Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2021 07 27, 14:42)
Muka ... aš pavz saviškių neišmokiau valgyti baltos mišrainės  biggrin.gif  Nes nedarydavu . Ir jokių ten krabų - ryžių mišrainių .  Ir nieko kas su majonezu labai ilgai nevalgysdavo  . Agurką grauždavo pagavę...   Ar cukinijos gabalą smile.gif morkų bliudelį priskutu . Kopūsto lapą , žalią.  Va dukra užaugo nevagydama nei koldūnų nei kiaušinių ... Darželis sugadino , kažkas valgydamas kiaušini apivėmė daželyje, o paskui pačiai buvo ne kas nuo daželio koldūnų ... Tėčio mašina kentėjo smile.gif

PVZ darželyje salotų nepjaustydavo ... Duodavo vaikams graužti smile.gif Prie kompanijos , kai dar auklėtojso valgo , visi valgydavo . IR razinų į varškėčius nedėdavo , supildo į bliųdą, tegul sausas valgo ...

Nevalgo ir tos, nors darydavome, burokėlių nė iš tolo, manų kruopų skonio nežino. Manau taisyklių nėra net ir valgymo įpročiams mirksiukas.gif Aš manau, kad paragavusi maisto su skonio stiprikliais jai atsivėrė kiti skonio krantai, ji nėra gavusi jų, nes nevartojome vegetos, ar kitų prieskonių, kavinėse neismaitinome, maistas tik namie gamintas ir tie patys koldūnai tik naminiai su kruopščiai atrinkta mėsa ( mama gamina tik su jautiena ir dar, kad būtų lajaus) o dabar papraščiausiai manau reikia laiko, atsiras vaikai gal pasikeis ir įpročiai smile.gif Ji dabar tiesiog galvoja, kad naminis maistas tai maisto kultas kažkoks, nes mūsų šeimos moterys maitino šeimą tik naminiu maistu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2021 07 27, 15:02)
Kaip suprast Versalio ledaunycioj?Cia apie Prancuzijos Versali?
Tesiu toliau be adavima,be isipareigojimu,kada nebeiskesiu,iseisiu.

Atsakiau bet pakartosiu 4u.gif
Oi ne ne Paryžiuje o restoranas buvo Versalis Kaune ir jie turėjo vasarnamį Vičiūnuose iki karo o po karo sovietai varguolius įkėlė, net iki atėmimo (čia jau prie Lansbergio) teta prižiūrėjo prancūziško stiliaus gėlyną wub.gif . O atėmė nes sklypas beveik 20 arų, nors dabar namas taip ir stovi griūdamas napaėjo tuometinei valdžiai... o žmonėms vos užteko 2 kambariukų butui ... dėdė neužilgo ir mirė...et kartais nuvažiuoju širdį suspaudžia nuo šabaktšyno nuo obelų išpjautų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 27 liepos 2021 - 13:06
QUOTE(Muka @ 2021 07 27, 12:09)
Nevalgo ir tos, nors darydavome, burokėlių nė iš tolo, manų kruopų skonio nežino. Manau taisyklių nėra net ir valgymo įpročiams  mirksiukas.gif Aš manau, kad paragavusi maisto su skonio stiprikliais jai atsivėrė kiti skonio krantai, ji nėra gavusi jų, nes nevartojome vegetos, ar kitų prieskonių, kavinėse neismaitinome, maistas tik namie gamintas ir tie patys koldūnai tik naminiai su kruopščiai atrinkta mėsa ( mama gamina tik su jautiena ir dar, kad būtų lajaus) o dabar papraščiausiai manau reikia laiko, atsiras vaikai gal pasikeis ir įpročiai  smile.gif Ji dabar tiesiog galvoja, kad naminis maistas tai maisto kultas kažkoks, nes mūsų šeimos moterys maitino šeimą tik naminiu maistu  4u.gif
Papildyta:

Atsakiau bet pakartosiu  4u.gif
Oi ne ne Paryžiuje o restoranas buvo Versalis Kaune ir jie turėjo vasarnamį Vičiūnuose iki karo o po karo sovietai varguolius įkėlė, net iki atėmimo (čia jau prie Lansbergio) teta prižiūrėjo prancūziško stiliaus gėlyną wub.gif . O atėmė nes sklypas beveik 20 arų, nors dabar namas taip ir stovi griūdamas napaėjo tuometinei valdžiai... o žmonėms vos užteko 2 kambariukų butui ... dėdė neužilgo ir mirė...et kartais nuvažiuoju širdį suspaudžia nuo šabaktšyno nuo obelų išpjautų....

Dekui,Muka,uz du atsakymus.Maciau as ta atsakyma,bet neissisiunte zinute man rodo,o pasirodo ji issisiunte ir laiku.Pakartojau,ji atsidure kazkur zemai,skaitau,ziuriu atsakyta,nu zodziu ir as ir SM pjauna gryba.
Pas mus lyja,nulekem greit kol MB ruose pasara vistom,o jos ganesi,as nuskyniau sparagines,agurkus ir pomidorus,ir suveriau girlianda is agurku ir nekondiciniu mazu nusususiu pomidoriuku.Ir namo,nes eme lyt ir tebelyja.
As atsimenu is vaikystes,kai prie stoties gyvenom Silutej,ten buvo kazkoks didelis bunkeris,pilnas graziai supjautu kubais ledu gabalai ir jie visi apibarstyti pjuvenom,matyt,kad netirptu ar kam?Bunkeris buvo miskelyje,tai niekas juo nesinaudojo,nors aplink daug namu gyveno,bet daugiausia rusu,likusiu po karo.
Mano vaikai valge ir daug maz viska,o va sunaus vaikai tik didysis valgo darzoves,o kiti trys-nei i burna.Nuo pat mazens.Motina megeja salotu,pati visus maitino,ivairiai maitinosi,o deja,nepasitvirtino ta teorija.O didysis megsta ir net labai.Neaisku is kur tie skoniai formuojasi,cia reik gal reinkarnacija kaltint. biggrin.gif Atrodo seimoj vienodai aukleji vaikus,o isauga visai skirtingi zmones,su skirtingais charakteriais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 27 liepos 2021 - 13:21
QUOTE(Muka @ 2021 07 27, 14:09)
Ji dabar tiesiog galvoja, kad naminis maistas tai maisto kultas kažkoks, nes mūsų šeimos moterys maitino šeimą tik naminiu maistu  4u.gif
Papildyta:

Atsakiau bet pakartosiu  4u.gif

Vaje , tai mano šeimos moterys iki manęs tą maistą dar ir užaugindavo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pirkdavo cukrų , miltus , druską ...

Man maisto gaminimas ne darbas, na toks probėgom smile.gif Ir vaikai iki paauglystės visai mėgdavo man padėti virtuvėje . Paskui susigadimo smile.gif
O kavinės tai kelionėse arba švenčių proga .
Tokios mano šeimos tradicijos. Pigiau ir daugiau galima namie smile.gif Bet gal išaugau iš to tarybinio mentaliteto - pigiai ir daug ?

Muka čia mamos ar tėčo giminė ?

Atsakyti
Labas rytas,
Luety kaip Tau sekasi ? Kaip tas badavimas?
Šiandien reikia pasiekti kaimą , susikinti šparagines ir agurkus...
Ir patikrinti ar nors kiek palijo vakar ?
Ir abrikosų pariinkti , bandysiu džiovinti ?
Sugalvojom savaitgaliui kelionę į Aukštaitijos nacionalinį parką ... Ten kur plaukėm baidarėm . Buvę kažkada , kai vaikai maži buvo . Bitininkystės muziejų noriu aplankyti . Kiek galima gyventi dėl sodybos ?
MUka , o šiap tai ne mes vaikus auklėjam , o jie mus . Visa kas gero į mane , arba aš išmokaiu , o visa kas blogo į MB giminę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kaune žada 28, mano kaime 27 ... karšta.
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti

Laba, čiauškutės.

Ačiū dičkis visoms atsakiusioms dėl agurkų. Padariau. Paragavau, sūrumo šiek tiek jaučiasi, nedaug. Ar per mažą druskos kaupą šaukšte padariau, ar taip turi būti vos sūru? Gal dadėt druskos.. Hm.

Dusia, beveik nelijo mūsų kraštuose. Bent jau mano aūle. Vienoj namo pusėj palijo siaura juosta vos vos, kitoj namo pusėj sausa visiškai.

Lurty, kaip sekasi gert vandenuka, kaip jautiesi? 2-3 dienų pradžiai pakaks turbūt. 

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Beveik nelijo,pakrapijo ,kaip kunigas.O tikėjausi. ax.gif Vakar tokie debesys ėjo,griaudė ir nuėjo.Nelaiščiau,tik naujai pasodintus augalus.Nu siaubas,obuoliai masiškai krenta. blink.gif Nuo joninių normalaus lietaus nebuvo.
Vakar su tėvu ardėme verandos pamatą.Kokie akmenys buvo sudėti. blink.gif
Važiuojame į žmones.Jaučiu bus prinokę pomidorų . ax.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Apsiniauke,lyja,veliau zada vetra.
Baigiu si ryta savo badavima po 60 val nevalgymo.Kita pirmadieni zadu vel pakartot.Savijauta labai mieguista,alkio jokio,tik spaudzia galva is sonu ties smilkiniu ir is virsaus.Jei ne tai,ramiai galeciau test.Pradedama nesisveriau,bet maždaug,jei nuo paskutinio sverimosi,tai minus 5kg.Koju pedos iki ciurnu ir auksciaubuvo sutine,atsileido,grazios dabar.Uzsipyliau zalios arbatos,jei nuo jos galva pageres,gal tesiu toliau.Jei ne,tai nezinau ka valgyt,ar skysta avizi kosyte,ar kokiu agurku sulciu.Bet manau,kad po 2,5 paros badavimo/nebadavimo(sako iki 3paru ne badavimas,o iskrova tik),kazin ar reikia kazkokio ypatingo isejimo.
Reik su pomidorais kazka daryt,einu ieskot Dusios receptu.Jau perdaug ju,nebesusitvarkau.
Atsakyti
Labos smile.gif

Užsisukau su darbais net kavos negėriau ax.gif

QUOTE(Dusia37 @ 2021 07 27, 19:31)
Muka čia mamos ar tėčo giminė ?

tėčio jis ten vasaras leisdavo pas močiutę smile.gif
Man maisto gaminimas malonumas gal dėl to dukrai tapo atgrąsu, perkišau :)ai net nežinau ...faktas toks ir ne kitoks smile.gif
Luety šaunuolė tu visa aš tai kaži ar galėčiau smile.gif
EX kaip parugs tuomet pasūrės man užtenka su kaupu ax.gif Bet va nežinau dėl kokių priežasčių kartais jie suminkštėja iki košės, dėl ko nežinau rūsis ta pati, vanduo druska irgi o vieni kieti kiti minkšti unsure.gif
Ryt reikia mantą susiruošti į Druskininkus ale viskas per tris triobas, kaip surinkti viską iš visų pakampių unsure.gif Uh kaip nervina toks tampymasis:(

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 07 28, 09:52)
Labos smile.gif

Užsisukau su darbais net kavos negėriau  ax.gif
tėčio jis ten vasaras leisdavo pas močiutę smile.gif
Man maisto gaminimas malonumas gal dėl to dukrai tapo atgrąsu, perkišau :)ai net nežinau ...faktas toks ir ne kitoks smile.gif
Luety šaunuolė tu visa aš tai kaži ar galėčiau smile.gif
EX kaip parugs tuomet pasūrės man užtenka su kaupu  ax.gif Bet va nežinau dėl kokių priežasčių kartais jie suminkštėja iki košės, dėl ko nežinau rūsis ta pati, vanduo druska irgi o vieni kieti kiti minkšti unsure.gif
Ryt reikia mantą susiruošti į Druskininkus ale viskas per tris triobas, kaip surinkti viską iš visų pakampių  unsure.gif Uh kaip nervina toks tampymasis:(

Muka,man irgiatrode baubas.Bet,kaip zinai,viskas musu galvose.Bijojau,kad alkis uzgraus ir neistempsiu,tai galiu pasakyt,jokios problemos su alkiu nebuvo,galeciau del jo sedetdar ilgiau,jei ne galva.Siandien nera jegu,esu tokia lyg kiausinis,bet po zalios arbatos galva lyg ir geriau Cia tik motyvacijos reikia ir nieko daugiau .
Smagu pakeist vaizdus is naminiu i kitokius,akys atsigauna.Geru voniu Druskininkuose.
Atsakyti

Pirmą kartą gyvenime padarė sausą manikiūra ir pedikiūra. Gal laikys. Muka, Druskininkams nieko nereikia... Maudanduko ir guminių slepkiu.... Na dar treningeliu, nes procedūros kitame pastate . Ir vienos suknios jei ką. Bet jūs neisit vyno vakare į kavinuke.... Maitina per daug. Luety tu Šaunuolė! Reikia man pabandyti, bet vis neradu laisvo laiko ... Tai mm, tai svečiai,tai draugai... Vasara. 

Atsakyti

Sveikos 🌞 Aš tai rauginu litruo vandens šaukštas druskos, bet laikau ilgiau, maždaug 5-6 dienas, man skaniau rūgštesni. Tuomet rasalą užvirinu, užpilu atgal ant agurkų ir užsuku. Bet va kartais, kaip ir Mukai, būna ir minkštų. Gaila, kad neturiu krienų lapų, reiktų ąžuolo gal miške kur paskabyt. Luety, aš pernai vieną iškrovos dieną per savaitę darydavau. Jei skauda galvą, paprastai reik šiek tiek daugiau skysčių gert, man susitvarkydavo taip galvaskaudis. Šiemet darau, bet labai retai, nes pabiro kiek sveikata. Užvakar darė žandikaulio operaciją, vėl antibiotikų kursas, nors vos prieš porą savaičių baigiau ankstesnį. Ir dar krūvos nuskausminamų. Tai su iškrovos dienos kojukes pakratyčiau 🌞 Mano krikšto tėtis 30 dienų badavo, bet pagal metodikas nustatytas išeidinėjo. Badavo dėl sveikatos, vėliau kasos, tulžies, keprnų darbas susireguliavo liuksiškai. Bet reik jau priežiūroj tokį ilgą laiką badaut. Prie jūros pailsėjom nuostabiai. Geras oras, į paplūdimį eidavom kur mažai žmonių, liuks. LInkėjimus jūrai perdaviau.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 07 28, 12:07)
<p>Sveikos 🌞 Aš tai rauginu litruo vandens šaukštas druskos, bet laikau ilgiau, maždaug 5-6 dienas, man skaniau rūgštesni. Tuomet rasalą užvirinu, užpilu atgal ant agurkų ir užsuku. Bet va kartais, kaip ir Mukai, būna ir minkštų. Gaila, kad neturiu krienų lapų, reiktų ąžuolo gal miške kur paskabyt. Luety, aš pernai vieną iškrovos dieną per savaitę darydavau. Jei skauda galvą, paprastai reik šiek tiek daugiau skysčių gert, man susitvarkydavo taip galvaskaudis. Šiemet darau, bet labai retai, nes pabiro kiek sveikata. Užvakar darė žandikaulio operaciją, vėl antibiotikų kursas, nors vos prieš porą savaičių baigiau ankstesnį. Ir dar krūvos nuskausminamų. Tai su iškrovos dienos kojukes pakratyčiau 🌞 Mano krikšto tėtis 30 dienų badavo, bet pagal metodikas nustatytas išeidinėjo. Badavo dėl sveikatos, vėliau kasos, tulžies, keprnų darbas susireguliavo liuksiškai. Bet reik jau priežiūroj tokį ilgą laiką badaut. Prie jūros pailsėjom nuostabiai. Geras oras, į paplūdimį eidavom kur mažai žmonių, liuks. LInkėjimus jūrai perdaviau.</p>

Aciu,Pou,kad perdavei linkejimus,ilgiuosi as jos 4u.gif 4u.gif biggrin.gif
O kas zandikaulyje?Vajetus,kaip uzpuole tave tokios rimtos,bjaurios ligos.Manau badavimas ir ilgesni laika gal isvarytu toksinus,ar metalus is orgizmo,nu kazkas vistiek yra organizme ir jis bando gintis visokiais budais.
Galva ne tai,kad skauda,bet spaudzia virsugalvi ir smilkinius,atrodo lyg slegis koks verztu.Spaudimas buvo didesnis nei visada.Nors be kavos.Sekanti karta pridesiu prie vandens zalia arbata,paziuresiu,o skysciu buvo labai daug,net naktimis keldavausi po 3x.Uztai ir miego trukumas buvo.Bet dabar viskas puiku,jauciuosi fantastiskai,darysiu vel.Gal isismaginsiu ir daugiau dienu pabadausiu.
Pavydziu amonem kurie po 21 d.isbadauja.Manes nebaugina badavimas pats,mane baugina isejimas is jo.O jei kas ne taip,dabar su medicina nelabai susisauksi,bijau sau pakenkt,uzteks ir taip,svarbu,kad nenuleisciau ranku.
Paserem vistas,surinkau vel pomidoru,agurku kalnus,ebeauginsiu tiek,tikrai.
Pomidoru lapai kazkokie keisti,dziusta,vysta,gelsta.Tas dziuvimas sausas,nors panasus i mara,bet zinau,kad maras buna kaip pelesis.
Ai,kas bus tas bus,uzteks.
Atsakyti