel galvoju kad luety vartos absinthum,ziurek paskui ausies nenusipjauk ,kaip zinomas flamandas.Kam to tujono tiek laiko?Bet siaip sie augalai kai kam veikia net pries virusines infekcijas,adenovirusus ir pan.Bet velgi ,kai kam.
Atsakyti
Labos ,
Jei pas EX palijo , tikiuosi ir pas mane. Kaune kai miegojau lyjo ...
Dėl minkštų agurkų - tam ir užpilinėju 2 kartus , procentas minkštų sumažėja ... Pakliuva kažkokia kita pikta bakterija , ne pieno rūgžties ir supūdo ax.gif Raugimui vis tik geriausiai tinka stiklas ar emaliuotas metalas ax.gif Aš esu raugusi į maistinį plasmasinį kibirą , tai įgauna tiek kvapo , kad kitias metais jau nebeužraugsi ...
Pou sveikatos Tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Bus tų agurkų kitias metais , saugok save 4u.gif 4u.gif 4u.gif PS jei žandikaulis išoperuotas, tai tai ,matūrali iškrova ? kieto maisto nelabai gali valgyti ?
Sakiau ne kartą ir dar pasakysiu : jei turite normalų imunitetą nelyskit prie jo su jokiomis žolėmis !!! Pakenkti galima griečiau , negu padėti . 3 mėnsius gerti nuodą ? Pelynas turi nuodingų medžiagų , gerai , kad jas sunkiai organizmas pasisavina. Bet žarnyno gerosioms bakterijos tikrai nepadėsit ax.gif O mūsų imunitetas gyvena ten .
AA išaiškino apie pelyną , aš tai nieko nesupratu iš to ...

Vakar parsivežiau agurkų ir šparaginių ... reikia sutvarkyti . Bo vėlai grįžau ir visai kaip pensininkė be jėgų . Ir dar motociklininkinų gauja kelyje - kaip aš nemėgstų tų donarų ... Ir du diedus sutikau kuriuos dviračiai vedė namo. Tiek prilupę , kad be dviračio nepaeitų biggrin.gif biggrin.gif Tai vairavimas visai ne kaifas , adrenalino sočiai ax.gif
Ateinantį savaitgalį kelionė į Aukštaitiją ax.gif Kol dar vasara, reikia ir pasidžiaugti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 29 liepos 2021 - 07:26
Labos smile.gif

Parsiboginom namo su krūvą krepšių blink.gif paskui vėl su tuntais atgal... negaliu pakęsti tokio vadalojimosi verysad.gif ale kon daryt ax.gif
Dusia37 kaip du kart užpilinėji kaip Ate42 ar dar kartą nupili?
Pou sveikatėlės tau 4u.gif ale kas čia dabar tavi, tiesa o ar padėjo rankai procedūros?
EX kaip smagu, kad sugebi pasigrožėti rytu o aš tai už krepšių ir duj, bo nespėsiu ano trečio ir ketvirto verysad.gif
AA pagooglinau tai solvente skiediklis ir tikrai jame tirpdyti ir gerti? unsure.gif nes britkrėle geriame su MB man skanu ax.gif
Šiandiena susidėti mantą, GP nepamiršti ax.gif gal jau noriu 4u.gif
laukiame kavos IngridosB 4u.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar užsisžiūrėjau rusų filmą "Šaltasisi tango" iki pirmos pravėpsojau,paskui,kad užmigti. ax.gif Na pagaliau rusai parodė tiesą apie lietuvius.Karo metus,pokarį.Kai giminėje viskas vyko kaip filme,labai įdomu buvo. ax.gif
Prisivežiau vakar vėl nukainuotų daugiamečių gėlių,tai kasiau dirvoną,žemė kaip pelenai.Naktį galvojau vėtra buvo,bet liūti kelias minutes.Matysime jaučiu nieko nesusigėrė į žemę,eisiu pabaigti kasti susodinti.
Parsivežiau irgi agurkų.
Šiandien šakas reikia išvežti į mišką,nežinome kur dėti.MB savaitgalį kur nupjovė žilvyčius,kamienus supjovė malkoms.O kur dėti šakas.Su smulkintuvu nėra kada žaisti.
O man pelynas padeda,kai būna blogai su žarnynu? ax.gif
Atsakyti
Muka, dėl užpylinėjimo : taip kaip tu vieną kartą, aš du . Užpilu , atvėsta kad ranka kenčia ir dar kartą užverdu tą patį raugalą . Darbo daugiau , sutinku .
Sterelizuoti kaip AA neturiu kur . Namie pekla būtų ax.gif O kaime elektrinė 1 skylės plytelė . Kai šalta kuriam krosnį , kai šilta kepam pietus lauke ...
Dėl pelyno ir kitų žolių ... Mano nuomonė tokia , kas per daug , tas nesveika. Ir kam naudoti , jei neturi blogų siptomų ? Pas mus Luety su Muka yra žinovės tos žolės ax.gif O aš netikėtoja jos stebuklingomis galiomis, kad vartoti profilaktiškai ... Ir tiek tų žinių biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
Siaip tai tos kenkiancios dozes jau gana neskanios,tai zmones labai ir neapsinuodija.O bitkresle kam,gi kirminu gal neturit?
Siaip herbalistika irgi mokslas.O pelyno extractas rytais vartojamas tulzies isiskyrimui skatinti.Bet velgi ,reikalingas tikslus zinojimas kokio pelyno biggrin.gif
Atsakyti
Laba, lijo, lijo, lijo. Pabudau nuo vyro perkūnų. Mansardoje palikau atidarytus langus ir naktį, miegodama, nesugalvojau, kad vidun gali prilyti. blink.gif ax.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif valė užlipęs ir žaibavo. Apsimečiaui, kad negirdžiu......Sakė buvo didžiulė bala, o ten laminatas....
Muka, aš paraugintus agurkus su vienu užkaitinimu darau.
Dusia ir Muka-darydavot kažkaip orkaitėje vytintus pomidorus. Neišsisaugojau. Gal dar kartą pasidalintumėte receptu. Ačiū.
Atsakyti
Aš esu dariusi tokius pomidorus žiemai :
Receptas

Kažkoks receptas buvo apie vytinimą, bet taip ir nepadariau ax.gif

Kažkas iš KV ?
Receptas2
Atsakyti